|
Байки про банки і не тільки.... |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
Додано: Сер 01 лис, 2023 17:24
novichok написав: uaprofi написав: но в течение 3 дней он не дошёл. через какое время у меня появляется моральное право подавать звернення в НБУ?
відповідь на поверхні, через три робочі дні. ІМХО
НБУ отправит в банк.Так как нет факта обращения с целью выяснения.А если факта нет то что ж вы хотите, формально банк даже не в курсе что с той платежной что-то не так.А вот если есть обращение с целью выяснения, а банк забил тогда да.В общем желательно официальное заявление.
-
посетитель
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 228 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 01 лис, 2023 17:29
посетитель ну квитанции с этого сервиса вроде приравниваются к бумажным. в моём случае банк отправитель говорит, что всё отправили (и рекомендует обращаться в банк получатель) в банке получателе уверяют, что к ним ничего не приходило и рекомендуют обращаться в банк отправитель. и я тут очень запутался. поэтому если не придёт - надеюсь регулятор подскажит путь истинный
-
uaprofi
-
-
- Подякував: 831 раз.
- Подякували: 660 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 01 лис, 2023 17:33
novichok написав: uaprofi написав: но в течение 3 дней он не дошёл. через какое время у меня появляется моральное право подавать звернення в НБУ?
тобто якщо платіж було зроблено 30 жовтня, то це сьогодні чи чекати 02 листопада? p,s, обидва банки на мою думку я вже належним чином повідомив про проблему
-
uaprofi
-
-
- Подякував: 831 раз.
- Подякували: 660 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 01 лис, 2023 17:35
uaprofi написав:p,s, обидва банки на мою думку я вже належним чином повідомив про проблему
Письмово і на Вашій копії поставили відмітку про отримання?
-
Zochan
-
-
- Подякував: 189 раз.
- Подякували: 148 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 01 лис, 2023 21:22
посетитель написав:Для начала пишите заяву "в связи с тем что получателю не поступили средства отправленные по реквизитам указанным в платёжке такой-то прошу выяснить куда именно были зачислены указанные средства".Примерно так.На основании этой заявы банк делает запрос в банк получателя.Исходя из того что ответит тот банк и действовать.
там в каждом банке есть тариф за розиск сумм по заявлению клиента. сначала гляньте тарифи и определитесь. а то Вам будут искать за ваши деньги, хотя должни все делать бесплатно.
-
Goodman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 576 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 01 лис, 2023 21:38
uaprofi написав: novichok написав: uaprofi написав: но в течение 3 дней он не дошёл. через какое время у меня появляется моральное право подавать звернення в НБУ?
тобто якщо платіж було зроблено 30 жовтня, то це сьогодні чи чекати 02 листопада? p,s, обидва банки на мою думку я вже належним чином повідомив про проблему
У меня било такое в сенсе.Неправильно указал цифру в коде платежа.Вернулся на 4 день назад.Ви проверили?Все правильно?
-
Вадимка
-
-
- Подякував: 1 раз.
- Подякували: 38 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 02 лис, 2023 18:22
Товариство, така справа: у реєстрі підсанкційних осіб РНБО є громадянин мордора з моїми прізвищем та ім'ям (по батькові) не вказано, але вказано місце роботи. До цього мене банки не раз пригальмовували з цього приводу, але їм вистачало клепки відрізнити людину, що є громадянином України, народилася, живе і працює тут, від орка. Аж раптом знайшовся банк-унікум, який вимагає довідку від СБУ, що я не орк. Я клієнт цього банку 5+ років, мають копії мого паспорту та знають місце роботи: попереднє та теперішнє. Тригернуло їх після погашення кредитки. Самі вони не знають, як виглядає ця довідка, йти до СБУ та запитувати, що від мене хоче банк, теж виглядає як тупа ідея. Які варіанти, може хто стикався?
-
klug
-
-
- Подякував: 375 раз.
- Подякували: 1252 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
Додано: Чет 02 лис, 2023 19:21
klug написав:Товариство, така справа: у реєстрі підсанкційних осіб РНБО є громадянин мордора з моїми прізвищем та ім'ям (по батькові) не вказано. До цього мене банки не раз пригальмовували з цього приводу, але їм вистачало клепки відрізнити людину, що є громадянином України, народилася, живе і працює тут, від орка. Аж раптом знайшовся банк-унікум, який вимагає довідку від СБУ, що я не орк. Самі вони не знають, як вона виглядає, йти до СБУ та запитувати, що від мене хоче банк теж виглядає як тупа ідея. Які варіанти, може хто стикався?
что, и дата народження совпадает? СБУ вас пошлют, ну, может, за 10к долл пошевелятся и выдадут бумажку, поработайте с решалами кто делает справку о несудимости, реестр санкций же есть, должны потихоньку и с ним работать
-
cohan
-
-
- Подякував: 112 раз.
- Подякували: 534 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 02 лис, 2023 22:04
klug написав:Самі вони не знають, як виглядає ця довідка
забавно. спробуйте написати їм листа офіційно з проханням пояснити в письмовому вигляді згідно чого та що саме вони хочуть. от як вони письмово викладуть свої "хатєлкі" то від того вже й танцювати. навіть в СБУ можна буде йти прикриваючись їх відповіддю. шоб ржали не з вас а з тих хто того листа напише 
-
mephala
-
-
- Подякував: 333 раз.
- Подякували: 1024 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 02 лис, 2023 22:48
cohan написав:что, и дата народження совпадает?
Для цієї людини немає дати народження у списку, лише: прізвище, ім'я, громадянство, місце роботи. mephala написав: klug написав:Самі вони не знають, як виглядає ця довідка
забавно. спробуйте написати їм листа офіційно з проханням пояснити в письмовому вигляді згідно чого та що саме вони хочуть. от як вони письмово викладуть свої "хатєлкі" то від того вже й танцювати. навіть в СБУ можна буде йти прикриваючись їх відповіддю. шоб ржали не з вас а з тих хто того листа напише 
Так, планую це зробити. Поки думаю над тим, як так сформулювати, щоб вони самі задумалися чи за ту людину взялися, без оббивання порогів у специфічних державних структурах.
-
klug
-
-
- Подякував: 375 раз.
- Подякували: 1252 раз.
-
-
Профіль
-
-
1