Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14921493149414951496 ... 2918>
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 16:51

Re: Еміграція, заробітчанство

Gastarbaiter написав:Но как влияет статус арендатор/владелец на комфорт и покой жителей остального дома? Ну т.е. владельцы все такие аккуратисты, не мусорят, не шумят, цветочки на балконах ставят, а арендаторы обязательно проблемные м...даки? Есть гарантия, что собственник жилья не будет устраивать ночные дискотеки с друзьями, например?

Может какие-то юридические затыки типа владельца оштрафовать легче когда он сам буянит, чем когда это делает его арендатор. Это как со штрафами за нарушение ПДД, кто владелец, кто за рулем сидит, за одни нарушения штрафы одному, за другие другому. И чтобы не было проблем проще просто запретить. Честно, я хз.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 16:59

Shaman написав:ви забуваєте, що квартира не будинок, й ще є ОСББ - в інших країнах може називатися по іншому. й ти маєш виконувати вимоги ОСББ - або на вихід. ти не власник, а співвласник

Когда речь идет о США, абсолютно не важно, это дом или квартира.
И это не вопрос собственности, а вопрос сосуществования людей.
Ту степень свободы, которую мы воспринимаем как свободу, можно получить, купив ранчо.
В городской индивидуальной застройке в каждом комьюнити свои правила. От безобидной обязанности подстригать газон, до запрета на проживание детей (пенсионерские поселки, таких много во Флориде). Расстояние между такими двумя крайностями может быть меньше мили.
И это не ограничение свободы, а суть свободы.
Собираясь где-то поселиться, человек продумывает, какого поведения он хочет от окружающих (готовность соблюдать те же ограничения самому исходит из принципа равенства). После этого он ищет жилье именно с такими правилами, которые дадут ему должный комфорт проживания.
Если я боюсь собак, я найду себе жилье, где содержать собак запрещено. А аллигатор туда придет сам :)
Есть места, где на покупку или аренду нужно получить разрешение. Смотрят кредитный рейтинг, иногда требуются рекомендации. Запреты на аренду связаны обычно с этим. Никто не хочет, чтобы в сложившемся обществе затесался кто-то, кто не будет соответствовать традициям этого общества.

ЗЫ А шашлыки (барбекю) на балконе в США весьма распространенное явление.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6470 раз.
Подякували: 21617 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 17:05

Gastarbaiter написав:Голодранцям, які не змогли назбирати навіть на даунпеймент, не місце у пристойному товаристві!
Насправді теж не зовсім розумію це обмеження. З подобовою орендою ясно що не так, а з довготерміновою - якось не бачу різниці: житиме власник, чи орендар.

Ви помиляєтеся: різниця є.
У всіх країнах, крім, звісно, України, правила здачі в оренду і навіть просто поселення гостя чітко прописані:
- наприклад, в США будь-який гість орендаря не може залишатися в орендованій квартирі більше, ніж на 5 діб. Про ці 5 діб треба повідомити власника ЖК. Частина ЖК в своїх Статутах містить заборону на здачу квартир (приватних і таких, що належать на праві власності людині) в оренду. Крім того, чітко прописано, скільки та яких домашніх улюбленців може тримати людина в квартирі, і буде це безоплатно, чи платно (наприклад, власник маленького песика буде платити в ОСББ 50$ на місяць). Не можна ставити авто гостя на паркінг, який належить власнику квартири або орендарю. Для цього є «гостьова» парковка.
Це захист приватності та умов проживання інших мешканців будинка.

- наприклад, в Туреччині, де я живу з серпня 2017 року, з 1.01.2024 вводиться в дію новий закон для орендодавців, який передбачає не тільки отримання ліцензії на короткострокову здачу квартири в оренду, а й отримання згоди 100% мешканців будинка (!) на те, що одна якась квартира кимось буде здаватися в оренду. Це теж захист приватності: ну не хочуть люди, щоби кожен тиждень линдала мимо них нова незрозуміла людина та ще й плавала в їх басейні (як правило, кожен ЖК має свій плавальний басейн, сауну та тренажерний зал).

Може, комусь і не подобається таке, але іноземці теж дивуються тому безладу, який є в Україні в цій царині.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1450 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 17:08

Пан Сибарит написав класно: ми розмістили тексти одночасно, я не бачив його текст раніше.
Додам , що багато разів ми готували стейки не тільки на балконі, а на даху будинка: там найчастіше розташована зона колективного відпочинку: газові грилі, рукомийники, столи, стільці, дивани і навіть невеличкі фонтани.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 08 лис, 2023 17:10, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 17:09

Сибарит написав:ЗЫ А шашлыки (барбекю) на балконе в США весьма распространенное явление.

Прям так пускают клубы ароматного дыма вишневых веточек в окна соседям? Или на газу/электрике?
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 17:10

Вони як правило на газу, але бувають і електричні.
Якраз електричні ставлять на балконах.
Газові: на території або на даху будинка.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 17:13

akurt написав:Може, комусь і не подобається таке, але іноземці теж дивуються тому безладу, який є в Україні в цій царині.

От знаєте, мені якось пофіг, через кого я не можу спати: через студентів-орендарів у будинку навпроти чи через підлітків-дітей власників поверхом нижче. А діти, які о 7 ранку по дорозі до садочку перераховують усі металеві елементи перил у під'їзді - мені теж без різниці чиї вони. Але підозрюю, що власників. А, ну і какаха собаки власника на тротуарі насправді не краща ніж какаха собаки орендаря.
Востаннє редагувалось Gastarbaiter в Сер 08 лис, 2023 17:17, всього редагувалось 1 раз.
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 17:13

slonomag написав:Не купаться в бассейнах после 23.

Це наскільки знаю через хімпрепарати, що туди засипають - на сонці вони самі розпадаються.
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 17:17

Не зрозуміти мені цього цивілізованого світу... Одне діло, коли правила встановлює власник, або є закон. Також зрозумілі справила щодо спільної майна яке у спільній власності (коридори, двір, басейн).
А зовсім інше - коли якісь сусіди вирішують що тим маєш робити в приватній власності.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 17:21

Тому й маєте те, про що написав пан Гастарбайтер вище: какахи собак всюди та ефективний метод перераховування металевих частин паркану.
Се ля ві…
akurt

Профіль

5
  #<1 ... 14921493149414951496 ... 2918>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему