|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 06 кві, 2024 16:35
Shaman написав: Дюрі-бачі написав: Shaman написав:ким працюють ваші знайомі, що 25-30 т грн - це стеля?
Та максимально різні сфери, основа - це освітяни й інженери. Але є й будівельники, аграрії і т.д. Вище стелі виходять виключно в режимі заробітчанства, в т.ч. й ІТ. А ще нещодавно стало дуже дивним відкриттям для мене, що колеги вийшли на ринок репетиторства для Британії, США, і т.д. і почали там заробляти достойні ЗП, побільше навіть ніж ІТ (20-30Є / годину)
а тепер давай подивимось на класичні приклади як бідкаються в Україні. освітяни ЗВО. так проблемна категорія в нашій країні. бо держава не може забезпечити високій рівень зп. а в реалі? початок важкий. чому я не пішов свого часі цією стежкою - перші три роки, поки вчишся в аспірантурі, треба щось хтось тебе утримував - частіше всього батьки. а потім вже є різні варіанти. є гранти, можна писати дисертації та дипломи (є таке явище, хоч й не зовсім гарне), про студентів вже мовчу. й загалом там будуть зовсім інші цифри. тому казати лише про офіційну зп - це лукавити. будівельники - здається там взагалі Клондайк. важка робота. чи ваші знайомі лишаються на найнижчих щаблях? - бо є майстри, виконроби й так далі. по конструкторах - знаю непоодинокі випадки 30-40 т грн. головні - 50-60. так звісно, є конструктора, які отримують й менше - 20 т грн. але знову ж таки - а чому б не зростати? просто ця посада зараз зменшується, як й взагалі інженери. багато молоді їде за кордон по профілю. але ті, хто залишаються - більше можливостей. 
Імена, паролі, явки де ЗП по 30-40 к.?!Якраз малого на англійську завозив, зустрів бувшого колегу по ЛАЗу. Зара на Електроні трамваї розробляє, які Доля не спішить для міста закуповувати. 10 к на руки, правда онлайн, але декілька раз на місяць все одно мусить в Рясне на офіс їздити.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 269 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 06 кві, 2024 16:38
Bolt написав:Короче краще померти необстеженому, ніж тим випускникам під ніж потрапити. 😏
Я вже писав, про те, що дуже великий розрив менталітету між студентами, які були років 5-10-20 тому, і тими, які є зараз. Але і сучасних виявляється можна використовувати в роботі. Нещодавно один колега поділився досвідом який працює: їм головне наобіцяти "золоті гори" (в дусі: зробите всі лабки - навчитесь на крипті впізнавати шаблони і будете на трейдингу заробляти х10 в місяць, чи напишете свого конкурента ChatGPT тільки без цензури ) і тоді вони за тиждень виконують місячний план. А якщо з ними, як з нормальними людьми, робити цілепокладання по SMART, то закинуть на середині шляху і результату не буде.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 889 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 06 кві, 2024 16:48
Дюрі-бачі написав: Bolt написав:Короче краще померти необстеженому, ніж тим випускникам під ніж потрапити. 😏
Я вже писав, про те, що дуже великий розрив менталітету між студентами, які були років 5-10-20 тому, і тими, які є зараз. Але і сучасних виявляється можна використовувати в роботі. Нещодавно один колега поділився досвідом який працює: їм головне наобіцяти "золоті гори" (в дусі: зробите всі лабки - навчитесь на крипті впізнавати шаблони і будете на трейдингу заробляти х10 в місяць, чи напишете свого конкурента ChatGPT тільки без цензури ) і тоді вони за тиждень виконують місячний план. А якщо з ними, як з нормальними людьми, робити цілепокладання по SMART, то закинуть на середині шляху і результату не буде.
Тому таких стар х пердуніч на работу не беруть. Не вірять в казки про світле майбутнє
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 06 кві, 2024 19:38
Shaman написав: BIGor написав: Shaman написав:підкажіть, зварювальник за рік зможе добре навчитися? чи це мало часу, й я погарячкував  робочий на монолітному будівництві... та й у Вашому ІТ теж 
Чого ж всі не йдуть в зварювальники та ІТ-шники? Спитайте касира чи вантажника АТБ.
за цим цитуванням вже загубилося, з чого все починалося. пан Akurt навів приклад, як добре може влаштуватися в Канаді людина 21 рік без освіти, без досвіду роботи. але на роботі будівельником десь за Полярним колом. я навів потенційний приклад в Україні. якщо подивитися життя касира у Канаді, буде вже не так цікаво. я про що - людина, яка швидка досягає успіхів в еміграції, й в Україні би чогось досягла б. а якщо рівень людини вантажник чи касир в АТБ - за кордоном буде теж саме...
Вы несколько ошибаетесь. И ошибаетесь по причине своих комплексов. Вы зациклены на социальном положении и карьере. Но если человека в Украине устраивает позиция грузчика или кассира в АТБ, то, скорей всего эта-же позиция его устроит и в эмиграции. Не буду говорить про то, чего не знаю, то есть о грузчиках в Австрии и кассирах в Вене, так как никогда там не был, но если говорить о том, что знаю, тто мой бывший подчиненный пока не получил разрешение на работу, работал мувером, то есть грузчиком. Зарабатывал от 300 до 500 долларов в день. Можете посчитать его заработки. И это кэш. Налоги он с них не платил. Насчет карьеры...я уже писал, что после 3-х лет кассиром в местном условном АТБ, можно податься на позицию кассира банка, а там уже как повезет и на что хватит способностей. Поверьте, любой грузчик и кассир в АТБ в Украине не будет иметь того качества жизни как на аналогичной работе в США. Как сказал бывший киевлянин Максим (огромный чувак, совладелец мувинговой компании) из мувинга надо или вовремя уйти, заработав денег или начинать свой мувинговый бизнес. Его ребята (мексы) за 4 часа и тысячу долларов перевезли вещи из одного района НЙ в другой.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8651 раз.
- Подякували: 5447 раз.
-
-
Профіль
-
-
9
5
7
Додано: Суб 06 кві, 2024 19:49
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:на початку - 20-25 т грн за місяць. після податків. через рік - вже 30-40 т грн. проживання - 12 т грн, на поточне життя - 8 т грн. залишається 20 т грн на міс, 240 т грн на рік - 6 куо.
От дивлюсь на ці розповіді і думаю що явно щось не так в житті в мене і 99% знайомих, для яких без заробітчанства 1. Стартова ЗП це 12-15 т, а 25-30 - це скляна стеля. 2. Витрати 8т якось підозріло низькі (в 2 рази). Це муха-стайл життя?
Дело в том, что многие витают в облаках, оторвавшись от земной реальности. В 2005-2008 многие заработали очень неплохие состояния. Но и тогда были люди, которые ПОЛУЧАЛИ копеечные зарплаты. Я уже писал, что по моему примеру мои друзья начали свой бизнес и как-то в гостях у них мы говорили о своем и встряла мама жены друга. У нее была зарплата 600 гривен в месяц . Так и сейчас, кто-то сидит в офисе и получает зарплату от олигарха, который разворовывает уже 30 лет страну, а кто-то сидит на зарплате, которую ему платит эта самая разворованная страна.
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
9
5
7
Додано: Суб 06 кві, 2024 19:57
akurt написав:Ну не все так погано в цьому житті. Зараз 12-25 I рівно 20 хвилин тому завершилася розмова з нашим українцем, який мешкає останні 5 років в маленькому містечку Santa Clara (CA). Вперше в житті мені вдалося дізнатися по неймовірне: людина, яка мешкає в США, призналася, скільки грошей вона реально заробляє. Записуйте: - 2 рази на рік отримує акції свого підприємства на суму 2*105000$=210 000$. Акції вільно купуються та продаються. Кількість акцій, які отримує у власність, визначається їх ціною на момент транзакції. - живими грошима: 190 000$ на рік. Разом прибуток за рік 210 000+190 000=400 000$ на рік. Це всього в 4 рази більше, ніж пан Денік пропонує вам вимагати за роботу за Північним колом.
Я-бы сказал, что этот пример релевантен тому, как кто-то сидит в офисе предприятия ахметова и вокруг него все ПОЛУЧАЮТ не менее 100 кгрн в месяц. И для него большое удивление узнать, что кто-то работает за 10 кгрн в месяц. Все-таки, 400Куе в год - это высший средний класс. "Не только лишь все могут это делать". ЧТо интересно, что на 200 куе что на 400 будет примерно одно и то-же качество жизни. Разной будет сумма, которая будет оставаться на счете после всех экспенсес.
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
9
5
7
Додано: Суб 06 кві, 2024 20:16
rjkz написав:ЧТо интересно, что на 200 куе что на 400 будет примерно одно и то-же качество жизни. Разной будет сумма, которая будет оставаться на счете после всех экспенсес.
Правильное замечание. Добавлю, что указанные люди видят (аккуратно и шепотом скажу - чтобы не спугнуть) - «имеют перспективу». Сегодня у того же человека спрашиваю - наш украинец: - А что это ты зачастил в Лас Вегас? - Так а чего же мне не летать: там скоро 1/2 населения наши украинцы будут: налогов нет, аренда квартиры просто из серии «Люкс шикарный» - 1800$ в месяц. Меня с женой встречает друг в аэропорту на дорогом авто - со своей девушкой и кормят в очень приличном ресторане… - Хм, это что еще за друг? - (имя удалено) - И что - у него дорогое авто?? - Взял в лизинг новое BMW почти за 100 000$. - Так ты же говорил, что его уволили с работы? - Ну да, уволили. Так почти одновременно его девушку взяли на работу, потому материально они никак не пострадали… - А, ну тогда можно летать в Лас Вегас на выходные, конечно… понимаю…
Востаннє редагувалось akurt в Суб 06 кві, 2024 20:17, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 3998 раз.
- Подякували: 1439 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Суб 06 кві, 2024 20:16
Shaman написав: Дюрі-бачі написав: Shaman написав:ким працюють ваші знайомі, що 25-30 т грн - це стеля?
Та максимально різні сфери, основа - це освітяни й інженери. Але є й будівельники, аграрії і т.д. Вище стелі виходять виключно в режимі заробітчанства, в т.ч. й ІТ. А ще нещодавно стало дуже дивним відкриттям для мене, що колеги вийшли на ринок репетиторства для Британії, США, і т.д. і почали там заробляти достойні ЗП, побільше навіть ніж ІТ (20-30Є / годину)
а тепер давай подивимось на класичні приклади як бідкаються в Україні. освітяни ЗВО. так проблемна категорія в нашій країні. бо держава не може забезпечити високій рівень зп. а в реалі? початок важкий. чому я не пішов свого часі цією стежкою - перші три роки, поки вчишся в аспірантурі, треба щось хтось тебе утримував - частіше всього батьки. а потім вже є різні варіанти. є гранти, можна писати дисертації та дипломи (є таке явище, хоч й не зовсім гарне), про студентів вже мовчу. й загалом там будуть зовсім інші цифри. тому казати лише про офіційну зп - це лукавити. будівельники - здається там взагалі Клондайк. важка робота. чи ваші знайомі лишаються на найнижчих щаблях? - бо є майстри, виконроби й так далі.по конструкторах - знаю непоодинокі випадки 30-40 т грн. головні - 50-60. так звісно, є конструктора, які отримують й менше - 20 т грн. але знову ж таки - а чому б не зростати? просто ця посада зараз зменшується, як й взагалі інженери. багато молоді їде за кордон по профілю. але ті, хто залишаються - більше можливостей. 
Строители. Рабочим платятся более-менее (по украинским меракам) зарплаты только в периоды строительного бума и в условиях дефицита рабочих специальностей (как после открытия безвиза все ломанулись за бугор, так оставшимся таки платили чуть больше), но и они первые в очереди на "свежий воздух" как не будет работы/объекта/очередной кризис. Прораб - это инженер-строитель с дипломом ВУЗа, за который он реально отпахал 5 лет. Да, в Украине не всегда в прорабы берут людей после вузов, часто-густо это рабочие, которые научились технологическим процессам, могут заказать материалы и посчитать смету. Но это в очень узких специальностях. Прорабам на самом деле много не платят. Перед моим отъездом один знакомый прораб пытался найти работу - больше 1 куе на управлении большими объектами (строительство известных ЖК в Киеве) не давали. Другое дело, что в таких условиях люди пытаются такие несправедливости исправить на свой лад. Сметчики и проектанты - очень зависит от места, но там даже до прорабской зарплаты далеко. Бывают исключения, если что называется, "попасть в струю". Так что не надо про зароботки в строительстве рассказывать сказки. Есть еще "работа на себя", то это как повезет - на жирном объекте в хорошие времена можно было действительно хорощо зарабатывать, Только такое бывает далеко не все время. Это не "ходить на работу, чтобы получать зарплату". 
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
9
5
7
Додано: Суб 06 кві, 2024 20:21
rjkz написав: Дюрі-бачі написав: Shaman написав:на початку - 20-25 т грн за місяць. після податків. через рік - вже 30-40 т грн. проживання - 12 т грн, на поточне життя - 8 т грн. залишається 20 т грн на міс, 240 т грн на рік - 6 куо.
От дивлюсь на ці розповіді і думаю що явно щось не так в житті в мене і 99% знайомих, для яких без заробітчанства 1. Стартова ЗП це 12-15 т, а 25-30 - це скляна стеля. 2. Витрати 8т якось підозріло низькі (в 2 рази). Це муха-стайл життя?
Дело в том, что многие витают в облаках, оторвавшись от земной реальности. В 2005-2008 многие заработали очень неплохие состояния. Но и тогда были люди, которые ПОЛУЧАЛИ копеечные зарплаты. Я уже писал, что по моему примеру мои друзья начали свой бизнес и как-то в гостях у них мы говорили о своем и встряла мама жены друга. У нее была зарплата 600 гривен в месяц . Так и сейчас, кто-то сидит в офисе и получает зарплату от олигарха, который разворовывает уже 30 лет страну, а кто-то сидит на зарплате, которую ему платит эта самая разворованная страна.
ЕМНИП в 2005 году у меня была ЗП, что-то порядка 700-800 грн, потом год на бирже тусовался, потом уже на ЛАЗе конструктором с 2008 порядка 1300 на руки.
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 06 кві, 2024 20:23
Bolt написав:ЕМНИП в 2005 году у меня была ЗП, что-то порядка 700-800 грн, потом год на бирже тусовался, потом уже на ЛАЗе конструктором с 2008 порядка 1300 на руки.
Відкрив дані мами: ріст зарплати за 2005 рік з 600 до 1800 грн, в 2008 вже 3500 стабільно...
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Суб 06 кві, 2024 20:26, всього редагувалось 1 раз.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 889 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1