Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23042305230623072308 ... 2897>
Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2024 19:12

BIGor написав:
  Дюрі-бачі написав:akurt З точки зору рееміграції (повернення до України) то серед моїх знайомих
є 2 категорії: ІТ-шники та чиновники (помічник депутата) всі бажають скорішої перемоги у війні і повернення додому. От будівельники, вчителі, працівники заводів - повертатися бажання не мають. Хіба станеться чудо і в Україні зарплата виросте хоча б до рівня Румунії (2/3 рівня Чехії чи Польщі, 1/2 рівня Німеччини) і при цьому ціни не виростуть.
В теорії є ще третя категорія: тих, хто сидить тільки на допомозі, але в мене таких знайомих нема, тому не можу говорити ха їх настрої.

Вибірка так собі стосовно ІТ-шників. Я наприклад, бажаю перемоги, але вертатись назад не планую. Знайомі так само.

Тоже если честно не знаю таких. Да, есть нытики, которые сдуру ломанулись в ЮК работая на укр галере с зп 3-4к и теперь ноют как все дорого и денег не хватает. А в местные компании не берут на норм вакансии так как диплом не котируется и стаж через ФОП тоже. А одного собеса как бы ты его не прошел не достаточно - максимум предлагают пробный период на 2-3к, а там типа посмотрим. Но даже они скорее всего переедут в какую-то Польшу в крайнем случае.

Так как гарантировать что не будет повтора войны через пару лет практически невозможно, а без этого возвращаться как-то не приходит в голову.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2024 19:14

BIGor написав:Вибірка так собі стосовно ІТ-шників. Я наприклад, бажаю перемоги, але вертатись назад не планую. Знайомі так само.

Мабуть, так і є.
Я не знаю прикладів бажання повернення в цьому колі осіб.
Колега по колишній роботі сина добре зачепився в Іспанії (хоча планував їхати в Канаду).
Племінник після 1/2 року життя у Варшаві на днях підписав контракт на 1 рік на оренду квартири.
Не уявляю хресника жінки, який працює вже 1/2 року в найбільшому банку Канади, як він повернеться. З місяць тому купив собі нову Honda ZR-V.
Ех, людина швидко звикає до хорошого…
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2024 20:33

Re: Еміграція, заробітчанство

Дюрі-бачі написав:BIGor Типова ситуація майже у всіх, як у кума: дружина пиляє "хочу жити як в Україні" а для цього треба заробляти тисяч 10-15 Є "на руки", а не 3-4 Є. І починаються скандали "на дітях економиш", "я не прислуга щоб сама їсти варила", "найми няню дітям", "тут манікюр не такий"

Ух яка балувана, ще і городська мабуть, та й до гарного швидко звикається. Ну а що робити таке життя. Тому і кажуть що потрібно пожити і в горі і в радості.
BeneFuckTor

Подякував: 261 раз.
Подякували: 27 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2024 20:42

Еміграція, заробітчанство

BeneFuckTor написав:
  Дюрі-бачі написав:BIGor Типова ситуація майже у всіх, як у кума: дружина пиляє "хочу жити як в Україні" а для цього треба заробляти тисяч 10-15 Є "на руки", а не 3-4 Є. І починаються скандали "на дітях економиш", "я не прислуга щоб сама їсти варила", "найми няню дітям", "тут манікюр не такий"

Ух яка балувана, ще і городська мабуть, та й до гарного швидко звикається. Ну а що робити таке життя. Тому і кажуть що потрібно пожити і в горі і в радості.
Залежно від послідовності "горе"-"радість" не всяка сім'я то витримає
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2024 20:42

Можливо в деяких сильно впав рівень життя, по собі скажу, що в Україні було тяжко жити, що в Польщі, але тут є багато інших переваг. Квартир, загородних маєтків, прислуг, швейцарів, садівників і служанок і в Україні не мали. І я б не сказав що в мене якось сильно змінився рівень життя в Польщі.
BIGor

Подякував: 1454 раз.
Подякували: 1860 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2024 20:50

BIGor написав:Можливо в деяких сильно впав рівень життя

У всіх знайомих ІТ-шників кардинально впав рівень життя. Особливо в частині витрат на дітей. В Європі, незалежно від країни, найняти няню, репететиторів, ходити на гуртки гімнастики / музичну школу / кататня на роликах / ... не по карману.
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2024 20:57

BIGor написав:

Можливо в деяких сильно впав рівень життя, по собі скажу, що в Україні було тяжко жити, що в Польщі, але тут є багато інших переваг. Квартир, загородних маєтків, прислуг, швейцарів, садівників і служанок і в Україні не мали. І я б не сказав що в мене якось сильно змінився рівень життя в Польщі.

Ваші заробітки в Польщі зросли, отже рівень комфорту залишився на тому самому рівні. Якби Ви переїхали в Польщу, а доходи залишились би на рівні України - тоді можна було б говорити. Якщо порівнювати в лоб комуналку, бʼюті послуги, медичні послуги, вартість найманого персоналу - тут різниця в рази і ніхто наче з цим не сперечається.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2024 21:12

slonomag написав:А в местные компании не берут на норм вакансии так как диплом не котируется и стаж через ФОП тоже.

а 10 летняя история сертификатов оракл\майкрософт\гугл ?
fox767676

Подякував: 400 раз.
Подякували: 177 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2024 21:15

akurt написав:Гадаю, ця гілка може сміливо претендувати на занесення в Книгу рекордів Гіннеса за кількість домислів та невірних суджень, висмоктаних з пальця.
От який не є класний фахівець rjkz, але коли торкаються буття тих країн, в яких ніколи в житті не був - наприклад Канада та Туреччина, то модна читати тільки із сльозами на очах.

Панове, ну не можна ж так.
Он в повідомлення перед цим пишуть про пустелю в Туреччині.
Насправді країна побила всі рекорди прийому туристів за останні 100 років.
Повторю: побиті всі рекорди прийому туристів і особливо у порівнянні з доковідним 2019 роком, коли вийшли на небачені цифри.
В цьому році мабуть завершено буде будівництво нових пасажирських терміналів в аеропорту Анталії - попередні три НЕ СПРАВЛЯЮТЬСЯ!
Вперше в цьому році в аеропорту Анталії стався збій під час операційної діяльності - приймали та відправляли карколомну кількість літаків.

Спускайтеся з небес на землю.

Не хотів писати, але напишу; в той час як в одній країні Східної Європи вже розбіглися всі захисники, але за мізерні 13 000$ торгують як і раніше виїздом з країни - і ловлять щодня, бо придумують все нові схеми, Туреччина залишається територією безпеки:
- при населенні в 85 000 000 людей 43 000 000 це чоловіки і всі 100% військовозобовʼязані. Всі 100% перебувають на військовому обліку, всі 100% пройшли військову службу і всі 100% готові піднятися на захист своєї Батьківщини.
То навіщо нести повну бздуру про війни з якимось там курдами або якимось там Ізраїлем?
Ну прямо цирк, панове.
Краще частіше озирайтеся по боках.
Буде більше користі.

Є інший бік медалі.
Туреччина не явно, але підтримує Україну, то несіть здуру про Угорщину, про Словаччину. Притихла Румунія. Точно притихла? В неї хіба немає претензій на свої північні та східні землі?
Ото ж.
Курди їх хвилюють…

Треба сподіватися на інше.
На сьогодні якби новому очільнику МЗС - колишньому послу України в Туреччині - вдалося неможливе, то:
- Туреччина має самий сильний військово-морський флот на двох морях; самі сучасні геликоптер-носіі.
- Туреччина сама розробила та почала випуск найсучаснішого в світі танка - жодна країна світу не змогла виконати її замовлення на двигун потужністю 1500 к.с. Розробили самі.
- Туреччина сама розробила та запустила в собі винищувачі 5-го покоління.
- Туреччина не спала міцно та купила - так у Росії - але купила та має найсучасніші засоби боротьби щ літаками противника С-400.
- головне: створено культ військового. Міцний культ! Солдати в мирний час отримують такі гроші, що думають іти шукати десь роботу, чи піти добровільно в армію.

То про що ви тут воду товчите в ступі?
Цирк на дроті…
Якщо ви в бізнесі, фінансах та економіці будете керуватися чутками, гаданням на зрізі огірка та іншою дурнею, то справи ваші будуть кепські.
Щось змінюйте.
Змінюйте, панове. Час не той, щоби залити бздуру в ступу та товкти.

Да, rjkz никогда не был в Турции, равно как и в иране, сомали, йемене, буркина-фасо и пр. И, дайте-ка заглянуть в будущее..., ага, увидел. И никогда не буду.
Хотя, в 2016 году стоял вопрос - куда повезти совсем маленьких тогда детей - в Турцию или Болгарию. Мы ехали не одни, часть нащей компании настаивала на Турции, ну а rjkz, сказал "дайте-ка мне заглянуть в будущее..., ага, в Турцию я детей не повезу, опасно". И поехали в Болгарию.
Уже будучи в своем апаротеле в первой линии от моря (честно говоря очень напомнило Крым), мы смотрели в прямом эфире как диктатор Эрдоган устроил псевдопутч, в результате которого устранил всех своих конкурентов, в том числе, О, УЖАС! пропагандирующих окончательный отход от исламизации некогда шедшей в цивилизованную сторону страны.
Помнится, тогда было несколько весьма стрессовых дней в Турции. Вертолеты стреляли по гражданским объектам, помнится даже несколько граждан (как минимум одна) Украины погибли. Офигенно съездили отдохнуть!
Не помню сколько гражданских тогда погибло. Да кто их считает, когда на кону такие высокие цели?
Конечно, это не идет ни в какое сравнение с землетрясением, когда погибли десятки и десятки тысяч людей. Какое это имеет значение, если Эрдоган ведет Турцию семимильными шагами к победе комму....кхе...исламизма.
После того, как турки, строившие "турецкий городок" в Киеве, очевидно, плохо изучившие свойства грунтов в "самых лучших" строительных университетах, просто обрезали сваи, если они не шли дальше. Очевидно, на пары, когда рассказывали о "ложном отказе" и как быть в таком случае, они не ходили или были под воздействием курительных смесей.
Мало того, мне приходилось быть "смежником" с турецкой строительной компанией, название которой ни запомнить ни выговорить не смог. Сказать честно? Такого пофигизма в вопросах соблюдения технологий я редко встречал. И это был международный контракт.
Собственно с середины и конца 90-х у меня твердое убеждение касательно качествва турецкого строительства. Поэтому хоть и был опечален смертью ...30 тысяч? людей, но не был удивлен.
30 тысяч!
ВОйны не было?
В общем, что сказать?
Да, я не был в Турции. Я во многих странах третьего мира не был. И как-то не стремлюсь. Кто знает, не привалит-ли наспех слепленным бетоном во время очередного землетрясения или кому-то покажется, что я недостаточно похож на правоверного мусульманина.
Насчет Канады - да, я и туда не попал. Но что-то не припомню, чтобы что-то плохое было в моих постах о Канаде. Развитая ДЕМОКРАТИЧЕСКАЯ страна. Не диктатура.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5466 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2024 22:49

Не путайте грешное с праведным: это разные вещи: куда повезти детей на отдых: в Болгарию или в Турцию - и разглагольствовать о войне между Израилем и Турцией.
Я никогда не был в Нью Йорке и пока не собираюсь.
Это же не значит, что я должен нести всякий бред о войне между Нью Йорком и Исландией?
Или означает?
Востаннє редагувалось akurt в Сер 11 вер, 2024 04:02, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
  #<1 ... 23042305230623072308 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість