Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 19511952195319541955 ... 3435>
Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 09:53

News from Canada

Підійшов до кінця двотижневий термін проживання родини моєї племінниці (двое дітей 9 та 11 років) з безкоштовним (із сніданком) проживанням в готелі в місті Едмонтон (столиця провінції Альберта).
Останній тиждень - це безкінечні перегляди квартир.
Нарешті все ОК: квартиру знайшли та з 21 березня заселяються.

На цьому форумі мабуть більше половини учасників - це лендлорди та «рили», тому розуміють, що для орендаря - підбір квартири - то важка справа, а для лендлорда - вибір орендаря / то ще важче.

Так ось: передивилися квартири і новенькі, перша здача, і старенькі, різні. Врахуйте ще мандри без авто в незнайомому місті…
Діапазон цін був від 1200 CAD (з конкурсом в 30 осіб) до 1700 (з конкурсом 1:8).
Моя порада була як зовсім для НЕ досвідчених мандрівників, які ще не мають ніякої роботи та фактично не знають мови (чоловік більш-менш нормально говорить) взяти в оренду щось найдешевше, бо навряд чи прийдеться сидіти на веранді з бокалом шампанського та цигаркою в зубах.
Критерій два рекомендував такий: розташування школи.
Це не багата Україна, де дітей водять в школу на BMW.

Нарешті підписали контракт та сплатили депозит (750 CAD).
Квартира трикімнатна, не нова (не перша здача), ціна за параметрами «все включено», за те з комунальними послугами - за все 1585 CAD.
Те, що не нова - суттєвий недолік.
Переваги:
- дуже пристойний район.
- дуже близько школа.

Я їм сказав, щоби заспокоїлися, що не сама дешева і не сама нова.
Все як в старому анекдоті, коли дорогого Леоніда Ілліча Брежнєва спитали, чому так голодно жити при переході від «розвинутого соціалізму» до комунізму, то він відповів дуже просто:
«А никто в дороге кормить и не обещал!»
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4457 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 10:20

akurt писал(а):Ну, якщо бути точними, то не зовсім «перевів».
Зробив те, чого не вистачало Україні.
... і було проголошено в жовтні 2023 року створення «Світської республіки» обраний президентом Ататюрк викликав філологів та дав задання - що цілком зрозуміло - Османська імперія з багатьма народами та мовами перестала існувати - розробити Абетку турецької (не Османської ж!) мови та створити умови для вивчення всіма.
Цікаво, що спочатку розумні професори запросили 5 років на те (в Україні запросили 150 років - з них 33 вже пройшло).
Ататюрк дав 6 місяців.
Академіки принесли абетку через три місяці. Ось так воно було.
Ну і правда: абетка на базі латиниці.
Мудрим був Ататюрк.

а чого не вистачало Україні? :shock:

в Україні книжки друкували ще тоді (в тому ж Львові), коли Османська імперія лише розвивалася... :D
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 10:21

Пане cherchilank - щось ви чим далі в ліс, тим частіше помиляєтеся.

Чоловік племінниці - громадянин Туреччини і в 2023 році вперше отримав закордонний паспорт, до цього просто за турецькою ІD-картою мандрував тільки в Україну: обʼїздив всю, навіть встигнув в Криму побувати до окупації. Ну а там Хортиця чи Хотинська фортеця - то як рідні.
Племінниця - звичайна українка, яка правда в Парижах не була. Але в інших країнах Європи та в Єгипті - як багато хто з українців - відпочивала.

Коли когось називаєте циганами, то спочатку подивіться у дзеркало.
Спробуйте.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 10:47

News from Canada

Я сам перебував в Канаді в червні минулого року - 2 тижня - як в раю.
На 2 тижня взяв в прокат Ford Edge за 26$ на добу (майже новий - пробіг був 35000 км) та наїздив не одну тисячу кілометрів...
Але зараз розмова про банківську систему в Канаді.
Є великі відмінності, з якими спіткнулася і родина племінниці.

1. Щоби попасти до менеджера - треба брати рандеву - це може бути "сьогодні - на через тиждень".
Черги в Приватбанку здаються дитячими.

2. У великий шок я ставив канадських менеджерів видати мені американські долари - в обмін на канадські. Як правило дивилися, не розуміючи про що мова йде.
Один менеджер питав навіщо мені в житті взагалі можуть знадобитися американські долари - я відповів що відлітаю в Ірландію (це була правда) і там тільки американські долари. Проковтнув ту фігню...

3. Найзручніше в Канаді мені було розраховуватися картою від ПриватБанку в гривнях та картою Bank of America.

4. Приколи на АЗС: вставляєш карту (там немає "заправщиків") і повинен відразу набрати цифру, на яку суму в канадських доларах ти будеш заправлятися. На вибір: 25, 50, 100 доларів. Потім роблять поверення коштів.

5. Сьогодні племінниці треба було віддати лендлорду депозит 750 доларів - ніякої готівки!!!!
При спробі касиру банку дати готівку та номер рахунка - касир дивився на біженця з України як на нерозумного таргана. Яка ще готівка????? Все в он-лайн режимі...
Виявилося, що заплатити депозит з КРЕДИТНОЇ канадської карти (видали і кредитку - крім дебетової карти - з кредитним лімітом в 2000 доларів) - НЕ МОЖНА.
Тільки з дебетової карти перерахувати.
Ну і знову - мовна межа, яка перетворює людину навіть із смартфоном в "нємтура"...
Ну або в безтолкового...
Ну або в телепня...
Мабуть, канадці так на новоприбулих українців і дивляться...
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 12:10

akurt писал(а):При спробі касиру банку дати готівку та номер рахунка - касир дивився на біженця з України як на нерозумного таргана. Яка ще готівка????? Все в он-лайн режимі...

Навіщо їм тоді взагалі ті касири?
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 12:37

Gastarbaiter писал(а):
  akurt писал(а):При спробі касиру банку дати готівку та номер рахунка - касир дивився на біженця з України як на нерозумного таргана. Яка ще готівка????? Все в он-лайн режимі...

Я была до 2018 года в Канаде, никаких недоразумений в банках )
Если в Германии моей подруге сообщили что она слишком молода что бы было такое плохое зрение в оптике, это не говорит о плохом качестве оптики в Германии ))) к сожалению, языковой барьер на сегодня ей не позволяет с приколами на чисто юридические моменты ответить правильные параграфы почему, но она будет стремиться )
stm

С нами с: 04.03.15
Благодарил (а): 73 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 13:15

Ірина_
Модератор Форуму

С нами с: 14.09.13
Благодарил (а): 1273 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 13:54

Gastarbaiter писал(а):

Ви праві: фактично не касир, а менеджер за робочим столом.
У наших людей враження, що банківська систем в Україні більш розвинута.
Ще в мене був прикольний випадок: я замовив деяку суму у в доларах США, сказали що просто так видати не можуть, бо то валюта «екзотична», треба чекати, поки спрацює автоматична система, яка блокує систему відкривання сейфів у підвалі.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 15:42

akurt В кожного свої шляхи... От зараз в палаті в лікарні в Ужгороді лежить пані, яка з дочкою і зятем в Канаді прожила більше року. Зробили їй операцію по видаленню міждискової грижі на хребті.
З її коментарів почув дуже дуже багато матів про Канадську медицину, зокрема про скору, яку не дочекались за годину і довелось їхати на таксі, а потім кілька годин чекати в прийомній. І про ставлення страхових компаній, які бачать пенсіонерку з інвалідністю - й слухати нічого не хочуть...
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 989 раз.

1
Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 15:48

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt писал(а):Найзручніше в Канаді мені було розраховуватися картою від ПриватБанку в гривнях та картою Bank of America.

Як так? Я ще розумію, що можуть Візу брати в більшій кількості точок, ніж Мастер. Але щоб була різниця в банку-емітенту то про таке чую вперше..

akurt писал(а):Виявилося, що заплатити депозит з КРЕДИТНОЇ канадської карти (видали і кредитку - крім дебетової карти - з кредитним лімітом в 2000 доларів) - НЕ МОЖНА.

Це нагадує як в Франції, коли брали машину в аренду, то дебетні картки не брали, тільки кредитні, яких в Україні ніхто не видає...
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 989 раз.

1
  #<1 ... 19511952195319541955 ... 3435>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама