|
|
![]() У нас середній клас, як такий, практично відсутній. І цей класовий розрив відчувається навіть у банківській сфері. Ясно, що бабло перемагає зло, але повага до маленьких клієнтів часом шкутильгає, а до великих аж занадто стелиться.
![]()
Дозвольте з Вами не погодитися. Уявіть, що буде, якщо навіть п'ята частина держателів карток виявить бажання змінити умови договору. Когось потрібно буде попереджати не за 20 днів, а за 19 днів до зміни тарифів, комусь встановлювати індивідуальний порядок вирішення спорів тощо... Ви справді вважаєте, що у швейцарському банку Вам безкоштовно відкриють картку з незнижувальним залишком менше 10 євро та ще й пів-дня будуть погоджувати договір?
![]() zhestokiy_kachok
+1. А то вечно всех все НЕ устраивает. Пусть читают на, что подписываются!!!
![]()
Ні, у цьому плані я з вами згодний. Я про те, що у швейцарському банку навіть якщо ти не віп, навіть якщо ти досить тупий и набридливий з тобою будуть ввічливими апріорі. І 20 разів чемно пояснять чому і в чому ти тупий, і як з цим боротися. Менталітет наших працівників часто заважає виходити на інший рівень обслуговування. Але ми рухаємося до стандартів. Зараз тренінгам персоналу у банках приділяють значно більше уваги.
![]()
Стоп-стоп. Тут хіба хтось скаржився, що йому хамили? Мова йшла про неможливість внесення змін до договору на прохання клієнта.
![]()
Панове, відкривайте СВОЇ рахунки в ШВЕЙЦАРСЬКИХ банках. А Хрещатик залиште нам...
![]()
zhestokiy_kachok, у Вас проявилась гипертрофированная болезненность восприятия моего чисто информационного поста, которая не имеет никаких оснований. А на первом предложении стоит смайлик! Далее только собранные выдержки из договора без всякой эмоциональной и тревожной нагрузки! Также не говорил, что неполучение процентов при разрыве - неутешная трата! Так что, никакого моего нагнетания паники! (которую я почему-то почувствовал у Вас, исходя из резкой эмоциональности Ваших постов). У меня исключительно сухая констатация того, что происходит при разрыве взаимоотношений с "Лигой успеха" (против чего и возражать нет смысла, чего естественно Вы и не делаете, т.к. всё это взято из договора). Написанное мной - не более чем ликбез, не все ж, возможно, такие продвинутые, как Вы (и я) ![]() Уверяю Вас, не стОит раздражаться, когда клиент всего лишь обращает внимание других клиентов на те или иные пункты договора. А в качестве, думаю, окончательного аргумента моей правоты и Вашего незаслуженного обвинения меня в панике сообщу, что не собираюсь расставаться с "Лигой успеха", по которой у меня, если интересно, голдовские карты. Так что, не нервничайте! С пожеланиями успеха - "Лиге успеха" и лично Вам! И прошу: никакой паники от информационных постов! А по поводу Вашей фразы "Снимайте ВСЁ в день обращения" замечу, что она имеет характер приказного совета, что не приемлю от других и себе никогда не позволяю при общении. Надеюсь, Вы понимаете, о чем я... Поэтому позвольте (почувствуйте разницу в тоне изложения!) порекомендовать Вам быть несколько мягче в своих постах, что послужит большему восприятию Ваших полезных (без всякой иронии!) советов, к тому же, если они изложены в доброжелательной форме.
![]() Зловживання у Вінницькій філії ВАТ КБ "Хрещатик"Банк «Хрещатик» має репутацію солідної банківської установи, яка має успішний досвід роботи на вітчизняному банківському ринку. Політика банку спрямована на мінімізацію ризику та гармонізацію відносин з акціонерами, менеджментом, партнерами і клієнтами. Як вказав Дмитро Миколайович в одному із свої інтерв’ю «… Хочеться звернути особливу увагу на підвищення якості управління банком. На формування нової ідеології стабільного банківського бізнесу, який орієнтований не на миттєвий, а на довгостроковий прибуток, не на перекупку менеджерів, а на виховання персоналу і формування команди, …». Тому банк «Хрещатик» постійно проводить підвищення якості обслуговування клієнтів та стимулювання працівників розвиватися, вчитися, набиратися знань. У банку «Хрещатик» є всі для цього можливості.
Нажаль, ситуація яка склалася у Вінницькій філії ВАТ КБ «Хрещатик» не відповідає вказаним засадам. Слід відмітити, що багато в чому якість праці працівників банку, а відповідно і прибутковість та її репутація, залежать від роботи керівника цієї фінансової установ, його авторитету серед підлеглих. Якщо ж директор банку здійснює вплив на працівників тільки за рахунок погроз та незаконних звільнень, забезпечити нормальну роботу та прибутковість банківської діяльності на постійній основі він не зможе. Більше того, незаконні дії керівника ставлять під удар можливість функціонування будь-якої установи, оскільки створюють підстави для її перевірок з боку правоохоронних та інших контролюючих органів. Директор Вінницької філії ВАТ КБ «Хрещатик» Тимчук Л. П. використовує ресурси банку для зведення особистих рахунків з окремими працівниками банку. При цьому ним застосовуються такі протизаконні методи впливу як фальсифікація та підробка документів, переслідування, залякування працівників, підкуп чиновників за рахунок коштів банку. Такі дії призвели до того, що банк не тільки втрачає кваліфікованих працівників, але й страждає репутація банку у Вінницькому регіоні (зокрема діяльність директора Тимчук Л. П. вже стала об’єктом перевірки правоохоронних органів). Прикриваючись інтересами банку Тимчук Л. П. та Діхтяр К. О. зводять особисті рахунки з керуючими відділень банку (Бершадського, Гоголівського відділень та інші), намагаючись перекласти на них відповідальність за власні неправомірні дії та бездіяльність. Від незаконних дій Тимчука Л. П. постраждала і діяльність Вишенського відділення Вінницької філії ВАТ КБ «Хрещатик». Я працювала в банківській сфері вже 10 років, з них майже 5 років на відповідальних посадах. З 01.02.2006 року по 07.09.2009 року я очолювала Вишенське відділення Вінницької філії ВАТ КБ «Хрещатик». Дане відділення здійснює весь спектр банківських послуг, які надає банк «Хрещатик». Під моїм керівництвом показники роботи відділення стали одними з найкращих серед відділень Вінницької філії, у зв’язку з чим мене було відзначено подякою від Голови правління Банку. І за весь час моєї трудової діяльності на мене не було жодних нарікань з боку керівництва аж до того часу, поки я не відмовилась вчинити за дорученням директора Вінницької філії ВАТ КБ «Хрещатик» Тимчука Л. П. кримінально-карані діяння. А саме, у лютому 2009 року, до мене звернувся директор Вінницької філії ВАТ КБ «Хрещатик» Тимчук Леонід Петрович з проханням, щоб я підробила три квитанції на загальну суму майже 8 000,00 дол. США, а саме замість фактичного платника В.О.Є. зазначила в них платником К.Г.В. Зі слів директора Тимчука Л. П. я зрозуміла, що підроблені квитанції необхідні К.Г.В. для надання їх до суду у зв’язку з тим, що останнім подано позовну заяву до Ленінського районного суду м. Вінниці про стягнення заборгованості з В.О.Є. Оскільки фактичним платником є В.О.Є. і саме її внесено в комп’ютерну базу даних як платника, у даному проханні Тимуку Л. П. я відмовила, нагадавши йому норми Кримінального кодексу України. В той самий час, з таким самим проханням неодноразово приїжджав на Вишенське відділення ВФ ВАТ КБ «Хрещатик» клієнт банку та товариш директора Тимчука Леоніда Петровича К.Г.В., для якого і на користь якого й потрібно було здійснити вищезазначені фальсифікації в документах. При цьому К.Г.В. при собі вже мав бланки квитанцій і вимагав від мене лише їх підписати та посприяти в підписанні у касира відділення. Після моєї відмови здійснити кримінально-карані дії в мій бік почалися погрози, залякування та переслідування з боку директора Тимчука Л.П. та К.Г.В. В особистій розмові Тимчук Л.П. мені прямо сказав, що якщо я не підпишу фальсифіковані квитанції мене буде звільнено, але вже за статтею. Після моєї повторної відмови, після написання та надсилання мною доповідної на ім’я керівництва 12.05.2009р. № б/н, користуючись своїм службовим становищем директор філії почав тиснути на працівників Вишенського відділення (моїх безпосередніх підлеглих) заради того, щоб останні надавали або підтверджували неправдиві данні надумані та фальсифіковані керівництвом філії, які б компрометували безпосередньо мене як керівника та мою сім’ю. Більше того, за наказом директора Вінницька філія ВАТ КБ «Хрещатик» видала К.Г. В. довідку, яка містила неправдиві відомості щодо особи яка гасила кредит та вказана в касових документах по цим квитанціям. І, на скільки мені відомо, на підставі цієї довідки місцевий суд прийняв рішення, яким задовольнив позовні вимоги К.Г.В. Але, щоб неправдивість вказаних у довідці відомостей неможна було встановити директор Тимчук Л. П. знову звернувся до мене, намагаючись заставити мене виконати його незаконні розпорядження. Після моєї чергової відмови 23.02.2009 року незаконно звільнив мого чоловіка - Ігоря Вікторовича, який на той час обіймав посаду головного юрисконсульту Вінницької філії ВАТ КБ «Хрещатик» і незадовго до цього був відзначений подякою голови правління за вагомий внесок в роботу банку. Незаконність звільнення була підтверджена 27.08.2009 року в ході судового провадження рішенням Замостянського районного суду м. Вінниці, яким мого чоловіка було поновлено на роботі. Після поновлення на посаді головного юрисконсульта Вінницької філії мій чоловік випадково дізнався про те, що за час його відсутності замість нього протоколи кредитного комітету філії (членом якого він був) від його імені перепідписано іншими особами, тобто в протоколах кредитного комітету підроблено його підписи. Фкт фальсифікації вказаних документів може бути доведено за результатами криміналістично- почеркознавчої експертизи. Варто відмітити, що для запобігання подібних кримінально-караних дій з боку працівників банку і в т.ч. керівництва філії, в нашій фінансовій установі функціонує служба безпеки. Але працівники останньої, зокрема начальник служби безпеки Василюк Леонід Федорович, чомусь закриває очі на ці та інші правопорушення. Проте, цими правопорушеннями не вичерпується список незаконних дій зі сторони керівництва філії та деяких співробітників банку. Так, не досягнувши бажаної мети після звільнення мого чоловіка директор заборонив здійснювати нарахування та виплату мені заробітної плати та соціальних платежів та наказав заблокувати мою зарплатну картку. І це при тому, що в цей період я була єдиним працюючим членом сім’ї (адже мого чоловіка директор незаконно звільнив) і на моєму утриманні знаходився малолітній син 2004 р.н. Вказані незаконні дії призвели до накладення на Вінницьку філію ВАТ КБ «Хрещатик» фінансових санкцій з боку управління охорони праці у вересні 2009 року. Коли і ці заходи не дали бажаного результату, директор сфальсифікував відомості та ініціював порушення кримінальної справи щодо діяльності посадових осіб Вишенського відділення ВАТ КБ «Хрещатик», тобто по суті проти мене, адже як керівник цього відділення я і була його посадовою особою. Зокрема, за його заявою, 14.08.2009 року постановою заступника прокурора Вінницької області старшого радника юстиції Шишко П.Ф. було порушено кримінальну справу за фактом службового підроблення та замаху на привласнення і розтрату майна шляхом зловживання службовими особами Вишенського відділення Вінницької філії ВАТ КБ «Хрещатик» своїм службовим становищем групою осіб, за ознаками складу злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ст. 15, ч. 5 ст. 191. І це при тому, що єдине правопорушення, яке реально мало місце, серед тих вигаданих звинувачень, які лунають в бік посадових осіб Вишенського відділення, фактично було скоєне не на відділенні, а безпосередньо на Вінницькій філії ВАТ КБ «Хрещатик», саме за розпорядженням директора філії Тимчука Л.П . Я звернулась до суду зі скаргою на вказану постанову, оскільки кримінальну справу було порушено цілком безпідставно з єдиною метою, примусити мене виконати незаконні вимоги Тимчука Л.П. І 02.10.09 року постановою Ленінського районного суду м. Вінниці по справі № 4с-133/09 задоволено мою скаргу та вказану постанову скасовано, як таку, що прийнята з порушенням порядку визначеного чинним КПК України 08.10.2009 року прокурором відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Вінницької області Вікулом О. П. було подано апеляційну скаргу на вказану постанову. 16 жовтня 2009 року ухвалою судової палати з кримінальних справ Апеляційного суду Вінницької області справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції. Справу було розглянуто новим складом суду і постановою Ленінського районного суду м. Вінниці по справі № 4с-148/09 вдруге задоволено мою скаргу та скасовано постанову заступника прокурора Вінницької області Шишка П. Ф. від 14.08.2009 року про порушення кримінальної справи за фактом службового підроблення та замаху на привласнення і розтрату майна шляхом зловживання службовими особами Вишенського відділення Вінницької філії ВАТ КБ «Хрещатик» своїм службовим становищем групою осіб, за ознаками складу злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України. Вказана Постанова Ленінського районного суду м. Вінниці від 30.11.09 року (далі – оскаржувана постанова) є такою, що винесена в межах вимог кримінально-процесуального закону та підлягає виконанню. Разом з тим, 04 грудня 2009 року прокурором відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Вінницької області Вікулом О. П. знову було оскаржено постанову Ленінського районного суду м. Вінниці. І 21.12.2009 року справу знову направлено на новий розгляд. Оскільки очевидно, що якщо прокуратура порушила без достатніх підстав кримінальну справу не без певних стимулювань з боку керівництва Вінницької філії ВАТ КБ «Хрещатик», то логічно, що вони почали посилено оскаржувати постанови судів першої інстанції і будуть це робити й надалі. Тому, я вирішила привернути увагу спільноти до безкарного зловживання владою керівництва фінансової установи яка створює небезпечний прецедент. Підсумовуючи, змушена констатувати, що така діяльність керівництва фінансових установ та посадових осіб органів влади, покликаних захищати громадян України від свавілля та беззаконня не тільки порушує мої права та права членів моєї сім’ї, а й створює небезпечний прецедент безкарного зловживання владою. Це в майбутньому може призвести до ще більш серйозних порушень як з боку керівництва Вінницької філії ВАТ КБ «Хрещатик» так і власне окремих посадових осіб органів прокуратури, які і надалі замість виконання обов’язку щодо підтримання законності будуть виконувати приватні замовлення тих, хто більше заплатить. Ще одним прикладом реальної ситуації яка є в Вінницькій філії ВАТ КБ «Хрещатик» є стаття у газеті «Місто» за 22.01.2010 року.
![]() Re: Зловживання у Вінницькій філії ВАТ КБ "Хрещатик&qДобро, "Борітеся - поборете"
(с) Т. Шевченко
|
|