Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 21402141214221432144 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Вс 26 май, 2024 18:33

akurt писал(а):Eміграція, заробітчанство

News from Canada

В ці дні перебуваю з візитом у Франції, але звісно не припиняю спілкуватися з нашими українцями за кордоном, в еміграції.
Сьогодні переписувався з юнаком Юрієм (19 років), з мамою якого особисто знайомий - вона живе в Анталії - щодо долі сина, який виїхав в Канаду за програмою U4U.
Вважаю, що хлопцеві 19 років повезло: перед ним в Канаду виїхав його товариш дитинства, закріпився та забезпечив Юрію роботу - важко повірити - вже через три дні після прибуття.
Робота в ресторані.
Не легка. Працювати разом з офіціантом. Але і гроші платять, і нагодують.
Ось що написав Юрій (спілкується виключно рідною українською, цитата без редагування):
- Доброго дня. Пробачте, що не відповідав. Зовсім зайнятий був через роботу. Все таке…
Все в мене нормально. 19 травня був один рік, як я сюди переїхав.
До речі, я Едмонтон трішки розглядаю на майбутнє. Там дешевше - і вчитись і жити. Не впевнений що там буду все життя. Я туди їздив у березні, непогано.»

Кінець цитати.
Примітка: Едмонтон це столиця провінції Альберта.

1. Очевидно по невнимательности, ошибка. Ю4Ю - это программа по приему украинских беженцев в США.
2. По примеру своих родственников, можете не рекомендовать Эдмонтон.
Места в которых дешево жить обычно имеют трудности с поиском работы.
Разве что этот парень не хоккеист. Эдмонтон славится своим клубом НХЛ. Эдмонтон ойлерз. Впрочем, практически любой канадский город может этим похвастаться.
И небольшой город Калгари - Калгари Флеймз и самые большие
Торонто - Торонто Мейпл Ливз
Ванкувер - Ванкувекр Кэнакс
Монриаль - Монреаль Канадиенс
И даже маленький городок Оттава (столица Канада) имеет свой клуб Оттава Сенаторз.
Хоккей - это национальная гордость и национальное увлечение практически всех канадцев.
Моя учительница Инглиша в Киеве, афроканадка, - фанатка Торонто Мейпл Ливз. Живет в пригороде Торонто.
Отвлекся, сам был неравнодушен к хоккею.
Да, так вот, если не "попал в струю", то жить в маленьких городка тоскливо и тяжело найти хорошо оплачиваемую работу.
В больших городах жить дорого, но и доходы соответствующие.
Не фоне того, что, по многочисленным сигналам, украинцам стало тяжело найти работу, надо ехать в Торонто или Ванкувер. И искать работу там.
ИМХО.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Вс 26 май, 2024 20:27

rjkz писал(а):1. Очевидно по невнимательности, ошибка. Ю4Ю - это программа по приему украинских беженцев в США.

Да, я оговорился: вместо U4U надо CUAET.
У меня плотная программа: путешествую по Франции. Калейдоскоп событий.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 26 май, 2024 21:12

rjkz писал(а):Разве что этот парень не хоккеист. Эдмонтон славится своим клубом НХЛ. Эдмонтон ойлерз. Впрочем, практически любой канадский город может этим похвастаться.

Ні, не хокеїст.
Хлопець додав ще таке:
- Я працюю 4 дні на тиждень, але змін в мене 5. У четвер працюю увесь день.
Авто не маю. Воно не потрібно мені. Мені до роботи 30хв пішки або 30хв автобусом.
Тому поки не жаліюсь…
Сподіваюсь у вересні піти у high school. Для університету або коледжу треба це закінчити…

Я уважаю, що плани правильні.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пн 27 май, 2024 02:26

Re: Еміграція, заробітчанство

Немного поигрались в туристов сегодня.
В стиле "Орел и Решка" для тех, у кого 100 долларов на день.
Это уже второй раз так сделали.
Итак, прошлись минуты 4 до трейна, с женой заплатили по 2.90 в одну сторону, дети пока еще бесплатно.
Доехали до Беттери парка, там сели на паром (Ферри) на Стейтен Айленд (бесплатно). Перед посадкой в терминале купили разных вредностей в Вендис на 40 с чем-то долларов.
На открытой палубе минут 20 любовались видом нижнего Манхеттена и прошли мимо Статуи Свободы и острова Эллис (когда-то ньюкамеры выдерживались на карантине на этом острове прежде чем попасть в страну).
Прибыли на Стейтен Айленд, прошлись вдоль набережной, сели на скамейке и съели вредности Вендис сидя в полуметре от воды и любуясь видом Манхеттена и Статуи.
Обратный путь такой-же - бесплатный паром с видами, трейн на южный Бруклин за 2Х2.90.
Собственно, у нас под боком примерно такое-же возможно - набережная в нескольких минутах пехом. Чуть сменили обстановку так сказать.
Может кто-то очутится в НЙ с небольшой суммой и вместо экскурсии на пароходике вокруг Манхеттена с несколькими десятков долларов с человека (был в начале 00-х на такой, сейчас не в курсе сколко оно стоит), можно использовать ОТ (Ферри).
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Пн 27 май, 2024 07:43

BIGor писал(а):У цього Буренка всі такі герої і випуски, якщо його дивитися - то найкраща країна для еміграції - Україна

У цього Буренка, якщор дивитись - найкращі країни для еміграції то Швеція, а ніяк не Україна.
Але ви можете поглядіти самі як воно скрізь у час капіталізму.
dimo_0n

С нами с: 21.10.18
Благодарил (а): 17 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пн 27 май, 2024 08:09

dimo_0n писал(а):
  BIGor писал(а):У цього Буренка всі такі герої і випуски, якщо його дивитися - то найкраща країна для еміграції - Україна

У цього Буренка, якщор дивитись - найкращі країни для еміграції то Швеція, а ніяк не Україна.
Але ви можете поглядіти самі як воно скрізь у час капіталізму.

Ті випуски які я дивився - Беренок і його гості ітльки і обсирали країни еміграції.
Швецію обов'язково подивлюсь, але вважаю її не дуже доброю країною для еміграції:
з того що знаю:
високі податки і ціни,
складна мова і менталітет,
складні погодні умови,
засилля мусульман,
багато криміналу (виходить з попереднього пункту).

Навіть якщо обирати Болгарію (яка не дуже добра для еміграції) чи Швецію - обрав би Болгарію.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Пн 27 май, 2024 09:01

BIGor писал(а):Навіть якщо обирати Болгарію (яка не дуже добра для еміграції) чи Швецію - обрав би Болгарію.

Болгарію? Це ж цигани...
В мене там є частка у бізнесі, зайшли з хлопцями у 2021-му... уж повірте... Наши ще там роблять, а місцеві....
Але так, все дешево в порівнянні з Швецією. Та мало чим відрізняється від нас - так само богато совка...

BIGor писал(а):Ті випуски які я дивився - Беренок і його гості ітльки і обсирали країни еміграції.

Та то ви дивились тих, що повернулися...
Там я дивився про Аргентину наче, коли дівчіна каже - що сумку привязати до стілця у кафе - це норма, бо можуть підбігти, смикнути та втікти. Але для неї це ОК, та саме ця країна лучша для ії життя ))) Але як на мене - це треш ))
  BIGor писал(а):Швецію обов'язково подивлюсь, але вважаю її не дуже доброю країною для еміграції

Я скажу так - якщо грошей немає та не передбачається - то погано скрізь буде. А ось Лагом у Швеції - це те що мене приваблює.
https://youtu.be/LPkGzz4nlwc?si=gowpTOfwlo8bRQro
Також у Буренка є випуск про хлопака з Одеси
https://youtu.be/9uExAAXm7k4?si=L4A8m0uVLA9uXubT
якій мав мережу СТО. Все продав, звалив у Стокгольм, працює на Порше механіком, ЗП щось біля 3К євро. Ще раз - людина яка мала мережу СТО, а зараз працює на СТО Порш за 3К євро - кайфує від життя. Я мабуть так би не зміг... А він може.
dimo_0n

С нами с: 21.10.18
Благодарил (а): 17 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пн 27 май, 2024 09:46

dimo_0n писал(а):
  BIGor писал(а):Навіть якщо обирати Болгарію (яка не дуже добра для еміграції) чи Швецію - обрав би Болгарію.

Болгарію? Це ж цигани...
В мене там є частка у бізнесі, зайшли з хлопцями у 2021-му... уж повірте... Наши ще там роблять, а місцеві....
Але так, все дешево в порівнянні з Швецією. Та мало чим відрізняється від нас - так само богато совка...

BIGor писал(а):Ті випуски які я дивився - Беренок і його гості ітльки і обсирали країни еміграції.

Там я дивився про Аргентину наче, коли дівчіна каже - що сумку привязати до стілця у кафе - це норма, бо можуть підбігти, смикнути та втікти. Але для неї це ОК, та саме ця країна лучша для ії життя ))) Але як на мене - це треш ))
  BIGor писал(а):Швецію обов'язково подивлюсь, але вважаю її не дуже доброю країною для еміграції

Я скажу так - якщо грошей немає та не передбачається - то погано скрізь буде. А ось Лагом у Швеції - це те що мене приваблює.
якій мав мережу СТО. Все продав, звалив у Стокгольм, працює на Порше механіком, ЗП щось біля 3К євро. Ще раз - людина яка мала мережу СТО, а зараз працює на СТО Порш за 3К євро - кайфує від життя. Я мабуть так би не зміг... А він може.

Ха-ха вже в Польші загон в Болгарський бетон вкотре почався, удячи з преси. Навались, квартири на берегу моря по 30 кілоєвро. 😏
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пн 27 май, 2024 11:49

Bolt писал(а):
  dimo_0n писал(а):

Болгарію? Це ж цигани...

Ха-ха вже в Польші загон в Болгарський бетон вкотре почався, удячи з преси. Навались, квартири на берегу моря по 30 кілоєвро. 😏
а шо люди даже с Харькова/Запорожья/Днепра тотально не скупают на Болгарии? Шото еще пооставалось для нас-нищебродов?
flysoulfly

С нами с: 13.01.09
Благодарил (а): 1945 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пн 27 май, 2024 12:36

flysoulfly писал(а):
  Bolt писал(а):Та то ви дивились тих, що повернулися...

а шо люди даже с Харькова/Запорожья/Днепра тотально не скупают на Болгарии? Шото еще пооставалось для нас-нищебродов?[/quote]
Та там вже по третьому разу перепродують.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
  #<1 ... 21402141214221432144 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама