Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 13421343134413451346 ... 2920>
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 14:02

Shaman написав:банки забивають й просто списують на витрати. тому навіть при оренді машини деякі фірми вимагають кредитки.

Так виходить навпаки - їм краще требувати дебетки, бо по дебетці банк не скаже їм "тут махінація, я відкочую оплату і забираю гроші", хіба не так? А з кредиткою по любому чиху власника банк відмінить будь-яку транзакцію.

Shaman написав:колись були випадки, коли кешбек був більший за кредитні.

й коли платиш з кредитки, не треба кормити банки, треба якісно обслуговувати кредитку - й все. на Заході це взагалі за замовчуванням

Я-то це розумію, пільговий період, + депо з вільним зняттям - і все чітко, гроші працюють. Але на одного, хто знає, десятки тих, хто платить відсотки. От я й кажу, чи не приходить їм думка в голову не користуватись кредитками? Чи це в них як панщина: мої діди були кріпаками (кредиток), і ми залишимось?)
Востаннє редагувалось 042013 в П'ят 13 жов, 2023 14:03, всього редагувалось 1 раз.
042013

Заблокований
Подякував: 644 раз.
Подякували: 18 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 14:02

Denik написав:
  akurt написав:Саме ця родина цікава: виїхали з Дніпра ще влітку 2021 року, жили в Анталії в орендованій квартирі, працювали нелегально (cleaning квартир та будинків), теоретично непогано заробляли.
Але насувалося на них підвищення орендної плати. Це було б боляче.
Старший син 20 років вилетів в Канаду в листопаді 2022 року, батько+мати+син 12 років - в березні 2023 (через Париж).
Мешкають у місті Вінніпег, яке вибирали більшість українців для поселення.
Старший син працює офіційно з 3 січня, батько з квітня 2023 року.
Цитати сьогодні від пані Наталі:

Здравствуйте, нормально; уже привыкли и втянулись, сейчас в ожидании страшной и холодной зимы которой все пугают...
(Примітка моя: минулої зими реально було до мінус 33. Цікаво, що школи працювали)

Мужики работают, а я закончила бесплатные курсы английского, иногда подрабатываю - но постоянной работы пока нет, сейчас и женщинам и мужчинам здесь работу найти очень сложно.
(Примітка моя: чоловік та старший син працюють на будівництві, орієнтовна зарплатня 21 CAD на годину)

Якщо сину 20+, то батькам скоріше за все 45+.
Як вони до пенсії збираються накопичити пенсійні внески та придбати житло?

У меня товарищ (моего возраста) уехал в США, не помню точно в каком году, но точно ему было 40+, а, может, и 45+. Дочке тогда было 17, сыну немного меньше. Работали вдвоём с женой. Есть жильё и у него, и у детей (дети покупали позже сами). Работали, правда не на стройке, но и не топ-менеджерами. :) Несколько раз прилетали в Украину (у жены здесь близкие родственники). Жена работала долго, потом на фирме было сокращение и её уволили, после этого не работает. Он, конечно, на пенсию не торопился. Давненько не разговаривал, может, и до сих пор работает. Надо будет сегодня позвонить.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 14:08

042013 написав:
  rjkz написав:
  042013 написав:Або ви прокоментуйте, будь-ласка.

Для "своих" денег есть дебетовые карты, на кредитных - деньги банка. Уйти в дебет на кредитке можно, но не имеет смысла. Мне такое в голову никогда не приходило. Это в Украине фактически дебетовая карта с кредитным лимитом, который ты можешь использовать когда закончились "свои" деньги.
Сама идея кредитных карт в том, что банк дает тебе возможность пользоваться (зачастую бесплатно, то есть даром) своими, то есть банка, секьюритизированными деньгами.
Если с тебя сняли 2 раза деньги или твои реквизиты где-то похищены и кто-то ими неправомерно воспользовался или ...еще куча "или", тто достаточно позвонить в банк и сказать "я этого не делал, отмените транзакцию/замените мне карту" .
И все.
Дебетовая карта должна быть спрятана в таком месте, где никто ее не увидит даже случайно. Это - "ваши" деньги. Я вообще не пользуюсь и не ношу дебетовую.
В онлайне погашаю с тотал аккаунта кредитку и все.
Все остальные траты - с кредитки. Кредитку ношу с собой как кошелек.

А чому немає сенсу? Типу якась непереборна перешкода, чи все ж можна, просто люди про це не знають?)

А що означає "достаточно позвонить в банк и сказать "я этого не делал"? Якщо ж операція була проведена по 3д-секьюр, то ніхто нічого повертати не буде, це правила міжнародних платіжних систем. Чи Америка і тут живе по правилу "всі рівні, але ми рівніші"?

Дебетовою люди на платять в магазах? А навіщо взагалі тоді вона? Для зп достатньо рахунку, без картки...

В цілому, як я це бачу, в нас така ж сама схема в банківських продуктах: десь трошки інші назви, щось завуальовано, але суть така ж. Всі пропонують кредитну, і в додачу - дебетну карту. Тільки от що нема зобов'язань витрачати все з кредитної, можна тратити з якої хочеш. Ну й, слава богу, кожен зустрічний-поперечний не вимагає твою КІ - для того, щоб орендувати квартиру, наприклад, чи щоб купити кавомашину. Магазини до твоєї інфи не мають доступу.

В Україні, якщо говорити технічно, то карти якраз теж кредитні, просто ніхто нас не обмежує поповнювати туди свої гроші. І це навтіь привітствуєтсья банками - у вигляді підвищених кешбеків за витрати за свої.

Якщо є своїх грошей достатньо, то чому б своїми одразу не платити, і не кормити банки?

В США кредитні гроші на кредитці - гроші банку, і це його головна біль.
А ваші гроші на депозитній картці - ваші гроші, і ваш геморой.
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2851 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 14:11

042013 написав:
  Shaman написав:банки забивають й просто списують на витрати. тому навіть при оренді машини деякі фірми вимагають кредитки.

Так виходить навпаки - їм краще требувати дебетки, бо по дебетці банк не скаже їм "тут махінація, я відкочую оплату і забираю гроші", хіба не так? А з кредиткою по любому чиху власника банк відмінить будь-яку транзакцію.

не вловили ключове - банк не відміняє транзакції, він просто це на свої збитки списує й все. така практика.

а от по дебетовій карті власник може оскаржити й відмінити транзакцію

й коли платиш з кредитки, не треба кормити банки, треба якісно обслуговувати кредитку - й все. на Заході це взагалі за замовчуванням

Я-то це розумію, пільговий період, + депо з вільним зняттям - і все чітко, гроші працюють. Але на одного, хто знає, десятки тих, хто платить відсотки. От я й кажу, чи не приходить їм думка в голову не користуватись кредитками? Чи це в них як панщина: мої діди були кріпаками (кредиток), і ми залишимось?)

от те що ви написали - це рідкість. більшість просто гасить ці витрати наступного місяця й все.

ті хто можуть відмовитися від кредиток, вони ж можуть й якісно обслуговувати. а ті що не можуть - таким лише забороняти брати гроші в кредит й все - таке життя :D
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1642 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 14:11

042013 написав:

Ви не ідіть із своїм уставом в чужий монастир. Ще би написали, чому нема ПБ ІВК в США, це ж так вдобно?
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2851 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 14:13

042013 написав:Я-то це розумію, пільговий період, + депо з вільним зняттям - і все чітко, гроші працюють. Але на одного, хто знає, десятки тих, хто платить відсотки. От я й кажу, чи не приходить їм думка в голову не користуватись кредитками? Чи це в них як панщина: мої діди були кріпаками (кредиток), і ми залишимось?)

Може й приходить, але пару років тому писали, що значна частина американців не має заощаджень і живе від зарплати до зарплати. А там то новиий айфон виходить, то ще щось.
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 14:29

Denik написав:Якщо сину 20+, то батькам скоріше за все 45+.
Як вони до пенсії збираються накопичити пенсійні внески та придбати житло?

Гарне запитання - але на нього я не знаю відповіді.
В сучасній ситуації гадаю - не до пенсійних внесків...

Он зранку був в Міграційній службі Туреччини - масові відмові росіянам навіть на продовження ВНП в Туреччині - вже не знають, куди ім бігти...
Не до пенсій...
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1452 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 15:43

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:В сучасній ситуації гадаю - не до пенсійних внесків...

Ще як. Батько, який при незалежній Україні сплачував якісь пенсійні внески років 5 із 22 можливих до настання пенсійного віку. Ну й вийшов на мінімалку. І от зараз в 70 років - поїхав в Східну Європу заробітчанином. Благо здоров'я дозволяє.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 17:07

Еміграція, заробітчанство.

News from Canada

Серед відеороликів на YouTube виділяється інформативністю і турботою про українців один пан з непростою долею: він виїхав з Донецька ще 2014 році. З тих пір мешкає в Канаді і знімає цікаві ролики з новинками щодо українців.
Цього разу реально цікавий інформативний ролик про БУДИНКИ В КАНАДІ.

Ми цю тему неодноразово тут розглядали, наші люди за звичкою писали, що найкращим є будинок, який нагадує ДЗОТ або Бункер.
Обовʼязково"язково мати "модні МОПи" і інші "понти".
Час та події останнії років показали, щоб все це - або занадто, або зайве.

Я неодноразово писав, що особисто мацав будинки в США - майже завжди приватні будинки з натуральної фанери та натурального бруса. Звісно, крім хмарочосів.
Зовні штукатурять та оздоблення таке, що здається, що це львівська кам"яниця.
Рекомендую - докладно точно чесно без прикрас про дерев"яні будинки в Канаді, де вже живуть наші українці.
Він навіть говорить, що дозволяється будувати такі будинки заввишки в 4 поверхи.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 13 жов, 2023 19:21, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1452 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 17:56

akurt написав:Еміграція, заробітчанство.

Він навіть говорить, що дозволяється будувати такі будинки заввишки в 4 поверхи, і це правда: саме такі - в 4 поверхи - я мацав руками і на півночі США в Seattle, і на півдні в San Jose та в San Diego.

Відео можна не дивитися. Перша фраза - я не професійний будівельник. Воно ні про що.
Не розкриті питання:
- опалення;
- електроенергозабезпечення;
- водопостачання;
- водовідведення та каналізація.
Ну й вони дуже пожежонебезпечні.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1