Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14211422142314241425 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Сб 28 окт, 2023 00:41

mixei писал(а):
  BIGor писал(а):
  mixei писал(а):Бізнес завжди можна спробувати почати - для цього потрібно провести трохи часу і знайти свою нішу.

В Польщі розказують, що наші відкривають бізнеси що аж гай шумить. Але з того що бачив - це СТО, агенства нерухомості, усілякі невеликі чебуречні ітд. Ну і ще чув про салони краси.

Основна маса наших мігрантів з готівкою до 100 тис. у.о. - так. Питання в тому, що ці бізнеси не дуже сприймаються місцевими, а на одних біженцях і мігрантах важко виїхати. До речі, так відбувається не тільки в Польщі.

У місцевих є вибір: чекати 2 тижні, поки на СТО чи в манікюрниці буде вільне вікно, або записатися до українців "на завтра".
Про "важко виїхати". Влітку був на "українському" СТО, вони там крім заміни масла та свічок ще й якихось битків до життя повертають. І як раз приїхав до них "запрошений" спєц по PDR і взагалі кузовщині. А в мене якась вм'ятина на капоті. Не складна. Приклеїти, смикнути - і готово. Подивився спєц, каже "так, можу зробити". А я перед цим в інтернеті подивився, пишуть, що така процедура коштує десь 80-150 злотих за 1 вм'ятину. Але на всяк випадок вирішив запитати спєца: скільки осьо "приклеїти та смикнути" буде коштувати в нього? - 300 злотих, відповідає спєц. І щось мене тут жаба задушила, поїхав я собі додому і підручними засобами вирівняв оту вм'ятину за 10 хвилин майже до первісного вигляду.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 28 окт, 2023 00:43

ЛАД писал(а):
  rjkz писал(а):
  Hotab писал(а):slonomag , відверто кажучи чималий відсоток зараз ходить в німецьку школу (на німецькі мовні курси) лише тому, що це умова отримання виплат. А не за знаннями. І їм все одно як вони будуть повертатись до програми НУШ. Вони і ту програму не опановували , а відсиджували, і німецьку сидять баранами.
Чи ви не знали, що у нас добра половина дітей в Україні в школу ходила для галочки, не маючи ніяких знань? Не мають вони цих знань і в Німеччині. Нізвідки їм взятись.

Почему Вы так думаете?
Моим очень тяжело дались первые 2 года. Еще и ковид был.
Сначала старший вытянул учебу, сейчас уже младший близко к максимуму оценки приносит.
Да, говорят, Инглиш легче немецкого, но для детей это не критично.

Ваши ходят в школу учиться, а Hotab говорит о тех, кто учиться не хочет, а ходит в школу, потому что требуется.

Bolt
Так хрень пластиковую потом дадут. Аттестат называется.

Это имеет смысл, если собираетесь возвращаться. Если нет, то и смысла в украинском аттестате нет, он просто не нужен, хватит местного.

Я в школе хорошо учился, но только то, что мне было интересно.
По истории и физике было пятерок больше, чем клеточек в журнале.
Биологию преподавала директор школы, она-же преподавала химию. С химией у меня тоже было все ок.
А на биологию мне было пофиг, но на 4-ки как-то она у меня шла.
И вот в конце 11 класса, она мне говорит, что давай ты пересдашь что-то там, а то твоя четверка по этой фигне сделает тебе четверку в четверти и в году и она пойдет в аттестат и ты не получишь серебрянную медаль.
СТавьте, мне эта медаль в жизни врядли пригодится.
Вот так из-за одной черверки я не получил серебряную медаль за среднюю школу.
Как она мне пригодилась-бы - хз. Наверное, так-же как медаль "Народженному в Києві" (есть у меня такая) и грамота за первое место в конкурсе на лучший рисунок в пионерлагере.
То-же самое и аттестат - просто кусочек пластика.
Все ценное - в голове и руках.
Кстати, возвращаясь к теме ветки. Та позиция на которой я работаю, требует лайсенса и 3-х сертификатов. У меня ничего нет. Я просил работодателя отправить меня на курсы за бумажками. Он - Зачем? Ты-же итак все необходимое знаешь.
Поэтому, наличие бумажек - далеко не первично.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Сб 28 окт, 2023 02:08

rjkz писал(а):...............
Поэтому, наличие бумажек - далеко не первично.

Согласен.
Но, например, для поступления в вуз аттестат необходим. Без него никто в вуз не примет.
ЛАД
2

С нами с: 31.08.10
Благодарил (а): 5391 раз.

2
2
6
Сообщение Добавлено: Сб 28 окт, 2023 04:39

rjkz , вы сейчас о своем поколении.
Возле которого наверное и я где-то рядом хожу.
А я о говорил о нынешних школьниках.
Так уж вышло, что у моей близкой родни дети в школе. Барышни, с которыми я имел честь общаться за послание несколько лет - у них тоже школьники и школьницы. Порой даже приходилось делать с ними домашку, благо я почти помню школьный курс)) В общем это такая деградация знаний!!! Нынешние отличники школы - едва были бы троечниками в моей школе, когда я учился. Это подтверждают все. Единственное, я не имею выборки по частным школам. Может там иная картина.
Hotab
Форумчанин року

С нами с: 15.02.09
Благодарил (а): 396 раз.

7
8
6
Сообщение Добавлено: Сб 28 окт, 2023 06:33

Hotab писал(а):rjkz , вы сейчас о своем поколении.
Так уж вышло, что у моей близкой родни дети в школе. Барышни, с которыми я имел честь общаться за послание несколько лет - у них тоже школьники и школьницы. Порой даже приходилось делать с ними домашку, благо я почти помню школьный курс)) В общем это такая деградация знаний!!! Нынешние отличники школы - едва были бы троечниками в моей школе, когда я учился. Это подтверждают все. Единственное, я не имею выборки по частным школам. Может там иная картина.

Ну це звичайно дуже поверхневий висновок.
От наприклад моє покоління вже під час навчання в школі користувалось інженерними калькуляторами, а попереднє - логарифмічними лінійками чи таблицями Брадіса. Зараз цілком можливо учні користуються якимось Матлабом (нормальні, а не тіктокери чи Майнкрафтери). Це ж не означає що люди тупішають - просто міняються інструменти і підходи які полегшують життя та навчання - і у людей вивільняється час на щось більше цінне.

А ось запитав у ChatGPT по цій темі, і от що він відповів
Немає наукових доказів або загальноприйнятої думки, яка б підтверджувала, що сучасні учні є "більш тупішими" ніж учні попередніх поколінь. Усі покоління мають свої особливості та виклики, і може виникати враження, що молодь сьогодні менше зацікавлена в навчанні або має менше знань через різні соціокультурні аспекти.

Замість загальних стереотипів важливо визнати, що кожен учень є унікальною особистістю і може мати свої власні переваги та виклики в навчанні. Освіта та методи навчання також змінюються з часом, і можуть бути різні думки щодо того, наскільки вони ефективні.

Замість порівняння учнів поколінь можна досліджувати та розуміти, які чинники впливають на навчання і розвиток сучасної молоді, і працювати над покращенням системи освіти та підтримкою учнів у досягненні їхнього потенціалу.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 28 окт, 2023 07:43

BIGor писал(а):

Ну це звичайно дуже поверхневий висновок.
От наприклад моє покоління вже під час навчання в школі користувалось інженерними калькуляторами, а попереднє - логарифмічними лінійками чи таблицями Брадіса. Зараз цілком можливо учні користуються якимось Матлабом (нормальні, а не тіктокери чи Майнкрафтери). Це ж не означає що люди тупішають - просто міняються інструменти і підходи які полегшують життя та навчання - і у людей вивільняється час на щось більше цінне.

А ось запитав у ChatGPT по цій темі, і от що він відповів
Немає наукових доказів або загальноприйнятої думки, яка б підтверджувала, що сучасні учні є "більш тупішими" ніж учні попередніх поколінь. Усі покоління мають свої особливості та виклики, і може виникати враження, що молодь сьогодні менше зацікавлена в навчанні або має менше знань через різні соціокультурні аспекти.

Замість загальних стереотипів важливо визнати, що кожен учень є унікальною особистістю і може мати свої власні переваги та виклики в навчанні. Освіта та методи навчання також змінюються з часом, і можуть бути різні думки щодо того, наскільки вони ефективні.

Замість порівняння учнів поколінь можна досліджувати та розуміти, які чинники впливають на навчання і розвиток сучасної молоді, і працювати над покращенням системи освіти та підтримкою учнів у досягненні їхнього потенціалу.

Вони просто не доходять до разрахунків де потрібен інж. калькулятор, логарифмічна лінійка, табл Брадіса. Вже писав тут, що прорішав тест ЗНО з 21 року(який завалила моя донька) на 155 балів взагалі не використовуючи навіть ручки і паперу. Яж бачу, як у них проводять в школі туж математмку:один тиждень оффлайн вчитель ще проводить, а один онлайн раптом один-два уроки з чотирьох проводить.
Пи. Си. Тут вже вчені б'ють на сполох, що в дітей прогресує цифрове слабоумство. (Легко гуглиться) Це, наприклад, коли нам вчитель пояснював теорему Піфагора, приходив додому, робив домашку, ще декілька раз задачі на неї і ти вже її знав, і я зараз, коли роблю домашку з малим побачив, що може після двох років з моменту її вивчення нарешті навчився її застосовувати і то після того, як я може зі сто раз пояснював її. 😟
Пы. Сы. Закинуло в рекомендованые на Ютубе:
https://youtu.be/P_V9OAQ-uYU?si=RHW7NiMRMSUk-VgP
Много думал, или выпускники нашей школы, а потом и ВТУЗа смогут, что-то подобное склепвть...
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Сб 28 окт, 2023 08:24

Bolt писал(а):
  Hotab писал(а):В общем это такая деградация знаний!!!

Яж бачу, як у них проводять в школі туж математмку:один тиждень оффлайн вчитель ще проводить, а один онлайн раптом один-два уроки з чотирьох проводить.

2 роки ковідних карантинів і онлайнів, тепер також 1/3 вчиться онлайн, 1/3 змішане навчання. За понад 3 роки і ті хто мав би вчитись вкрай ослабли, та і ті хто мав би навчати також попустились.
Ой+

С нами с: 19.04.12
Благодарил (а): 113 раз.

2
6
Сообщение Добавлено: Сб 28 окт, 2023 09:06

Gastarbaiter писал(а):

У місцевих є вибір: чекати 2 тижні, поки на СТО чи в манікюрниці буде вільне вікно, або записатися до українців "на завтра".
Про "важко виїхати". Влітку був на "українському" СТО, вони там крім заміни масла та свічок ще й якихось битків до життя повертають. І як раз приїхав до них "запрошений" спєц по PDR і взагалі кузовщині. А в мене якась вм'ятина на капоті. Не складна. Приклеїти, смикнути - і готово. Подивився спєц, каже "так, можу зробити". А я перед цим в інтернеті подивився, пишуть, що така процедура коштує десь 80-150 злотих за 1 вм'ятину. Але на всяк випадок вирішив запитати спєца: скільки осьо "приклеїти та смикнути" буде коштувати в нього? - 300 злотих, відповідає спєц. І щось мене тут жаба задушила, поїхав я собі додому і підручними засобами вирівняв оту вм'ятину за 10 хвилин майже до первісного вигляду.[/quote]
Проживаю в Кракові близько 6 років. За цей період бачив десь близько 5 СТО з "нашими", які розвалилися. Основна маса послуг надавалася посередньо, а вартість оголошувалася на око "чи клієнт таку суму готовий заплатити чи ні", і в більшості дорожче ніж на польських СТО. Останні чотири роки обслуговую всі машини на польських сервісах - якістю і ціною послуг задоволений, але на це потрібний був час. Основна маса наших малих бізнесів в інших країнах виходить з українскього досвіду і того, що поки є якісь заощадження, то краще відкрити салон, сто, малий магазин або кавярню, бо так прийнято в Україні і не треба фізично працювати. Живучість переважної більшості - рік-два - поки вистачає платити оренду і комунальні (у випадку, якщо власники теж там працюють).В інших країнах, як і в поляків - вже привикли не спішити, а чекати своєї черги, що для наших мігрантів незвично. Але наших є не настільки багато, щоб ці бізнеси процвітали.
Последний раз редактировалось mixei Сб 28 окт, 2023 12:33, всего редактировалось 2 раз(а).
mixei

С нами с: 13.05.15
Благодарил (а): 16 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 28 окт, 2023 09:12

А на какие годы пришлись ваши старшие классы о всеми этими химиями, физиками, квадратными уравнениями и производными с интегралами? В плане - до учёбы ли вам было и было ли дело вашим родителям до ваших оценок?
барабашов

С нами с: 16.06.15
Благодарил (а): 296 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 28 окт, 2023 09:56

Ой+ писал(а):
  Bolt писал(а):
  Hotab писал(а):В общем это такая деградация знаний!!!

Яж бачу, як у них проводять в школі туж математмку:один тиждень оффлайн вчитель ще проводить, а один онлайн раптом один-два уроки з чотирьох проводить.

2 роки ковідних карантинів і онлайнів, тепер також 1/3 вчиться онлайн, 1/3 змішане навчання. За понад 3 роки і ті хто мав би вчитись вкрай ослабли, та і ті хто мав би навчати також попустились.

Проскакувала інфа, що вчені оцінюють майбутні втрати нинішніх дітей від недоотриманих знань у зв'язку з Ковідним карантином у школах у 10 трл доларів. То у цілому світі. Для наших дітей, ще добавити війну. Вже читав, що а нас деякі п' ятикласники читають по складах. 🤦‍♂️
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
  #<1 ... 14211422142314241425 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама