Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 20842085208620872088 ... 2891>
Повідомлення Додано: Чет 25 кві, 2024 07:06

airmax78 написав:Згадую як з мене тут глузували: Польша готова помочь Украине вернуть мужчин призывного возраста — министр обороны Польши Владислав Косиняк-Камиш

«Я думаю, что многие поляки возмущаются, когда видят молодых украинских мужчин в гостиницах и кафе, и слышат, сколько усилий мы должны приложить, чтобы помочь Украине», — заявил министр.

Максим, нет абсолютно никакой разницы где "молодые украинские мужчины в гостиницах и кафе" - в Варшаве или Кракове или Нуерке или Вене или Киеве.
В начале большой войны люди одни очередях стояли в военкоматы, другие вещи паковали, третьи решили, что отсидятся в Киеве на съемной хате их не найдут.
Разница только кто и где ухиляется или не ухиляется.
Одни воюют, другие нет.
Для украинского государства, фактически, нет разницы - выехал чел 7 лет назад, 17 лет назад или 2 года назад. Гражданин он другой страны, резидент другой страны или "по приказу начальства". В глазах украинского законодательства - это все ухилянты.
Насчет "принудительного возвращения" - может кому-то и не повезет, но это не будет массовым явлением. Ровно до момента, пока не станет выбор - или страна посылает свои войска в Украину или депортирует туда граждан Украины.
Но в таком случае уже мир будет на грани ядерной войны.
rjkz

Подякував: 8653 раз.
Подякували: 5449 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Чет 25 кві, 2024 07:24

Ой+ написав:
  cherchiltank написав:
  rjkz написав:Не думаю, что министр ОБОРОНЫ как-то в состоянии решить этот вопрос.
Но если начнется охота по всем странам ЕС, то интересно будет посмотреть на результат.

Похєр на результат але пердаки закордонних ухилянтів палають по всім соцмережам)
Скоро почнуть палити прострочені українські заграни)

Думка переляканого урядовця це ще далеко не закон. Хоча в РП досить сильні позиції націонал-патріотів які з задоволенням би раді якомусь такому рішенню.
Трохи історії як виживали євреїв:
Президент Польщі Анджей Дуда вибачився перед тисячами євреїв, які були змушені залишити країну наприкінці 1960-х років
Комуністичний режим тоді почав антисемітську кампанію, звинувативши в організації заворушень євреїв.
Євреї були оголошені Гомулкою "п'ятою колоною". Їх виключали з партії, звільняли з роботи й змушували виїхати з Польщі.
За оцінками істориків, тоді з Польської Народної Республіки (ПНР) виїхало біля 13 тис. осіб єврейської національності. https://espreso.tv/news/2018/03/08/duda ... tys_lyudey

Зараз такі вислови та ще інші моменти призведуть до посилення перетікання українських мігрантів з РП в інші країни.
Польща - одна з небагатьох європейських країн, яка досі формально не врегулювала статус українських біженців на довгостроковий період, продовживши його лише до 30 червня 2024 року. https://www.bbc.com/ukrainian/articles/cgrjdnmj7gzo

А щодо ситуації з консульськими послугами, то згоден з Фурсою:
Ці дії не змусять жодного чоловіка, який обрав бути за кордоном під час війни, повернутися в Україну. Ці незручності, які створені абсолютно всім чоловікам, які є за кордоном, жодним чином в голові у тих чоловіків, яких держава хотіла б бачити у війську, не йдуть у порівняння з незручностями, які їм доставить мобілізація. При чому, не всі чоловіки за кордоном перепливали Тису. Багато хто перебуває там легально.
Таким чином ефективність цього заходу нульова. Проте держава його застосовує, та ще й смакує. Фокусуючись на цьому, замість того, щоб застосовувати непопулярні кроки, які мають дати результат. Результат у вигляді збільшення числа мобілізованих. Але, схоже, результат не на часі. ...
Причому зараз свідомо не йдеться про внесок людей, які перебуваючи за кордоном і відчуваючи докори сумління, почуття провини, можуть активно донатити. І робити це більше, ніж ті, хто перебуває в цей час в Україні подалі від фронту.
https://nv.ua/ukr/opinion/cholovikam-za ... 12583.html

Тут есть такое местное русскоязычное (не надо тапками кидаться, де факто в эмигрантской среде выходцев из стран бсссра это язык межэтнического общения, к сожалению) медиапространство, и хотя ведущие занимают проукраинскую позицию (несколько ведущих, которые так и не смогли усвоить "В Украине", а не "на Украине" лишились работы), высказывают мнение, что человека, оказавшегося вне Украины и не вернувшегося с началом большой войны (таких было по разным оценкам несколько десятков тысяч человек) вряд-ли отсутствие консульских услуг вынудит вернуться.
Было интервью с юристом, она сказала так - такая ситуация будет не вечно.
Если истек срок действия паспорта - это не значит, что человек лишен гражданства. А в США любые права достаточны для подтверждения личности, на основании их можно получить 2 типа документов (забыл как называется, один - рилайди, второй - не помню, что-то типа инхенсайди (самый сильный)).
Так что, как для людей в США - не совсем понятно как это создаст хоть какие-то неудобства.
rjkz

Подякував: 8653 раз.
Подякували: 5449 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Чет 25 кві, 2024 07:36

airmax78 написав:Згадую як з мене тут глузували: Польша готова помочь Украине вернуть мужчин призывного возраста — министр обороны Польши Владислав Косиняк-Камиш

«Я думаю, что многие поляки возмущаются, когда видят молодых украинских мужчин в гостиницах и кафе, и слышат, сколько усилий мы должны приложить, чтобы помочь Украине», — заявил министр.

Ну ок, выедут из Польши в более адекватные страны. ЕС большой
antey1969
1

Подякував: 1701 раз.
Подякували: 3641 раз.

Профіль

2
2
1
Повідомлення Додано: Чет 25 кві, 2024 07:52

rjkz написав:В США украинский паспорт практически не нужен. Я даже не могу сходу сказать для чего он нужен кроме как для обращения в посольство или консульство Украины.
Вообще странное заявление. А визу украинцам куда вклеивают?
Для путешествий можно оформить специальный документ США, который работает как паспорт США за пределами США.
Что, вот просто можно приехать в США (кстати, как границу пересекать без паспорта?) и получить документ США для поездок по миру? Или вы о беженцах говорите? Так сейчас и в Европе, и в США, и в Канаде эти программы сворачиваются. То есть, чтобы оставаться в стране, нужно обзавестись каким-либо другим основанием для этого. И пути, по сути, всего два -- или подаваться на "настоящее" беженство, или получать визу. Первый вариант пока, вроде, никем не опробован, и неизвестно к чему приведёт, а для второго -- таки нужен хоть какой-то действующий паспорт.
Фактически, это мотивация к скорейшему получению гражданства других стран.
Вот это правда, но этот путь не очень быстрый, а пока -- нужен действующий паспорт.
Хотя позиция Украины вполне оправдана.
Не знаю, чем она оправдана, если смотреть с точки зрения конечного результата. Думаю, абсолютное большинство сейчас сделают всё возможное, чтобы избавиться от зависимости от украинского паспорта. В процессе прыгания через обруч будут ежедневно вспоминать украинскую власть, причём словами отнюдь не ласковыми. При этом спустили в унитаз свои же заявления, что им позарез как нужно актуализировать данные, чтобы государство "понимало", где и сколько его потенциальных призывников. Ясно, что актуализировать за границей теперь точно никто ничего не будет, потому что в этом нет никакого смысла. Зачем это сделано?
M-Audio

Подякував: 632 раз.
Подякували: 501 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Чет 25 кві, 2024 07:55

Gastarbaiter написав:Замовляв паспорт у лютому. Вже готовий, але до Польщі не так і не надіслали. Цікаво, гроші хоч повернуть?

У мене є сусід. В контексті обмежень в наданні консульських послуг дуже показовий кейс.
Історія почалась з того, що в домовому чаті один пан обурився, що його постійно утискає на паркінгу сусід, заїжджає на смугу. Прийшов той утискач і почав полякам роздавати, мовляв смуга моя, хочу колесом стаю, хочу не стаю. Одним словом вчив їх жити у них же вдома. Погуглив я його і зʼясувались прикольні обставини - хлопець з ментів (тато навіть короткий час був головним даівцем України). Сам персонаж до початку війни керував Голосіївським цнапом. Потім «евакуювався» на тепле місце в краківський Документ. І от зараз по суті і я ухилянт, і він, але, як кажуть. «є нюанси»)))
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 25 кві, 2024 09:17

rjkz написав:
  Faceless написав:Екстермінатор проти мишей.
Звучить як серіал на нетфліксі

На самом деле, очень нужная в НЙ профессия и хороший экстерминейтор дорогого стоит. Я жил в билдинге где ПОЧТИ не было тараканов и мышей. Но это было ПОЧТИ.
И когда сидим, ужинаем и мимо нас мышь под диван - мерзкое зрелище.
Поставил ловушку и ночью она попалась и пищала.
Сейчас живу в билдинге, где СОВСЕМ нет тараканов, мышей и прочей нечисти.

Треба жити в хаусі, а не в білдінгу.
Кочевник

Подякував: 401 раз.
Подякували: 189 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 25 кві, 2024 09:24

rjkz написав:
  Прохожий написав:
  rjkz написав:В Киеве ничего не продавал, сейчас буду пробовать, если еще не позно.

если по доверенности(а как иначе) то готовьтесь к -50% от реальных сделок
не шутка)
в спокойные годы было -25-30...
АППСлюкс?)
маякните в личку есличё)))

Пока не решил что именно. По факту сообщу.
Разговаривал со своим риелтором, да дисконт возможно и будет, но с его слов не о таких цифрах речь.
Он периодически делает такие сделки, очень много народу в европах пытается продать и даже продают. Он мне другую проблему нарисовал, сейчас ее надо найти пути решения иначе смысла не будет.
Есть один вариант, чисто ситуативный, продать по доверенности, но не как по доверенности. Но это уже "многоходовка" будет и не от меня одного зависит.
Кстати, "есличё" пишется "есичЁ" (ТМ Биг) :lol: .

вернетеся за 10 років в Київ, будете жити на американську спочатку соцпомщь, а потім пенсію , не бачу смисл продавити сама тепер
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 25 кві, 2024 09:31

Ой+ написав:
  cherchiltank написав:
  rjkz написав:Не думаю, что министр ОБОРОНЫ как-то в состоянии решить этот вопрос.
Но если начнется охота по всем странам ЕС, то интересно будет посмотреть на результат.

Похєр на результат але пердаки закордонних ухилянтів палають по всім соцмережам)
Скоро почнуть палити прострочені українські заграни)

Думка переляканого урядовця це ще далеко не закон. Хоча в РП досить сильні позиції націонал-патріотів які з задоволенням би раді якомусь такому рішенню.
Трохи історії як виживали євреїв:
Президент Польщі Анджей Дуда вибачився перед тисячами євреїв, які були змушені залишити країну наприкінці 1960-х років
Комуністичний режим тоді почав антисемітську кампанію, звинувативши в організації заворушень євреїв.
Євреї були оголошені Гомулкою "п'ятою колоною". Їх виключали з партії, звільняли з роботи й змушували виїхати з Польщі.
За оцінками істориків, тоді з Польської Народної Республіки (ПНР) виїхало біля 13 тис. осіб єврейської національності. https://espreso.tv/news/2018/03/08/duda ... tys_lyudey

Зараз такі вислови та ще інші моменти призведуть до посилення перетікання українських мігрантів з РП в інші країни.
Польща - одна з небагатьох європейських країн, яка досі формально не врегулювала статус українських біженців на довгостроковий період, продовживши його лише до 30 червня 2024 року. https://www.bbc.com/ukrainian/articles/cgrjdnmj7gzo

А щодо ситуації з консульськими послугами, то згоден з Фурсою:
Ці дії не змусять жодного чоловіка, який обрав бути за кордоном під час війни, повернутися в Україну. Ці незручності, які створені абсолютно всім чоловікам, які є за кордоном, жодним чином в голові у тих чоловіків, яких держава хотіла б бачити у війську, не йдуть у порівняння з незручностями, які їм доставить мобілізація. При чому, не всі чоловіки за кордоном перепливали Тису. Багато хто перебуває там легально.
Таким чином ефективність цього заходу нульова. Проте держава його застосовує, та ще й смакує. Фокусуючись на цьому, замість того, щоб застосовувати непопулярні кроки, які мають дати результат. Результат у вигляді збільшення числа мобілізованих. Але, схоже, результат не на часі. ...
Причому зараз свідомо не йдеться про внесок людей, які перебуваючи за кордоном і відчуваючи докори сумління, почуття провини, можуть активно донатити. І робити це більше, ніж ті, хто перебуває в цей час в Україні подалі від фронту.
https://nv.ua/ukr/opinion/cholovikam-za ... 12583.html

рейтинги... вибори ... кандидати
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 25 кві, 2024 09:43

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:Именно из-за этого знакомые-уже граждане США перестали возить гуманитарку в Украину, после того, как один из них с огромным трудом смог выехать, имея на руках паспорт гражданина СЩА.

Думка як в моєї інфантильної сестри. Вона дуже пишалася тим, що організувала кілька сотень турнікетів і довго хотіла за це у 2022 році у начмеда якийсь акт.
Справа в тому, що адекватним еквівалентом служби одного військовозобов'язаного є кілька мільйонів гривень на рік. Тобто це 100 артилерійських снарядів або 100 дронів (не FPV) на рік. FPV певно від 200.
А волонтери організовують в кращому випадку ОДИН дрон, або коробку турнікетів або як знайомі однокласниці - шиють труси "для госпіталів" і думають, що цим вони "рятують життя" і мають суттєвий вплив на війну.
Хоча у порівннянні зі 140 доларами річних податків (на виконання зобов'язань поБудапештському меморандуму) - це дійсно виглядає як купа діяльності. Інша справа, що від неї ефект білянульовий, а не "рятування життів".
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Чет 25 кві, 2024 09:53

Denik написав:
  rjkz написав:Именно из-за этого знакомые-уже граждане США перестали возить гуманитарку в Украину, после того, как один из них с огромным трудом смог выехать, имея на руках паспорт гражданина СЩА.

Думка як в моєї інфантильної сестри. Вона дуже пишалася тим, що організувала кілька сотень турнікетів .

https://biz.nv.ua/economics/denezhnaya- ... 12054.html
Тут не про вашу сестру конечно, но если бы простые люди не "шили трусы" давали бы не простые люди миллиарды?
Востаннє редагувалось lejko_vit в Чет 25 кві, 2024 09:56, всього редагувалось 1 раз.
lejko_vit

Подякував: 0 раз.
Подякували: 32 раз.

Профіль

#<1 ... 20842085208620872088 ... 2891>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор