Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 19001901190219031904 ... 2870>
Повідомлення Додано: Суб 02 бер, 2024 12:57

Shaman написав:
  Бетон написав:Знакомый айтишник в Португалии получает 12 к евро. Это много?

щоб відповісти на це питання, треба домовитися - порівняно з чим? щоб їздити на BMW - може й недостаньо. теоретично, на сім'ю з 4 чоловік (якщо дружина не працює) - нормально, але без зайвого. якщо ще й дружина працює - то я так розумію трохи вище середнього класу. щоб купити нерухомість без напрягів - тре, щоб дружина працювала
Доречі.
Не знаю сімей з маленькими дітьми, щоб дружина працювала, це, оказывается,тяжкий труд
Бетон

Подякував: 189 раз.
Подякували: 389 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 02 бер, 2024 12:59

Бетон написав:
  Дюрі-бачі написав:Бетон Якщо в місяць, то так, це дуже багато. Типова ЗП там, як і в більшості Європи, 3-6k ...

В місяць.
Расходы:
Налоги 50%
Аренда хаты 2к
Школа частная 2к
Остаётся 2к и говорят впритык хватает, скупаются по акциям.
*Записано со слов жены->жены

Смысл в том, что никогда не смотрите на доходы. "Чувак" в Швейцарии имеет в булочной 30к в месяц, а откладывает ноль. Возможно, уже и закрылся

як важливі нюанси. :D

якщо там реально податків 50% - в чому сумніваюся, то 6 на сім'ю - жити можна, як й усі. дружина просто має працювати. й на школу 2 кує на місяць - при доході 6 - оце забагато.

як писав вище, схоже на однобоку подачу інфо - варіант живемо погано, але не розкриваючи деталі. наприклад, всюди, як я чув, навіть у нас, витрати на навчання можна вираховувати при сплаті податків
Shaman

Подякував: 764 раз.
Подякували: 1620 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 02 бер, 2024 13:04

Дюрі-бачі написав:Бетон Який зміст писати доходи до податків і обов'язкових страховок? Сенс є тільки в "чистих"

податки можна відкидати, а от страховки - це вже маніпуляція. бо страховка у випадку хвороби вам компенсуєте витрати, а при її відсутності ви можете отримати незапланові значні витрати.

це просто підхід до життя інший. на Заході переважна більшість платить, щоб мати гарантію. у нас навпаки, переважна більшість не платить за медичну страховку - тому, кому не пощастить захворіти - той витратить значні кошти з власної кишені.

те ж саме стосується й відрахувань до пенсійних фондів - хтось їх робить, хтось забиває. тому порівнювати можна хіба що чистий дохід - після сплати податків. особливо в країні, де до половини доходу взагалі не оподатковується
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 02 бер, 2024 13:07

Бетон написав:
  Shaman написав:

щоб відповісти на це питання, треба домовитися - порівняно з чим? щоб їздити на BMW - може й недостаньо. теоретично, на сім'ю з 4 чоловік (якщо дружина не працює) - нормально, але без зайвого. якщо ще й дружина працює - то я так розумію трохи вище середнього класу. щоб купити нерухомість без напрягів - тре, щоб дружина працювала
Доречі.
Не знаю сімей з маленькими дітьми, щоб дружина працювала, це, оказывается,тяжкий труд

це ваше коло спілкування. й частково моє. й знаю купу дівчат, які вже десь через рік виходять на роботу.

на Заході оці 3 роки в декреті - такого й близько немає, наскільки знаю.
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 02 бер, 2024 13:10

В місяць?
До чи після податків?
Працює на США,? Має два фултайми?
Ваш варіант?
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2842 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 02 бер, 2024 13:12

Shaman написав:це ваше коло спілкування. й частково моє. й знаю купу дівчат, які вже десь через рік виходять на роботу.

на Заході оці 3 роки в декреті - такого й близько немає, наскільки знаю.

там робота 9..5 відчувається мілінеалами/зерами як концтабір
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 02 бер, 2024 13:17

Бетон написав:
  Дюрі-бачі написав:Бетон Якщо в місяць, то так, це дуже багато. Типова ЗП там, як і в більшості Європи, 3-6k ...

В місяць.
Расходы:
Налоги 50%
Аренда хаты 2к
Школа частная 2к
Остаётся 2к и говорят впритык хватает, скупаются по акциям.
*Записано со слов жены->жены

Смысл в том, что никогда не смотрите на доходы. "Чувак" в Швейцарии имеет в булочной 30к в месяц, а откладывает ноль. Возможно, уже и закрылся

1. як для Португалії дорога оренда.
2. приватна школа, WAT? 2К, а смисл?
3. Впритик чи залишається 2К? WAT-WAT?
4. Якщо со слов жени-жени, то на роботу не пробувала, щоб оплатити СПА хоча б собі?
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 02 бер, 2024 13:25

flyman написав:там робота 9..5 відчувається мілінеалами/зерами як концтабір

Може бути. Залежить від роботодавця та профілю фірми. І ви знаєте це краще за мене.
Я можу розказати тільки про США.

Наприклад, ІТ-ники компанії Amazon зобовʼязані"язані приїжджати на роботу 3 рази на тиждень.
В інші дні - за бажанням, тому що: а) безкоштовна зарядка автівки; б) безкоштовний обід в силу якоїсь події в офісі роботодавця.
В інші дні: а) обов"язково прймати участь в meeting (A meeting is a gathering of two or more people that has been convened for the purpose of achieving a common goal through verbal interaction, such as sharing information or reaching agreement.) о 09:30 ранку; б) обов"язково виконувати завдання своєї групи у визначений термін.

Наприклад, випадок 2 - бачив своїми очами, поки варив каву та прибирав "після вчорашнього" - тобто після вечірки: співробітник фірми вискочив із своєї спальні в трусах, дуже швидко наклацав кнопками на своєму MacBook (видав роботодавець) - почався meeting - сидить в одних трусах на канапі - роботодавець за 2000 км в штаті Техас - уважно слухає, бо говорити язиком важко - інколи говорить довгу фразу типу @Yes@ - потім починається робочий день, тобто: нагодувати кота, що нявкає як скажений, розбудити свою дівчину, приготувати їй та собі яєчню з лососем та авокадо, натягнути джинси та футболку, на забути одягнути кросівки замість кімнатних тапців, відвезти на своєму BMW (авто в лізинг) її на роботу.

Або ті хлопці почитали, що пишуть про їх звичні кредити українці, то точно вибігали би з ранку без трусів...
Або навпаки: в металевих Knight armour та із закритими очами та вухами.
Востаннє редагувалось akurt в Суб 02 бер, 2024 13:33, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 3988 раз.
Подякували: 1434 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 02 бер, 2024 13:31

akurt написав:
  flyman написав:там робота 9..5 відчувається мілінеалами/зерами як концтабір

Може бути. Залежить від роботодавця та профілю фірми. І ви знаєте це краще за мене.
Я можу розказати тільки про США.

Наприклад, ІТ-ники компанії Amazon зобовʼязані"язані приїжджати на роботу 3 рази на тиждень.
В інші дні - за бажанням, тому що: а) безкоштовна зарядка автівки; б) безкоштовний обід в силу якоїсь події в офісі роботодавця.
В інші дні: а) обов"язково прймати участь в meeting (A meeting is a gathering of two or more people that has been convened for the purpose of achieving a common goal through verbal interaction, such as sharing information or reaching agreement.) о 09:30 ранку; б) обов"язково виконувати завдання своєї групи у визначений термін.

Наприклад, випадок 2 - бачив своїми очами, поки варив каву та прибирав "після вчорашнього" - тобто після вечірки: співробітник фірми вискочив із своєї спальні в трусах, дуже швидко наклацав кнопками на своєму MakBook - почався meeting - сидить в одних трусах на канапі - роботодавець за 2000 км в штаті Техас - уважно слухає, бо говорити язиком важко - інколи говорить довгу фразу типу @Yes@ - потім починається робочий день, тобто: нагодувати кота, що нявкає як скажений, розбудити свою дівчину, приготувати їй та собі яєчню з лососем та авокадо, натягнути джинси та футболку, на забути одягнути кросівки замість кімнатних тапців, відвезти на своєму BMW (авто в лізинг) її на роботу.

Або ті хлопці почитали, що пишуть про їх звичні кредити українці, то точно вибігали би з ранку без трусів...

То Ви в Амаозоні підробляєте прибиральником?
Думаю, звідки такі історії, не інакше, як на кухні/WC післуханні під час прибирань.
Востаннє редагувалось flyman в Суб 02 бер, 2024 13:32, всього редагувалось 1 раз.
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 02 бер, 2024 13:32

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:податки можна відкидати, а от страховки - це вже маніпуляція. бо страховка у випадку хвороби вам компенсуєте витрати, а при її відсутності ви можете отримати незапланові значні витрати.

Тому я й кажу про обов'язкові страховки, тобто ті, які не можна не платити за бажання. Здебільшого це пенсійний фонд і страхування від нещасних випадків...
Дюрі-бачі

Подякував: 874 раз.
Подякували: 636 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 19001901190219031904 ... 2870>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей