Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Поточний "спад" ІТ можна порівняти зі спадом попиту на інженерів при розвалу совка. Буде приблизно те саме, що зробив Bolt - знайшов собі іншу нішу, збудувавши будинок. Чи аспірант Дюрі-Бачі, який пішов в кіберполцію, де зарплата рано чи пізно стане такою як на галерах.
Denik написав:Поточний "спад" ІТ можна порівняти зі спадом попиту на інженерів при розвалу совка. Буде приблизно те саме, що зробив Bolt - знайшов собі іншу нішу, збудувавши будинок. Чи аспірант Дюрі-Бачі, який пішов в кіберполцію, де зарплата рано чи пізно стане такою як на галерах.
Довгий час в ІТ в банках ЗП була в рази менше, ніж на галерах. Десь з 2014 року банки почали серйозно інвестувати в своє ІТ і розрив скоротився, подекуди ЗП навіть зрівнялисі. Думаю, з часом це дійде і до держустанов (точково вже)
Denik написав:Поточний "спад" ІТ можна порівняти зі спадом попиту на інженерів при розвалу совка. Буде приблизно те саме, що зробив Bolt - знайшов собі іншу нішу, збудувавши будинок. Чи аспірант Дюрі-Бачі, який пішов в кіберполцію, де зарплата рано чи пізно стане такою як на галерах.
Довгий час в ІТ в банках ЗП була в рази менше, ніж на галерах. Десь з 2014 року банки почали серйозно інвестувати в своє ІТ і розрив скоротився, подекуди ЗП навіть зрівнялисі. Думаю, з часом це дійде і до держустанов (точково вже)
Не дійде, бо в тому ж ЄС є три різні ринки з різними рівнями винагороди: - локальний (німецький, голадьський, іспанький і т.д.) - глобальний - FAANG
Востаннє редагувалось flyman в Пон 30 жов, 2023 12:23, всього редагувалось 1 раз.
Не знаю про що ви. Як раз до 2009 був паритет з галерами, на галерників дивились ( я в т.ч) як на гік-придурків. З 2009-2014, помірне відствання яке компенсувалось можливістю не морочитись інглишем та пільговоими іпотеками. Після 2014 робота в банках то є якесь опущенство, я у 2015 співбесідувався на посаду чиф інженера з одного топового банку в інший на 18 тис . І в 2017 справи принципово не покращилися. Дуже сумніваюсь у спроможності укрбанків наздоганяти хвилі девальвації. Ці пільгові іпотеки на однушку в ірпенях хед іт-сеекторів до сих пір платять
fox767676 написав:З 2009-2014, помірне відствання яке компенсувалось можливістю не морочитись інглишем та пільговоими іпотеками.
А я якраз за цей період пригадую масовий відтік спеців з банків, і що не могли взяти з ринку не початківця, бо різниця для не керівних посад була 3-4 рази. З 2014 в банках почали чухатися, і конкурувати, у спеціалістів з'явилася можливість заробляти 3куо і більше, і це при оформленні в штаті як біла людина. Звісно, чухалися не всі, ото ви мабуть в такому й були на співбесіді, бо 18к в 2015 вже було замало навіть для середнього спеціаліста
fox767676 написав:З 2009-2014, помірне відствання яке компенсувалось можливістю не морочитись інглишем та пільговоими іпотеками.
А я якраз за цей період пригадую масовий відтік спеців з банків, і що не могли взяти з ринку не початківця, бо різниця для не керівних посад була 3-4 рази. З 2014 в банках почали чухатися, і конкурувати, у спеціалістів з'явилася можливість заробляти 3куо і більше, і це при оформленні в штаті як біла людина. Звісно, чухалися не всі, ото ви мабуть в такому й були на співбесіді, бо 18к в 2015 вже було замало навіть для середнього спеціаліста
Не знаю, не знаю. В мене був повний доступ до зп, 18-25 тис то була зарплата нач.сектора ДБА баз 20 Тб, банку великої центральноєвропейської сім'ї. 3 куо то щось зовсім не репрезантивне, може джава-архітект під конкретний дуже хайповий проект. В банках таке, розробка взагалі, рідкість, більшість віддають на аутсорс. 3 куо Зазвичай рівень нач.управління, вище тільки CIO. Звичайна картина 2014-2018 коли нач.управління\нач відділу з банка йшов міддлом , в кращому випадку сініором до галери Всі хто більш-менш шурупав з банків пішли в аутсорс, у зворотньому напрямку тільки невдахи з поганим інглишем
fox767676 написав:3 куо Зазвичай рівень нач.управління, вище тільки CIO.
с 2006 по 2014 моя з/п +/- 3куе места работы разные. В 2014 пересчитали до 2,5куе типа война бла-бла из-за чего я в 2016 уволился. Не могу сказать что з/п 3куе была средняя, но вполне достижимая для специалиста среднего звена.
ЛАД написав:И ещё. Тут опять затрагивали вопрос языка.
Примерно 45% граждан Украины считают, что в стране наиболее распространена дискриминация по языковому признаку. На это указывают результаты исследования общественного мнения, который провел Киевский международный институт социологии.
"Многие считают, что в Украине дискриминируются люди по определенному признаку. Больше всего респондентов (45%) говорят о дискриминации по признаку языка", — отмечается в публикации.
напевне відповідь на питання про мовну дискримінацію була - "да"
але яка тонка маніпуляція - в статті вираз "вважають", а у висновках вже "відчувають". а якби поставили питання, чи стикалися з мовною дискримінацією - відсоток був би набагато менший. й то половина випадків, це коли хтось агресивно налаштований саме проти української мови.
що таке дискримінація, можна було вчора подивитися в одному аеропорті...