Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Я скажу так, за декілька пар років в звичайному житті - магазини, пошта, вулиця, лікарня. Я 3 рази потрапляв у випадковий конфлікт і всі вони були з російськомовними. Тобто кругом 99% поляків, яка тут вірогідність, рахуйте самі.
Оце 'не наєбешь не проживешь', 'человек человку волк' 'тихо стирил и ушел' ну і тд. Вискочки, наклепи, на**бать, відсутнівть манер - це тече по жилах. Тому і говорять з нашими краще справ не мати. Що саме акурат тут і наводив у прикладах багато разів.
Тому Ваша стаття це просто переливання з пустого в порожне того що і так всі знають. Та ще й до війни було більше западенців, а тепер приїхало купа маріупольців і чоловіків в додачу.
Ось мужику зробили операцію, і він тепер буде ходити по канаді розповідати про поганих лікарів, які морили його голодом, і ще й насильно засунули те що не потрібно куди не потрібно. Яке у людей буде до нього ставлення?
akurt написав:... З останнім коротким абзацем не погоджуюсь і я писав з цифрами та фактами раніше: вкладення в навчання дитини в університеті в США має термін окупності не більше 2-х років. І зарплата в 200+к$ на рік зовсім не казкова, а реальна.
а киньте посилання, де ви все обраховували? бо щось пропустив. та й взагалі, саме твердження дуже сумнівне(для початку скажемо так). не окупується борг в 100+ куо (а насправді більше) за два роки - навіть в Америці.
зарплата в 200 куо - звісно реальна. й в Україні є такі зп. питання, який відсоток людей має цю зп. через який період? й що з приводу іммігрантів? напевне там відсоток ще меншій, ніж серед аборигенів?
Востаннє редагувалось Shaman в Суб 22 чер, 2024 14:00, всього редагувалось 2 разів.
akurt написав:З думкою у великому абзаці номер 2 погоджуюсь. Все вірно. Все правильно… Єдине, що може викликати дискусію: тоді повинно бути так, що весь світ повинен був вже давно і терміново переїхати до України: ну реально ж получається Рай на Землі… щось не переїхали… лізуть як скажені куди? Наприклад, у Францію. Там на днях прийнято Закон, згідно з яким прибульці - НЕЛЕГАЛИ (!) - навіть ті, хто взагалі не має ніяких (!) документів - отримали право на безкоштовний юридичний та адвокатський захист від держави. Оцініть масштаби, якщо цим питанням Парламент країни займається. Получається, що жити на «пособіє» від Французськоі республіки в сумі 740€ на місяць - краще… Але в цілому ваша думка геніально правильна і підтверджується наведеними цифрами…
З останнім коротким абзацем не погоджуюсь і я писав з цифрами та фактами раніше: вкладення в навчання дитини в університеті в США має термін окупності не більше 2-х років. І зарплата в 200+к$ на рік зовсім не казкова, а реальна.
Про абзац 2 розкажіть тим американським автохтонам, що брали кредит на вищу освіту))) Так, може й не казкова, але і зовсім не пересічна, і що вже точно - не в перші пару років після закінчення.
Shaman написав:не окупується борг в 100+куо (а насправді більше) за два роки - навіть в Америці.
Серед моїх знайомих -емігрантів є переконання, що заробити 3-5k$ (в місяць, на руки) в Європі значно простіше, ніж вдома, а от заробити від 10k$ (в місяць, на руки) в Україні простіше, ніж в Європі. Для цього просто треба стати не чесним суддею/ головою ТЦК / депутатом ...
Ну, панове, я ж очікував питання та вже підготував відповідь. Тримайте. НІЯКИХ кредитів на навчання.
Перед текстом ремарка: розрахунки зроблені при умові ПРАВИЛЬНОГО вибору спеціальності. Спеціальності на кшталт "Соціологія" або "Астрономія" не розглядаю, я за освітою практик: інженер-механік.
Згадав, що на смартфоні є калькулятор та вирішив трохи понатискати кнопки.
M-Audio написав:Всякі казкові варіанти з 200+ тис. річного доходу навряд-чи варто розглядати в даному контексті
Чи дійсно казка і чи дійсно термін окупності перевищує за позитивними показниками будь-який бізнес в Україні?
Приклад беру конкретний і власноруч частково перевірений: https://www.usnews.com/best-graduate-sc ... bara-02026 Я був в цьому університеті 10 років тому - і був вражений тим, чого ніколи не побачиш в Україні: всі галявини університету, розташованого на березі Тихого океану були буквально "засіяні" студентами, які тримають в руках конспекти, або читають книжки. Пляжі - порожні. Все просто: вчись сьогодні та завтра будеш багатим та здоровим, тоді і побудеш на пляжах не тільки тут... Так ось: University of California--Santa Barbara Engineering School Overview The application fee is $135 for U.S. residents and $155 for international students. (це оплата подачі Заяви про вступ - перші обов"язкові витрати). Its tuition is full-time: $13,470 per year (in-state) and full-time: $15,102 per year (out-of-state). (Це щорічна оплата навчання).
The UC-Santa Barbara College of Engineering is relatively small, with about 675 graduate students and about 1,220 undergraduates enrolled. Graduate engineering students have five areas in which to study: chemical engineering; computer science; electrical and computer engineering; materials; and mechanical engineering. Master of Science (M.S.) and Ph.D. degrees are offered in each division.
Тепер рахуємо: - чисто технічні витрати на оформлення документів та отримання візи F-1 складатимуть 155+200+160+ (SAT)+(TOEFL)+......=я гадаю все про все забере не менше 2000 доларів - таке вкладення це для старту. - щорічні витрати на навчання: 15102х4=60408 доларів. - щорічні витрати на медичну страховку - орієнтовно 2000 доларів (університети вимагають страховки від афільованих страхових компаній, які є офіційно зареєстрованими в регіоні університету, не можна принести страховку від ПриватБанку або від PZU, наприклад). - Витрати на проживання студента: не менше 500 доларів на місяць: 500х10х4=20 000; - витрати на харчування студента: не менше 500 на місяць: 500х12х4=24000; - Витрати "Різне" - 2000.
Разом за 4 роки: 2000+60408+2000+20000+24000+2000=110 408 доларів США. Я не впевнений, але здається це ринкова ціна 2-к хрущовки біля метро "Деміївська". Учасникам форуму краще знати.
Зарплатня в ПЕРШИЙ рік роботи за спеціальністю в США: 110 408 доларів США. Термін окупності вкладень: 1 (один) рік. Коли я писав вище, що термін окупності вкладень в освіту дитини складає 2 роки, я мав на увазі таку формулу: "Скільки грошей пішло з родини = стільки ж грошей повернулося в родину"
Будемо реалістами: молодому фахівцеві треба ж буде десь жити, та якихось дівчат на новій Тесла за ставок возити нюхати квіти. Нехай повертає батькам із зарплатні припустимо по 1000 доларів на місяць в перші 4 роки роботи та по 1500 доларів на місяць в наступні 4 роки роботи (але вже із зарплатні в 220 816 доларів на рік). Тоді маємо: 1000х12х4+1500х12х4=48000+72000=120 000 доларів США.
P.S. Звісно всі підрахунки мають орієнтовно-умовний характер. Витрати можуть бути як трохи вищими, так і трохи нижчими - наприклад, за рахунок стипендій українцям. В той же час проживання в кампусі та ще й з харчуванням в студентських ідальнях/кафе (як правило "безлімітний") може забирати не менше 15 000 доларів на рік.
akurt написав:Зарплатня в ПЕРШИЙ рік роботи за спеціальністю в США: 110 408 доларів США.
От до цього моменту все було добре, але ось оце... Якщо все гарантовано так, то чому стільки молодих фахівців жаліються, що студентський кредит висить надо головою десятиріччями? І що зарплатні ледь вистачає на оренду житла і харчування? А скільки взагалі не можуть закінчити навчання, і кидають на третьому році? А скільки "не вгадали" зі спеціальністю, і мають всі шанси той самий ПЕРШИЙ рік роботи за спеціальністю зустріти років тільки через 3-5 після закінчення, і з зарплатою вдвічи нижче від вказаної?
Нічого не маю проти "історій успіху", але треба завжди мати на увазі, що найбільше шансів опинитись десь посередині, і оцінити, як воно там, посередині, буде відчуватись. Або навіть трохи гірше середини, адже такі шанси теж є, і навіть вищі, ніж оті "успішні".
Shaman написав:це шлях заробітчанства, так в США не залишишся...
так в нього й була мета 6 місяців провести на заробітках, вже 2 провів, задоволений на всі 100%. Хіба що чекаю на питання "як вивести кеш з штатів?". Наскільки розумію, то він би хотів після війни повернутись в Закарпаття, або в крайньому випадку залишитись в Чехії жити.
Мой подчиненный приехал по Ю4Ю. Заработать денег и пересидеть войну. Семья в Украине осталась. Сначала говорил "Я не знаю чего все в эту Америку хотят, я никогда не хотел, мне она нафиг не выпала. Заработаю денег и уеду в Европу. В Германию или Чехию." Уже ищет возможности диверсифицировать свой статус. Собирался или уже сделал трансфер на TPS. Работает где-то еще на парт тайм, судя по всему, скоро от меня свалит. Уже начинает борзеть в украинском стиле.
akurt написав:Нет никаких ограничений ПРИ ВЫЕЗДЕ. В США необычная система выезда иностранцев: нигде никто ничего и никак не проверяет, нет паспортного контроля вообще. То есть тот человек может совершенно свободно и не пряча везти в рюкзаке 40 000$. P.S. Миграционная служба США получает информацию о выезде как о свершившемся факте от авиакомпаний.
Вы очень ошибаетесь. Система контроля негласная. Они не проверяют кто везет большую сумму нала, потому что ЗНАЮТ. Или выборочно проверяют. Может кто-то и проскакивает. За написанное выше ручаюсь. И контролирует это не миграционная служба. Вообще не знаю кто именно. Люди в черной униформе без любых распозновательных знаков. Они не представляются, не предъявляют документы. Работники авиакомпаний при них становятся тише воды и ниже травы, выполняют все их указания. Например, задержать вылет самолета на 40 минут из JFK пока они разбираются с туристами из Украины.
Еміграція до будь-якої країни для більшості людей — процес болісний і непростий. Усе залежить від трьох факторів: настрій, гроші та рівень знання мови.
Я тут нещодавно майже несподівано для себе сформулював неочевидний крітерій економіки життя.
Скільки часу можна в даній місцевості і в даних обставинах прожити на той доход, який у людини (або у сім'ї) є, чи більш-менш обгрунтовано планується. І мені здається, що своя хатинка в Україні, коли вона вже є, випереджає за цим показником всі "хороші і успішні" варіанти еміграції, не кажучи вже про варіанти погані. Бо в тих хороших варіантах із заробітком 5-8 тис. у.о. (4-5 на руки) пару тисяч з'їсть оренда житла (про реальність іпотеки для вимушених мігрантів краще промовчати), ще мінімум 1000 на харчування і невідкладні витрати, і виходить, що місяць праці "приносить" лише 1,5 або максимум два місяці можливості життя. В Україні із власним житлом для такого показника потрібно мати зарплату трохи вище мінімальної, а та людина, яка взмозі на Заході заробити 8 куо на місяць, в Україні теж не на мінімалку живе, і за місяць своєї праці "купляє" собі 4 чи більше місяця життя (ну або щось інше за ці гроші).
Всякі казкові варіанти з 200+ тис. річного доходу навряд-чи варто розглядати в даному контексті
Бывает по-разному, конечно, но я-бы не стал столь категорично продвигать этот критерий. Разве что человека полностью устраивает жить в "батькивський хати"/на даче и питаться с огорода. Тогда да. Вопросов нет. Новые иммигранты захолустья Канады имеют доход в 10 к КД, месячные расходы до 5К. "Если зарабатывать 5К, то почти ничего не остается" (из разговора). Мы относимся к нижнему среднему классу по годовому доходу, но на расходы, теперь уже включающие частную школу для 2-х детей хватает, и на сейвинг остается.
M-Audio написав:Якщо все гарантовано так, то чому стільки молодих фахівців жаліються, що студентський кредит висить надо головою десятиріччями? .
А скільки часу повинен "висіти" студентський кредит, якщо він видається на 20 (двадцять) років та початок погашення починається після закінчення університету Ну наприклад, варіанти відповідей: - 0,2 роки; - 0,22 роки?
Саме смішне, що можна про це питання - "студентський кредит" - не піклуватися: іноземцям його не видають, або видають під гарантії громадянина США.