Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
Striker написав:Треба id картку або закордонний для купівлі. Доведеться таки зробити цю id картку. Колись вже хотів минулого року купити, але забув чого не купив, тепер згадав)
навіщо завжди є запасний варіант - купівля через емейл
ICU торгує зазвичай із 11 ранку до 16 30 в робочі дні поза цим часовим вікном нема котіровок, відповідно купити нема змоги котіровки на протязі дня не міняються (або я не зауважив)
зазвичай ICU повільне в плані онбордінга і це триває дні... це якщо йти традиційним шляхом (не дія)
На форумі досить часто виникають питання щодо специфіки придбання ОВГЗ у різних брокерів. Викладу враження із власного досвіду. 1. Як на мене, кращий сервіс безумовно надає Сенс: постійне відображення котирувань облігацій (як на покупку так і на продаж), оперативна їх зміна о 16.30; можливість проведення операцій 24/7; широкий асортимент бумаг; своєчасне надсилання всіх документів; певний облік у додатку нарахованих відсотків (Накопичений купонний дохід (НКД) (хоча у мене показує занижене відсотків на 15-20 значення, порівнював у дні сплати купонів). Як недолік можна зазначити певні проблеми із виводом грошей із банку Сенс, а також відсутність інформації щодо наявної кількості певних облігацій (завжди присутня певна засторога – завести гроші, а потім мати проблеми з їх виводом у разі відсутності достатньої кількості паперів). 2. Кінто – досить зручно купувати (кілька років тому потребували кожного разу підписання купи документів ЕЦП); непоганий асортимент та ціни продажу; виписка на другий робочий день; відсутність обліку нарахованих відсотків. Все перекреслює непомірна жадібність щодо маржи покупки/продажу. 3. ІКУ – тільки зареєструвався та зробив пробні покупки. Враження досить неприємне, перед усім, за наступними моментами: по-перше, вкрай повільне поводження з грошами клієнта, яке практично повністю «з’їдає» начебто певні переваги у цінах на бумаги, відповідно потреба накидання певної «дельти» до грошей, що заводяться під покупку; по-друге, робота у часовому «вікні» 11.00-16.30, повне зникання котирувань до наступної сесії; відсутність (в усякому разі у мене) відповідних виписок. 4. ТОВ «БТС БРОКЕР» - Бонд – взагалі, як на мене край. Два тижні героїчної реєстрації, десятки телефонних дзвінків («це все у зв’язку із позбавленням ліцензії УБ») – на виході 1 (ОДНА!) доступна облігація у асортименті. Виклав сугубо власне враження, може комусь буде й корисно.