Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 21582159216021612162 ... 2897>
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 21:31

Дюрі-бачі написав:rjkz ок. В мене таких знайомих нема. Більшості при еміграції не змінили ЗП (ті ж 4k). Декому підняли щоб компенсувати податки (до 6). Питав, про згадані тут 17 k на місяць - ніхто й не чув про такий рівень, кажуть, що в СЕО менше...

А, тогда понятно.
Я уже с таким на ютубе встречался.
Дело в том, что американские компании - разные.
Есть богатые, есть не очень.
И не очень богатые пытаются экономить, нанимая в других странах дешевые мозги.
Если украинский айтишник релоцируется в свою-же американскую компанию, то оказывается в, скажем так, экономной компании.
Те, кого я знаю, тут уже очень давно, оба закончили американские каледжи и имеют 15 примерно летний местный экспириенс.
Они активно рассылают резюме будучи на довольно неплохих местах, но постоянно в поиске еще лучшего.
Собственно, самый низкооплачиваемый айти, кого я тут знаю, имеет порядка 140 куе, но он QA в финансовой сфере.
Собственно, "рецепт успеха" - менять работодателей и с каждым следующим зарплата будет выше.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5466 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 21:47

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:Собственно, "рецепт успеха" - менять работодателей и с каждым следующим зарплата будет выше.

Від знайомих зараз чув, що кожна зміна - це 3-6 місяців сидіння без роботи, сотні співбесід. А якщо на роботі дізнаються, що ти проходиш співбесіди - звільнять в той же день.
Можливо всі ці 140+ були отримані до 2022 р.? Бо зараз ситуація кардинально інша на ринку.
Ну і ще забув сказати: знайомі в мене не в США, а в Європі: Чехія, Словакія, Латвія, Німеччина, хоч і працюють на компанії переважно із США...
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 23:32

Дюрі-бачі написав:
  rjkz написав:Собственно, "рецепт успеха" - менять работодателей и с каждым следующим зарплата будет выше.

Від знайомих зараз чув, що кожна зміна - це 3-6 місяців сидіння без роботи, сотні співбесід. А якщо на роботі дізнаються, що ти проходиш співбесіди - звільнять в той же день.
Можливо всі ці 140+ були отримані до 2022 р.? Бо зараз ситуація кардинально інша на ринку.
Ну і ще забув сказати: знайомі в мене не в США, а в Європі: Чехія, Словакія, Латвія, Німеччина, хоч і працюють на компанії переважно із США...

Економіка США на відміну від ЄС набагато краще себе чухає.
Але і в ЄС, вже пік стагнації минув, і, навіть до того, аутсорс намагався тримати людський капітал на бенчі, на внутрішніх проектах, проводити тренінги та різні курси підвищення кваліфікації, хоча нові найми були заморожені. Наразі поступового лавка запасних розсмоктується, і нові найми мають поновитися (ще ЄЦБ ставку знизив - життя налагоджується).
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 13 чер, 2024 00:07

Ви , пане Дюрі-бачі, повинні розуміти, що пристойні фірми в США того і беруть безхатченків та роботяг в Європі, щоби на них зекономити.
Якщо той же працівник попадає в головний офіс або в офіційну філію в США, то там не можуть призначати зарплатню нижче середньої по штату.
Можуть як новачкам, скажімо старт на перший рік 85 000$ на рік.
Той з наших, хто НЕ програміст-самоучка, який перевчився із зварювальника, та ще й з головою, то однозначно має дохід 400 000$+ на рік.
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 13 чер, 2024 00:08

flyman написав:Економіка США на відміну від ЄС набагато краще себе чухає.
Але і в ЄС, вже пік стагнації минув, і, навіть до того, аутсорс намагався тримати людський капітал на бенчі, на внутрішніх проектах, проводити тренінги та різні курси підвищення кваліфікації, хоча нові найми були заморожені. Наразі поступового лавка запасних розсмоктується, і нові найми мають поновитися (ще ЄЦБ ставку знизив - життя налагоджується).

У мене компанія набирає кодерів саме у Польщі. В США тільки польові інженери та продажніки залишилися. І то, останнім часом все більше на проекти до США літають хлопці з однієї південноамериканської країни.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 13 чер, 2024 00:53

Дюрі-бачі написав:

140 K это бывший львовянин, который работал тут электриком и параллельно учился на курсах кюэй. Пошел на примерно 90 куе в год, примерно 2 года назад, в конце того-же года вместе с годовым бонусом получил уведомление о 20% повышении зп, потом еще через год еще на 20%. Мы с ним делились опытом адаптации, поэтому в курсе друг друга держим.
В Германии сын моего друга закончил универ по компьютер сайенс, несколько лет работы в айти, продвижение в том числе по причине свободного владения 4-я языками, я так понимаю, уже менеджерская должность, зп была несколько лет назад около 3600 евро. Так что в Европе и США разные уровни.
Я несколько раз разговаривал с айтишником, который постоянно рассылает резюме - как-то работает. Да, было что и сокращали, не уверен что из-за этого.
Тут как-бы такая идеология, что с одной стороны надо показывать крайний патриотизм по отношению к работодателю, с другой - постоянно искать куда свалить. В какой-то момент некоторые идут с офером к работодателю - он или может поднять зарплату или уволить.
Кстати, одна знакомая работает в фирме одной в Манхеттене, там берут людей, постепенно поднимают им зарплату, потом увольняют. Она хозяйке что-то приглянулась, ей зарплату подняли и пока не увольняют, хотя почти никого не осталось из тех, кто был, когда она пришла.
В общем, все по разному.
Стараются найти работу и перейти куда-то на лучшие условия прежде чем уволят.
Местные, кстати, прыгают с места на место довольно часто. Тут считается нормальным, если держишься не менее полугода на одном месте.
Может поэтому статистика получается искаженной. Работа, скажем, полгода на 100 к в год, полгода - без работы. Получается в стату идет 50 куе.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5466 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Чет 13 чер, 2024 08:44

rjkz написав:
140 K это бывший львовянин, который работал тут электриком и параллельно учился на курсах кюэй. Пошел на примерно 90 куе в год, примерно 2 года назад, в конце того-же года вместе с годовым бонусом получил уведомление о 20% повышении зп, потом еще через год еще на 20%. Мы с ним делились опытом адаптации, поэтому в курсе друг друга держим.
В Германии сын моего друга закончил универ по компьютер сайенс, несколько лет работы в айти, продвижение в том числе по причине свободного владения 4-я языками, я так понимаю, уже менеджерская должность, зп была несколько лет назад около 3600 евро. Так что в Европе и США разные уровни.
Я несколько раз разговаривал с айтишником, который постоянно рассылает резюме - как-то работает. Да, было что и сокращали, не уверен что из-за этого.
Тут как-бы такая идеология, что с одной стороны надо показывать крайний патриотизм по отношению к работодателю, с другой - постоянно искать куда свалить. В какой-то момент некоторые идут с офером к работодателю - он или может поднять зарплату или уволить.
Кстати, одна знакомая работает в фирме одной в Манхеттене, там берут людей, постепенно поднимают им зарплату, потом увольняют. Она хозяйке что-то приглянулась, ей зарплату подняли и пока не увольняют, хотя почти никого не осталось из тех, кто был, когда она пришла.
В общем, все по разному.
Стараются найти работу и перейти куда-то на лучшие условия прежде чем уволят.
Местные, кстати, прыгают с места на место довольно часто. Тут считается нормальным, если держишься не менее полугода на одном месте.
Может поэтому статистика получается искаженной. Работа, скажем, полгода на 100 к в год, полгода - без работы. Получается в стату идет 50 куе.

Тяжко сказати, що можна в ІТ за півроку заробити "для дяді". За це й час можна хіба тільки ввійти в курс справ та видавати на гора щось притомне. Хіба там яка примітивна робота: кнопку посунути на сайті, чи шрифт змінити.
Востаннє редагувалось flyman в Чет 13 чер, 2024 08:44, всього редагувалось 1 раз.
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 13 чер, 2024 08:44

Очень правильно написано у rjkz:
«В какой-то момент некоторые идут с офером к работодателю - он или может поднять зарплату или уволить.»
Если заметили - в тексте от Дюри-бачі было противоположное (“А якщо на роботі дізнаються, що ти проходиш співбесіди - звільнять в той же день.”)
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 13 чер, 2024 09:59

rjkz написав:В какой-то момент некоторые идут с офером к работодателю - он или может поднять зарплату или уволить.

Тю, так в Україні те саме. Сам так робив
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 13 чер, 2024 10:07

Нарешті троюрідний брат позбувся москальського паспорта. Процедуру почав ще весною 2023, одразу після отримання мадярського. Каже, що на послуги адвоката потратив десь 10k$

Українського невідомо коли позбудеться, процедуру почав тоді ж
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 21582159216021612162 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему