Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 17651766176717681769 ... 2925>
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 18:32

Re: Еміграція, заробітчанство

BIGor написав:Так Ви тут же розказуєте як "факт", що будь-який пересічний купляє 1 квартиру раз в 5-10 років. Так де мої 4 квартири? (це при тому, що я працюю в ІТ). Може досі займатись цією недолугою пропагандою як в Україні все "кучеряво", бо люди які читають тему Еміграція, заробітчанство явно розуміють реальну картину.

В мене знайомі в Україні багато квартир купили без кредитів (є ще окрема категорія, яка потрапила в кредитне рабство з "молодіжними" кредитами і частина залишилась без квартир).
Кілька знайомих влізли в кредитне рабство Чехії, але поступово перебираються на заробітки в Німеччину, щоб швидше звільнитись.
Шеф взагалі в Казахстані осів і будиночок собі збудував (80 м^2, 3 кімнати) на березі озера
В США/Канаді їх варіант кредитного рабства не тягнуть.
Дюрі-бачі

Подякував: 892 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 18:44

Дюрі-бачі написав:
  BIGor написав:Так Ви тут же розказуєте як "факт", що будь-який пересічний купляє 1 квартиру раз в 5-10 років. Так де мої 4 квартири? (це при тому, що я працюю в ІТ). Може досі займатись цією недолугою пропагандою як в Україні все "кучеряво", бо люди які читають тему Еміграція, заробітчанство явно розуміють реальну картину.

В мене знайомі в Україні багато квартир купили без кредитів (є ще окрема категорія, яка потрапила в кредитне рабство з "молодіжними" кредитами і частина залишилась без квартир).
Кілька знайомих влізли в кредитне рабство Чехії, але поступово перебираються на заробітки в Німеччину, щоб швидше звільнитись.
Шеф взагалі в Казахстані осів і будиночок собі збудував (80 м^2, 3 кімнати) на березі озера
В США/Канаді їх варіант кредитного рабства не тягнуть.

В мене зі знайомих 2-є купили квартири, один студію в Києві з власних доходів (не за 5 років точно), іншому купили батьки які заробили в Англії. Я би не сказав, що це масове явище.
BIGor

Подякував: 1463 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 21:00

Proofy написав:
  ЛАД написав:
  Proofy написав:.........Это много или мало? Айтишнег со средней зп утрированно за год насобирает на хату например в Харькове.

Это всё же, действительно, несколько утрированно.
Это реально, по крайней мере. Все зависит от трат конечно, можно и с 5 куями ничего не иметь:
  Bolt написав:дружина так доїть, що він зі своєю 5 куєшної ЗП нещасний тазік за 40 куе в кредит з змушений був брати

Какую зарплату для айтишника Вы считаете средней?
И я не возражал о возможности для айтишника купить квартиру. Просто не за год.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 21:05

Дюрі-бачі написав:.............
В мене знайомі в Україні багато квартир купили без кредитів
..........

Якщо не таємниця, ким вони працюють і який (хоч приблизно) рівень доходів (бажано легальних)?
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 21:13

ЛАД написав:Якщо не таємниця, ким вони працюють і який (хоч приблизно) рівень доходів (бажано легальних)?

Переважно ІТ та/або в освіті, хоча один кум на заводі інженер... Дохід 1,5-3k$
Дюрі-бачі

Подякував: 892 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 21:16

akurt написав:Міг би погасити своєю зарплатнею

Ну Ви не перебільшуйте їй богу, пишіть більш реально, а то як понаписуєте, я не вірю що ви не розумієте)

+3 години це суттєво + паливо і дорогий ремонт авто + якщо 300км в день заміна масла кожні 1,5міс(раз на 10к) або якщо лізинг то чи кілометража вистачить, або це взагалі потягами 3 години норм так біганини, на вихлопі ще і в мінус можна вийти)
BeneFuckTor

Подякував: 264 раз.
Подякували: 28 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 21:46

Ну що ж, «студентські кредити» в США - справа не проста.
І три години життя на добу на електричках не кожен зголоситься віддавати…
Життя буває цікавішим…
Востаннє редагувалось akurt в Нед 21 січ, 2024 08:43, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1456 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 22:47

Shaman написав:
  Дюрі-бачі написав:
  Gastarbaiter написав:Ох, не бачили Ви справжнього Китаю!

Отримував Китайський офер, але відмовився від нього... Вже тут писав, що обмеження свобод нагадували якусь колонію, чи армійську службу.
Я б хотів попрацювати 996, але ща відповідну ЗП (хоча б х2, по відношенню до 855)

якщо уважно подивитися на чому базується китайське диво - гадаю наші б громадяни сказали б - нам таке не треба :D

це важко. до 30-35 років ще можна, а потім здоров'я не вистачить...

колись читав про менеджера на прізвисько seven eleven (ідея так ж як й у бренда) 8)

У меня тут была ситуация пару лет назад, приходилось работать без выходных месяцца 2 и к тому-же допоздна.
Чек был приятный, но выдержать такое на протяжении долгого времени - нуенах.
rjkz

Подякував: 8665 раз.
Подякували: 5481 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Нед 21 січ, 2024 00:38

ЛАД написав:Какую зарплату для айтишника Вы считаете средней?
И я не возражал о возможности для айтишника купить квартиру. Просто не за год.

около 3х тыс считаю за среднюю. За год 36 тыс, в Харькове за половину, 18 тыс можно взять нормальную квартиру. Все навскидку, можно меньше иметь зп и меньше потратить на еду и одежду.
Proofy

Подякував: 62 раз.
Подякували: 183 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 21 січ, 2024 00:45

Дюрі-бачі написав:є ще окрема категорія, яка потрапила в кредитне рабство з "молодіжними" кредитами і частина залишилась без квартир
Как такое может быть, там же ставки были не высокие?
Proofy

Подякував: 62 раз.
Подякували: 183 раз.

Профіль

#<1 ... 17651766176717681769 ... 2925>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: flyman і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор