Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 20042005200620072008 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Сб 30 мар, 2024 13:47

Для Дюрі-бачі.
Схожий план реалізував мій приятель - дуже розумна людина і к.ф.м.н.
Син його закінчив той університет, що і дехто з учасників форуму - Києво- Могилянську академію. Почав працювати в представництві МВФ в Україні (за класифікацією пана Шамана «молодшим касиром», хі-хі).
Потім перевели на посаду - за кваліфікацією пана Шамана - хі-хі - на посаду молодшого заступника старшого касира в Представництво в Угорщині.
Потім вступив в докторантуру в Філадельфії (США).
Цікаво, що навчався безкоштовно і ще мав стипендію.
Звідти взяли на роботу - за класифікацією пана Шаман - хі-хі - старшим помічником молодшого касира - в головний офіс у Вашингтоні.
Я правда, не знаю, чи є у МВФ та ще й у Вашингтоні касири та каси - але ж розумна людина краще за мене знає…
Так там і застряг, підробляє - за класифікацією пана Шамана - старшим помічником молодшої прибиральниці…. Весь цей процес зайняв приблизно 20 років… зараз тому хлопцю орієнтовно 45.. цікаво стало спитати, куди його дитина буде йти вчитися…
Я точно знаю, що на початку квітня в Вашингтоні з візитом будуть наші українці, та зустрічаються.
Мабуть подарують нову мітлу.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Сб 30 мар, 2024 14:03

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman писал(а):що таке УФМЛ?

http://upml.knu.ua/
  Shaman писал(а):банки - це не про це, особливо західні

Ну не знаю. Моя колишня однокласниця, яка в 2011-13 була моїм "приватним менеджером" в Приватбанку, виїхала до Чехії ще десь в 2015. В 2019 зустрів її - вже була начальником відділення банку ...
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 987 раз.

1
Сообщение Добавлено: Сб 30 мар, 2024 15:01

Дюрі-бачі писал(а):В 2019 зустрів її - вже була начальником відділення банку ...

Та то Ви помилилися: молодшим помічником старшого заступника чергового касира.
P.S. Щойно повернувся з пікніка в горах - але з"ясував: у того легіня з Вашингтона все так, як було: працює у Вашингтоні, але дитина ще не студент - всього 10 років...
Та й самому легіню ще немає 40...
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Сб 30 мар, 2024 15:01

Дюрі-бачі писал(а):
  akurt писал(а):Тому дійсно було і залишається актуальним питання: де ж воно краще?

Все дуже індивідуально.
ИМХО для пересічного Українця - зараз поїхати в Німеччину з перспективою попрацювати, назбирати перший мільйон і звалити в Норвегію чи Данію.

А можна деталі цього плану? Ну наприклад ЗП бруто 5 кЄвро, на руки 3 кЄвро, оренда 1 кЄвро, продукти та інше 1 кЄвро - скирда 1 кЄвро в місяць. Тобто на 1 млн Євро всього піде 83 роки...
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 30 мар, 2024 15:11

Реально може й менша зарплатня.
Ось точні цифри від мого колишнього підлеглого.
Працює в Німецькій залізниці:

Машинист получает в среднем 2300 евро в месяц, зависит много от надбавок т.е.какой график работы, начальник поезда получает примерно столько же. Электрик будет примерно 1700 евро получать и механик примерно так же. Но всё это индивидуально и зависит от квалификаций, опыта работы и прочих тонкостей.
Это зарплата чистыми.
Налоги: 30…40%.

Мабуть, у указаний вами термин стати мільйонером не вдасться.
Треба або красти, або хабарі брати.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Сб 30 мар, 2024 15:27

BIGor писал(а):А можна деталі цього плану? Ну наприклад ЗП бруто 5 кЄвро, на руки 3 кЄвро, оренда 1 кЄвро, продукти та інше 1 кЄвро - скирда 1 кЄвро в місяць. Тобто на 1 млн Євро всього піде 83 роки.

1. Податкова оптимізація, треба уточняти деталі, але проживання "разом" із батьками, тещею і т.д. суттєво економить податки. Та й колеги кажуть, що є "схеми" через Латвійського ФОП, щоб платити 10%, а не 40...
2. Працювати має 2. 1 ЗП на життя, 1 - в скирду.
3. Гроші не просто скирдуються, а інвестуються на біржу чи хоча б в доларові ОВДП
4. Доведеться лізти в кредитне рабство, щоб не арендувати житло.
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Сб 30 мар, 2024 15:56

Кредитне рабство - як воно є…

Зараз в Україні 15-56 і вже майже годину рейсом авіакомпанії Spirit з міста Las Vegas в місто Cliveland летить наш українець, який мені, безтолковому, на пальцях пояснив, як «в тій країні, у раю, я бачив пекло», тобто пояснив, що таке кредитне рабство.
Наш українець весь в кредитах реально по самі вуха: навіть нову Tesla 3 і то взяв у кредит (перший внесок 4500$).
Тай в Лас Вегас попав за кредитні гроші, купивши квиток на рейс San Jose - Las Vegas.
Скажу пошепки, щоби ніхто не чув: в кредит куплені і квитки на вчорашній концерт Scorpions, який відвідав разом з нашими українцями.
Щось мені підказує, що вони теж взяли квитки в кредит, бо одного з них точно два тижня тому звільнили з роботи, було за що…
Так ось, летить він в місто Клівленд на вихідні провідати жінку, яка там мучається - а він мучається без неї вже 2 тижня, проходячи стажировку, щоби у подальшому стати кредитом рабом.
Її чоловік, який звісно перебуває в кредитному рабстві, повернеться через 48 годин додому, бо в понеділок вже треба на роботу. Треба ж заробити гроші на вихід з кредитного рабства.

Але мова не про те.
Мова про «кредитне рабство».
Я сам був збитий з пантелику, спробую відновити нашу розмову перед його відльоту з аеропорту Лас Вегаса:
- купую я будинок під здачу в оренду. Орієнтир ціни 350 000$. Знаю, де…
- перший внесок та необхідні платежі складуть приблизно 20% тобто 70 000$.
- такий будинок - я вивчив ситуацію та і досвідчені люди сказали - треба здавати за хитрою
формулою:
CS (credit slavery)+400$.
- тут CS - вартість credit slavery, яке може складати 1500$ на місяць.
- таким чином: 400$ на місяць - це чистий прибуток від CS - кредитного рабства. Цей профіт отримуєш на своїх кровних 70 000$.
- маємо профіт:
12*400$ - х%
70000$ - 100%
х=12*400*100/70000=6,86% річних по долару США.

Додатковий бонус: в залишку - будинок у власності. Ну, це дрібничка. Подумаєш, будинок площею в 200 квадратів…
Навіть не знаю, чи варто то таких мук в кредитному рабстві…
P.S. Літак прибуває в Клівленд о 12-05 за місцевим часом.
Побажав гарної подорожі.
Жінка мабуть вже зварила чоловіку Борщ та чекає.
В Києві буде 18-00…
Последний раз редактировалось akurt Сб 30 мар, 2024 15:59, всего редактировалось 2 раз(а).
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Сб 30 мар, 2024 15:56

Дюрі-бачі писал(а):
  BIGor писал(а):А можна деталі цього плану? Ну наприклад ЗП бруто 5 кЄвро, на руки 3 кЄвро, оренда 1 кЄвро, продукти та інше 1 кЄвро - скирда 1 кЄвро в місяць. Тобто на 1 млн Євро всього піде 83 роки.

1. Податкова оптимізація, треба уточняти деталі, але проживання "разом" із батьками, тещею і т.д. суттєво економить податки. Та й колеги кажуть, що є "схеми" через Латвійського ФОП, щоб платити 10%, а не 40...
2. Працювати має 2. 1 ЗП на життя, 1 - в скирду.
3. Гроші не просто скирдуються, а інвестуються на біржу чи хоча б в доларові ОВДП
4. Доведеться лізти в кредитне рабство, щоб не арендувати житло.

Короче, мамкин схещик :lol: Щось я тут не побачив як заробитии мільйон. Тоді вже легше пару років толкати маріхуану на вулицях Берліну.
А заставляти батьків працювати на твій мільйон - це взагалі дніще, можливо в них своє життя і інтереси?
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 30 мар, 2024 16:32

BIGor писал(а):Короче, мамкин схещик

Який вже є, звик схеми крутити в Україні, Китаї, Казахстані... Мільйонером навряд чи стану (хіба весна 2022 повториться кілька разів), але сподіваюсь хоч на початковий внесок для потрапляння в кредитне рабство наскирдую...
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Сб 30 мар, 2024 16:34

Дюрі-бачі писал(а):
  Shaman писал(а):що таке УФМЛ?

http://upml.knu.ua/
  Shaman писал(а):банки - це не про це, особливо західні

Ну не знаю. Моя колишня однокласниця, яка в 2011-13 була моїм "приватним менеджером" в Приватбанку, виїхала до Чехії ще десь в 2015. В 2019 зустрів її - вже була начальником відділення банку ...

якщо мова про школи, то й 27 ліцей у Харкові непоганий 8)

по-перше, ваша однокласниця вже починала в Чехії не з 0. 4 роки - можливо. знову ж таки - відділення. для прикладу, скільки у Приваті відділень - й в кожного є начальник. якщо начальник центрального відділення - це вже трошки інша справа. але банки все одно дуже консервативна структура. гадаю для іммігрантів - незручне місце для кар'єри. для стабільної роботи - так.
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
  #<1 ... 20042005200620072008 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама