Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Frant написав:Питання не про окупність, а про мінімальний комфорт при відсутності електроенергії 220 вольт.
Ще раз, 5кВт електростанція зимою у пасмурні дні видасть 50-200 ват
залежить від панелей. на строімдомі є грамотний дядько, в якого на інверторі два стрінги з різними типами панелей. і той стрінг що N type дає реально майже вдвічі в погану погоду.
trololo У этого дяденьки бензиновый Прадо 4.0 наверно жрет меньше дизельного 2,8 потому что он в правильной фирме правильный газ правильно,с позолоченными болтиками, поставил???
барабашов написав:trololo Киловатт даёт то поле или киловатт часов?
я ж написав - 10 квт поле (який тип панелей не в курсі) в найгіршому варіанті дає 100-150 квт год генерації за місяць. це реальні, а не розрахункові дані. + реальні дані від дядька із двома різними стрінгами.
барабашов написав:trololo У этого дяденьки бензиновый Прадо 4.0 наверно жрет меньше дизельного 2,8 потому что он в правильной фирме правильный газ правильно,с позолоченными болтиками, поставил???
можна писати якось чітше та простіше, без дебільних аналогій. ви заперечуєте, що в різних панелей може бути різна ефективність у хмарну погоду? а дядько той бреше?
щось картинка не вставляється, але ось його пряма цитата:
А я от кожен ранок дивлюсь на графіки і шкодую що перший стрінг не взяв н-тайп. А щодо "дійсно вирішували" це все відносно, поки не порівняєш не зрозумієш. Ось приклад.
Два стрінги сумарним номіналом у 9кВт, видають сумарно 331Вт (це близько 4% від номіналу, подібно до зимових умов), Ntype 214Вт, Ptype 117Вт, це означає що будь в мене два стрінги звичайні я би мав в цей момент 234Вт, а якщо обидва Ntype то 428Вт. І якось другий варіант мені подобається куди більше.
барабашов написав:trololo Киловатт даёт то поле или киловатт часов?
я ж написав - 10 квт поле (який тип панелей не в курсі) в найгіршому варіанті дає 100-150 квт год генерації за місяць. це реальні, а не розрахункові дані. + реальні дані від дядька із двома різними стрінгами.
Зарядний струм (А): 54 Струм розряду (А): 42 но да вариант поинтереснее экофлоу/блюетти где 60% ценника доплата за новизну/упаковку / брэнд.
багато залежить від конкретної БМС на конкретній батареї, але струм розряду заряду 0.5С (зарядка за 2 години) вказується як номінальний режим роботи будь яких сучасних LIFEPO комірок, при якому гарантується заявлена кількість циклів (4000 чи скільки там). але якщо БМС дозволяє, нема великих проблем заряджати на 1С (за одну годину), якщо треба і є такі можливості. так, батарейка трохи нагріється, може навіть пузо вилізе, але це допустимий режим роботи, який просто знижує ресурс батареї трохи швидше. тому розумно користуватись на 0.5С а 1С ставити якщо світло буде по три години на добу.
а от літій іонні які заряджають на струмах до 1С - це бомба сповільненої дії
Востаннє редагувалось trololo в Сер 09 жов, 2024 12:57, всього редагувалось 1 раз.