Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
эти же искали на вакансию по информационной безопасности. за те же 10К. прямо упрашивали хоть на время прийти к ним. закрыли вакансию через пол года. интересно что за безопасника взяли на 10К при том что те кто понимают меньше 1К баксов не работают.
сис админ в апеляционном суде - минималка. обещали что будет премия и аж до десятки дотянет
и это ИТ.
державна служба така державна.
й знаєте як це працює? хтось влаштовується або офіційно, або по сумісництву - а далі веде й цю, й ще декілька фірм - й свої гроші заробляє. невеличким фірмам тримати адміна в штаті нема сенсу.
jump написав:після закінчення війни, демографічну структуру можна сприймати як базову: 10+10+5 (пенсіонери+економічно активне населення+діти).
а Ви оптиміст. Я ж очікую, що буде десь 12+8+4. Європі не потрібні наші пенсіонери і люди передпенсійного віку, на відміну від молодих чоловіків.
по-перше ці оцінки трохи умовні.
й який висновок ви робите - накриється система оплати пенсій? так вона й зараз не працює - коли ПФУ може зібрати лише половину доходів, а другу половину закриває держава з бюджету.
тут люблять скиглити, що в нас дуже розповсюджений ейджизм, в 45+ нікому не потрібен та таке інше. але схоже на те, що хто на це жаліться, давно не стикався з реальністю, а всі ці скарги черпає з інету. на виробництві ейджизм закінчився дуже давно, середній вік 55 років, й вони ще й молодь не пускають на пенсію йдуть, коли здоров'я зовсім не дозволяє
а якщо настане такий перекос, то пенсії будуть низькі - десь на їжу. й доведеться просто всім працювати, й пенсійний вік стане на практиці 65-70 років. й структура працюючі-пенсіонери вирівняється вже й зараз на вік не дуже дивляться
Shaman Дефіцит 2021 р - 167 млрд. грн. Дефіцит 2022 р - 209 млрд. грн. Дефіцит 2023 - 318 млрд. грн. А в розрахунку на 1 працюючого українця: 10, 13 і 20 тис. грн. в рік. Поки є міжнародна допомога, то все ок. А от після війни: 1. Значна частина працюючих виїде. 2. Кількість воєнних пенсіонерів, та виплат за станом значно здоров'я зросте. Це зробить неможливим виконання своїх соціальних зобов'язань і краху системи. В кращому випадку як в 2015 (кратна девальвація при замороженні виплат), а в гіршому - як в 90-і роки. А це, в свою чергу сприятиме подальшій еміграції всіх працездатних та зменшенню народжуваності і далі та по спіралі...
Дюрі-бачі написав:Shaman Дефіцит 2021 р - 167 млрд. грн. Дефіцит 2022 р - 209 млрд. грн. Дефіцит 2023 - 318 млрд. грн. А в розрахунку на 1 працюючого українця: 10, 13 і 20 тис. грн. в рік. Поки є міжнародна допомога, то все ок. А от після війни: 1. Значна частина працюючих виїде. 2. Кількість воєнних пенсіонерів, та виплат за станом значно здоров'я зросте. Це зробить неможливим виконання своїх соціальних зобов'язань і краху системи. В кращому випадку як в 2015 (кратна девальвація при замороженні виплат), а в гіршому - як в 90-і роки. А це, в свою чергу сприятиме подальшій еміграції всіх працездатних та зменшенню народжуваності і далі та по спіралі...
оцінка, що всі емігрує - це побажання окремих індивідів. як буде - подивимось. мій прогноз - ніхто нікуди не виїде в переважній більшості. в 90 роки не всі ж виїхали?
по воєнним пенсам - є якийсь цифри чи поки що чергове припущення?
Shaman написав:по воєнним пенсам - є якийсь цифри чи поки що чергове припущення?
Жодних чисел поки нема, в нас навіть кількість мобілізованих - державна таємниця. Але ж очевидно, що вже зараз сотні тисяч, а до кінця війни може й до мільйонна дійти...
Shaman написав:в 90 роки не всі ж виїхали?
Звісно, виїхало всього 7 млн., це всього 1/4 трудоспособного населення.
Shaman написав:оцінка, що всі емігрує - це побажання окремих індивідів
Я ніколи не писав, що ВСІ емігрують. Тільки 2-3 млн. найбільш працездатних і не лінивих.
Звісно можливо й ніхто не емігрує і все в нас буде добре, але для цього потрібні 2 умови: 1. Гарантії безпеки (наприклад вступ в НАТО) 2. Зарплата не нижче ніж в Словаків, Румунів, ...
й знаєте як це працює? хтось влаштовується або офіційно, або по сумісництву - а далі веде й цю, й ще декілька фірм - й свої гроші заробляє. невеличким фірмам тримати адміна в штаті нема сенсу.
вы так работали админом? или это теоритические выкладки? учитывая что на вас висит овер 100 машин на основной работе.
вы так работали админом? или это теоритические выкладки? учитывая что на вас висит овер 100 машин на основной работе.
Практически, о чем уже писал ранее, есть ненормированный рабочий день, отпуск через спаринг у начальства, парк в 300-350 подубитой техники и постоянные поломки и модернизации для распила. А так да, как раз уже не имеет смысла куда то спешить с основного места, потому что вызвать тебя могут в любой момент по любому профильному вопросу, но теория у товарища была красивой.
Ой+ написав:Простіше глянути в укрстат на 01.01.22: Історично найбільше дітей народжувалось ще наприкінці 30-их на території сучасної України близько мільйона на рік, хоча тоді частина була в інших державах. Зараз ці люди вже +80. А так ще маємо чисельні покоління 1960-63 р.н., з яких багато хто мимо пенсії завдяки пенсійній реформі, та наступна хвиля 1983-87 р.н. (теж багатьом пенсія не світить) і ще хвилька 2008-2013 р.н., потім вниз та вниз. Теперішні цифри це просто катастрофа.
Забирав другу дитину з роддому на цьому тижні, роддом пустий, крім мене більше ніхто не забирав. Хоча 4 роки тому, коли забирав першу - був двіж. Палати пусті, місця багато, аншлагу немає. Ті хто зараз народжують - все безкоштовно, тоді хотіли грошей. Роддоми б'ються за рожениць, за хороші умови родів, щоб потім на мамкиних форумах рекомендували, щоб їх не поскорочували.