Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 19871988198919901991 ... 2891>
Повідомлення Додано: Нед 24 бер, 2024 20:15

Re: Еміграція, заробітчанство

Richi написав:Моё мнение, что зарабатывать проще в Украине, а потом выбирать страну и уезжать.

Це дуже суб'єтивне твердження не прикріплене фактами. В основному заробляти простіше в країнах з високим рівнем ВВП на душу населення. Воно так і виходить, що заробітчани їдуть, наприклад в Польщу, а не в Україну.
BIGor

Подякував: 1452 раз.
Подякували: 1859 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 24 бер, 2024 20:21

Так, Шаман, я написала про США. Свіжий приклад - бізнесмен з дружиною, трьома дітьми і мамою виїхали у січні до Лос Анджелесу, де друзі йому вже зняли житло. Місяць там побули, потім ще місяць у Майамі, квитки додому через Польщу придбали на 25 березня..
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 24 бер, 2024 20:33

BIGor написав:Це дуже суб'єтивне твердження не прикріплене фактами
В часи валютного туризму можна було робити перемноження капіталу в рази, як і в 90-і роки можна було приватизувати завод за копійки, в Європі чи США такі можливості - рідкість...
Дюрі-бачі

Подякував: 889 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 24 бер, 2024 20:39

Дюрі-бачі написав:
  BIGor написав:Це дуже суб'єтивне твердження не прикріплене фактами
В часи валютного туризму можна було робити перемноження капіталу, як і в 90-і роки можна було приватизувати завод за копійки, в Європі чи США такі можливості - рідкість...

На наркотиках більше заробите. Думаю в Північному Судані Вам би жилось добре, з АК-47 чи сутенерством там люди добре заробляють, в Європі чи США такі можливості - рідкість.
BIGor

Подякував: 1452 раз.
Подякували: 1859 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 24 бер, 2024 21:07

fler написав:Так, Шаман, я написала про США. Свіжий приклад - бізнесмен з дружиною, трьома дітьми і мамою виїхали у січні до Лос Анджелесу, де друзі йому вже зняли житло. Місяць там побули, потім ще місяць у Майамі, квитки додому через Польщу придбали на 25 березня..

я кажу про випадки, коли їдуть працювати. а коли просто витрачати кошти,то так США - відносно дорога країна :)
Shaman

Подякував: 769 раз.
Подякували: 1628 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 24 бер, 2024 21:08

fler написав:Так, Шаман, я написала про США. Свіжий приклад - бізнесмен з дружиною, трьома дітьми і мамою виїхали у січні до Лос Анджелесу, де друзі йому вже зняли житло. Місяць там побули, потім ще місяць у Майамі, квитки додому через Польщу придбали на 25 березня..

бизнесмен это сильно :lol: говорят, бизнес давно поделен корпорациями, бизнесмен по-американски это водить трак и сдавать еще 10 траков таким же как сам, или ремонтировать машины/беседки и быть бригадиром еще 10 таких же

это такой эволюционный тест на профпригодность, оказалось бизнесмен дутый поддержать былой уровень превосходства над холопами не может, а накопленного полумиллиона баксов не хватает даже на визу инвестора, и кем ему там оставаться? грузчиком нелегалом? конечно он поедет в Польшу откуда будет рулить своими ларьками в Украине
nekefer

Подякував: 65 раз.
Подякували: 123 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 24 бер, 2024 21:15

Richi написав:
  slonomag написав:
Почему именно 3500-5000уе в месяц? И почему Вы не предполагаете что будет та же пенсия например? Не знаю как в Америке, но например по Испании 35 - 65 лет вполне можно заработать полноценную пенсию, даже при условии что несколько лет не будешь работать.

Правильно заданный вопрос, содержит половину ответа.
Потому, что это Америка и 3500-5000 это чтобы хватало в месяц. Переезжая в 30-35 лет в Америку, необходимо потратить 7-10 лет, чтобы встать на исходную позицию с теми, кто там жил всегда. И вот вам уже 45. Если по пути и в это сложной борьбе за выживание не растеряли свою семью – уже результат. Теперь нужно успеть заработать за оставшиеся 15-20 лет на дом, погасить ипотеку и заработать сумму, которая обеспечить пассивный доход. Как ранее выяснили – это на данный момент что-то около 1,5 млн. Т.е. нужно не только зарабатывать ближайшие 20 лет на покрытие расходов, но и иметь возможность отложить 75 000 в год. Если я правильно помню, то это средний годовой доход, до вычета налогов. А здесь нужно уже чистыми отложить. Т.е. зарабатывать нужно что-то около 150-170000 в год. А это уже другая квалификация, которую не получишь за первые 7 лет пребывания в США. А если Вы переезжаете туда в районе 40-45 лет + 5-7 лет на адаптацию, чтобы понять что, где и как, то начинаете старт в 50-52 и на решение всех этих задач у вас остаётся всего 10 лет. Т.е. откладывать (не зарабатывать) надо уже по 150 000 в год. Математика понятная?
Дорогая стоимость жизни, которая высасывает все запасы. Жёсткая и высокая конкуренция, которая забирает время и жизнь, приводит к выгоранию и как следствие – антидепрессанты (25% население США на антидепрессантах). Мало времени на решение задачи. Пазл сложился?

Нет, пазлл не сложился.
Вы складываете очень грубый пазлл, без тонкостей и нюансов.
Без деталей. Мелких и не очень.
В целом, да, можно проваландаться до пенсии и остаться ни с чем.
Но это надо очень быть безответственным.
Выходить на какой-то украинский уровень?
Это как?
По финансам? Или по некоему "социальному статусу", по которому можешь с надутыми щечками важно пройти от подъезда к машинке и поехать просиживать штанишки в офисе?
По финансам - без проблем, если готов работать на той работе, которую можешь делать, и это не всегда та, которую хочешь делать (напомню, один знакомый сантехник в Украине работал в сфере "приватизация земли", ездил в офис в костюме, сейчас приходит домой в том, в чем работал на объекте).
А если перебирать харчами - это я не буду, это не умею, то да, будет как в случае со случае с моей случайной знакомой, которая с мужем эмигрировали в Канаду, прожили там некоторое время и вернулись в Киев, потому что муж английского не знал, а тяжелее ручки ничего не держал в руках и не собирался.
На эту затею у них ушло 80 куе. Хорошо хоть квартиру в Киеве не продали.
"Социальный статус" я не заметил, что кого-то волнует. ВОт реально, абсолютно.
Другой менталитет нежели в Украине.
rjkz

Подякував: 8653 раз.
Подякували: 5449 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Нед 24 бер, 2024 21:21

Shaman написав:

я кажу про випадки, коли їдуть працювати. а коли просто витрачати кошти,то так США - відносно дорога країна :)

Вони виїхали по грін карті з метою залишитися там, якщо все сподобається. Грошей там є, бо не раз відпочивали на Мальдівах.
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 24 бер, 2024 21:33

Shaman написав:з моїх знайомих ні з США, ні з Канади ніхто не повернувся

В мене з Канади 5 з 7 повернулось в Європу і ще 1 в Україну. З США статистика взагалі нерепрезентативна, вернулась 1 із 2...
Дюрі-бачі

Подякував: 889 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 24 бер, 2024 21:35

Відкриваємо офіційну статистику і читаємо про бізнесмена з трьома дітьми:
"Through the end of February 2024, over 386,000 Cubans, Haitians, Nicaraguans, and Venezuelans arrived lawfully and were granted parole under the parole processes. Specifically, 81,000 Cubans, 156,000 Haitians, 71,000 Nicaraguans, and 97,000 Venezuelans were vetted and authorized for travel; and 79,000 Cubans, 151,000 Haitians, 64,000 Nicaraguans, and 91,000 Venezuelans arrived lawfully and were granted parole."
Заблукав бізнесмен серед кубинців та нікарагуанців...
386 000 - 100%
(1+1+3) - х%
х=5х100/386000=0,00129% - "Отряд не заметил потери бойца"...

За офіційними даними станом на 2022 рік в країні перебували 46 182 089 емігрантів.
З них доля народжених в Україні: 427 163 (це приблизно кожний десятий).
https://www.migrationpolicy.org/article ... ted-states
В цих цифрах тільки частково врахована кількість українців, які прибули та прибувають за Програмою U4U - це орієнтовно 200 000 осіб.
Мої приятелі - троє дітей - чекають необхідні папери з дня на день та сподіваються виїхати до кінця березня.
В Філадельфію. Брат чоловіка вже там.

P.S. Пані fler! Історія, яку Ви розказали цікава та ОДИНИЧНА/УНІКАЛЬНА - як і кожна доля/родина. Тому - коли дізнаєтеся подробиці - напишіть (без приватної інформації).
Я знаю повернень із США з грін-картою навіть не одну, а три історії. Кожна унікальна.
Одна - це четверта- більше ніж унікальна: хлопець виграв, але зважив все та не поїхав, бо дуже вдало працював в тому році з грошима (видалено). Потім (видалено) десь поділися. А він залишився сам - один. Тепер їздить в гості до сестри, яка живе у Флориді... Не надовго...
На довго не получається... і вже не получиться...
Востаннє редагувалось akurt в Нед 24 бер, 2024 21:42, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 3999 раз.
Подякували: 1443 раз.

Профіль

4
  #<1 ... 19871988198919901991 ... 2891>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: барабашов і 2 гостей