Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14461447144814491450 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Пн 30 окт, 2023 11:06

Re: Еміграція, заробітчанство

Поточний "спад" ІТ можна порівняти зі спадом попиту на інженерів при розвалу совка. Буде приблизно те саме, що зробив Bolt - знайшов собі іншу нішу, збудувавши будинок. Чи аспірант Дюрі-Бачі, який пішов в кіберполцію, де зарплата рано чи пізно стане такою як на галерах.
Denik

С нами с: 23.02.09
Благодарил (а): 694 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Пн 30 окт, 2023 11:11

Denik писал(а):Поточний "спад" ІТ можна порівняти зі спадом попиту на інженерів при розвалу совка. Буде приблизно те саме, що зробив Bolt - знайшов собі іншу нішу, збудувавши будинок. Чи аспірант Дюрі-Бачі, який пішов в кіберполцію, де зарплата рано чи пізно стане такою як на галерах.
Довгий час в ІТ в банках ЗП була в рази менше, ніж на галерах. Десь з 2014 року банки почали серйозно інвестувати в своє ІТ і розрив скоротився, подекуди ЗП навіть зрівнялисі. Думаю, з часом це дійде і до держустанов (точково вже)
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Пн 30 окт, 2023 11:19

Denik писал(а):Поточний "спад" ІТ можна порівняти зі спадом попиту на інженерів при розвалу совка. Буде приблизно те саме, що зробив Bolt - знайшов собі іншу нішу, збудувавши будинок. Чи аспірант Дюрі-Бачі, який пішов в кіберполцію, де зарплата рано чи пізно стане такою як на галерах.

спад, такий ІТ спад:
https://justjoin.it/
а нє, це не та локація:
https://t.me/djinni_official/1167
розвал постсовка
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Пн 30 окт, 2023 11:23

Faceless писал(а):
Довгий час в ІТ в банках ЗП була в рази менше, ніж на галерах. Десь з 2014 року банки почали серйозно інвестувати в своє ІТ і розрив скоротився, подекуди ЗП навіть зрівнялисі. Думаю, з часом це дійде і до держустанов (точково вже)

Не дійде, бо в тому ж ЄС є три різні ринки з різними рівнями винагороди:
- локальний (німецький, голадьський, іспанький і т.д.)
- глобальний
- FAANG
Последний раз редактировалось flyman Пн 30 окт, 2023 11:23, всего редактировалось 1 раз.
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Пн 30 окт, 2023 11:23

Faceless писал(а):

Не знаю про що ви. Як раз до 2009 був паритет з галерами, на галерників дивились ( я в т.ч) як на гік-придурків. З 2009-2014, помірне відствання яке компенсувалось можливістю не морочитись інглишем та пільговоими іпотеками.
Після 2014 робота в банках то є якесь опущенство, я у 2015 співбесідувався на посаду чиф інженера з одного топового банку в інший на 18 тис . І в 2017 справи принципово не покращилися. Дуже сумніваюсь у спроможності укрбанків наздоганяти хвилі девальвації. Ці пільгові іпотеки на однушку в ірпенях хед іт-сеекторів до сих пір платять
fox767676

С нами с: 13.06.20
Благодарил (а): 430 раз.

Сообщение Добавлено: Пн 30 окт, 2023 11:35

fox767676 писал(а):З 2009-2014, помірне відствання яке компенсувалось можливістю не морочитись інглишем та пільговоими іпотеками.

А я якраз за цей період пригадую масовий відтік спеців з банків, і що не могли взяти з ринку не початківця, бо різниця для не керівних посад була 3-4 рази.
З 2014 в банках почали чухатися, і конкурувати, у спеціалістів з'явилася можливість заробляти 3куо і більше, і це при оформленні в штаті як біла людина. Звісно, чухалися не всі, ото ви мабуть в такому й були на співбесіді, бо 18к в 2015 вже було замало навіть для середнього спеціаліста
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Пн 30 окт, 2023 11:44

Faceless писал(а):
  fox767676 писал(а):З 2009-2014, помірне відствання яке компенсувалось можливістю не морочитись інглишем та пільговоими іпотеками.

А я якраз за цей період пригадую масовий відтік спеців з банків, і що не могли взяти з ринку не початківця, бо різниця для не керівних посад була 3-4 рази.
З 2014 в банках почали чухатися, і конкурувати, у спеціалістів з'явилася можливість заробляти 3куо і більше, і це при оформленні в штаті як біла людина. Звісно, чухалися не всі, ото ви мабуть в такому й були на співбесіді, бо 18к в 2015 вже було замало навіть для середнього спеціаліста

Не знаю, не знаю. В мене був повний доступ до зп, 18-25 тис то була зарплата нач.сектора ДБА баз 20 Тб, банку великої центральноєвропейської сім'ї.
3 куо то щось зовсім не репрезантивне, може джава-архітект під конкретний дуже хайповий проект. В банках таке, розробка взагалі, рідкість, більшість віддають на аутсорс. 3 куо Зазвичай рівень нач.управління, вище тільки CIO.
Звичайна картина 2014-2018 коли нач.управління\нач відділу з банка йшов міддлом , в кращому випадку сініором до галери
Всі хто більш-менш шурупав з банків пішли в аутсорс, у зворотньому напрямку тільки невдахи з поганим інглишем
fox767676

С нами с: 13.06.20
Благодарил (а): 430 раз.

Сообщение Добавлено: Пн 30 окт, 2023 12:01

fox767676 писал(а):Всі хто більш-менш шурупав з банків пішли в аутсорс, у зворотньому напрямку тільки невдахи з поганим інглишем

Десь біля 2018 року зарплати вирівнялися. Принаймні на Веб розробку до якої були самі вимоги, що на аутсорсі.
Denik

С нами с: 23.02.09
Благодарил (а): 694 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Пн 30 окт, 2023 12:01

fox767676 писал(а):3 куо Зазвичай рівень нач.управління, вище тільки CIO.
с 2006 по 2014 моя з/п +/- 3куе места работы разные. В 2014 пересчитали до 2,5куе типа война бла-бла из-за чего я в 2016 уволился. Не могу сказать что з/п 3куе была средняя, но вполне достижимая для специалиста среднего звена.
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Пн 30 окт, 2023 12:04

ЛАД писал(а):И ещё.
Тут опять затрагивали вопрос языка.
Примерно 45% граждан Украины считают, что в стране наиболее распространена дискриминация по языковому признаку. На это указывают результаты исследования общественного мнения, который провел Киевский международный институт социологии.

"Многие считают, что в Украине дискриминируются люди по определенному признаку. Больше всего респондентов (45%) говорят о дискриминации по признаку языка", — отмечается в публикации.

https://focus.ua/ukraine/601830-45-grazhdan-govoryat-o-diskriminacii-v-ukraine-po-yazykovomu-priznaku-kmis-infografika
На втором месте с заметным отрывом - 34% – дискриминация по сексуальному признаку.
45% населения, ощущающих дискриминацию по признаку языка это нормальная ситуация? Или что-то не так в королевстве Датском?
Или по сталинскому принципу: "Железной рукой приведём человечество к счастью"?

напевне відповідь на питання про мовну дискримінацію була - "да" :D

але яка тонка маніпуляція - в статті вираз "вважають", а у висновках вже "відчувають". а якби поставили питання, чи стикалися з мовною дискримінацією - відсоток був би набагато менший. й то половина випадків, це коли хтось агресивно налаштований саме проти української мови.

що таке дискримінація, можна було вчора подивитися в одному аеропорті...
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
  #<1 ... 14461447144814491450 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему