Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 79737974797579767977 ... 8669>
Повідомлення Додано: Суб 04 тра, 2024 09:16

Re: Напад росії і білорусі на Україну

  fox767676 написав:ну і в контексті про що він говорив - а як це завдить українцям наносити удару по рос. прикордонню ?

політична воля заважає.
чи тагнуть, щоб насрати на інавгурацію двійнику і для нікчемності візиту до господаря ватанів у Китай.
Goodman
Аватар користувача
 
Повідомлень: 6626
З нами з: 23.11.14
Подякував: 760 раз.
Подякували: 568 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 04 тра, 2024 09:34

на початку березня 22 мене мобілізували. На другий день дали посаду командира батереї управління артилерійської розвідки ( комбат БУАРА) я тиждень так проходив поки не знайшов офіцера атошніка який в 14-15 був бойовим командиром і був на той час мобілізований але поки без посади, попросив щоб він взяв мою посаду, бо це пізда, я нулячий і це повний ідіотизм. Він погодився. Як виявилось він був корупціонером, має купу мінусів, але за рік в авдієвці активної роботи ми втратили з 88 людей особового складу тільки 2 вбитими і 6 важкопораненими, для 110 це дуже малі втрати, там старої піхоти вже давно нема. При тому що в нас на прикінець 22 року було з нуля підготовлено 4 групи дронщиків, які вели розвідку і скидали воги, гранати, 2 групи чисто на скидах і фпв плюс нічна розвідка дронами з теплаками і одна група з матрасом на ніч. Дві групи що працювали позмінно з радіолокаційною розвідкою ( бочка в народі називають) Плюс 6 груп на сп. Плюс своя майстерня автомібілів, група антидронщиків, і вже не помню що ще. Тобто як командир для війни він є не самий гірший варіант. Я теж думав що мене привезуть кудись в учебку і місяць будуть вчити, а вийшло що через два тижні тотального пізде...а мені видали бусолі, далекоміри і сказали підготувати 5 груп по 4 чоловік в кожній на сп. От вам і навчання. На полігоні були двічі, раз з бусолями, тоді арта якраз працювала, то ми хоч розрив побачили вперше в живу, на другий день ми вистріляли по 11 патронів, просто провірка чи калаш поацював. І на двацятий день нулячих нас привезли в авдієвку ( 110 омбр тоді міняла 25 десанто штурмову) далі за рік і місяць мобілізації як людина яка ненавидить бумажки я більше 9 місяців провів но позиціях, часто несплючи сутками. Робив все що міг, повністю облазив ліву сторону авдієвки до красногорівки. На дронах навчили літати інші хлопці, але мені дали завдання навчитися скидати воги гранати з мавіків, спочатку скиди купляв на олх, потім підключили волонтерів. Так проходило навчання на скидах. Перший результат зі скидом отримав вилазачи на дерево з пультом, щоб сигнал не пропадав, і іншого виходу не було. Робилось все з гімна і палок і для першого року війни впринципі норм. Держава нічим особливо не допомагала, виїхали на волонтерці.
Але це тільки одна історія людини що вижила. Нічого ця писанина не змінить,бо як показало життя- кістяк України політики, сбу, судді, прикордонники, поліцейські штабні військові, гур і тд - їх все влаштовує, і вони нічого не хочуть змінювати. Нажаль.

vitaliiangel
Аватар користувача
 
Повідомлень: 23758
З нами з: 06.04.16
Подякував: 2402 раз.
Подякували: 3354 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Суб 04 тра, 2024 09:38

  UA написав:Всі вояки кого я особисто знаю, з приводу мобілізації, говорять те ж що ДІД з 57:47
Дьяки місцеві вояки кажуть що все норм
Чому так?


Той ”дєд” ще й сказав, що військо, то “білєт в адін канєц” -- що є явною промоск.пропагандою.
Призначенням таких відосиків є, мабуть, сіяння страху і в укр.війську, і серед ухилянтів. І взагалі.
Bobua
Аватар користувача
 
Повідомлень: 2273
З нами з: 24.08.10
Подякував: 112 раз.
Подякували: 145 раз.
 
Профіль
3
Повідомлення Додано: Суб 04 тра, 2024 09:38

Re: Напад росії і білорусі на Україну

  yama написав:спритним баригам

І коли вже Ви оцю тупорилу совковість з себе видушите? Га? Напевне правду кажуть, що горбатого лише могила справить. Кругом бариги- магазини, супермаркети, автосалони, бабусі на ринку теж бариги чи як зараз гендерно - барижанки? А те, що завдяки цим баригам тримається фронт і рятуються життя Воїнів Ви чомусь не пишете? І так, ми у бариг купуємо петріоти леопарди, самт ті, кредити на зброю. Прокляті бариги продають нам зброю так? Чи Ви вже просто захлинаєтесь у своїй жовчі "с аганьком соціалістічєской справєдлівості в глазах" :twisted: і бачите як нібито бариги заробляють, а Ви спробуйте ото лише тоді зрозумієте яка це пекельна непроста і важка праця. Чи вже пробували і з тріскотінням прогоріли і тепер ненависть до всіх розумніших і успішніших так? Було таке в 17-році минулого тисячоліття до цих пір кров'ю та смертями відхаркуємо :twisted:
Василь-Рівне
Аватар користувача
 
Повідомлень: 6071
З нами з: 07.04.12
Подякував: 6896 раз.
Подякували: 3106 раз.
 
Профіль
2
2
Повідомлення Додано: Суб 04 тра, 2024 09:50

  Bobua написав:
  UA написав:Всі вояки кого я особисто знаю, з приводу мобілізації, говорять те ж що ДІД з 57:47
Дьяки місцеві вояки кажуть що все норм
Чому так?


Той ”дєд” ще й сказав, що військо, то “білєт в адін канєц” -- що є явною промоск.пропагандою.
Призначенням таких відосиків є, мабуть, сіяння страху і в укр.війську, і серед ухилянтів. І взагалі.

Про підміну чи хоч довгу відпустку (відновитись, полікуватись) кажуть абсолютно всі вояки з реального життя.
Тому я і дивуюся не аби якій мотивації деякий місцевих вояк.
Мої знайомі вояки мають вік 50+ можливо в цьому причина.
UA
 
Повідомлень: 8418
З нами з: 19.07.08
Подякував: 1849 раз.
Подякували: 2243 раз.
 
Профіль
1
1
Повідомлення Додано: Суб 04 тра, 2024 09:56

  yama написав:
  vitaliiangel написав:
Ситуация на фронте остро критическая, и всем очевидно, что основная проблема, которая мешает достичь победы в войне, — безответственность и некомпетентность Ставки Верховного главнокомандующего. Мы умеем создавать инновационные решения на поле боя, но не можем масштабировать удачную работу из-за отсутствия централизованного управления на высшем уровне. Владимир Зеленский говорит о победе, но даже не контролирует выполнение своих распоряжений.

Самый очевидный пример — дроны. Мы уступаем в боеприпасах, артиллерии, авиации, танках, количестве пехоты. Единственный инструмент создания технологического преимущества — это дроны. Под давлением общественности на третьем году войны принято решение о создании Сил беспилотных систем, но реализация до сих пор отсутствует. Вертикаль управления не создали, полномочий новому командующему не дали, за бюджеты отвечают многие, а за конечную цель — увеличение количества ликвидаций оккупантов и их техники наверху не отвечает никто. Поэтому и все проблемы, результаты не интересуют, только деньги. В ближайшее время более подробно напишу, как и из-за кого проваливается громко провозглашенное создание сил беспилотных систем.

Под давлением общественности на третьем году войны принято решение о строительстве фортификаций. Реализация такая же примитивная. Там, где сейчас пехота выживает под огнем, никаких изменений нет. Не поставляются готовые бетонные конструкции, все делайте сами, сами покупайте строительные материалы, сами покупайте технику. Выживание как было заботой самих бойцов, так и есть. Россия гораздо мощнее строит и отделывает свои линии обороны, даже находясь в наступлении. Хотя у нас и бюджеты, и пиар выделены.

Изготовление боеприпасов. Там, где надо масштабировать, — нет реализации даже на 10% от возможностей. Россия за последние два года с нуля начала производство порохов из целлюлозы из древесины. А мы?
https://nv.ua/opinion/butusov-o-prichin ... 15393.html

Ба більше скажу державна закупка цього всього добра з Китаю не налагоджена, тобто її нема, і на шляху до військової частини необхідні ,скажем так запчастини, дорожчають з 1500$ до 85 тис грн. Проходячи через 3-4 посередників . І все купується державою на з націнкою не менше 40% до ціни на відкритому вільному ринку . Те що ви можете купити в роздріб за 10 тис , держава купить за 15 тис. Навіть з Китаю багато чого має тільки одну точку входу - одну приватну особу ! Яка возить на всю Україну. Замість того щоб на рівні держави заключити прямі договора з китайськими заводами, які всім в галузі відомі ( які виробляють продукцію подвійного призначення) . Або все везуть/купують знову ж таки приватні особи малими партіями і продають на олх. З одного боку це децентралізація. З іншого боку роздрібні ціни і нерегулярні поставки. Тобто абсолютно вся високотехнологічна галузі Немає систематичних закупок та прямих налагоджених контактів не те що з виробниками а навіть з офіційними імпортерами. Короче кажучи повторюсь націнка для кінцевого споживача (ЗСУ) рідко складає менше 40%. Важливі галузі віддані цілком на поталу абсолютно не компетентним людям . Закупки відбуваються разово хаотично. Ті ж DJI мавіки продаються для ЗСУ по роздрібних цінах + націнка на них. А як можна звинувачувати бариг якщо держава не взяла на себе ці функції ? Нам було б вигідно викупити у китаців кілька їх заводі з персоналом - це було б дешевше ніж +50% перекупам. Китаю вигідна війна з обох сторін (Україна і рф) гроші течуть з укр бюджету 50% китайцям і 50% українським баригам. Які не професійні кадри в державі і ЗСУ займаються закупкою , мова навіть часто не про відкати, а просто про лінь і тупоголовість, або не бажання займатися питанням . Щодо ЗСУ і державного сектору я можу припустити що є сильна зарегульваність, яка дає з одного боку неможливість купити дешево на olx, з іншого боку дає можливість заробити спритним баригам. Скажімо так націнка зверху на ціни olx чи ціни ФОП ,а багато ФОП на olx, складає мінімум тих же 40% :cry: Благочинні фонди так само часто купують з такими ж націнками. Більшість волонтерів купують з націнкою +40% на вхід в Україну.


Аааааа...
Як багато зради. :)

А факт, що Китай все прикриє при спробі прямих контрактів?
Несутєвий, ага?
Це вже було. Хтось таємно купував зброю у москвинів, але бігусятина заверещала про “бариг і втридорога” і все пропало...
Bobua
Аватар користувача
 
Повідомлень: 2273
З нами з: 24.08.10
Подякував: 112 раз.
Подякували: 145 раз.
 
Профіль
3
Повідомлення Додано: Суб 04 тра, 2024 10:04

  Bobua написав:
  UA написав:Всі вояки кого я особисто знаю, з приводу мобілізації, говорять те ж що ДІД з 57:47
Дьяки місцеві вояки кажуть що все норм
Чому так?


Той ”дєд” ще й сказав, що військо, то “білєт в адін канєц” -- що є явною промоск.пропагандою.
відео не дивився, не можу, але де пропаганда в білеті в один кінець? Все так. Звільнення нема. Хіба каліцтво чи мутні схеми по догляду за котом. Кінця теж не прогнозують.
Banderlog
Аватар користувача
 
Повідомлень: 1124
З нами з: 24.06.14
Подякував: 107 раз.
Подякували: 44 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 04 тра, 2024 10:39

UA Ніколи не дивлюсь відео з цієї гілки, просто не маю часу бо багато працюю, подивився це до кінця витратив 10 хв. свого часу і зрозумів, що більше НІКОЛИ ніяких відео тут дивитись не буду. І от не розумію навіщо це тут викладати? Яка цінність інформації з цього відео7 Для кого воно? Для чого? Щоб сказати що є в армії довбні як на вищому рівні так і внизу? Це для когось новина? Чи історія з довбнем яким який всі два місяці підготовки пробухав і після відходняку забув автомат з запобіжника зняти? Якесь суцільне лайно сюди тягнете аж бридко. :twisted:
Василь-Рівне
Аватар користувача
 
Повідомлень: 6071
З нами з: 07.04.12
Подякував: 6896 раз.
Подякували: 3106 раз.
 
Профіль
2
2
Повідомлення Додано: Суб 04 тра, 2024 10:48

  UA написав:
  Bobua написав:
  UA написав:Всі вояки кого я особисто знаю, з приводу мобілізації, говорять те ж що ДІД з 57:47
Дьяки місцеві вояки кажуть що все норм
Чому так?


Той ”дєд” ще й сказав, що військо, то “білєт в адін канєц” -- що є явною промоск.пропагандою.
Призначенням таких відосиків є, мабуть, сіяння страху і в укр.війську, і серед ухилянтів. І взагалі.

Про підміну чи хоч довгу відпустку (відновитись, полікуватись) кажуть абсолютно всі вояки з реального життя.
Тому я і дивуюся не аби якій мотивації деякий місцевих вояк.
Мої знайомі вояки мають вік 50+ можливо в цьому причина.



  Banderlog написав:
  Bobua написав:
  UA написав:Всі вояки кого я особисто знаю, з приводу мобілізації, говорять те ж що ДІД з 57:47
Дьяки місцеві вояки кажуть що все норм
Чому так?


Той ”дєд” ще й сказав, що військо, то “білєт в адін канєц” -- що є явною промоск.пропагандою.
відео не дивився, не можу, але де пропаганда в білеті в один кінець? Все так. Звільнення нема. Хіба каліцтво чи мутні схеми по догляду за котом. Кінця теж не прогнозують.




Для підміни вистачило би і хорошої мобілізації.
Для довгих відпусток (по пів року кожному, неоплачувані), вистачило би і слабенької мобілізації (на кількасот тисяч осіб). Крім того, подвійна укомплектованість (додаткові затрати лише на форму) дала би змогу забезпечити кращу сумісність.


А нині мобілізація і взагалі ніяка, бо московія і млн 5колони зривають її вже років зо два?


Всі крики про недоведену “корупцію”, всі прояви цькування тцк, вся безкарність ухилянтів - працює проти мобілізації і України.


З нетерпінням чекаємо першого валу штрафів.
Він має виправити ситуацію.
Bobua
Аватар користувача
 
Повідомлень: 2273
З нами з: 24.08.10
Подякував: 112 раз.
Подякували: 145 раз.
 
Профіль
3
Повідомлення Додано: Суб 04 тра, 2024 11:01

  Bobua написав:З нетерпінням чекаємо першого валу штрафів.
Він має виправити ситуацію.
какая наивность. например за коррупцию предусмотрены сроки с конфискацией и что у нас исчезла коррупция? а тут какие-то штрафы. 600тыс заграничных ухылянтов тоже будут штрафовать что не явились в ТЦК по повестке? Потом тех военкомов засудят. Ни один цивилизованный суд не признает штраф за то, что было невозможно выполнить. Примерно как 5в в розетке 220.
vitaliiangel
Аватар користувача
 
Повідомлень: 23758
З нами з: 06.04.16
Подякував: 2402 раз.
Подякували: 3354 раз.
 
Профіль
2
  #<1 ... 79737974797579767977 ... 8669>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: _hunter, user412, vitaliiangel і 0 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
11 48432
Переглянути останнє повідомлення
Чет 06 чер, 2024 01:05
katso
1493 208443
Переглянути останнє повідомлення
Чет 29 лют, 2024 20:24
trololo
6076 673155
Переглянути останнє повідомлення
Пон 26 лип, 2021 13:00
Михалыч
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама