Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Gastarbaiter написав:З повітрям не знаю, що не так, але коли прилітав у Київ, то голова починала боліти від дизельного вихлопа маршруток.
то ви не були в Кривому Розі чи в Маріуполі а люди з Челябинську казали, що в Донецьку дуже добре повітря все відносно якби мені запропонували роботу за кордоном, я б напевне теж погодився
Пан економіст все по відчуттям реагує. А цифри чомусь зовсім не любить.
У Києві до пандемії ковіду до 90% викидів шкідливих речовин були від транспорту. Суміш із кисню та продуктів згорання бензину і дизелю – одна з причин серцево-судинних та респіраторних захворювань. https://ecoaction.org.ua/vykydy-vid-transportu.html
Вихлопи з дизелю ще і серйозний канцерогенний чинник. Ситуація навряд чи покращиться, бо поки в ЄС дизелів починають взагалі позбуватись, в Україну завозиться всіляке авторіщщя. А ще і забудова всіх міст із втиканням того, що можна спродати без врахування необхідності розвитку дорожньої інфраструктури взагалі призводить до хронічного коркування і так заслабких можливостей пропускної здатності вуличок спроектованих ще під радянську потребу, коли власне авто було рідкістю. В Києві площа доріг 9%, в Берліні 27%. А якщо ще би повернулись мільйони вимушених і невимушених переселенців, то був би повний корок.
BIGor написав:Ви калькулятором вмієте користуватись? По перше, середня зп в ІТ біля 2,5 кує. Хай дохід з двох - 5 кує, 3 кує виходить на скирду, 2 кує на життя: оренда житла, іжа, подорожі, допомога батькам, лікування ітд. Квартира в Києві яку наприклад ми хотіли купляти коштувала 140 кує. Тобто тільки на середню квартиру парі середніх ІТ-шників треба збирати біля 4-х років. Про які будинки і квартири під оренду йде мова взагалі?
4 роки в Києві скирдувати щоб купити за кеш, це жах, недоступне житло, а от в ЄС в іпотеку 30+ років, ням-ням, "доступно"
Яке 30 років в іпотеку? Ти з глузду зїхав? До війни ціни в Києві були такі самі як в Варшаві. Я тут скидував декілька разів оголошення. Але з села Малинської територіальної громади видніше, що і як за кордоном.
Ага, 100 кує, а ти все і далі грієш воду на підвіконні... Нагадало анекдот, вибачаюсь російською:
В зоопарке на клетке слона написано, что он съедает 40 килограммов хлеба, 30 килограммов картошки, 50 килограммов капусты, 20 килограммов бананов… Один из посетителей спрашивает служащего: — Скажите, неужели слон это все съест? — Съесть-то он съест, да кто ж ему даст?!
так про що і мова, на словах ти Лєв Толстой, а на ділі посередній ІТник, який ні в Кєиві, ні в Кракові, ні з іпотекою, ні без, житла не купить ні за 4 роки, ні за 30"
Якщо в тебе все класно в Україні - чого ти пасешся в темі Еміграція, заробітчанство? В мене все було пагано в Україні - тому я тут. А ти ж великий лендлорд, філантроп, меценат - чого чи тут флудиш? Поїхали невдахи з України - то радій за них. Але ні - воно виливає літри сечі, не знаю від чого, чи з заздрощів, чи з власної недолугості.
4.2105 +0.0050 з прогнозом долари за злоті Strong sell... Poland's currency, the zloty, appreciated against major currencies including the euro, dollar, Swiss franc, and British pound on Monday.
За повідомленнями моїх респондентів, які присмокталися до польської цицьки та отримують по 500 злотих на кожну дитину, працюючи в он-лайн режимі на канадських та американських роботодавців, відчувають себе нервово: - Всі тримаються за клієнтів та роботу; - Але поки не знають що будуть робити в грудні; - Після роздутого "пузиря" в пандемію пішла стагнація. В Канаді масові звільнення в секторі IT. Великі контори скорочують десятками тисяч штат...
Наші люди не тільки плачуть від необхідності працювати за кордоном, а й добре працюють.
На тиждень відпочити додому в місто Вінніпег прибув 22-річний хлопець, який з липня 2021 НЕ мешкає в Україні, а мешкає з листопада 2022 в місті Вінніпег, працює з 3 січня офіційно на канадського роботодавця та за завданням фірми виконує важливе завдання на півночі Канади, приймаючі участь в будівництві пасажирського термінала в чукотському поселенні на 2 500 осіб.
Бригада невелика: 7 працівників (робота з облаштування даху термінала). Всі забезпечуються проживанням та харчуванням. Авіапереліт з Вінніпега до міста роботи. Про погане: - працюють у відрядженні майже по 11 годин на добу. За 2 тижня відпрацював 130 годин. - роботі заважає холод (тому і поспішають закінчити АВІА термінал до справжньої зими).
Про хороше: - прийшов основний чек від роботодавця - в ньому сума на 1000 доларів більша, ніж зазвичай. Чек надходить кожні 2 тижня. Нашому хлопцю здавалося, що чек повинен був бути на більшу суму, але спрацьовує інша ставка оподаткування. Як він сказав: "Навіть невигідно більше годин працювати". - щотижня в красивому конверті надходить чек від Уряду Канади - компенсація за роботу в "північних територіях" - щоби отримувати компенсацію, достатньо подати заявку в он-лайн режимі. Перший чек на суму в 80 доларів, другий чек вчора прийшов на 120 доларів. Дрібничка, а приємно. - інтенсивно вивчає англійську мову - прийшов до висновку , що не варто спілкуватися з будь-ким в Канаді українською або російською. Треба спілкуватися з носіями мови. Дивно, але канадці - незалежно від національності - говорять англійською. Канадці дивуються, як це в Україні за останні 1000 років мешканці не вивчили свою мову. - тиждень відпочинку витратить на підготовку пакета документів на отримання Виду на прожиття в Канаді ("PR"). Там не все просто: прийшлося з Дніпра бабусі надсилати через "Міст експрес" деякі документи.
Мешкає окремо від своєї родини (батько+мати+молодший брат). Батька давно не бачив - той у схожому відрядження на роботі в провінції Альберта (приїжджав додому в інший період). До мами вчора прийшов "на сніданок". Брат (12 років) вчиться в школі.
Намагався ділити витрати оренди квартири (1000 CAD) на двох з нашим українцем - вигнав того. Сказав: неохайний, весь час брудний, вічно чимось незадовлолений. Вигнав реально.
Психологічний стан: позитивний. Сказав, що фізично укріпився та наростив м"язі. Налаштований на подальше переселення в США.
BIGor написав:Цікаво, де мої будинки, дачі, кілька квартир в Україні? І це при тому що я і моя дружина працюємо в ІТ, і вже давненько, і не джунами ясень пень. Мені кажеться, Дюрі-бачі вішає лапшу на вуха. Заливає так би мовити.
Ну, з середнім доходом не джуна в 3куо і вище в кожного дійсно можна було купити/побудувати будинок, чи хорошу квартиру, а ще за кілька років і щось купити під оренду. Але в кожного свої забаганки, ви от вирішили на користь Польщі, а не на користь нерухомості в Україні. То ж суто ваш вибір
Ви калькулятором вмієте користуватись? По перше, середня зп в ІТ біля 2,5 кує. Хай дохід з двох - 5 кує, 3 кує виходить на скирду, 2 кує на життя: оренда житла, іжа, подорожі, допомога батькам, лікування ітд. Квартира в Києві яку наприклад ми хотіли купляти коштувала 140 кує. Тобто тільки на середню квартиру парі середніх ІТ-шників треба збирати біля 4-х років. Про які будинки і квартири під оренду йде мова взагалі?
Я якраз прекрасно вмію. По-перше, "середня в ІТ" в 2,5 це з урахуванням джунів. Я писав "не джунів", і ви самі сказали, що давно в ІТ і не джуни. Хіба ні? Он вище в цитаті є. То там середня мінімум 3к. А ваші забаганки то вже суб'єктивна справа, ви і на 250 могли націлитися, і щоб ще подорожі двічі на рік. А так з 6+ куо можна за 2-3 роки наскирдувати на цілком непогану квартиру чи будиночок в передмісті, і потім за рік чи два (якщо трохи розслабитися) ще й щось під оренду. І це я не кажу про режим життя Флая.
flyman написав:Яке 30 років в іпотеку? Ти з глузду зїхав? До війни ціни в Києві були такі самі як в Варшаві. Я тут скидував декілька разів оголошення. Але з села Малинської територіальної громади видніше, що і як за кордоном.
Насправді вм жодного співставного порівняння не приводили. Якісь об'яви по ціні, на яку орієнтуєтесь, були, але і локації і стан викликали сумніви, і, головне - жодного прикладу, з чим саме в Києві ви порівнювали, щоб казати, що от воно, еквівалент, коштує стільки ж. Я вже раніше писав, з тих критеріїв до "сімейного гніздечка", що ви озвучуввли раніше, в найбільших містах Польщі ціна буде десь вдвічі більша за київські.
flyman написав:Яке 30 років в іпотеку? Ти з глузду зїхав? До війни ціни в Києві були такі самі як в Варшаві. Я тут скидував декілька разів оголошення. Але з села Малинської територіальної громади видніше, що і як за кордоном.
Насправді вм жодного співставного порівняння не приводили. Якісь об'яви по ціні, на яку орієнтуєтесь, були, але і локації і стан викликали сумніви, і, головне - жодного прикладу, з чим саме в Києві ви порівнювали, щоб казати, що от воно, еквівалент, коштує стільки ж. Я вже раніше писав, з тих критеріїв до "сімейного гніздечка", що ви озвучуввли раніше, в найбільших містах Польщі ціна буде десь вдвічі більша за київські.
Там були як, пригадую, локації на кшталт "краківський ПОХ" по ціні прицентралля КРЖН