Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 67346735673667376738 ... 14472>
Повідомлення Додано: Нед 11 лют, 2024 02:26

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Трошки лаяв китайців, але є й серед них порядні та Герої
у Львові попрощались з Героєм, який не був кровним українцем, однак віддав своє життя за Україну. 25-літній Тайванець Ценг Шенг-Гуанг Джонатан Ценг загинув захищаючи Україну,
– написав мер Львова Андрій Садовий.

На початку повномасштабної війни Ценг добровільно приєднався до лав ЗСУ та воював у складі 49-го окремого стрілецького батальйону "Карпатська Січ" 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр".

Хлопець був одружений, але дітей не мав. У 2015 році закінчив вищу школу "Szu Wei Senior High School" у місті Хуалянь, Тайвань. 3 2017 по 2021 рік проходив військову службу в Збройних Силах Тайваню. Військова спеціальність – піхотинець.

До лав 49-го окремого стрілецького батальйону "Карпатської Січі" вступив 19 червня 2022 року. Зазначається, що зарекомендував себе, як дисциплінований, врівноважений та відважний воїн.

Я приїхав воювати на стороні добра, за Україну та за її народ,
– казав Ценг.

Він загинув під час виконання бойового завдання, на передових позиціях фронту, на Лиманському напрямку.

Зображення
fox767676

Подякував: 409 раз.
Подякували: 176 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 11 лют, 2024 02:33

fox767676 написав:
  ЛАД написав:
  fox767676 написав:.........
Якщо що, при поганому розвитку подій, згоден на підрив всіх АЕС, ніякого шантажу, без попереджень, просто підірвати, бо нас не підкорити

Сильно вдохновляет.
"Они просто погибнут, а мы - в рай" - похоже? :)
Вы - в рай? Или заблаговременно уедете куда подальше?

Сколько раз надо писать, что я в Украине, хотя максимально интегрирован в евроатлантическую єкономику, и остался тут только из-за старомодных жизненных установок, с заботой о престарелых родителей, о попытке как-то улучшить жизнь в стране, не вывозя с нее капиталы.
Мы умрем все вместе, и кацапофашистские твари ничего не получат тут, кроме гнева Божьего! А схематозники в овальных кабинетах - тысячелетний позор!
Україна буде або українською, або не дістанеться нікому.
І життя в екзилі для мене нема, я точно не український патріот польсько-канадійської локалізації

Я не спрашивал, в Украине ли Вы сейчас. Интересовало, уедете ли до "підрива всіх АЕС". Вы уже ответили.
Могу уважать Ваше решение. Для Вас лично.
Но просто интересно, мнением остальных украинцев Вы поинтересовались?
Согласны они на такое решение?
Детей тоже не жалко? Пусть умирают, лишь бы не "дісталися нікому"?
На предыдущий пост подумал, что, возможно, это неудачная шутка. Или сарказм.
Теперь возник вопрос - Вам галоперидол не нужен?
ЛАД
2

Подякував: 5346 раз.
Подякували: 4857 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 11 лют, 2024 02:39

BeneFuckTor написав:
  vitaliiangel написав:3800 тонн

якщо це нафтобаза то це всього 4,6к м3, не знаю якого розміру там резервуари але там де знаю то це майже половина найменшої (тобто база пуста, і залишили охоронцю на зп).
Тут дуже цікаво як в неї попали.
..........

Не знаю, что там за база, не видел никогда, хотя бывал там. Рядом там есть АЗК БРСМ и АЗС BVS.
Но вообще тот район обстреливают уже не в первый раз (район не в смысле городской район, а промзону). Были там прилёты в АЗС. И в другие места. Почему туда стреляют, не знаю.
Хотя смысл гадать? Стреляют в разные места. Чаще всё же туда, где есть хоть какие-то предприятия и промзоны.
Семья из 5 человек сгорела заживо после ударов "Шахедов" по нефтебазе в Немышлянском районе Харькова. Из-за утечки топлива огонь охватил жилые дома, в одном из них были родители и трое детей. Семья оказалась заложником огня внутри своего же дома, сообщили в прокуратуре.

Мать троих детей - 35-летняя Ольга Путятина, прокурор Волчанского отдела Чугуевской окружной прокуратуры. Она работала в органах прокуратуры Харьковской области с июня 2012 года. В настоящее время находилась в декрете.

Муж - Григорий Путятин, 1985 года рождения - харьковчанин-выпускник школы №21.

Дети: старший - 7-летний мальчик Алексей, учился во втором классе, средний - Михаил, ему было почти 4 года, младшему ребенку Павлу - всего 10 месяцев.

Как рассказал начальник Следственного управления полиции Харьковской области Сергей Болвинов, во время воздушных тревог родители с детьми прятались в подвале. Когда семья побежала прятаться, возле дома уже горели две машины и топливо.

Предварительно установили, что старший и младший мальчики были возле мамы. А средний Михаил всегда бегал за папой. Мужчина вероятно, потерял сознание первым, а малый - забился в угол, сам в кухне. Там мы его и нашли. Мать с двумя другими сыновьями пыталась спастись в ванной, держала детей в объятиях, - отметил Болвинов.

Директор школы №21 Ирина Тонковид рассказала, что семья была в эвакуации, где-то в октябре вновь вернулись в Харьков. Семья очень хорошая, вежливые, приветливые, воспитанные дети, пишет "Суспільне".

https://www.sq.com.ua/
Суки.
Чоловік з 50% опіків тіла, які він отримав внаслідок пожежі у Немишлянському районі Харкова, перебуває в лікарні.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов у телемарафоні "Єдині новини".

"Лікарі роблять все можливе, щоб врятувати його життя. Ще дві жінки були поранені", — сказав Терехов.

За його словами, від нафтобази нічого не залишилося, паливо згоріло.

"Паливо, яке перебувало на цій комерційній базі, жодного відношення до військових не мало. Поки що перебоїв з паливом у місті немає. Комерційні структури завозять паливо, АЗС працюють у штатному режимі", — додав Терехов.

10 лютого 18:32
У Харкові 11 лютого оголосять День жалоби за загиблими у Немишлянському районі

Температура горіння під час пожежі була такою, що кістки та тіло немовляти перетворилися майже на попіл, повідомив начальник Слідчого управління поліції регіону Сергій Болвінов.

"Встановити тіло немовля на місці неможливо. На місці — судовий експерт-медик. Все збираємо та веземо в морг на експертизу. Припускаємо, що мати тримала дітей, обіймаючи та притискаючи до грудей", — написав Болвінов.

https://suspilne.media/681262-golovni-novini-harkova-ta-oblasti-10-lutogo/?anchor=live_1707576639&utm_source=copylink&utm_medium=ps

"Зберігається небезпека повторного витоку палива. Один резервуар ще заповнений паливом, нині підрозділи ДСНС локалізували пожежу, однак небезпека зберігається. Місце події охороняється. У випадку необхідності розширюватимемо зону евакуації та відселення", — сказав Синєгубов.

https://dumka.media/ukr/war/1707554366-u-harkovi-zberigaetsya-zagroza-povtornogo-vitoku-paliva-vnaslidok-ataki-rf-sinegubov

Ладно, от С-300, закрыться, действительно, практически невозможно. Но от шахедов Харьков можно было бы прикрыть и получше.
ЛАД
2

Подякував: 5346 раз.
Подякували: 4857 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 11 лют, 2024 08:13

vitaliiangel написав:
Смену военного командования в Украине прокомментировало издание Politico, которое, ссылаясь на свои источники среди американских военных, утверждает, что это произошло, так как существовала серьезная напряженность между Пентагоном и Залужным, суть которой — разногласия в стратегии и тактике наступления. По словам инсайдеров, Пентагон в прошлом году настаивал на том, чтобы ВСУ совершили один мощный прорыв концентрированными механизированными силами в том направлении, куда рекомендовали американские штабные офицеры.

Вместо этого Киев начал наступление сразу по нескольким направлениям, полагая, что так русским будет сложнее задействовать свои резервы, отправляя их на разные участки.
https://www.politico.eu/article/ukraine ... yndication

все это конечно хорошо, но когда американцы последний раз воевали не против босоногих террористов с калашами? может это Залужный должен обучать американских генералов войне?
31 абрамс аж осенью входит в доктрину «мощного супер пупер удара»?
почему не весной или зимой и хотя бы 150 штук? где ракеты, где авиация? без авианосца они могут воевать?
америка давно уже не та, и принимать серьезные решения там некому. максимум — это количество гендеров обсуждать или сколько масок надевать при коронавирусе.
у них нелегалы штурмуют границы, а полиция ничего не может сделать. так себе, конечно. в это время иран и кндр насыпают х-лу все что угодно и сколько угодно.
smdtranz

Подякував: 13 раз.
Подякували: 96 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 11 лют, 2024 08:38

Vitaliy Deynega

Якби вибори керівництва армії проходили в 2014му через ФБ - то вибрали б не Муженка чи Залужного. Вибрали б Семенченка.
Це все що я хочу сказати про “експертизу” по Сирському яка у мене постійно зʼявляється в стрічці в вперемішку з російськими іпсохами на цю ж тему. Ще раз повторю те за що мені вже кілька разів прилетіло - я радий що бруду мало і що аргументи на користь звільнення Залужного звучали тільки частково і здебільшого від відвертого маргінезу. Всі хто б хотів публічного обговорення звільнення фактично хотіли б публічного поливу Залужного брудом і всенародного обговорення цього бруду на користь росіянам. Радий що це не відбулось і, схоже, не відбудеться. Я радий що звільнення пройшло згідно процедур та законів і під нейтральним гаслом про «зміну підходів», хоча ми всі розумієм що справжня аргументація там значно менш толерантна, але добре що вона залишиться за закритими дверима і ми не будемо дискредитувати Генерала, Президента і свою державу.
Я знаю Залужного і Сирського вже багато років. Валерія Федоровича трохи довше – десь 8-9 років. Його памʼятаю ще полковником. Олександра Станіславовича – років 5-6. Обох бачив в роботі і в дуже різних ситуаціях. Обох дуже поважаю. У обох є сильніші і слабші сторони. Мені прикро бачити бруд на обох, розуміючи те в наскільки непростій ситуації ми зараз знаходимось і наскільки це недоречно.
Якщо взяти суто формальні ознаки до яких зараз прийнято чіплятись то гарну підбірку зробила Ольга Мусафирова :
⁃ генерал-лейтенант Сергій Наєв, Герой України, з початку широкомасштабного вторгнення - командувач Сил оборони України ( 53 роки) — в 1991-му закінчив Московське вище загальновійсько
ве командне училище, потім, до 1993 року включно, проходив службу на посаді командира в одному зі зʼєднань Західної групи військ ( ФРН), після чого прибув до України.
⁃ Михайло Забродський, генерал-лейтенант ЗСУ, Герой України ( 51 рік)— з 1989 по 1994 рік здобував освіту в Санкт-Петербурзі, у Військово-космічній академії ім.Можайського, потім пʼять років поспіль служив за контрактом у РФ, далі повернувся до України.
⁃ Руслан Хомчак, генерал -полковник ЗСУ ( 56 років.) У 1988 році закінчив Московське загальновійськове училище, з 1988 по 1992 рік проходив службу у складі Групи радянських військ у Німеччині та у Білоруському військовому окрузі.
⁃ Віктор Муженко, генерал армії України, у 2014-2019 — начальник Генштабу ЗСУ- Головнокомандувач Збройних Сил України. У 1983-му закінчив Ленінградське вище загальновійськове командне училище. З 1983 по 1992 проходив військову службу в Закавказському військовому окрузі та групі радянських військ у Німеччині, дослужився до комбата.
Я розумію що цей пост викличе хвилю лайна в мій бік, але мені не звикати. Колись я сказав що всі ще прозріють від Надії Савченко і не треба робити з неї кумира. Тоді в мене прилетіли просто тонни бруду. Коли моя правота стала очевидною стали приходити вибачення але уже в значно меншій кількості.
Зараз я зроблю те саме і скажу те що комусь не сподобається: зміна головкома - це не зрада і не катастрофа. Цілком можливо що навпаки, як би це для вас не прозвучало.
Більше того, вона вже відбулась і її ніяк не відкрутити. А "поливаючи" новопризначених ви очорняєте уже не тільки цих людей а і ЗСУ. А ще ви якось знецінюєте дві найбільш блискучі операції цієї війни - Київську та Харківську, бо їх спланували і керували ними саме ці люди. Але багато з коментаторів не дочитають до цього місця
Місце для бруду в коментарях
20 год · Публічно
Зберегти · Більше

Є відчуття, що очорнювати ЗСУ -- це улюблена справа тилових щурів. Почали з ТЦК і шукатимуть що ж ще очорнити...
Бо це ж все додаткові відмазки для їхнього ухиляння.
Вони капець як схожі на отих “жерєбьонков”, що верещали “давай папа, давай...” поки того не пристрелили...
Дивно лише одне -- чому сподіваються лишитись при цьому білими й пухнастими?

А насправді, тилові чувачки, якщо раптом хтось тут пробігатиме -- ви і є чорнотою.
Ви, котрі не вимагали від влади щодня і щогодини у першу чергу берегти війська, а не території.
Ви, котрі штампуєте новобуди в тилах, замість укріплень на фронті.
Ви, котрі втішились, що у війську всі на довічно, а ви -- ніколи...
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 175 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 11 лют, 2024 09:28

fox767676 написав:Трошки лаяв китайців, але є й серед них порядні та Герої
... 25-літній Тайванець Ценг Шенг-Гуанг Джонатан Ценг загинув захищаючи Україну,

То не Китайський комуніст, на нього пропаганда не діяла, більше того Тайвань зараз під такою ж загрозою, як Україна була в 2015-21 рр., і в них президент не розповідає про шашлики, тому там народ нас чудово розуміє.
Дюрі-бачі

Подякував: 889 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 11 лют, 2024 09:43

konstantin kirovograd написав:
  vitaliiangel написав:
  Bobua написав:Тому дивіться, прям зараз головне добитись, щоб була норма про 36 місяців і демобілізація без НІЯКИХ ІНШИХ умов.
Тобто відслужив 36 місяців - маєш право на демобілізацію. Все.

популизм. а если через 36 мес не будет им замены, что правда вот так всех отпустят? Или Лёша за 36 мес. ещё нарожает?

Как будет никто не знает.К примеру закончилась вторая мировая так тогда ещё некоторые по 2-3 года остались.У нас тоже как вы себе представляете-взяли и все разошлись или как.Мы сейчас не знаем не сроков не финала это ужаса для страны.Даже если крякнет пуйло вонючее у них там все такие.

Фронт -- це 1% громадян України.
Якщо для цього 1% не буде заміни -- Україна програє отому рою зомбаків...
Проста логіка. :(

Прикро у всьому цьому, що у пристойних укріпленнях укри могли би за кожного свого вбитого -- винищувати десяток зомбаків.
Коеф.10 нехай.
А от коли зомбаки окуповують тил, що пропорція дуже страшно падає (у 1932-33 скільки було? Коеф 0.00001? :(
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 175 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 11 лют, 2024 09:54

Bobua В 32 не було плану Б, а тут он німці готуються прийняти 10 млн. біженців.
Дюрі-бачі

Подякував: 889 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 11 лют, 2024 10:04

vitaliiangel написав:
Смену военного командования в Украине прокомментировало издание Politico, которое, ссылаясь на свои источники среди американских военных, утверждает, что это произошло, так как существовала серьезная напряженность между Пентагоном и Залужным, суть которой — разногласия в стратегии и тактике наступления. По словам инсайдеров, Пентагон в прошлом году настаивал на том, чтобы ВСУ совершили один мощный прорыв концентрированными механизированными силами в том направлении, куда рекомендовали американские штабные офицеры.

Вместо этого Киев начал наступление сразу по нескольким направлениям, полагая, что так русским будет сложнее задействовать свои резервы, отправляя их на разные участки.
https://www.politico.eu/article/ukraine ... yndication

вважаю, що кинути всі сили на одну ділянку не дало результату взагалі...а росіяни що сплять сном дитину чи у них А50 (ил22М) не літають і до того має ще супутникову розвідку. раптово можна захопити одне-два села(і то не факт)

про американських офіцерів відомо з власного досвіду (і з досвіду товариша який прослужив 21 рік в navy), тому без потужної авіаційної компоненти і в додаток потожного ракетного/артилерійського удару(і не САУ гвоздика, а "ескалібурами" як мінімум і 200-250 storm shadow (перші два десятки(чи навіть 12)прибули коли? у травні 2023)
prodigy

Подякував: 3312 раз.
Подякували: 3335 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Нед 11 лют, 2024 10:21

Дюрі-бачі написав:Bobua В 32 не було плану Б, а тут он німці готуються прийняти 10 млн. біженців.

Через 10..15 лет кацапы могут выдавить часть левобережья, конечно. С их 150 млн и выгодной войной не на своей территории - вообще нормально
Бетон

Подякував: 189 раз.
Подякували: 403 раз.

Профіль

2
  #<1 ... 67346735673667376738 ... 14472>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: барабашов і 2 гостей