Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
mixei написав:Бізнес завжди можна спробувати почати - для цього потрібно провести трохи часу і знайти свою нішу.
В Польщі розказують, що наші відкривають бізнеси що аж гай шумить. Але з того що бачив - це СТО, агенства нерухомості, усілякі невеликі чебуречні ітд. Ну і ще чув про салони краси.
Основна маса наших мігрантів з готівкою до 100 тис. у.о. - так. Питання в тому, що ці бізнеси не дуже сприймаються місцевими, а на одних біженцях і мігрантах важко виїхати. До речі, так відбувається не тільки в Польщі.
У місцевих є вибір: чекати 2 тижні, поки на СТО чи в манікюрниці буде вільне вікно, або записатися до українців "на завтра". Про "важко виїхати". Влітку був на "українському" СТО, вони там крім заміни масла та свічок ще й якихось битків до життя повертають. І як раз приїхав до них "запрошений" спєц по PDR і взагалі кузовщині. А в мене якась вм'ятина на капоті. Не складна. Приклеїти, смикнути - і готово. Подивився спєц, каже "так, можу зробити". А я перед цим в інтернеті подивився, пишуть, що така процедура коштує десь 80-150 злотих за 1 вм'ятину. Але на всяк випадок вирішив запитати спєца: скільки осьо "приклеїти та смикнути" буде коштувати в нього? - 300 злотих, відповідає спєц. І щось мене тут жаба задушила, поїхав я собі додому і підручними засобами вирівняв оту вм'ятину за 10 хвилин майже до первісного вигляду.
Hotab написав:slonomag , відверто кажучи чималий відсоток зараз ходить в німецьку школу (на німецькі мовні курси) лише тому, що це умова отримання виплат. А не за знаннями. І їм все одно як вони будуть повертатись до програми НУШ. Вони і ту програму не опановували , а відсиджували, і німецьку сидять баранами. Чи ви не знали, що у нас добра половина дітей в Україні в школу ходила для галочки, не маючи ніяких знань? Не мають вони цих знань і в Німеччині. Нізвідки їм взятись.
Почему Вы так думаете? Моим очень тяжело дались первые 2 года. Еще и ковид был. Сначала старший вытянул учебу, сейчас уже младший близко к максимуму оценки приносит. Да, говорят, Инглиш легче немецкого, но для детей это не критично.
Ваши ходят в школу учиться, а Hotab говорит о тех, кто учиться не хочет, а ходит в школу, потому что требуется.
Bolt
Так хрень пластиковую потом дадут. Аттестат называется.
Это имеет смысл, если собираетесь возвращаться. Если нет, то и смысла в украинском аттестате нет, он просто не нужен, хватит местного.
Я в школе хорошо учился, но только то, что мне было интересно. По истории и физике было пятерок больше, чем клеточек в журнале. Биологию преподавала директор школы, она-же преподавала химию. С химией у меня тоже было все ок. А на биологию мне было пофиг, но на 4-ки как-то она у меня шла. И вот в конце 11 класса, она мне говорит, что давай ты пересдашь что-то там, а то твоя четверка по этой фигне сделает тебе четверку в четверти и в году и она пойдет в аттестат и ты не получишь серебрянную медаль. СТавьте, мне эта медаль в жизни врядли пригодится. Вот так из-за одной черверки я не получил серебряную медаль за среднюю школу. Как она мне пригодилась-бы - хз. Наверное, так-же как медаль "Народженному в Києві" (есть у меня такая) и грамота за первое место в конкурсе на лучший рисунок в пионерлагере. То-же самое и аттестат - просто кусочек пластика. Все ценное - в голове и руках. Кстати, возвращаясь к теме ветки. Та позиция на которой я работаю, требует лайсенса и 3-х сертификатов. У меня ничего нет. Я просил работодателя отправить меня на курсы за бумажками. Он - Зачем? Ты-же итак все необходимое знаешь. Поэтому, наличие бумажек - далеко не первично.
rjkz , вы сейчас о своем поколении. Возле которого наверное и я где-то рядом хожу. А я о говорил о нынешних школьниках. Так уж вышло, что у моей близкой родни дети в школе. Барышни, с которыми я имел честь общаться за послание несколько лет - у них тоже школьники и школьницы. Порой даже приходилось делать с ними домашку, благо я почти помню школьный курс)) В общем это такая деградация знаний!!! Нынешние отличники школы - едва были бы троечниками в моей школе, когда я учился. Это подтверждают все. Единственное, я не имею выборки по частным школам. Может там иная картина.
Hotab написав:rjkz , вы сейчас о своем поколении. Возле которого наверное и я где-то рядом хожу. А я о говорил о нынешних школьниках. Так уж вышло, что у моей близкой родни дети в школе. Барышни, с которыми я имел честь общаться за послание несколько лет - у них тоже школьники и школьницы. Порой даже приходилось делать с ними домашку, благо я почти помню школьный курс)) В общем это такая деградация знаний!!! Нынешние отличники школы - едва были бы троечниками в моей школе, когда я учился. Это подтверждают все. Единственное, я не имею выборки по частным школам. Может там иная картина.
Ну це звичайно дуже поверхневий висновок. От наприклад моє покоління вже під час навчання в школі користувалось інженерними калькуляторами, а попереднє - логарифмічними лінійками чи таблицями Брадіса. Зараз цілком можливо учні користуються якимось Матлабом (нормальні, а не тіктокери чи Майнкрафтери). Це ж не означає що люди тупішають - просто міняються інструменти і підходи які полегшують життя та навчання - і у людей вивільняється час на щось більше цінне.
А ось запитав у ChatGPT по цій темі, і от що він відповів
Немає наукових доказів або загальноприйнятої думки, яка б підтверджувала, що сучасні учні є "більш тупішими" ніж учні попередніх поколінь. Усі покоління мають свої особливості та виклики, і може виникати враження, що молодь сьогодні менше зацікавлена в навчанні або має менше знань через різні соціокультурні аспекти.
Замість загальних стереотипів важливо визнати, що кожен учень є унікальною особистістю і може мати свої власні переваги та виклики в навчанні. Освіта та методи навчання також змінюються з часом, і можуть бути різні думки щодо того, наскільки вони ефективні.
Замість порівняння учнів поколінь можна досліджувати та розуміти, які чинники впливають на навчання і розвиток сучасної молоді, і працювати над покращенням системи освіти та підтримкою учнів у досягненні їхнього потенціалу.
Hotab написав:rjkz , вы сейчас о своем поколении. Возле которого наверное и я где-то рядом хожу. А я о говорил о нынешних школьниках. Так уж вышло, что у моей близкой родни дети в школе. Барышни, с которыми я имел честь общаться за послание несколько лет - у них тоже школьники и школьницы. Порой даже приходилось делать с ними домашку, благо я почти помню школьный курс)) В общем это такая деградация знаний!!! Нынешние отличники школы - едва были бы троечниками в моей школе, когда я учился. Это подтверждают все. Единственное, я не имею выборки по частным школам. Может там иная картина.
Ну це звичайно дуже поверхневий висновок. От наприклад моє покоління вже під час навчання в школі користувалось інженерними калькуляторами, а попереднє - логарифмічними лінійками чи таблицями Брадіса. Зараз цілком можливо учні користуються якимось Матлабом (нормальні, а не тіктокери чи Майнкрафтери). Це ж не означає що люди тупішають - просто міняються інструменти і підходи які полегшують життя та навчання - і у людей вивільняється час на щось більше цінне.
А ось запитав у ChatGPT по цій темі, і от що він відповів
Немає наукових доказів або загальноприйнятої думки, яка б підтверджувала, що сучасні учні є "більш тупішими" ніж учні попередніх поколінь. Усі покоління мають свої особливості та виклики, і може виникати враження, що молодь сьогодні менше зацікавлена в навчанні або має менше знань через різні соціокультурні аспекти.
Замість загальних стереотипів важливо визнати, що кожен учень є унікальною особистістю і може мати свої власні переваги та виклики в навчанні. Освіта та методи навчання також змінюються з часом, і можуть бути різні думки щодо того, наскільки вони ефективні.
Замість порівняння учнів поколінь можна досліджувати та розуміти, які чинники впливають на навчання і розвиток сучасної молоді, і працювати над покращенням системи освіти та підтримкою учнів у досягненні їхнього потенціалу.
Вони просто не доходять до разрахунків де потрібен інж. калькулятор, логарифмічна лінійка, табл Брадіса. Вже писав тут, що прорішав тест ЗНО з 21 року(який завалила моя донька) на 155 балів взагалі не використовуючи навіть ручки і паперу. Яж бачу, як у них проводять в школі туж математмку:один тиждень оффлайн вчитель ще проводить, а один онлайн раптом один-два уроки з чотирьох проводить. Пи. Си. Тут вже вчені б'ють на сполох, що в дітей прогресує цифрове слабоумство. (Легко гуглиться) Це, наприклад, коли нам вчитель пояснював теорему Піфагора, приходив додому, робив домашку, ще декілька раз задачі на неї і ти вже її знав, і я зараз, коли роблю домашку з малим побачив, що може після двох років з моменту її вивчення нарешті навчився її застосовувати і то після того, як я може зі сто раз пояснював її. 😟 Пы. Сы. Закинуло в рекомендованые на Ютубе: https://youtu.be/P_V9OAQ-uYU?si=RHW7NiMRMSUk-VgP Много думал, или выпускники нашей школы, а потом и ВТУЗа смогут, что-то подобное склепвть...
Hotab написав:В общем это такая деградация знаний!!!
Яж бачу, як у них проводять в школі туж математмку:один тиждень оффлайн вчитель ще проводить, а один онлайн раптом один-два уроки з чотирьох проводить.
2 роки ковідних карантинів і онлайнів, тепер також 1/3 вчиться онлайн, 1/3 змішане навчання. За понад 3 роки і ті хто мав би вчитись вкрай ослабли, та і ті хто мав би навчати також попустились.
У місцевих є вибір: чекати 2 тижні, поки на СТО чи в манікюрниці буде вільне вікно, або записатися до українців "на завтра". Про "важко виїхати". Влітку був на "українському" СТО, вони там крім заміни масла та свічок ще й якихось битків до життя повертають. І як раз приїхав до них "запрошений" спєц по PDR і взагалі кузовщині. А в мене якась вм'ятина на капоті. Не складна. Приклеїти, смикнути - і готово. Подивився спєц, каже "так, можу зробити". А я перед цим в інтернеті подивився, пишуть, що така процедура коштує десь 80-150 злотих за 1 вм'ятину. Але на всяк випадок вирішив запитати спєца: скільки осьо "приклеїти та смикнути" буде коштувати в нього? - 300 злотих, відповідає спєц. І щось мене тут жаба задушила, поїхав я собі додому і підручними засобами вирівняв оту вм'ятину за 10 хвилин майже до первісного вигляду.[/quote] Проживаю в Кракові близько 6 років. За цей період бачив десь близько 5 СТО з "нашими", які розвалилися. Основна маса послуг надавалася посередньо, а вартість оголошувалася на око "чи клієнт таку суму готовий заплатити чи ні", і в більшості дорожче ніж на польських СТО. Останні чотири роки обслуговую всі машини на польських сервісах - якістю і ціною послуг задоволений, але на це потрібний був час. Основна маса наших малих бізнесів в інших країнах виходить з українскього досвіду і того, що поки є якісь заощадження, то краще відкрити салон, сто, малий магазин або кавярню, бо так прийнято в Україні і не треба фізично працювати. Живучість переважної більшості - рік-два - поки вистачає платити оренду і комунальні (у випадку, якщо власники теж там працюють).В інших країнах, як і в поляків - вже привикли не спішити, а чекати своєї черги, що для наших мігрантів незвично. Але наших є не настільки багато, щоб ці бізнеси процвітали.
Востаннє редагувалось mixei в Суб 28 жов, 2023 13:33, всього редагувалось 2 разів.
А на какие годы пришлись ваши старшие классы о всеми этими химиями, физиками, квадратными уравнениями и производными с интегралами? В плане - до учёбы ли вам было и было ли дело вашим родителям до ваших оценок?
Hotab написав:В общем это такая деградация знаний!!!
Яж бачу, як у них проводять в школі туж математмку:один тиждень оффлайн вчитель ще проводить, а один онлайн раптом один-два уроки з чотирьох проводить.
2 роки ковідних карантинів і онлайнів, тепер також 1/3 вчиться онлайн, 1/3 змішане навчання. За понад 3 роки і ті хто мав би вчитись вкрай ослабли, та і ті хто мав би навчати також попустились.
Проскакувала інфа, що вчені оцінюють майбутні втрати нинішніх дітей від недоотриманих знань у зв'язку з Ковідним карантином у школах у 10 трл доларів. То у цілому світі. Для наших дітей, ще добавити війну. Вже читав, що а нас деякі п' ятикласники читають по складах. 🤦♂️