Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 18871888188918901891 ... 2877>
Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 13:06

Re: Еміграція, заробітчанство

Розумію, що Китай дуже непопулярний серед наших емігрантів, а скоро там може розгорнутись криза на зразок США 2008.
Спілкувався із знайомим китайцем і в них для держ. службовці вперше за кілька десятків років не тільки не виплатили Новорічні премії (аналог нашої 13 зарплати), а й "попросили" повернути премію за минулий рік
Дюрі-бачі

Подякував: 884 раз.
Подякували: 636 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 13:23

gonchik74 написав:В Нідерландах моя донька і її подруги марно шукають місця для проходження інтернатури після здобуття фін. освіти в універі, що входить в 30-ку саме з фін. спеціальностей. Надлишок кадрів на ринку. Утворився саме в цьому році.
Це такби мовити щоб розбавити вашу бочку меду.

https://www.glassdoor.nl/Vacature/neder ... O10,28.htm
https://www.linkedin.com/jobs/finance-i ... 3809416907
Здається, пропозиції є. Чого не беруть?

Потикатися у великі компанії: Шелл, КЛМ, ще які там є?
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 615 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 13:45

Gastarbaiter написав:
  gonchik74 написав:В Нідерландах моя донька і її подруги марно шукають місця для проходження інтернатури після здобуття фін. освіти в універі, що входить в 30-ку саме з фін. спеціальностей. Надлишок кадрів на ринку. Утворився саме в цьому році.
Це такби мовити щоб розбавити вашу бочку меду.

https://www.glassdoor.nl/Vacature/neder ... O10,28.htm
https://www.linkedin.com/jobs/finance-i ... 3809416907
Здається, пропозиції є. Чого не беруть?

Потикатися у великі компанії: Шелл, КЛМ, ще які там є?

Після універу важко влаштуватись на роботу навіть місцевим. Що вже казати про емігрантів які мову нормально не знають. Пам'ятаю як мій друг шукав свою першу роботу після Маастріхтського університету в середині 00х. Дійшло до відчаю. В кінці кінців влаштувався у турецькій банк в Амстердамі. Всілякі Рабо, АБН Амро, ІНГ - тупо посилали.
airmax78

Подякував: 987 раз.
Подякували: 5350 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 13:57

airmax78 написав:Після універу важко влаштуватись на роботу навіть місцевим. Що вже казати про емігрантів які мову нормально не знають. Пам'ятаю як мій друг шукав свою першу роботу після Маастріхтського університету в середині 00х. Дійшло до відчаю. В кінці кінців влаштувався у турецькій банк в Амстердамі. Всілякі Рабо, АБН Амро, ІНГ - тупо посилали.

На практику великі компанії нормально беруть. А там вже можуть і постіну роботу запропонувати.
Gastarbaiter

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 14:01

Gastarbaiter написав:
  airmax78 написав:Після універу важко влаштуватись на роботу навіть місцевим. Що вже казати про емігрантів які мову нормально не знають. Пам'ятаю як мій друг шукав свою першу роботу після Маастріхтського університету в середині 00х. Дійшло до відчаю. В кінці кінців влаштувався у турецькій банк в Амстердамі. Всілякі Рабо, АБН Амро, ІНГ - тупо посилали.

На практику великі компанії нормально беруть. А там вже можуть і постіну роботу запропонувати.

Вам, сидячи в Кракові, видніше.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 159 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 14:16

gonchik74 написав:Вам, сидячи в Кракові, видніше.

Все буде добре. Одного дня підійде тендітна пані, яку звуть Доля.
Поплескає по плечах та погукає із собою у світле тепле грошовите життя. Просто треба не відмовлятися.
Не все відразу. Хоча хочеться швидше…

Success story.
Їду десь в 2016 чи в 2017 році потягом з Києва, в купе чоловік та жінка. Бесіда, під час якої розказують, що доня буде вчитися в США в університеті безкоштовно, тобто даром: ось вони її в Борисполі відправили.
Я здивувався, почувши слово «безкоштовно», обережно спитав, де це щось роздають безкоштовно. Виявилося, є такі місця: оплата тільки за місце в кампусі та на харчування.
На третьому курсі вийшла заміж за студента американця.
Вже рік чи два з її мамою не спілкувався, але останній раз сказала, що універ доця закінчила, після закінчення переселилися в Los Angeles.
Як бачите, тендітна жінка на імʼя Доля підходить.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 23 лют, 2024 14:18, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 3992 раз.
Подякували: 1436 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 14:22

Еміграція, заробітчанство

New’s from Canada

Новини майже на тему однієї із знаменитих фраз з пʼєси «Бесприданница»: «Для меня невозможного мало».
Наша людина в Канаді в місті Вінніпег перейшла на іншу роботу - рік пропрацював на будівництві, звільнився, отримавши величезний досвід - та перейшов працювати в автосалон KIA. У відділ продажу…
А там: авто, авто, авто, авто…. Купиш таке і відразу уявляєш, як просяться покататися в білявки, і брюнетки, і шатенки.
Почав інтенсивно думати, де взяти гроші на перший внесок.
Я реально здивований: із своєї квартири 1+1, яку орендує за 1000 СAD в місяць, почав продавати не тільки цілу купу інструментів, робочого одягу і засобів безпеки, яких купив раніше, але і таке: кавовий стілець, диванчик з ІКЕА на двох, цікаву - ледве не старовинну - тумбочку, а це вже і гумовий килимок для спорту (чи не для спорту).
Ну а я дивуюсь і тому, як він дуже гарно облаштовувався рік тому, і як зрозумів, що кожен канадський долар якщо прикласти до кожного канадського долара, то може вистачити в на KIA Ev6….
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 23 лют, 2024 17:17, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 3992 раз.
Подякували: 1436 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 14:39

Я розумію, що може бути важко. Але ж пропозиції від компаній висять. І це я тільки англомовні дивлюся.
Я якийсь час тому теж півтора роки не міг знайти собі іншу роботу. Розсилав сотні резюме і навіть на співбесіди практично не запрошували. Хоча вакансії постійно з'являлися. А потім щось змінилося і, навпаки, самі рекрутери почали написувати через LinkedIn. Так, що вже міг вертіти носом і торгуватися за з/п. Усе прийде, як написав пан Акурт. Хоча, звісно, ринок офісної праці Нідерландів і інших "дорогих" країн буде тільки скорочуватися у перспективі.
Gastarbaiter

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 14:56

Gastarbaiter написав:

Я розумію, що може бути важко. Але ж пропозиції від компаній висять. І це я тільки англомовні дивлюся.
Я якийсь час тому теж півтора роки не міг знайти собі іншу роботу. Розсилав сотні резюме і навіть на співбесіди практично не запрошували. Хоча вакансії постійно з'являлися. А потім щось змінилося і, навпаки, самі рекрутери почали написувати через LinkedIn. Так, що вже міг вертіти носом і торгуватися за з/п. Усе прийде, як написав пан Акурт. Хоча, звісно, ринок офісної праці Нідерландів і інших "дорогих" країн буде тільки скорочуватися у перспективі.

Та ми не паримось особливо, бо ще йде на рік в магістратуру. Ну і відмову часто пояснюють тим, що є кандидати, для яких питання працевлаштування є більш нагальним. Просто всі відмічають, що на ринку в останній рік стало тісніше. А ще специфіка Нідерландів. Там ну дуже не люблять іноземців, котрі претендують на місцеві робочі місця. Настільки, що питання, чи збираєшся ти їхати з Нідерландів ( не додому, а бодай кудись, лиш би звідси) після отримання диплому, стало буденним в спілкуванні автохтонів з понаєхами.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 159 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 15:59

akurt написав:Еміграція, заробітчанство

News from Poland

Вчора сидів в холі СТО одного з автосалонів в Анталії (невеликий ремонт) та мав час поспілкуватися з племінником в Варшаві.
ІТ-ник. MD in Computer science. Має стаж роботи 10 років.
Вирішив офіційно оформити собі легальне перебування у Польщі та відкрити «Робочу візу».
Тобто працевлаштуватися офіційно та легально (зараз працює віддалено на чи канадського, чи американського роботодавця).
Розказав цікаві речі:
- на одну вакансію в Варшаві відразу накидається натовп із 400 кандидатів;
- максимальну зарплатню, яку пропонують - 4000$ (сказав: «З врахуванням податків- я так зрозумів «чистими») - що - за його словами «дуже мало»;
- обговорили варіанти працевлаштування у подальшому, я рекомендував звернути увагу на Нову Зеландію. Я ситуацію там ретельно вивчав в 2013/2014 роках - дуже цікаві варіанти, особливо з точки зору навчання в університеті (зверніть, панове, увагу);
- висловив побоювання про «складну логістику» - тобто переліт в 12 годин. Тут я вже сміявся: чого це ти злякався? В наш час чим далі, тим краще.
Крім того: 12 годин переліт - то зараз звичайна річ - це переліт, наприклад з Мюнхена на Сан Францисько. Це ж не переліт з Абу Дабі на Сан Франциско: там 15,5 годин…
Обіцяв думати…

P.S. 400 кандидатів на одну вакансію - це серйозно…
Я спитав, чи не вибрав він собі одну вакансію з 24-з запропонованих на одному сайті однієї дуже потужної компанії, класу «software», адресу якого я дав? Виявилося, що із запропонованого йому нічого не підходить.
У тих ІТ-ників прямо як у медиків: або ти педіатр, або окуліст, або уролог…

Хм, простір для спокійного життя та ситої роботи звужується…

400 кандидатів на одну вакансію - можливо якийсь QA з 1 роком досвіду. Все інше от реально не повірю.
BIGor

Подякував: 1451 раз.
Подякували: 1859 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 18871888188918901891 ... 2877>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Gastarbaiter, Water і 1 гість