|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 06 кві, 2024 22:36
Моє бачення: за ІТ майбутнє, але поріг входу в професію буде високим, тобто треба буде готуватись зі школи. Як альтернатива - робітничий клас "з мізками" - електрик, сантехнік і т.д., але який може й сучасну вентиляцію зібрати й розумний дім налаштувати.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 06 кві, 2024 22:44
Дюрі-бачі написав:Моє бачення: за ІТ майбутнє, але поріг входу в професію буде високим, тобто треба буде готуватись зі школи. Як альтернатива - робітничий клас "з мізками" - електрик, сантехнік і т.д., але який може й сучасну вентиляцію зібрати й розумний дім налаштувати.
З розвитком GAI поріг входу стає дедалі вище
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 07 кві, 2024 00:08
Shaman написав: rjkz написав: Shaman написав:... я про що - людина, яка швидка досягає успіхів в еміграції, й в Україні би чогось досягла б. а якщо рівень людини вантажник чи касир в АТБ - за кордоном буде теж саме...
Вы несколько ошибаетесь. И ошибаетесь по причине своих комплексов. Вы зациклены на социальном положении и карьере.
а я вважаю, що коли людина якісно працює й постійно підвищує свій рівень. а у вас чогось це комплекси  щось ви не полюбляєте людей, які працюють головою... Но если человека в Украине устраивает позиция грузчика или кассира в АТБ, то, скорей всего эта-же позиция его устроит и в эмиграции. Не буду говорить про то, чего не знаю, то есть о грузчиках в Австрии и кассирах в Вене, так как никогда там не был, но если говорить о том, что знаю, тто мой бывший подчиненный пока не получил разрешение на работу, работал мувером, то есть грузчиком. Зарабатывал от 300 до 500 долларов в день. Можете посчитать его заработки. И это кэш. Налоги он с них не платил. Насчет карьеры...я уже писал, что после 3-х лет кассиром в местном условном АТБ, можно податься на позицию кассира банка, а там уже как повезет и на что хватит способностей. Поверьте, любой грузчик и кассир в АТБ в Украине не будет иметь того качества жизни как на аналогичной работе в США.
перше й головне - ні вантажник, ні касир до США не потраплять. не забувайте про це. там вистачає своїх мексів з іншого боку 500 баксів вдень, 10 куо на місяць - й навіщо та освіта, може відразу своїх дітей на таку гарну посаду? 
1. Нет, я нормально отношусь и к тем кто работает головой и к тем, кто работает руками. Есть и те, кто делает и то и другое. Просто в Украине есть комплексы насчет работы руками. Это как-бы не достойно. Тут не ставят никаких условностей, как-то дискриминирующих кого-бы то ни было. Причем это совсем не формальность. Так на это смотрят. Более того, ввиду довольно сытой жизни тем, кто может еще что-то сделать и руками есть отдельное уважение. Банально, если женщина просто умеет готовить, я уж не говорю о том, что она виртуоз. А в Украине, по крайней мере это было, издавна хозяйки готовили дома на уровне, которому может позавидовать шеф ресторана средней руки. Были такие рестораны в Киеве "Хуторок" на набережной, "Українські страви" на Отрадном, мы туда водили иностранных контрагентов - они были в дичайшем восторге. Но там не было ничего такого, чего не могла-бы сделать "среднестистическая" украинская домохозяйка. По крайней мере, моей жене этот уровень по силам, порой и выше. Борщ я лучше могу сварить. Моя родственница варит солянку вкусней которой я нигде и никогда не ел. Приготовление пищи - это тоже "работа руками" с элементами творчества. Но кук или тем более шеф - это очень достойная профессия в США. А в украине повар ...ну мягко говоря ниже плинтуса ценится, если это не обладатель мишленовской звезды. Это я говорю то, что знаю. Родственник (ныне покойный)друзей работал в единственном на то время мишленовском ресторане Украины, есть знакомый повар соусник в престижном киевском ресторане. Ну, мягко говоря, такое отношение и зарплата. Вы-же тему карьеры двигаете в каждом третьем посте. 2. СТранно, конечно, как тут в мувинге украинцы работают и работают успешно. Мексы - это тягловые лошадки. Украинцы готовятся к такому сценарию, особенно если идут через ПУ, когда долгое время надо продержаться без официальной работы. Я смотрел интервью блогеров с такими ребятами. Ребята еще в Украине готовили организм к таким нагрузкам, качались в зале, сидели на диетах. Потом, в отличии от мексов, начинали свой мувинговый бизнес, покупали траки. 3. Я-бы не был столь категоричен. Есть люди самых разных профессий, попавшие в США. И грузчики и разнорабочие и тд.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8653 раз.
- Подякували: 5449 раз.
-
-
Профіль
-
-
9
5
7
Додано: Нед 07 кві, 2024 00:10
Shaman написав: rjkz написав: Дюрі-бачі написав:От дивлюсь на ці розповіді і думаю що явно щось не так в житті в мене і 99% знайомих, для яких без заробітчанства 1. Стартова ЗП це 12-15 т, а 25-30 - це скляна стеля. 2. Витрати 8т якось підозріло низькі (в 2 рази). Це муха-стайл життя?
Дело в том, что многие витают в облаках, оторвавшись от земной реальности. В 2005-2008 многие заработали очень неплохие состояния. Но и тогда были люди, которые ПОЛУЧАЛИ копеечные зарплаты. Я уже писал, что по моему примеру мои друзья начали свой бизнес и как-то в гостях у них мы говорили о своем и встряла мама жены друга. У нее была зарплата 600 гривен в месяц . Так и сейчас, кто-то сидит в офисе и получает зарплату от олигарха, который разворовывает уже 30 лет страну, а кто-то сидит на зарплате, которую ему платит эта самая разворованная страна.
я так розумію, ви з тих, хто в 2005-2008 непогано так піднявся й скільки ви платили своїм працівникам? я бачу добре обізнані, як не переплатити якраз ті, хто типа отримує зп від держави, грабує державу так, що іншим й не наснилося. ніде так не крадуть, як на держпідприємствах...
рла, сказал, что прогиб засчитан, ждите премию.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8653 раз.
- Подякували: 5449 раз.
-
-
Профіль
-
-
9
5
7
Додано: Нед 07 кві, 2024 10:42
nekefer написав: rjkz написав:Просто в Украине есть комплексы больные люди не могут понять что они больные пока болезнь не гробит их жизнь, но даже тогда предпочитают сжигать ведьм а не меняться
Три рази перечитав цю фразу: філософська та є правдою... Еміграція, заробітчанствоNews from Canada Цитати вчорашньої бесіди з племінницею, яка переселилася з родиною в Канаду: - Головне не спілкуватися українцям з українцями. Дивні люди: все їм погано, все не так, всі їм щось повинні. Сильно здивувала сімейна пара з Донецька: " Мы такие крутые, мы такие богатые, мы такие умелые. Та у нас такой бизнес был, та мы тут всех за пояс заткнём..." (На практиці: Вже більше місяця не можуть влаштуватися ні на яку роботу: пальці віялом не дозволяють). Перестали спілкуватися з будь-якими українцями. Прикро, але де правду подіти...- Не перестають дивувати корінні канадці: завжди до тебе з добром в будь-якій ситуації. Дивує підвищена увага до дітей. Взяли рандеву на прийом в школу на 9 квітня: в Канаді були канікули, школи не працювали. За цей час під"їхала ціла купа українських родин із школярами - утворилася реальна черга на прийом дітей в школу. Не можна прийти коли тобі заманеться: все по рандеву (попередній запис: день та час). Про школу - гадаю - буде саме цікаве...
-
akurt
-
-
- Подякував: 3999 раз.
- Подякували: 1443 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Нед 07 кві, 2024 10:46
rjkz написав:Не буду говорить про то, чего не знаю, то есть о грузчиках в Австрии и кассирах в Вене, так как никогда там не был, но если говорить о том, что знаю, тто мой бывший подчиненный пока не получил разрешение на работу, работал мувером, то есть грузчиком. Зарабатывал от 300 до 500 долларов в день. Можете посчитать его заработки. И это кэш. Налоги он с них не платил.
Напрашивается вопрос: если человек получает 12 т в месяц (150 т. в год) чистыми, то нахрена ему разрешение на работу? Чтобы получать 70-80 т. в год (50 чистыми)? Лично у меня пазл с такой математикой не складывается.
-
Richi
-
-
- Подякував: 933 раз.
- Подякували: 887 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 07 кві, 2024 10:58
Shaman написав: BIGor написав:Який же ви смішний  , там зараз 200 людей на вакансію, англ. треба upper + бажано якась з мов програмування.
та ви що? на тестувальника потрібно англійська upper та вміння програмувати? ще й 200 кандидатів на одне місце? скінчилася ера ІТ 
Тобто Ви радієте, що ІТ в Україні схопнулось - і середній клас який завозив долари в Україну зменшується?
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1452 раз.
- Подякували: 1859 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 07 кві, 2024 11:08
rjkz написав: Дюрі-бачі написав: Shaman написав:на початку - 20-25 т грн за місяць. після податків. через рік - вже 30-40 т грн. проживання - 12 т грн, на поточне життя - 8 т грн. залишається 20 т грн на міс, 240 т грн на рік - 6 куо.
От дивлюсь на ці розповіді і думаю що явно щось не так в житті в мене і 99% знайомих, для яких без заробітчанства 1. Стартова ЗП це 12-15 т, а 25-30 - це скляна стеля. 2. Витрати 8т якось підозріло низькі (в 2 рази). Це муха-стайл життя?
Дело в том, что многие витают в облаках, оторвавшись от земной реальности. В 2005-2008 многие заработали очень неплохие состояния. Но и тогда были люди, которые ПОЛУЧАЛИ копеечные зарплаты. Я уже писал, что по моему примеру мои друзья начали свой бизнес и как-то в гостях у них мы говорили о своем и встряла мама жены друга. У нее была зарплата 600 гривен в месяц . Так и сейчас, кто-то сидит в офисе и получает зарплату от олигарха, который разворовывает уже 30 лет страну, а кто-то сидит на зарплате, которую ему платит эта самая разворованная страна.
Це все через надлишок робочої сили в Україні. Це робоча схема, коли користуючись месцевою копійчаною робочою силою олігархат створює продукцію на експорт по світовим цінам. Профіт колосальний - але така ситуація поступово вимиває робочу силу і погіршує демографію.
-
BIGor
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 07 кві, 2024 11:12
Richi написав:то нахрена ему разрешение на работу? Чтобы получать 70-80 т. в год (50 чистыми)? Лично у меня пазл с такой математикой не складывается.
НЕ МОЖНА працювати в США без Робочої візи або дозволу на роботу, який отримують, наприклад, наші українці за Програмою U4U. Люди, яка подали петицію про - як пише rjkz - "ПУ" - мають найцінніше - це дозвіл на роботу. Розгляд петиції може зайняти і 5 років, і 10 - але весь цей час ти можеш жити та працювати. Не можеш виїжджати на відпочинок в Мексику та в Європу. В таку ситуацію попав мій випадковий знайомий - він подав Петицію про "ПУ" навесні 2014 року - досить здається (давно не спілкувався - з жовтня 2022) не отримав узгодження. Всі ці 10 років живе в Чикаго та працює далекобійником. В останній розмові говорив про 100 000 доларів на рік.
-
akurt
-
-
- Подякував: 3999 раз.
- Подякували: 1443 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Нед 07 кві, 2024 11:20
Faceless написав:Bolt написав:Ля. Малого, якраз збирався на ІТ гнати...  Про поріг входу, як в медицину розмішили, так, ніби після універу і інтернатури, але... Подружка доньки на третьому курсі в ім. Галицького вчитися. Коли була в доньки на ДР, я трохи цікавився навчальних процесом. Короче краще померти необстеженому, ніж тим випускникам під ніж потрапити. 
Не варто. Шукайте щось інше
І чого не варте? Можна тільки з обгрунтуванням?
-
BIGor
-
-
-
-
Профіль
-
-
1