Bobua написав:2700грв/10(за куб)≈270кубів.≈2430кВт, або по 80кВт на добу. Цікаво, які витрати енергії у хатах? 1кВт/м2 за добу? Бо у квартирах менше половини кВт.
Залежить від будинку, може бути від 0,3 і до 3. В мене є старенька хата (спадок від бабусі) там витрати десь 300-400 кубів/місяць (залежно від температури на дворі) / 80 м2. В кума десь 1000 кВт*год (електроенергії) на 120 м2 нової хати, але там тепловий насос і повне отеплення.
У меня в Киеве дача, 280 квм, прошлый месяц 450 кубов, температура внутри 20-21 градус. Но окна витринные, поэтому наверно так много.
Для всьопропалістів Україна планує за рік мобілізувати 500 000 = 10 000 в тиждень/200ТЦК=50тиждень
Львів
https://tvoemisto.tv/news/u_lvovi_ie_znachna_kilkist_ohochyh_yaki_pragnut_vstupyty_do_zsu_yaki_vakansii_ie_zatrebuvanymy_160968.html? Станом на 19 лютого(почали працювати 13 лютого) працівники центру рекрутингу у Львові опрацьовують 48 заповнених анкет. 13 людей вже сконтактували з конкретними військовими частинами, які розмістили вакансії. Про це повідомила директорка департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Валентина Бартошик. ..... Дізнатись більше про рекрутинговий центр української армії у Львові можна за телефонами: (032) 254 62 81; (032) 254 62 80.
Додамо, що у Львові також працюють рекрутингові центри бригади спеціального призначення НГУ «Азов», 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, львівської 103-ї бригади ТрО батальйону «Вовки Да Вінчі».
Осмелившись на шанс с ГУР Украины ему следовало бы обрубать все корни с россией и начать жизнь с чистого лица.
Це як мінімум (умова необхідна, але не факт що достатня). А там ще багато чого. Я не знаю чи зміг би я врахувати всі ризики .Зі своїм життєвим досвідом. Але його мали навчити гурівці. Якщо він здатний до навчання. Або якщо їм цікаво щоб він жив. Можливо він відпрацьований матеріал для них. Але є як є.
Було дві спроби виходу. В першу ніч, 14 лютого, пішла перша десятка. Якій довелось вступити в стрілецький бій. Артилерія вже була наведена. Тільки троє поранених добралося назад. І якщо двоє добралося по темноті. То евакуація останнього відбулася вже зранку. І я, та ще троє добровольців, його несли. А день, це не той час для переміщень, так ще й таких важких. І як закономірний результат. З одного пораненого, стало нас ще 4. І це мені ще дуже повезло, що не втратив рухливість, а лишень отримав посмішку Джокера. Окей. Новий день, нова темнота. Генплан, або пан, або пропав. Формувались нові групи. Я не вникав. Так як сказали, що за пораненими приїде коробочка. Розслабився. Вирушали групи, одна за одною. На вулиці видимість була нульова. Це було тупо виживання. Кілометр по полю. Та купка котиків сліпих, керованих дроном. Ворожа артилерія. Дорога в Авдіївку всіяна нашими трупами. Чекати евак, я не лишився. Очолив групу, та вирушив в невідомість. Накрили. Проєбав групу. Але в кінцевому результаті, добрався до точки. І як перші групи повмирали стикаючись з ворогом. То наступних повели вже трохи в обхід. Це і дозволило, тим кому повезло, вийти. Евак не приїхав. Остання група покинула бункер. А цей діалог по рації, ранив нас в самі наші глубини: Поранений. А що, еваку не буде? Командир. Ні, не буде, залишайте 300 та спалюйте все. Він не знав, що говорить з пораненим. Залишилось як мінімум шість чоловік. І так само, було важко читати їхні повідомлення, в чаті в сигналі. Їхній відчай, та приреченість. Це завжди залишиться в нас. Гинуть самі сміливі.
Але кожне слово -- це лише чергове свідчення підлості тилів. Тилів, що бачили як змикається котел, і не вимагали якомога швидше і безпечніше відступити. Тилів усіх рангів -- від ухилянтів до зеленсько-сирських. Тилів, що граються у швидкісне новобудування:
... замість робити укріплення на фронті для відступу й хоч би відносно безпечного утримання...
Investor_K написав:Будівельник Ви собі яку спеціальність та війська обрали?
Економічного донора Правда повторю десь раз десятий ТЦК - пройшов Отримав висновок - обмежено годний Отримав повістку з вимогою прибути по телефонному звінку... І на остаток - мені 58,5 років.
Ще будуть дурні чи тупі питання до мене?
А тепер в мене питання до людини з яскравим ніком - інвестор... Скільки заінвестували в місяць податків і донатів в середньому за останні 24 місяця? Бо в мене 50000+/- виходить...
Але кожне слово -- це лише чергове свідчення підлості тилів. Тилів, що бачили як змикається котел, і не вимагали якомога швидше і безпечніше відступити. Тилів усіх рангів -- від ухилянтів до зеленсько-сирських. Тилів, що граються у швидкісне новобудування:
... замість робити укріплення на фронті для відступу й хоч би відносно безпечного утримання...
Обовʼязково. Але ви десь бачили, що ті хто ставляють ці питання, відповідали на них про себе? Ніколи. То чому ви забули, куди посилати таких «запитувальників».
Після цього західні ЗМІ повідомляли, що Військово-Повітряні сили Еквадору готуються до передачі США шести зенітно-ракетних комплексів "Оса-АКМ" типу MAPO 9M33, які пізніше будуть відправлені до України. Голова МЗС Еквадору Габріела Зоммерфельд заявила, що її країна не буде передавати будь-яку військову техніку Україні чи будь-якій іншій країні, яка бере участь у збройному конфлікті.
Для справки в України та Польші на початок війни було 80 та 64 такий систем
Я не хвастаюсь еономічними питаннями...я просто роблю те що максимально ефективно мені вдається робити При цьому практично не можу бачити некрологів 18-60 річних..які там ВИКОНАЛИ СВІЙ ОБОВЯЗОК і вже нікому нічого не повинні доводити... Тому я тут стараюсь зробити все від мене можливе - щоб цих некрологів було менше... Щоб менше було молодих( і не тільки_ хлопців на милицях чи інвалідних візках... І дуже переживаю , що економіка бє і по мені..тому не можу виконати навіть свій мінімальний прогноз про 0,5 млн донатів/рік... Це мене гнітить..
А інші - з високо піднятою головою обговорюють дії влади/ЗСУ ..і при цьому навіть не удосужились сказати просто добре слово ТИМ ХТО ЗА НИХ ГИНЕ....