Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23362337233823392340 ... 2897>
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 10:59

Дякую, за інфо про Монобанк, треба вивчити. Став клієнтом Монобанку всього з місяць - два тому. Не все знаю.
Перше, що скинулося в очі: краще проходить безконтактна оплата.
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 11:01

Для M-Audio. Ось це «вигідніше частку початкового платежа не вносити одразу» у вас не получиться, бо downpayment завжди складає не меньше 20% від ціни нерухомості.
Я підтримую думку Shaman: нічого ви там взагалі не вигадаєте.

Я наводив два приклади реальних:
- купівля будинка в штаті Південна Кароліна за 310 170$ - downment склав 77 542$ (тобто більше за 20%. В даному випадку всі розрахунки робить «Фінансовий консультант», який напряму спілкується з Забудовником/Продавцем та підбирає той чи інший банк з деякого можливо власного списку “любимих» і його ідея була зменшити в подальшому платежі щомісяця). Тобто мова йде НЕ про те, щоби зменшити (!) первинний платіж, а навпаки, збільшити (!). На жаль, дурних немає і всі розуміють, що якщо б downpayment був би не 77 000, а 17 000$, то різниця в 60 000$ однозначно і без питань була би спрямована на інші інвестиції.
При цьому не варто говорити, що зменшення down payment з 77 000$ до 17 000$ є благородною справою, спрямованою на покращення життя безробітного чи когось із невдах: ніхто в цій сфері благодійністю не займається. Фінансовий консультант разом з банком вивчають всі «параметри» Покупця. Хоча роботу Фінансового консультанта оплатить Покупець, але він працює на банк, турбуючись про його добробут. «Нічого особистого, просто бізнес».

Для вивчення приймаються дані: про зарплатню, про бонуси, про наявність акцій американських підприємств, про наявність депозитів в різних фондах. Обовʼязково вивчається, це перше житло, чи друге, і чи буде воно основним.
…Приймається до уваги навіть виписка з e-trade та інших. Так що вам не вдасться щось вигадати/вимутити із семи слів в першому реченні вище.

- також наводив дані про купівлю будинка в іпотеку в приміській території міста San Diego (майже на кордоні з Мексикою) за 2 400 000$ випускником 2018 року University of California. Хлопець вніс downpayment в сумі 480 000$. Це крім “Cash To Close”. Я не думаю, що це було йому легко зробити такий платіж - це приблизно гроші, які він отримує за цілий рік роботи - і тому йому і в голову не прийшло і не приїде достроково закрити «Студентський кредит», який виплачувати ще здається 10 років.

Тим більше, оженився ще студентом та хоче власне кубло, бо за останні 10 років «помикався» по чужих хатках:
- перші три роки університету жив в кампусі в кімнаті на 4-х студентів.
- четвертий рік університету знімав для себе та молодої жінки перероблений в житлове приміщення гараж в однієї кмітливої бабусі. В гаражі виявився грибок в стінах та він з молодою жінкою почав помітно та часто хворіти. То бабуся його як молодого чоловіка молодої жінки переселила до себе в головну кімнату свого будинка, де він милувався молодою жінкою прямо на підлозі (дивани у бабусі не розкладувалися).
- потім два роки винаймав квартиру у азіатів в районі Силіконової долини. Щось більш пристойне не було сенсу брати в оренду, бо працював на Apple не на “Full time”, тобто був у «підвішеному стані»: сьогодні працює, а завтра - ні. Вивчав пропозицію перейти на роботу в San Francisco на зарплатню більше / здається на 340 000$ в рік, але там була купа підводних каменів: а) попадав в іншу «сітку» податків; б) треба було винаймати житло в San Francisco - а там ціни доходили тоді до 6500$ в місяць, тобто маже в три рази вище; в) можна було їздити на роботу електричкою з San Jose а потім ще трамваєм, але він порахував, що буде витрачати тільки на дорогу в день 3 години. Мені тоді сподобалася його фраза: “I am not ready to spend three hours a day of my life on transportation.” г) в нього тоді не було власного авто - але якщо купити тільки для того, щоби трохи швидше дістатися до San Francisco (не факт, бо бувають суттєві корки навіть на Freeway), так зʼявляються витрати на паркування в San Francisco (здається не менше 29$ на день). Як бачите: люди привчені рахувати кожен цент.
- нарешті перейшов на “Full time”, але вже в San Diego замість San Jose - і жінка відразу почала вимагати власне стабільне кубло.
Погодився, не лаятися ж із жінкою…
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 11:08

Дюрі-бачі написав:
  rjkz написав:Сейчас можно еще под 5+% положить на депозит.
Если на растущей экономике, то S&P500 дает 5-8% прироста в год.

Навіщо інвестувати під такі низькі %, коли треба погашати кредит під 7%?

А от хто мав досвід (ніби Дюрі-бачі пробував) - чи варта шкурка вичинки переводити валюту на Interactive Brokers чи Freedom Finance і вкадатися в такий фонд американських компаній або подібний? Я не прошу вангувати дохідність, бо зрозуміло що вона з року в рік може суттєво відрізнятися. Але допустим я розраховую на 7-8%, то включаючи різноманітні комісії за перевод, комісії брокера, спреди, може ще податки і т.п. - чи є сенс розглядати альтернативу валютним ОВДП, де зараз до 4,4%, але в пару кліків, без комісій та податків. Хочу спробувати, але не на велику суму
The_Rebel

Подякував: 98 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 11:14

The_Rebel Зараз я цим не хочу займатись, бо вивести з України валюту трохи геморойно, але цілком можливо, а от найбільша проблема це нормально завести гроші назад в Україну щоб не заблокували в банку, не змусили платити 18+5% з прибутку порахованого в гривні...
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 11:21

Дюрі-бачі
Зрозуміло, дякую, якраз ці питання для мене також "проблемні". Хіба можна подумати перевести таку сума, яку не чіпати декілька років. А вже через 3-5 років заморочитися один раз із вводом і податковою
The_Rebel

Подякував: 98 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 12:54

The_Rebel написав:Дюрі-бачі
Зрозуміло, дякую, якраз ці питання для мене також "проблемні". Хіба можна подумати перевести таку сума, яку не чіпати декілька років. А вже через 3-5 років заморочитися один раз із вводом і податковою

Є ризик заплатити через 5 років податок фактично зі всієї суми, причому навіть у разі отримання збитків. Навіть не враховуючи, що податкова може просто сказати, що ваші документи про переказ надто старі, і вони вам їх не зарахують як витрати.
M-Audio

Подякував: 632 раз.
Подякували: 502 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 13:14

akurt написав:Для M-Audio. Ось це «вигідніше частку початкового платежа не вносити одразу» у вас не получиться, бо downpayment завжди складає не меньше 20% від ціни нерухомості.
Звісно ж це має сенс тільки якщо грошей в наявності є більше, ніж вимагає банк для початкового внеску. Тоді є вибір - або збільшити початковий внесок, або збільшити щомісячний платіж, "підсилюючи" його заощадженими коштами. Чи і те, і інше разом. Якщо грошей є тільки на мінімальний внесок, то й говорити нема про що.
Я підтримую думку Shaman: нічого ви там взагалі не вигадаєте.
Трохи подумав, і зрозумів, що так і є. Тримати гроші має сенс тільки тоді, коли їх можна вкласти з прибутком вищім, ніж відсоток по кредиту. Ніяка схема з "підсиленням" цей баланс не змінить.
Хоча роботу Фінансового консультанта оплатить Покупець, але він працює на банк, турбуючись про його добробут. «Нічого особистого, просто бізнес».
Не зрозумілий сенс звернення до такого "фінансового консультанта". Якщо це обов'язкова процедура, то це ніякий не консультант, а рівно протилежна сторона, а покупцю для отримання слушної консультації треба додатково звертатись до справжнього консультанта, або ж думати самому, а потім відстоювати свою точку зору і перед цим фейковим консультантом, і перед банком.
і тому йому і в голову не прийшло і не приїде достроково закрити «Студентський кредит», який виплачувати ще здається 10 років.
Те ж саме - якщо є гроші на погашення кредиту, і немає куди їх прилаштувати з більшою доходністю, ніж відсотки по цьому кредиту, то треба гасити. Якщо купівля житла в пріорітеті, і гроші потрібні саме для цього -- то значить на погашення студентського кредиту грошей немає. Та навіть якщо хочеться мати якусь суму "на чорний день", а не віддати в рахунок погашення -- те саме.
Як бачите: люди привчені рахувати кожен цент.
Це не зовсім "кожний цент", це незначні, але регулярні витрати, що за роки складуть суттєві кошти (або вийдуть купою змарнованого часу).
M-Audio

Подякував: 632 раз.
Подякували: 502 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 14:08

Re: Еміграція, заробітчанство

M-Audio написав:Це не зовсім "кожний цент", це незначні, але регулярні витрати, що за роки складуть суттєві кошти (або вийдуть купою змарнованого часу).

А в мене склалось враження, що "за деревами лісу не бачать". Наче вся базова фін грамотність починається з "ведення обліку витрат". А от щось в Європі знайти людину яка знає скільки в неї яких підписок важко, підозрюю, що в США так же ...
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 14:44

M-Audio написав:Не зрозумілий сенс звернення до такого "фінансового консультанта". Якщо це обов'язкова процедура, то це ніякий не консультант, а рівно протилежна сторона, а покупцю для отримання слушної консультації треба додатково звертатись до справжнього консультанта, або ж думати самому, а потім відстоювати свою точку зору і перед цим фейковим консультантом, і перед банком.

Ну як всі впевнилися, є багато чого того, що не розуміють наші люди в житті США.
Наприклад: щорічну податкову Декларацію можна подати самому, не відходячі від канапи.
Але в 99% випадків наймають фінансового консультанта/бухгалетра і той за них натискає кнопки.
Часто отримують виграш на рівні оплати його праці.

При купівлі нерухомості з"являється посредник - і це не брехливий рієлтор - якому довіряють: банк та Забудовник. Вони будуть впевнені: що все ОК і гроші ніде не дінуться і клієнт надійний перевірений.
Часто Забудовник РЕКОМЕНДУЄ конкретну людину.
Якщо клієнт буде співпрацювати саме з нею, то при кінцевих розрахунках при старті проживання клієнт отрмає від Забудовника додатковий бонус, наприклад в 2 000 доларів.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 16:31

Дюрі-бачі написав:The_Rebel Зараз я цим не хочу займатись, бо вивести з України валюту трохи геморойно, але цілком можливо, а от найбільша проблема це нормально завести гроші назад в Україну щоб не заблокували в банку, не змусили платити 18+5% з прибутку порахованого в гривні...

Може це не з цієї опери але я переказую час від часу з Німеччини вказуючи як допомога сімї на рахунок родичів в Кредо в Україні.
Проблем з податковою не виникало.
Хомякоид

Подякував: 3097 раз.
Подякували: 441 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 23362337233823392340 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему