Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 21512152215321542155 ... 2891>
Повідомлення Додано: Нед 09 чер, 2024 17:49

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:мовного касира АТБ - це якраз людина, яка не дуже хоче напружуватися.

касир максимально й виграє від еміграції, коли 300$ перетворюються в 1300$ + всякі соціальні плюшки як безкоштовне харчування, або в 600$ без роботи і з халявним житлом.
  Shaman написав:бачу, що з дітьми допомагають. не знаю, як в Ірландії

Давали по 200Є на доросло і по 30Є на дитину на тиждень, але тільки перші 3 місяці. Далі взагалі не дають - треба працювати. + халявна школа + знижка на податки десь по 1800Є / рік за кожну дитину...
Податки в Ірландії за прогресивною шкалою, від 20% для малих зарплат й до 50% для великих.
Дюрі-бачі

Подякував: 889 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 09 чер, 2024 18:33

flyman написав:
  rjkz написав:https://news.liga.net/region_news/news/posolstvo-ssha-muzhchiny-s-dvoynym-grazhdanstvom-bolshe-ne-smogut-vyehat-iz-ukrainy

а що раніше можна було?

НЕкоторое время после начала большой войны было можно, потом с трудом.
Потом практически нереально.
Сейчас уже это официально зафиксировано.
Так сказать, пост-фактум.
rjkz

Подякував: 8651 раз.
Подякували: 5447 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Нед 09 чер, 2024 19:06

Shaman написав:
  akurt написав:...і напрочуд точною стає фраза, яка вам особисто так не сподобалася:
«А що ти таке вмієш робити, за що тобі інші люди/працедавець буде платити гроші?».

В ці дні для мільйонів українців ця фраза стала фундаментальною: який в тебе досвід, спеціальність, знання, кваліфікація, вміння, за які тобі заплатять гроші?

Вам дуже не сподобалася моя фраза про те, що без такої боротьби в Україні як був бідним та босим, так і залишишся.
А фраза вірна і вона полегшена у порівняні з наступною тезою, яку ви не виривали із контексту, а просто відкинули.

цитувати весь твій потік свідомості нема сенсу, але коли ти намагаєшся зі мной реально дискутувати, то повторюєш мої тези, а не свої фантазії. результат є 8)

з приводу фрази - більш розширена цитата
  akurt написав:«Що ти таке вмієш робити, за що тобі інші люди/працедавці заплатять гроші?»
Якщо мова йде про життя в Україні, то як був голим босим - так і будеш.
Якщо мова йде про тих українців - слід погодитися та прийняти - їх мільйони - які опинилися в Еміграції, то це питання виживання родини.

й що б ти зараз не розповідав, ти мав на увазі, що в Україні як би ти не працював, результату не буде - а це відверта брехня. ти й сам по легенді непогано заробив саме в Україні ;) но нехай залишиться твоє трактування.

може людина якісно працювати в тому, що потрібно - буде успіх й в Україні, й за кордоном. ця формула універсальна. немає вмінь/бажання працювати - а займати умовну посаду касира АТБ в 40 років - це саме про те, за кордоном дива не буде, буде те саме.

з приводу питання життя/смерті за кордоном ти все одно перебільшуєш - соціальний захист там набагато вищий, тому з голоду не помруть, та й жити де буде. але так, треба перебувати в країні легально. тому усі ці пропозиції потрапити будь-яким шляхом до країні мрій - такі собі поради, нехай залишаться на совісті тих, хто це пропонує.

а так давай ще раз - емігрувати простіше, коли в тебе робоча спеціальність - так й налаштовані програми країн. працювати в офісі там є кому, нема кому працювати на будівництві та на конвеєрі. а для роботи головою мовний бар'єр є великою перешкодою, й подолати його можливо але важко й не для всіх - краще років в 25-30.

відповідно й освіта теж не панацея. як не дивно, сам визнаєш, що можуть просто відрахувати. й якщо на умовного економіста розуміння мови може й вистачить, то на інженера/фізика й на рідній мові багато хто не подужає. якраз я знаю декілька виключень з цього, але діти - або медалісти 27 ФМЛ з Харкова, або учасники міжнародних олімпіад з математики/фізики - тобто рівень аж ніяк не середній.

тому ти лише підтверджуєш мої висновки - еміграція після 45 років білого комірця, якщо не має в кишені кілька сотень куо - в переважній більшості немає сенсу. й умовного касира АТБ теж - бо ця людина не заробить собі на житло/пенсію. так, є соцпрограми, але жити десь в маргінальному районі за кордоном - таке собі задоволення. приклад з вдовою академіка якраз дуже вдало пояснив, що не завжди еміграція слушна.

Мысли заложника социального статуса.
Мало того, человека, который не имеет понятия о социальных отношениях в других странах. Я тоже не имею. Только Украина и США. Что-то про Канаду могу сказать.
Мне тут подкинули идею куда мне "расти". Не простая, надо сказать задача.
Говорю, "ЕСть смысл? Мне почти полтинник" "так ты совсем молодой".
Человек, который это сказал, почти каждый день ездит в бассейн, ездит активно отдыхать и по стране и за рубеж, имеет несколько объектов арендной недвижимости, выглядит лет на 55. Ему 70+.
Приехал в США в 40+ лет, без Инглиша. В финансовый кризис. Развозил газеты на своей первой работе. Английский его с сильнейшим акцентом. Но смог работать инженером-электротехником.
Труд людей, которые хоть что-то знают и умеют, тут хорошо оплачивается. Труд людей которые что-то знают и умеют и добросоветсно относятся к своей работе (очень многие местные работают на отшибись) оплачивается еще лучше.
Если ко всему этому добавить свободный Инглиш...
Жена сейчас учится на курсах Инглиша (очередных), там есть парень из Киева.
Говорит, приходят молодые ребята к ним на работу после каледжа (то есть, МОЛОДЫЕ, С ОБРАЗОВАНИЕМ, СО СВОБОДНЫМ ИНГЛИШЕМ), пытаются работать, у них не получается, запускают работу и или сами уходят или их увольняют.
Ему 40+, дочь в хай скул ходит, Инглиш (как понятно из повествования, на одном примерно уровне с моей женой), в США 8 лет, в Киеве работал в строительном супермаркете. Работает в дизайнерской конторе. Его слова "Если ты умеешь и делаешь свою работу, то закроют глаза и на корявый Инглиш и на отсутствие американского диплома".
rjkz

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Нед 09 чер, 2024 19:21

Re: Еміграція, заробітчанство

Знову ж таки: все дуже індивідуально.
Серед знайомих найбільше жаліють про еміграцію і хочуть додому ІТ-шники, які мали 3-4k$. Кажуть, що для аналогічного життя потрібні ЗП в 10+k $ "чистими", а більше 4 "чистими" їм не платять.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Нед 09 чер, 2024 19:21, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Подякував: 889 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 09 чер, 2024 19:21

Дюрі-бачі написав:
  flyman написав:Шаман не збреше. Як і акурт. Тільки якщо в першого то ви будете животіти в еміграції, то у другого навпаки. А так два чоботи кєди.

Все дуже індивідуально.
ИМХО десь 80% українців при еміграції будуть жити на мінімальному рівні для цивілізованого світу, який значно вищий, ніж був в них в Україні.
10% суттєво погіршать свій рівень життя. Ті хто був успішний в Україні, скажімо ІТ-шники чи якісь чиновники, а стануть середнім класом.
10% зможуть зберегти свій високий рівень життя - це найбільш працьовиті та талановиті, а також ті, хто має достатній рівень капіталу (мільйони доларів).

Не сказал-бы.
Вы применили слово "українці", поэтому уж отвечу в том-же ключе.
"Українці" как правило более мотивированны, более трудоспособны, чем местные.
И уж намного более образованы, даже если речь о школе, чем иммигранты из многих стран мира. У многих есть квалификация, которую можно в той или иной степени применить в эмиграции.
Поэтому вставляют где-то иммгрантов из других стран, а где-то и местных.
Нельзя, конечно, говорить о 100%, но о "подавляющем большинстве" можно.
rjkz

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Нед 09 чер, 2024 19:34

Дюрі-бачі написав:Знову ж таки: все дуже індивідуально.
Серед знайомих найбільше жаліють про еміграцію і хочуть додому ІТ-шники, які мали 3-4k$. Кажуть, що для аналогічного життя потрібні ЗП в 10+k $ "чистими", а більше 4 "чистими" їм не платять.

АЙ-ТИ это просто одна из профессий.
НЕ "БЕЛАЯ КОСТЬ", НЕ "ИЗБРАННЫЕ".
В Украине они, фактически, заробитчане, которые зарабатывают западные зарплаты, а тратят их в Украине.
Я как-то на ютубе наткнулся на одного нытика - он релоцировался к своему работодателю из Киева.
"В Киеве я на 40 куе в год жил как король, а в США на 80 куе едва хватает на жизнь".
rjkz

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Нед 09 чер, 2024 20:11

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:ви знаєте такі приклади чи придумали?

Знаю тільки приклад ремонту під'їзду: держава заплатила на тендері 2500$, прораб-виконавець отримав з них 1500$, зокрема за підпис, що копали екскаватором, хоча реально копали 2 алкаші. Інший прораб за аналогічний ремонт сусіднього під'їзду від мешканців отримав 500$, відзвітував за кожен рядок кошторису і ще потім ходив доробляв дефекти ...

у ваших прикладах відразу відповіді ;). виконроб, як безпосередній учасник оборудки, отримав втричі більше, ніж інший виконроб. гадаєте бригада отримала більше? маю великі сумніви - те ж, що й інша бригада.

й яскравий приклад як контролюються державні витрати та коли хтось витрачає власні кошти. й про ефективність державних підприємств взагалі
  Shaman написав:не повірю, що без хабарів активна та розумна людина, не зможе отримати. Хабарі потрібні тим, хто хоче отримати не напружуючись

Не знаю, в моєму середовищі (в точних науках) якось не прийнято давати/брати хабарі в нас то якось більше поширено на юридичному факультеті та іноземній філології. А от "кумівство" і "послуга за послу" якраз дуже поширені. Людині з вулиці без рекомендацій потрапити дуже важко. Хіба що от прям супер виконавець, на якого можна повісити 80% роботи...

ладно, хабарі некоректно. мені здається ви плутаєте, коли беруть по блату людину лише тому, що вона чиїсь родич та коли людина знають. мене теж на роботу частіше брали по знайомству, але тому, що знали, що я роботу буду в змозі виконувати. тому без рекомендацій - напевне так. але якщо людина активно цим займається, то рекомендації в неї будуть. особливо в точних науках - там треба більше працювати, бла-бла-бла так легко не прокатить.
Shaman

Подякував: 769 раз.
Подякували: 1628 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 10 чер, 2024 12:01

Еміграція, заробітчанство

News from Canada

На новий тиждень є нагода не слухати чиїсь поради про Еміграцію та заробітчанство - моїх чи не моїх - на тему того, як легко, просто вимовляючи слова "Солодко - солодко", стати успішним та забезпеченим - або дізнатися, чи десь намазано медом і не треба працювати взагалі - а подивитися самому, майже помацати.

На своєму каналі виклав цікаве відео наш українець пан Андрій, який прибув на вихідні з Ванкувера, де живе вже більше року після переїзду з Польщі - в чудове місто Calgary (провінція Alberta).

Я би і не звернув увагу - і не рекомендував би вам - але це саме те місто, в яке я прибув для зустрічі з нашими українцями в червні 2023 року - літак а/к WerstJet прибув із Сан Францисько (квиток купував за 100 USD).

Тому все, що пан Андрій показує у відео - я знаю особисто. Без всяких теорій: я тут був і я це бачив.

Відео довге - але варто переглянути і багато стереотипів/забобонів/хибних теорій буде зіпсовано.
Якщо не маєте часу переглядати все, то раджу звернути увагу:
- 05:19 - прибуття в будинок інших наших українців. Як правило всі наші орендують квартири та платять на місяць немалі гроші - орієнтир 1500...1900 канадських доларів (1 USD = 1,38 C$). Тут варто відмітити, що в червні 2023 за 1 американський долар мені давали 1,30 канадського.
- 10:50 - прибуття в надзвичайно цікаве місце, яке особисто мене вразило - це Heritage Park Calgary. "Парк історії Західної Канади". Це 2-в-1: музей та парк розваг на тему парку.
Я присвятив парку 2 дні - і то не вистачило.
Платиш один раз за вхід 35 доларів (діти 22) і далі користуєтеся всім стільки, скільки у вас вистачить сил...
Ну, там треба мати багато здоров"я, щоби все перевідвідати/перемацати/передивитися.
- на 31:54 - це паровоз справжній - саме він тягнув поїзд з тими вагонами, де я перебував...

Парк закінчився...
- на 45:00 видно в місті оточуючі будинки та як живуть люди.
Це саме те, що саме на цьому форумі називають популярним словосполученням "З гімна і палок". Подивіться: ну справжнє гімно та справжні палки: все саме так, як висвітлювали на Фінансовому форумі України. Ну не вміють вони будувати таке щоби в 25 поверхів та за панорамними вікнами...
1 родина= 1 хата!
До речі, в центрі міста є будинок, який було побудовано ще в 1909 році. Реально на 1 родину і реально з дерева. Зараз там живуть люди. Саме на тій вулиці я отримав штраф за невірне паркування - на 40 доларів.

- на 47:15 для мене - саме цікаве. За 2 тижня я на взятому в оренду по 26 USD на добу Ford Edge проїхав не одну сотню кілометрів - ось таке шосе веде в Національний парк Banff - місце, де природа зібрала воєдино шалені гори, шалені водоспади та шалені каньйони.

- на 01:00:00 - про супермаркети, дороги та корки на дорогах.
- на 01:08 прогулянка містом - там він розказує, що прибув в Канаду саме сюди 1,5 роки тому. Саме в це місто. Було і мінус 20, і мінус 30...
- на 01:11:00 прогулянка містом - де ви можете побачити - як тут писали на цьому форумі - тисячі безхатченків та наркоманів, які сплять в картонних коробках.
Прогулянка містом Калгарі досить цікава: видно, що люди всі виглядають дуже погано, виснажені.
Це тому, що їх спутала як змія іпотека... На цьому форумі багато наших людей сильно страждало від того страшного слова: "іпотека".
Страждань додавало те, що не знали, що воно таке: ніколи не мали, не бачили і не пробували "на зуб".

Справжнє заробітчанство без жартів: той Андрій за 1,5 роки змінив вже 4 місця роботи і вже 4 професії....
Жив в Польщі до початку війни, в Польщі працював зварювальником. Зараз здається працює сантехніком в бригаді.
https://www.youtube.com/watch?v=yQjRNsKaeRo
akurt

Подякував: 3998 раз.
Подякували: 1439 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 11 чер, 2024 00:57

Довольно занимательно видео:
https://youtu.be/-YjtaFI6SKw?si=b3lr7AgEdvVbRw8p
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 269 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 11 чер, 2024 09:22

Уже начало интригующее:
«Школу закончилил на двойки - и потому пошел в бизнес»
Спасибо! Посмотрю!

Самое интересное есть на 03:30 и далее и потом - про трудоустройство в чужой стране: с 9-ой минуты.
Вот меня тут отдельные товарищи топтали ногами за ключевую в наше бурное время фразу: «А что ты такое умеешь делать, за что тебе мы/работолатель будут платить деньги?»
А оказалось, что единственно верная фраза, позволившая человеку выжить и встать на ноги.
Пожалуй, самые важные и самые опасные моменты начинаются с 24-ой минуты.
Наверное, именно это называется «горькая правда».
На 30:00 - честно (!) о своей зарплате и своей работе.
Просто шикарно - апофеоз - минута 34:
«Все, кто не сдался - у тех в все нормально…»

P.S. Я розумію, що не всім ця сповідь сподобається. Доповідач - далеко не ангел. Не все просто в його діях. (У когось точно все просто?).
Але для вивчення того, що таке «Еміграція, заробітчанство» - дуже підійде.
Доповідач мені сподобався тим, що не лежить на канапі та не будує із себе крутого знавця життя.
Робота+родина+діти.
Вічні приорітети.
akurt

Подякував: 3998 раз.
Подякували: 1439 раз.

Профіль

4
  #<1 ... 21512152215321542155 ... 2891>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти