Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 10551056105710581059 ... 1068>
Сообщение Добавлено: Пт 29 авг, 2025 09:33

З того, що я знаю - враховуючи вартість сучасного ремонту та тенденцію до зменшення Забудовниками площі залізобетонних паралелепіпедів, які тільки в Україні чомусь називають "квартира", то перспективу має щось НЕ дороге, якщо не сказати дешеве і таке, щоби не вимагало дорогого ремонту.
З цієї точку зору я передбачаю щасливу долю інвестиції пана Успіх.
Якби не підвів Забудовник з термінами - то вже не менше 2-х років би отримував дуже непоганий пасивний дохід та ще й на вершині цін.
Додам, що я про будівництво школи майже у дворі його будинка знаю і навіть думав, що здадуть до 1 вересня - там дуже інтенсивно йшло будівництво.
Ну а виїзд від його будинку на вулицю Городоцьку - це взагалі - швидкісна - хоч і коротенька (там десь всього 700 м) - траса "Формула-1" - орендарі це точно оцінять.
І ринок поруч - Левандіський ринок - я сильно люблю десь з літа 1999 року...
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 29 авг, 2025 09:38

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

akurt писал(а):перспективу має щось НЕ дороге, якщо не сказати дешеве і таке, щоби не вимагало дорогого ремонту.
З цієї точку зору я передбачаю щасливу долю інвестиції пана Успіх.
Якби не підвів Забудовник з термінами - то вже не менше 2-х років би отримував дуже непоганий пасивний дохід та ще й на вершині цін
Саме так!

Від форс-мажору ніхто не застрахований :roll:
Успіх

С нами с: 18.03.21
Благодарил (а): 299 раз.

4
8
1
5
Сообщение Добавлено: Пт 29 авг, 2025 09:42

Дякую, пане Успіх, за "+" за мій попередній допис.
Мені дуже рідко ставлять плюси за корисні - на мою думку - конкретні цифри та факти.
Ще якщо поставить "+" автор питання про оренду та інвестиції у Львові - пан funtic - то день не пройшов даремно!
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 29 авг, 2025 10:34

akurt писал(а):Я пам"ятаю більш-менш цифри приятелів. Цікаво взяти калькулятор.

Беремо - як приклад - інвестицію в нерухомість Львова років 2016...2018.
- нове у перевірених Забудовників в середньому 700 доларів квадрат.
- квартири 1 к десь 45 квадратів, двокімнатні десь 75 квадратів.
- інвестиція в 2-к 75х700=52 500 доларів.
- ремонт 2-к під оренду обходився в 300 доларів квадрат тобто 22 500 доларів;
- реальні витрати не менше ніж 52500+22500=75 000 доларів.
- реальна виручка від орендарів за роки 2018-2024 - тобто за 7 років складає (7х12-7х0,5)х500)=40250 доларів (жодний рік не жив орендар більше 1 року); тобто свої гроші ще НЕ повернули.
- економічна ефективність:
75 000 - 100%
(12-0,5)х500 - х%
х=7,66%

Тепер беремо те саме, але інвестиція 2025 року:
- ціна стін під ремонт 1300х65=84 500 доларів (зараз вже не будують 2-к по 75 квадратів - перейшли на 65 квадратів);
- ціна ремонту: 600х65=39 000.
- реальний обсяг інвестицій: 84 500+39 000=123 500 доларів. Реально варто брати 124 000 доларів.
- реальна здача - я вже не впевнений, що буде по 500... Але нехай буде оптимістично 500:

124 000 - 100%
(12-0,5)х500 - х%
х=4,63%

Термін окупності такого бізнесу НЕ відповідає прийнятому в Україні (8 років ніяк не виходить).
Але за закордониними мірками - це супер!

Ні, ну на шмат свинини по 215 гривень кіло вистачить, але та сама свинина рік тому коштувала і 145.
На яблука, які подоржчали в 2 (!) рази мабуть вже не вистачатиме...

Тоді берем мою панельку біля Океана 48 квадратів. Нехай ринкова вартість 48 кує. Грубо рахуємо оренду 200 баксів в місяць
48000:200=240:12=20 років. 😟
Звісно вона спадкова, нехай в ремонт +моя робота вкинув 8 кує. вже відбив за 3, 5 року.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пт 29 авг, 2025 11:52

На паралельній до Вас вулиці - Наукова - приятель мав 1к квартиру - спадщина від мами, яка переїхала в Італію (вийшла там заміж та у Львові ніколи не буває - не була за останні 25 років).
Собі він купив 2-к квартиру і там жив - а те, що від мами здавалося в оренду років 25 (!) чи навіть 30 (!) підряд...
То я порадив приятелю продати ще років 5 тому - йому тоді давали 25 000 доларів.
Казав, що квартиранти убили її в смерть. Просто зайти гидко вже було...
Вимагала вже суттєвого ремонту...

Виручені гроші вдало вклав в приватний 2-о поверховий будинок в районі "Рясне-Руське".
Я був у шоці від того, що міг за польським проєктом побудувати молодий хлопець/чоловік - "круто" - то не те слово.
Але він там контролював особисто та цілодобово кожен шуруп як закручують та кожний мішок цементу.
Хвалився, що майстри виставили йому рахунок за дах - він особисто рулеткою та штангенциркулем все перевіряв - та виявив дуже суттєву розбіжність.
Хлопці не на того напали...
Цей - справжній вуйко-западенець в хорошому смислі, дарма що молодий - десь 40 років...
Заплатив тільки за факт виконаних робіт... Погодилися бо він все довів особисто.
На ділянці в 10 соток було від природи 5 дерев - сосна - йому вдалося 4 зберегти - тепер окраса ділянки з неймовірно якісним газоном.
Ну а свою 2к тепер здає... Я не питав за яку ціну...

P.S. Хлопець виріс без батька (той загинув на залізниці ще в кінці 20-го сторіччя) і фактично без мами (бо та вже років 25 чи 30 в Італії). Пишаюся: я ще в 1999 році порадив, до якого університету вступити та яку спеціальність обрати. Спеціальність звучала як "ніяка", наче й не престижна, але виявилася дуже "яка": весь час за тією спеціальністю і працював: "Транспортні системи".
Тобто логістика... Ну і ще є мізки в голові... попав в непогану групу студентів, непогану компанію, ще студентом купив собі перше авто... б/в Daewoo Nexia... продав потім та купив новий Хюндай Туксон... через 5 років (коли виплатив кредит від якого дуже плювався) і той продав... потім Рено Меган Універсал... і той вже продано давно... Зараз не буду казати яке авто....
Не маю права розказувати, чим зараз займається.
Є, точно є на світі і в Україні роботящі та розумні люди...

P.P.S. Вчора дзвонила подруга жінки: нарешті відгукнувся син: вже 10 днів "на передку".
А то був "пропав" - не відгукувався. Це вже другий його рейд "на передок" - в першому був на передовій більше 3-х місяців.
Последний раз редактировалось akurt Пт 29 авг, 2025 12:17, всего редактировалось 1 раз.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 29 авг, 2025 12:13

akurt писал(а):На паралельній до Вас вулиці - Наукова - приятель мав 1к квартиру - спадщина від мами, яка переїхала в Італію (вийшла там заміж та у Львові ніколи не буває - не була за останні 25 років).
Собі він купив 2-к квартиру і там жив - а те, що від мами здавалося в оренду років 25 (!) чи навіть 30 (!) підряд...
То я порадив приятелю продати ще років 5 тому - йому тоді давали 25 000 доларів.
Казав, що квартиранти убили її в смерть. Просто зайти гидко вже було...

Виручені гроші вдало вклав в приватний 2-о поверховий будинок в районі "Рясне-Руське".
Я був у шоці від того, що міг за польським проєктом побудувати молодий хлопець/чоловік - "круто" - то не те слово.
Але він там контролював особисто та цілодобово кожен шуруп як закручують та кожний мішок цементу.
Хвалився, що майстри виставили йому рахунок за дах - він особисто рулеткою та штангенциркулем все перевіряв - та виявив дуже суттєву розбіжність.
Хлопці не на того напали...
Цей - справжній вуйко-западенець в хорошому смислі, дарма що молодий - десь 40 років...
Заплатив тільки за факт виконаних робіт... Погодилися бо він все довів особисто.
На ділянці в 10 соток було від природи 5 дерев - сосна - йому вдалося 4 зберегти - тепер окраса ділянки з неймовірно якісним газоном.
Ну а свою 2к тепер здає... Я не питав за яку ціну...

Ну за 25 кує, йому явно поблизькі Малечковичі не світили, тому і поліз в таке задуп"я. 😎
Недавно забирав пральку на Науковій, ближче до міста Трав. Там цегляні, здається чотирнадцятиповерхівки.Там поцікавився, молоде подружжя за оренду двушки з таким собі євроремонтом платило 12 кг.
Bolt

1
Сообщение Добавлено: Пт 29 авг, 2025 12:26

Маєте рацію, але там не тільки "залуп"я" - там є такі поселення, що "мама не горюй"
Не буду називати з метою безпеки що то і де...

Будинок без позолоти та золотих унітазів, але:
- польський проєкт (гараж вбудований в будинок);
- дуже якісна огорожа всієї ділянки;
- висота стель у кімнатах чи 3,10 чи 3,30... Щось так...
- дуже якісні сходи на другий поверх, де розташовані спальні для двох дочок та себе, коханого...
- сучасно зроблений камін - від нього труби з гарячим повітрям ідуть у всі кімнати.
- електричний підігрів підлоги...
- здається сонячні панелі на даху...
- дуже якісний газон і дуже доглянутий...
Ні, там місце дуже непогане - той легінь попрацював добряче і вийшло дуже гарно.
Плюс гарна жінка - має свій бізнес - і дві доці...
Має кумпеля з трьома дітьми - то той його компаньйон надійний - виїзний - то працюють трохи і з поляками...

Будинок - реально як прораб працював та сам наймав працівників... Внутрішній дизайн - жінка; зовнішній - він, в тому числі на балконах на першому та другому поверхах дуже красиві ковані поруччя...
Здається 2 чи три роки будував...
Політ нормальний!
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 29 авг, 2025 13:54

ДумайТЕ! ДійТЕ! БагатійТЕ!©)))

Bolt писал(а):Тоді берем мою панельку біля Океана 48 квадратів. Нехай ринкова вартість 48 кує. Грубо рахуємо оренду 200 баксів в місяць
Звісно вона спадкова, нехай в ремонт +моя робота вкинув 8 кує. вже відбив за 3, 5 року.
Тут трохи "не то пальто", так як ремонт має бути що в першому, а що в другому варіанті НОРМАЛЬНИЙ/однаковий+/-!!!(а не як у Вас - половина зроблений ремонт під євро, друга половина "хай так буде" :D )

Тож пробуємо так:
1-й варіант: купівля за 2,55ляма грн(30м2)
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prodaz ... YMyjz.html
В оренду таке(навіть та сама квартира попалась :mrgreen: ) 15Кгрн!
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/zdatsy ... YB4D8.html

Тепер беремо вторинний ринок того району.
32м2 в оренду за 10Кгрн(правда ремонт тут гірший)
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/orenda ... WMv9F.html
А купівля аналогічного - 1,9ляма
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/termno ... YLxvA.html

1-й варіант окупність ~14,5р
2-й окупність ~16р
(простої/амортизацію - не враховуємо :mrgreen: )

Наче вигідніше новобуд з ремонтом(+ там нові комунікації і інші плюшки)
Успіх

4
8
1
5
Сообщение Добавлено: Пт 29 авг, 2025 14:14

Успіх писал(а):
  Bolt писал(а):Тоді берем мою панельку біля Океана 48 квадратів. Нехай ринкова вартість 48 кує. Грубо рахуємо оренду 200 баксів в місяць
Тут трохи "не то пальто", так як ремонт має бути що в першому, а що в другому варіанті НОРМАЛЬНИЙ/однаковий+/-!!!(а не як у Вас - половина зроблений ремонт під євро, друга половина "хай так буде" :D )

Тож пробуємо так:
1-й варіант: купівля за 2,55ляма грн(30м2)
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prodaz ... YMyjz.html
В оренду таке(навіть та сама квартира попалась :mrgreen: ) 15Кгрн!
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/zdatsy ... YB4D8.html

Тепер беремо вторинний ринок того району.
32м2 в оренду за 10Кгрн(правда ремонт тут гірший)
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/orenda ... WMv9F.html
А купівля аналогічного - 1,9ляма
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/termno ... YLxvA.html

1-й варіант окупність ~14,5р
2-й окупність ~16р
(простої/амортизацію - не враховуємо :mrgreen: )

Наче вигідніше новобуд з ремонтом(+ там нові комунікації і інші плюшки)

Що таке Євроремонт?
Я зробив норм ремонт як для хруща і нову кухню під замовлення.
Єдине меблі лишив совкові. Але і більш менш нормальному сиві. Серванти і книжкові шафи звісно повикидував.
На другому варіанті, скоріш за все їм доведеться скінути якусь штуку.
По першому, зрештою також штуку-дві.
Bolt

1
Сообщение Добавлено: Пт 29 авг, 2025 14:52

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

Bolt писал(а):Що таке Євроремонт?
Назвемо його "капітальнний ремонт")) - тобто, все нове!
А не так як у Вас - половина електрики старої/на скрутках з алюмінькою? ;)
Труби - поміняні?
Та й що я буду перераховувати - має бути ВСЕ нове!
  Bolt писал(а):На другому варіанті, скоріш за все їм доведеться скінути якусь штуку.
По першому, зрештою також штуку-дві
Нам не важливо, що в 1 і 2 варіанті трохи завищена ціна.
Нам важливо порівняти новобуд з капремонт і вторинний ринок з капремонтом з +/-однаковим метражом і в однаковій локації!
І визначити - що краще?

А тоді вже можемо підставляти "котлован з поставкою через 2роки" :)
Успіх

4
8
1
5
  #<1 ... 10551056105710581059 ... 1068>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 0
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор