Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14461447144814491450 ... 2918>
Повідомлення Додано: Пон 30 жов, 2023 12:06

Re: Еміграція, заробітчанство

Поточний "спад" ІТ можна порівняти зі спадом попиту на інженерів при розвалу совка. Буде приблизно те саме, що зробив Bolt - знайшов собі іншу нішу, збудувавши будинок. Чи аспірант Дюрі-Бачі, який пішов в кіберполцію, де зарплата рано чи пізно стане такою як на галерах.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 30 жов, 2023 12:11

Denik написав:Поточний "спад" ІТ можна порівняти зі спадом попиту на інженерів при розвалу совка. Буде приблизно те саме, що зробив Bolt - знайшов собі іншу нішу, збудувавши будинок. Чи аспірант Дюрі-Бачі, який пішов в кіберполцію, де зарплата рано чи пізно стане такою як на галерах.
Довгий час в ІТ в банках ЗП була в рази менше, ніж на галерах. Десь з 2014 року банки почали серйозно інвестувати в своє ІТ і розрив скоротився, подекуди ЗП навіть зрівнялисі. Думаю, з часом це дійде і до держустанов (точково вже)
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 30 жов, 2023 12:19

Denik написав:Поточний "спад" ІТ можна порівняти зі спадом попиту на інженерів при розвалу совка. Буде приблизно те саме, що зробив Bolt - знайшов собі іншу нішу, збудувавши будинок. Чи аспірант Дюрі-Бачі, який пішов в кіберполцію, де зарплата рано чи пізно стане такою як на галерах.

спад, такий ІТ спад:
https://justjoin.it/
а нє, це не та локація:
https://t.me/djinni_official/1167
розвал постсовка
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 30 жов, 2023 12:23

Faceless написав:
Довгий час в ІТ в банках ЗП була в рази менше, ніж на галерах. Десь з 2014 року банки почали серйозно інвестувати в своє ІТ і розрив скоротився, подекуди ЗП навіть зрівнялисі. Думаю, з часом це дійде і до держустанов (точково вже)

Не дійде, бо в тому ж ЄС є три різні ринки з різними рівнями винагороди:
- локальний (німецький, голадьський, іспанький і т.д.)
- глобальний
- FAANG
Востаннє редагувалось flyman в Пон 30 жов, 2023 12:23, всього редагувалось 1 раз.
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 30 жов, 2023 12:23

Faceless написав:

Не знаю про що ви. Як раз до 2009 був паритет з галерами, на галерників дивились ( я в т.ч) як на гік-придурків. З 2009-2014, помірне відствання яке компенсувалось можливістю не морочитись інглишем та пільговоими іпотеками.
Після 2014 робота в банках то є якесь опущенство, я у 2015 співбесідувався на посаду чиф інженера з одного топового банку в інший на 18 тис . І в 2017 справи принципово не покращилися. Дуже сумніваюсь у спроможності укрбанків наздоганяти хвилі девальвації. Ці пільгові іпотеки на однушку в ірпенях хед іт-сеекторів до сих пір платять
fox767676

Подякував: 398 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 30 жов, 2023 12:35

fox767676 написав:З 2009-2014, помірне відствання яке компенсувалось можливістю не морочитись інглишем та пільговоими іпотеками.

А я якраз за цей період пригадую масовий відтік спеців з банків, і що не могли взяти з ринку не початківця, бо різниця для не керівних посад була 3-4 рази.
З 2014 в банках почали чухатися, і конкурувати, у спеціалістів з'явилася можливість заробляти 3куо і більше, і це при оформленні в штаті як біла людина. Звісно, чухалися не всі, ото ви мабуть в такому й були на співбесіді, бо 18к в 2015 вже було замало навіть для середнього спеціаліста
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 30 жов, 2023 12:44

Faceless написав:
  fox767676 написав:З 2009-2014, помірне відствання яке компенсувалось можливістю не морочитись інглишем та пільговоими іпотеками.

А я якраз за цей період пригадую масовий відтік спеців з банків, і що не могли взяти з ринку не початківця, бо різниця для не керівних посад була 3-4 рази.
З 2014 в банках почали чухатися, і конкурувати, у спеціалістів з'явилася можливість заробляти 3куо і більше, і це при оформленні в штаті як біла людина. Звісно, чухалися не всі, ото ви мабуть в такому й були на співбесіді, бо 18к в 2015 вже було замало навіть для середнього спеціаліста

Не знаю, не знаю. В мене був повний доступ до зп, 18-25 тис то була зарплата нач.сектора ДБА баз 20 Тб, банку великої центральноєвропейської сім'ї.
3 куо то щось зовсім не репрезантивне, може джава-архітект під конкретний дуже хайповий проект. В банках таке, розробка взагалі, рідкість, більшість віддають на аутсорс. 3 куо Зазвичай рівень нач.управління, вище тільки CIO.
Звичайна картина 2014-2018 коли нач.управління\нач відділу з банка йшов міддлом , в кращому випадку сініором до галери
Всі хто більш-менш шурупав з банків пішли в аутсорс, у зворотньому напрямку тільки невдахи з поганим інглишем
fox767676

Подякував: 398 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 30 жов, 2023 13:01

fox767676 написав:Всі хто більш-менш шурупав з банків пішли в аутсорс, у зворотньому напрямку тільки невдахи з поганим інглишем

Десь біля 2018 року зарплати вирівнялися. Принаймні на Веб розробку до якої були самі вимоги, що на аутсорсі.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 30 жов, 2023 13:01

fox767676 написав:3 куо Зазвичай рівень нач.управління, вище тільки CIO.
с 2006 по 2014 моя з/п +/- 3куе места работы разные. В 2014 пересчитали до 2,5куе типа война бла-бла из-за чего я в 2016 уволился. Не могу сказать что з/п 3куе была средняя, но вполне достижимая для специалиста среднего звена.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Пон 30 жов, 2023 13:04

ЛАД написав:И ещё.
Тут опять затрагивали вопрос языка.
Примерно 45% граждан Украины считают, что в стране наиболее распространена дискриминация по языковому признаку. На это указывают результаты исследования общественного мнения, который провел Киевский международный институт социологии.

"Многие считают, что в Украине дискриминируются люди по определенному признаку. Больше всего респондентов (45%) говорят о дискриминации по признаку языка", — отмечается в публикации.

https://focus.ua/ukraine/601830-45-grazhdan-govoryat-o-diskriminacii-v-ukraine-po-yazykovomu-priznaku-kmis-infografika
На втором месте с заметным отрывом - 34% – дискриминация по сексуальному признаку.
45% населения, ощущающих дискриминацию по признаку языка это нормальная ситуация? Или что-то не так в королевстве Датском?
Или по сталинскому принципу: "Железной рукой приведём человечество к счастью"?

напевне відповідь на питання про мовну дискримінацію була - "да" :D

але яка тонка маніпуляція - в статті вираз "вважають", а у висновках вже "відчувають". а якби поставили питання, чи стикалися з мовною дискримінацією - відсоток був би набагато менший. й то половина випадків, це коли хтось агресивно налаштований саме проти української мови.

що таке дискримінація, можна було вчора подивитися в одному аеропорті...
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1636 раз.

Профіль

1
3
5
  #<1 ... 14461447144814491450 ... 2918>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти