Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14151416141714181419 ... 2919>
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 08:14

nekefer написав:
  Первый написав:Читаю Юлю Свириденко і її програму по поверненню українців…
Кіна не буде. Нажаль. Всі хто працюють - всі залишаться.

хоть одну успешную стратегию этой страны можете назвать? я могу назвать Дию(но это пока... пока не слили все персональные данные человека продажному военкому, уже скоро), и все, за 30 лет больше ничего нет
тогда почему вдруг стратегия "повернення" внезапно станет успешной? нафига возвращаться условному жителю Бахмута? чтобы его, бездомному и безработному и зарабатывающему как умеет чмырили в такси замову? чушь, выпал счастливый билет уехать из болота, вернутся либо местные барыги, либо полные лузеры которые не смогут устроиться там, ну может еще пара сотен чисто на сентиментах, семьях

У Первого пул квартир у власності на КРЖН. Тому він бачить все з іншої колокольні. Так і ці міністерки зі "Слуг Народу". Живуть в Кончі-Заспі, мають власні автопарки. І думають, "як же нам вернуть тих невдах котрі поїхали від нас, хто же буде нас забезпечувати?"

Щодо України, не все так пагано як розсказують міністерки
https://www.epravda.com.ua/weeklycharts ... /9/703052/
У 2023 році продажі Mercedes-Benz, Lexus та BMW побили всі рекорди попередніх років.
BIGor

Подякував: 1461 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 08:49

nekefer написав:
  Первый написав:Читаю Юлю Свириденко і її програму по поверненню українців…
Кіна не буде. Нажаль. Всі хто працюють - всі залишаться.

хоть одну успешную стратегию этой страны можете назвать? я могу назвать Дию(но это пока... пока не слили все персональные данные человека продажному военкому, уже скоро), и все, за 30 лет больше ничего нет
тогда почему вдруг стратегия "повернення" внезапно станет успешной? нафига возвращаться условному жителю Бахмута? чтобы его, бездомному и безработному и зарабатывающему как умеет чмырили в такси замову? чушь, выпал счастливый билет уехать из болота, вернутся либо местные барыги, либо полные лузеры которые не смогут устроиться там, ну может еще пара сотен чисто на сентиментах, семьях

насправді прикладів набагато більше, але якщо немає бажання бачити...

по-перше, сама по собі фраза за мову - хамська. по-друге, українську не осилив, а в еміграції заспіває солов'єм? ха-ха.

залишиться умовні 10-20% тих, хто зміг влаштуватися. всі інші поїдуть додому, коли знімуть з соціалу
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1640 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 08:57

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:залишиться умовні 10-20% тих, хто зміг влаштуватися. всі інші поїдуть додому, коли знімуть з соціалу

останется не меньше половины, на что спорим?
nekefer

Подякував: 65 раз.
Подякували: 123 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 09:19

nekefer написав:
  Shaman написав:залишиться умовні 10-20% тих, хто зміг влаштуватися. всі інші поїдуть додому, коли знімуть з соціалу

ви зараз на Лібанову почнете посилатися. :D

просто подивимось ;) є ще важливий фактор, який впливає на кількість - це коли це станеться, в наступному році чи там в 2025, чи пізніше. я вважаю, що в 2023 році
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 11:31

Shaman написав:
  nekefer написав:останется не меньше половины, на что спорим?

просто подивимось ;) є ще важливий фактор, який впливає на кількість - це коли це станеться, в наступному році чи там в 2025, чи пізніше. я вважаю, що в 2023 році

чисто личные оценки
конкретно у меня в младших классах уехало 20% детей, с родителями конечно, на сейчас не вернулся никто, по началу учувствовали в онлайн занятиях, потом перестали, полностью учатся там
война не причем, у нас уже год ни одного взрыва в округе нет, совершенно спокойное место
зачем ребенку который несколько лет проучился там, возвращаться сюда в 2025 году?
nekefer

Подякував: 65 раз.
Подякували: 123 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 11:49

nekefer написав:
  Shaman написав:
  nekefer написав:останется не меньше половины, на что спорим?

чисто личные оценки
конкретно у меня в младших классах уехало 20% детей, с родителями конечно, на сейчас не вернулся никто, по началу учувствовали в онлайн занятиях, потом перестали, полностью учатся там
война не причем, у нас уже год ни одного взрыва в округе нет, совершенно спокойное место
зачем ребенку который несколько лет проучился там, возвращаться сюда в 2025 году?

ця логіка зрозуміла. дітям нема сенсу повертатися, але є ще батьки. й там не така райдужна картинка. при здачі мови лише десь 25% В1, інші за рік не змогли, а дехто й не хоче, просто ходить на курси, бо треба. переважна більшість зараз на пособіях.

дехто вже зараз повертається. залишаться переважно ті, в кого батьки виїхали разом - а таких небагато. а коли відкриють кордони - сім'я назад до тата чи тато до сім'ї - це дуже відкрите питання - татові ніхто вже пільг давати не буде, якщо взагалі пустять

й ви самі кажете - 20% - таке може бути - 10-15-20% це цифри одного порядку
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 12:15

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:просто подивимось є ще важливий фактор, який впливає на кількість - це коли це станеться, в наступному році чи там в 2025, чи пізніше. я вважаю, що в 2023 році

Вы правильно написали - это по сути главный фактор. Если бы война кончилась в 2022 вернулось бы 99%. А так чем дальше, тем меньший % будет. И Вы делаете ставку на отмену социала для беженцев, но так его уже в некоторых странах отменили. В той же Польше например. В Испании аналогично еще в 2022. И кто не потянул язык, работу, уже вернулись. Помню прошлой осенью когда я только приехал, то одна пара уехала, потом вторая. Но собственно и все. Кто остался, уже все работают, дети 2й год ходят в школу, и про возвращение никто и не заикается. Из тех украинцев что я тут знаю, где-то 10 семей, 3 семьи уже даже своих 60+ родителей умудрились вытянуть сюда.
Да, есть конечно жирная Германия с миллионом беженцев, половина из которых тупо на социале уже 2й год живут. Эти могут вернуться. А может и нет если социал отменят до окончания войны и им все-таки придется идти работать, и к окончанию войны у них уже будет пару лет работы в Германии. Смысл им все бросать, возврашаться в Украину и начинать все заново?
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 12:22

Frant написав:
  Shaman написав:ви зараз на Лібанову почнете посилатися.

Вона, безумовно, в темі і добре знає демографічні процеси.
Як спеціаліст, вона цінніша, ніж весь форум разом взятий.
І її думка вагоміша, ніж білий шум від 100000 балаболів.

цінність ваших повідомлень ви вже побачили :mrgreen:

в неї є такий прогноз, було б цікаво почути припущення, ні які вона спиралась.

але демографія, як й економіка - це все базується на припущеннях. тому навіть великі розуміють, що можуть помилитися. в мене інші припущення - подивимось, як буде. можливо вона виходить з того, що війна й на 2025 рік.
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 12:32

slonomag написав:
  Shaman написав:просто подивимось є ще важливий фактор, який впливає на кількість - це коли це станеться, в наступному році чи там в 2025, чи пізніше. я вважаю, що в 2023 році

Вы правильно написали - это по сути главный фактор. Если бы война кончилась в 2022 вернулось бы 99%. А так чем дальше, тем меньший % будет. И Вы делаете ставку на отмену социала для беженцев, но так его уже в некоторых странах отменили. В той же Польше например. В Испании аналогично еще в 2022. И кто не потянул язык, работу, уже вернулись. Помню прошлой осенью когда я только приехал, то одна пара уехала, потом вторая. Но собственно и все. Кто остался, уже все работают, дети 2й год ходят в школу, и про возвращение никто и не заикается. Из тех украинцев что я тут знаю, где-то 10 семей, 3 семьи уже даже своих 60+ родителей умудрились вытянуть сюда.
Да, есть конечно жирная Германия с миллионом беженцев, половина из которых тупо на социале уже 2й год живут. Эти могут вернуться. А может и нет если социал отменят до окончания войны и им все-таки придется идти работать, и к окончанию войны у них уже будет пару лет работы в Германии. Смысл им все бросать, возврашаться в Украину и начинать все заново?

по-перше не половина, а набагато більше. бо низькооплачувана робота не перекриває соціал - має сенс сидіти на соціалі по максимуму, поки не з'явиться можливість отримати нормальну роботу.

й далі мити посуд чи поли? все залежить від того, яку роботу виконувати. ви дивитись, як високооплачуваний спеціаліст, й не враховуєте, що більшість трохи інший рівень.

а німецька бюрократія - знаєте, скільки я чув скарг на це? а знаю випадки, що батьки знаходились в Німеччині до тих пір, доки не настав час вивчати мову - й вони нафіг, ми повертаємось.

а для паперової роботи треба знати не лише розмовну, й письмову мову - а з цим я так розумію навіть польська важкувата. про німецьку чи норвезьку взагалі мовчу.

й про житло вже неодноразово писав. багато хто повернеться у власне житло, замість жити й приймах десь - це просто факт, як би хто це не вважав безглуздим :)
Востаннє редагувалось Shaman в П'ят 27 жов, 2023 12:33, всього редагувалось 1 раз.
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 12:33

nekefer написав:

Еміграція, заробітчанство

News from Poland

Бабуся та дідусь, які живуть в (видалено) трохи переживають за онука, який вчиться на першому курсі тут:
https://www.pw.edu.pl/engpw
Бабусі та дідусь трохи хвилюються: на сусідній вулиці села від 10-ти будинків після вибуху ракети в повітрі над селом залишилася тільки купа цегли та бетону...
Точніше, хвилюються про оцінки...
Правда, виявилося, що оцінок ніяких не ставлять, а треба заробити "бали": онук вже 2 рази добився виклику до дошки по Вищій математиці - та вже 2 умовних бали є, написав контрольну - ще 8 умовних балів є...
З боку фінансів та кредиту:
- ціна навчання англійською мовою 7 200 євро на рік.
- ціна проживання в гуртожитку - 100 євро на місяць. Кімната на двох з хлопцем, який вчиться в магістратурі.
Дорого?
Ну так хлопець вже сам вивчив якусь там хитру програму - створює щось для комп"ютерних ігор та вже продає свій продукт... На Журек вистачає... Та й не тільки...
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1450 раз.

Профіль

5
  #<1 ... 14151416141714181419 ... 2919>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей