Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
akurt написав:Є, пане Шамане, українська приказка: «Хапай, Петре, поки тепле». Поки будуть на заході - слава Богу - надавати житло, кормити та поки буде страждати Харків - і не тільки Харків - ніхто не повернеться. Я так написав, незважаючи на те, що дехто з моїх родичів все ж повернувся з Німеччини в Україну.
Ось 21 травня з Анталії в Хельсінки полетять провідати родину дочки приятелі - хочуть подивитися, як там влаштувалися. Цікаво те, що отримують допомогу мізерну (при ціні буханця хліба в 3€) - 200€ на місяць на людину, але їхати з Фінляндії не збираються. Та й куди їхати: в рідний Херсон?
Так ось: та пані, якій я позавчора брав квитки на Хельсінки, одночасно питала мене, чи вірним є те, що після 5-ти років проживання в Туреччині можна отримати громадянство? - Вірно. - Ну що ж, буду через 2 роки подавати документи на турецьке громадянство - не повертатися ж мені в рідний Херсон…
В Німеччині теж можна, але Туреччина, це ж майже як в раю.
Los Angeles (CA). 5 година ранку. В Києві 15-00. Дзвінок мені від приятеля, з яким зазвичай катаюся на лижах в Туреччині. Дзвонить після того, як на ліфті океанського лайнера піднявся на відповідну палубу та зайшов у свою каюту - в нього контракт на розваги для пасажирів лайнера - треба допомогти з документами для його мами, яка залишилася в Туреччині. В ліфті разом з ним та його жінкою піднімався охоронець судна - теж з українців. Охоронець подивився на саксофон мого приятеля та на скрипку його жінки та говорить: - Да, музиканти… саксофон… ду-ду-ду, дінь - дінь-ділінь, треба і мені змінити професію, бо бути охоронцем і важко, і набридло, і оплатять мало… - Так і нам платять мало: що ті 3000$ в наш важкий час… одна радість: переліт з Анталії в Los Angeles безкоштовний готель безкоштовний трансфер на судно безкоштовний, харчування безкоштовне… - А скільки треба вчитися на музиканта? Пауза. Після паузи жінка мого приятеля: - Ну років 10. Потім ще років 5 завойовувати до себе довіру… мати портфоліо, записи виступів… - Та ні, мабуть буду продовжувати працювати Security…
Los Angeles…
P.S. Те, про що ми часто говорили на цій гілці: треба вчитися, поки не пізно. Та отримувати професію, підвищувати свою кваліфікацію, за яку будуть платити гроші в будь-якій країні та при будь-якій ситуації…
Фінансово-податкові підсумки першого ПОВНОГО року перебування в Канаді - повний 2023 рік. Вихідні дані: - одинак 22 років. Незакінчена вища освіта в Україні (колгоспно-економічно хФінансовий приватний університет для лохів (платне навчання)). - трудовий стаж, з 15 років - на автомийці обласного центра. З 18 до 21 років - Cleaning приватних квaртир та будинків. Досягнення: роботящій та не лінивий, сам один за зміну з 8-00 до 20-00 міг вимити вигрести 2-к або 3-к квартиру після будівельників (мається на увазі не після українських). - з липня 2021 року НЕ проживав в Україні. - в Канаді з листопада 2022 року. Початок роботи: 3 січня 2023 року - будівельна компанія - оздоблювальні роботи деревом приватних та комерційних будинків. Має стаж роботи "За полярним колом". Ставка плати стандарт: 21,5 CAD за годину. Погоджувався на роботу в понаднормований час та у вихідні. Дебет: - зарплатня за рік 48 000 CAD. - сплапчено податків за рік: 8 000 CAD. - повернуто державою "Канада" податків після здачі податкової декларації: 1090 CAD. - Зароблено чистими: 48000-8000+1090=41 090 CAD.
Кредит: - оренда 2-к квартири 950+50 (комуналка)х12=12 000 CAD. - облаштування квaртири меблі комплектуючі та інше: 1 000 CAD - витрати на харчування: від 400 до 600 на імсяць: 500х12=6 000 CAD. - витрати на цигарки: 0 (нуль); - витрати на алкоголь: 0 (нуль); - витрати на одяг та амуніцію для роботи: 60+50+40+100+30=280 CAD (на сьогодні в більшій частині продано бо змінив роботу). - витрати на одяг та відвідування барів та кафе (уточнюється). - витрати на квитки на хокейні матчі: 230х12=360 CAD. - витрати на дівчат (мулатка, чорношкіра, жовтенька, біленька + шампанське + циганський хор) (уточнюється, але не більше, ніж за попереднім пунктом).
Я (цитата): "При твоїх витратах на місяць трохи більше 2000 за ідеєю має залишитися готівкою 48000-8000+1090-24000=17 090 CAD. Не так?" Автор доходів та витрат (цитата): "Якби сидів удома нікуди не ходив і нічого не купував би то так і було б... Але я не жалкую..."
Востаннє редагувалось akurt в Чет 04 кві, 2024 19:43, всього редагувалось 3 разів.
там же есть все ссылки в оригинале - Režim dočasné ochrany pro ukrajinské uprchlíky bude fungovat i nadále знатоки чешского могут блеснуть разницей и отправить претензии в МВД Чехии, мусора везде мусора как и хамы https://www.mvcr.cz/clanek/ekonomicky-s ... blice.aspx
akurt написав:Дебет: - зарплатня за рік 48 000 CAD. - сплапчено податків за рік: 8 000 CAD. - повернуто державою "Канада" податків після здачі податкової декларації: 1090 CAD. - Зароблено чистими: 48000-8000+1090=41 090 CAD.
Кредит: - оренда 2-к квартири 950+50 (комуналка)х12=12 000 CAD. - облаштування квaртири меблі комплектуючі та інше: 1 000 CAD - витрати на харчування: від 400 до 600 на імсяць: 500х12=6 000 CAD. - витрати на цигарки: 0 (нуль); - витрати на алкоголь: 0 (нуль); - витрати на одяг та амуніцію для роботи: 60+50+40+100+30=280 CAD (на сьогодні в більшій частині продано бо змінив роботу). - витрати на одяг та відвідування барів та кафе (уточнюється). - витрати на квитки на хокейні матчі: 230х12=360 CAD. - витрати на дівчат (мулатка, чорношкіра, жовтенька, біленька + шампанське + циганський хор) (уточнюється, але не більше, ніж за попереднім пунктом).
Я (цитата): "При твоїх витратах на місяць трохи більше 2000 за ідеєю має залишитися готівкою 48000-8000+1090-24000=17 090 CAD. Не так?" Автор доходів та витрат (цитата): "Якби сидів удома нікуди не ходив і нічого не купував би то так і було б... Але я не жалкую..."
Взагалі не густо, виходячи з того що 17 090 CAD це приблизно 12 000 дол. США. І це при тому, що кости різати нікуди.
Маєте рацію. Ваша думка правильна: не густо. Але і не мало: орієнтовно 4000 канадських доларів на місяць. Приблизно 3000 USD в місяць. Чистими приблизно 2 700 USD на місяць.
З чим можна порівняти: може із зарплатнею середньою в Україні: здається 20 000+ гривень (точно не знаю). Але це орієнтовно 500 USD на місяць. Або можна ось так: я зв"язався з приятелем, який працює на німецькій залізниці: чистими зарплатня КВАЛІФІКОВАНОЇ людини із стажем - від механіка до машиніста швидкісного потяга - 1700... 2400 євро на місяць. Тоді здається, що не так вже і погано, для НОВАЧКА із стажем роботи 1 (один) рік.
Перший досвід купівлі авто в кредит. Цифри по памʼяті з розмови.
1. Підібрав в автосалоні новий автомобіль КІА. 2. Вніс завдаток в сумі 500 CAD - як гарантія майбутньноі купівлі авто, який прибуде в автосалон. 3. Звернувся в банк за кредитом. Кредитний рейтинг був «не дуже». Банк пояснив: - кредит на нове авто - відсоткова ставка 6%. При не дуже високому кредитному рейтингу може складати 7…8% річних, узгодили під 8,5% річних. - відсоткова ставка для НЕ нових авто: 8…9% річних. 4. Дочекався прибуття авто та вніс додатково 500 доларів - разом було зараховано «перший внесок» в 1000 CAD. 5. Повна ціна авто 25 500 CAD. 6. Отримав авто прикольного коралового кольору. 7. Оплата за кредитом: 260 CAD в кожні 2 тижня. Примітка: в Канаді зарплатню виплачують кожні 2 тижня. Тому і платежі за кредитом - кожні 2 тижня. Або 520 CAD на місяць. 8. Зарплатня: 21 CAD за годину без врахування податків. З врахуванням податків: приблизно 20 CAD. На виплату за кредитом піде 520/20=26 годин роботи за місяць. Альтернативной варіант розрахунку: виплата за кредитом на авто еквівалентна купівлі 520/17=30 пачок цигарок або купівлі 1 пачки цигарок на день. (Примітка: ціна 1 пачки цигарок в Канаді 17 САD. Продаються на АЗС. 1 пацка цигарок в день - то не багато. Справа в тому, що цигарки зроблені не із тирси, прописаної сечею вислюка, а із справжнього табака, тобто «скурюються» миттєво та «самостійно», тобто ви можете цигарку не курити, вона скурюється сама на ваших очах. Альтернативою є купівля пачки цигарок «з під прилавку» у китайців за 3,5 CAD. З сього зроблені ці китайські цигарки не знають навіть монахи із Чаньського монастиря Тянь Синь Юн Ле. А вони знають все).
P.S. На цій гілці панове довго не погоджувалися із реальністю буття за кордоном під назвою «кредитний рейтинг» - а воно бачиш, яка корисна та важлива річ…
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 05 кві, 2024 09:00, всього редагувалось 1 раз.
akurt написав:Маєте рацію. Ваша думка правильна: не густо. Але і не мало: орієнтовно 4000 канадських доларів на місяць. Приблизно 3000 USD в місяць. Чистими приблизно 2 700 USD на місяць.
З чим можна порівняти: може із зарплатнею середньою в Україні: здається 20 000+ гривень (точно не знаю). Але це орієнтовно 500 USD на місяць. Або можна ось так: я зв"язався з приятелем, який працює на німецькій залізниці: чистими зарплатня КВАЛІФІКОВАНОЇ людини із стажем - від механіка до машиніста швидкісного потяга - 1700... 2400 євро на місяць. Тоді здається, що не так вже і погано, для НОВАЧКА із стажем роботи 1 (один) рік.
Ці всі порівняння - і з'їденого яйця не вартують, виходить чистими у нього виходить дуже мало, ужиматися нікуди, а далі витрати тільки ростуть. При цінах на квартири в тій же Канаді в 500-700 тис сad, будинки 1-1,4 млн сad скирда в 17 тис сad на рік - це просто фігня (на більш- менш будинок за 1,4 млн сad про який розказували на одному з відео він буде збирати 82 роки). І це ще кажу без витрат поки молодий.
Перший досвід купівлі авто в кредит. Цифри по памʼяті з розмови.
1. Підібрав в автосалоні новий автомобіль КІА. 2. Вніс завдаток в сумі 500 CAD - як гарантія майбутньноі купівлі авто, який прибуде в автосалон. 3. Звернувся в банк за кредитом. Кредитний рейтинг був «не дуже». Банк пояснив: - кредит на нове авто - відсоткова ставка 6%. При не дуже високому кредитному рейтингу може складати 7…8% річних, узгодили під 8,5% річних. - відсоткова ставка для НЕ нових авто: 8…9% річних. 4. Дочекався прибуття авто та вніс додатково 500 доларів - разом було зараховано «перший внесок» в 1000 CAD. 5. Повна ціна авто 25 500 CAD. 6. Отримав авто прикольного коралового кольору. 7. Оплата за кредитом: 260 CAD в кожні 2 тижня. Примітка: в Канаді зарплатню виплачують кожні 2 тижня. Тому і платежі за кредитом - кожні 2 тижня. Або 520 CAD на місяць. 8. Зарплатня: 21 CAD за годину без врахування податків. З врахуванням податків: приблизно 20 CAD.
От ніколи не розумів, навіщо люди з такими низькими доходами купляють такі авто в кредит на 6 років?