ЛАД написав:... Томос, на мой взгляд, был не первоочередной задачей, ...
вже питав, але відповіді немає - а чим вам Томос так завадив? особисто вам? тим, що дратує москалів?
Дивне запитання 1 Якого віросповідання міг бути совковий парторг? Як на мене - то тільки філіалу РПЦ в Україні 2 Ясно , що коли Томос робить його агентурну явку-паленою(бо не канонічна) , а ПЦУ важливішою ( бо вона реальна і канонічна) - то парторгу це не подобається.
взагалі то радянська людина мала бути атеїстом - тому так й цікаво, чому ЛАДа так муляє Томос, якщо він далека від релігії людина...
andrijk777 написав:Приведіть приклад довготривалої війни де ВВП однієї сторони на порядок більше ВВП іншої. Я не згідний з Арестовичем тільки в термінах.
але ми воюємо за допомогою союзників, розмір ВВП яких з Рашею нема навіть сенсу порівнювати.
а Раша допомоги не отримує, навпаки, союзники нафту купують за півціни, а санкційну продукцію продають х2, х3.
РПЦ - чужа церква в Україні, ПЦУ - своя - це-перше. розкол - це лише бачення РПЦ, яка не хоче віддавати захапане. до речі, на підставі якого Томосу існує РПЦ?
календар григоріанський, так про всяк випадок. шиза в тому що документи та повсякденне життя по григоріанському календарю, а свята по Юліанському - це притамано лише РПЦ й ще парі церков.
я не воцерковлена людина (ви скоріш всього теж), але цікавився цим питанням, щоб розуміти чому Томос має місце, а претензії РПЦ - імперські залишки. й навколо мене навіть не видно цих старостильників. Покрова - 1 жовтня як й в Україні загалом
andrijk777 написав:Приведіть приклад довготривалої війни де ВВП однієї сторони на порядок більше ВВП іншої. Я не згідний з Арестовичем тільки в термінах.
але ми воюємо за допомогою союзників, розмір ВВП яких з Рашею нема навіть сенсу порівнювати.
а Раша допомоги не отримує, навпаки, союзники нафту купують за півціни, а санкційну продукцію продають х2, х3.
Щось в бюджеті США на наступний рік з допомогою не дуже. Та й в ЄС настрої песимістичні. Насправді тут навіть не ВВП головне, а спроможності виготовляти озброєння - багато озброєння і вчасно, а не на завтра-післязавтра. От по спроможностях - судість самі, як союзники справляється виготовлення елементарного стрільна для арти і як справляється союзник рфії - пн. Корея.
Banderlog Вибачаюся. чісто поцікавитися. А ви на підставі яких , не державних, церковних документів зараз існуєте? А то ви як би зараз секта а не церква, самі себе придумали самостійність, самі себе назвали православними, ще й українськими. Документік покажітє від вселенського патріархату
Священник сміливо називає речі своїми іменами: путін – це предтеча антихриста; патріарх РПЦ кіріл благословляє вбивства українців, проповідує антихристиянські ідеї, підтримує та сприяє військовій агресії рф в Україні, а його священники освячують зброю, що вбиває наших людей.
Чернігівський священик московського патріархату отець Петро прямо і чітко заявляє, що УПЦ не має ні морального, ні християнського права залишатися частиною РПЦ і фактично бути співучасником антилюдських дій російських архієреїв.
Як висновок – він закликає очільника УПЦ Онуфрія вийти у канонічному порядку зі складу російської церкви.
3. В своей жизни и деятельности Украинская Православная Церковь руководствуется Определением Архиерейского Собора Русской Православной Церкви 1990 года «Об Украинской Православной Церкви», Грамотой Патриарха Московского и всея Руси 1990 года и Уставом Украинской Православной Церкви, который утверждается ее Предстоятелем и одобряется Патриархом Московским и всея Руси. ... 5. Предстоятель Украинской Православной Церкви избирается епископатом Украинской Православной Церкви и благословляется Святейшим Патриархом Московским и всея Руси. ... 6. Имя Предстоятеля поминается во всех храмах Украинской Православной Церкви после имени Патриарха Московского и всея Руси.