Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 7273747576 ... 126>
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 14:02

барабашов написав:Трулоло ты по диплому электрик с КИСИ где КоляПГС в 21 год полысел на горку или юрист(оттудова????)?
Диод Д9А от туннельного на столе или на плате отличишь и от динистора их оба?
Чем варикап от них отличается знаешь?
Или ты как папа Жирика, проФФесионал нигде?
Надо было выбирать профессию мамы, стоматологи и гинекологи они в материале

ну а я тобі до логопеда пораджу сходити. може будем технічні питання обговорювати, а не переходити на особистості? бо просто сратись мені не цікаво, цікаво дізнатись про те, що я не знаю.

діод від діністора не відрізню. а ти не відрізниш панель P type від N type. от тільки ми обговорювати сонячні панелі, а не діністори.

диплома електрика в мене нема, але електрику в будинку я робив собі сам, і я впевнений, що ти теж як і Бетон наприклад не знаєш без гугла що таке AFDD і для чого воно в будинку. паяй свої діоди і пиши про те в чому розбираєшься.
trololo

Подякував: 2691 раз.
Подякували: 1423 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 14:16

Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

а газовий, та й навіть дизельний генератор з аккумами і інвертором краще

Фейслесс же ж про це питав

до речі подивіться кадри з флориди, у нас звісно клімат не той, але теж не подарунковий, та й з неба окрім граду може ще багато чого прилетіти

сонячні панелі - ніжна і потребуюча постійного догляду штука з дуже сумнівною єфективністю в нашому кліматі
Востаннє редагувалось kingkongovets в Сер 09 жов, 2024 14:17, всього редагувалось 1 раз.
kingkongovets

Подякував: 1316 раз.
Подякували: 2726 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 14:18

kingkongovets написав:сонячні панелі - ніжна і потребуюча постійного догляду штука з дуже сумнівною єфективністю в нашому кліматі

за останні пару років ефективність стала сильно краще (за рахунок здешевшання акумів, панелей та підняття тарифу). який догляд потрібен панелям? миття від пилу якщо довго дощів не було - більше косметична процедура, ніж технічна. от град сильний це да, пару раз в рік буде трохи лячно за кровні грошики і математику окупаємості побитих панелей :mrgreen: але може і машину побити, це ж не значить пішком ходить тепер.

а ще в мене збили якось крилату блідіну над головою, там якщо не пощастить то взагалі окупаємость всього будівництва стає зовсім непривабливою, не тільки відносно панелей.

зараз непогану станцію можна зібрати десь за 5куе (600-1300 інвертор, 2000 панелі, 1000-1500 акум). на фоні кошторису типового будівниццтва від 100к це не глобальні затрати за автономність 7 міс в рік та економію 12 міс в рік, тим більше які в теорії окупляться менше ніж за 10 років. а якщо додати ще можливість заряджати авто (мінус бенз), продавати надлишок (зелений тариф), перекачувати акумом нічний тариф у денний (економія 50% на тарифі), то все не так погано.

я 3-4 роки назад рахував (коли починав будівництво), цифри були ЗНААЧНо гірше і без зеленого тарифу сенсу було небагато.
Востаннє редагувалось trololo в Сер 09 жов, 2024 14:34, всього редагувалось 1 раз.
trololo

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 14:23

Wirująświatła написав:
  Faceless написав:Наприклад, Pytes e-box 48100r, струм зарядки до 100А

Стандартний струм заряду: 50A Максимальний струм заряду: 50A...

https://epicentrk.ua/ua/shop/mplc-akumu ... gIq_vD_BwE

https://www.pytesusa.com/E-BOX-Series/E-Box-48100R.html
Maximum Continuous Charge Current 100A
Standard Continuous Charge Current 50A

Я якось офсайту виробника більше довіряю, ніж йопіку
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 14:31

Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

trololo написав:
  kingkongovets написав:сонячні панелі - ніжна і потребуюча постійного догляду штука з дуже сумнівною єфективністю в нашому кліматі

за останні пару років ефективність стала сильно краще (за рахунок здешевшання акумів, панелей та підняття тарифу). який догляд потрібен панелям? миття від пилу якщо довго дощів не було - більше косметична процедура, ніж технічна. от град сильний це да, пару раз в рік буде трохи лячно за кровні грошики і математику окупаємості побитих панелей :mrgreen: але може і машину побити, це ж не значить пішком ходить тепер.

а ще в мене збили якось крилату блідіну над головою, там якщо не пощастить то взагалі окупаємость всього будівництва стає зовсім непривабливою, не тільки відносно панелей.
отож, ви ж самі все прекрасно розумієте)

зи: до речі щоб другий раз не вставати - вид з ТТ на південно-захід
Зображення
Востаннє редагувалось kingkongovets в Сер 09 жов, 2024 14:37, всього редагувалось 1 раз.
kingkongovets

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 14:35

Re: Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

Сто ампер с розетки - 22квт отбираемая с сети дома мощность
50 - 11квт, не всякая проводка это позволит, мало какой дом рассчитан на одновременную такую зарядку и потребление моментное по пику подводимой к квартире мощности(это я про безгазовый новострой говорю с проводами толщиной в мизинец от щитка в квартиру), не всякая розетка 50А переварит
А там где "греется" там и до пожара недалеко
И в домовых сетях, и на вводе(в том числе и на вводе с 10Кв кабеля в домовой трансформатор) КЗ там где плохо обжато сделает тоже хороший фейерверк.
барабашов

Подякував: 293 раз.
Подякували: 361 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 14:36

kingkongovets

найрозумніше буде все продати і втікти, якщо вже набудував. але ж ми всі (майже) поки що тут, із якимись надіями на краще..
trololo

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 14:40

барабашов написав:Сто ампер с розетки - 22квт отбираемая с сети дома мощность
50 - 11квт, не всякая проводка это позволит, мало какой дом рассчитан на одновременную такую зарядку и потребление моментное по пику подводимой к квартире мощности(это я про безгазовый новострой говорю с проводами толщиной в мизинец от щитка в квартиру), не всякая розетка 50А переварит
А там где "греется" там и до пожара недалеко
И в домовых сетях, и на вводе(в том числе и на вводе с 10Кв кабеля в домовой трансформатор) КЗ там где плохо обжато сделает тоже хороший фейерверк.

які 22 квт?? :mrgreen: напруга на акумуляторі не 230 :mrgreen:

це пипець, ти ж взагалі нуль по цій темі, а даєш якісь поради людям. нє наврєді!
Востаннє редагувалось trololo в Сер 09 жов, 2024 14:43, всього редагувалось 1 раз.
trololo

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 14:40

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

trololo написав:kingkongovets

найрозумніше буде все продати і втікти, якщо вже набудував. але ж ми всі (майже) поки що тут, із якимись надіями на краще..
та я не думаю, що це найрозумніше
але ж як сказав живий класик «пабацим-пабацим»(с)
kingkongovets

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 14:42

Re: Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

барабашов написав:мало какой дом рассчитан на одновременную такую зарядку
1 В кожному будинку ПЕРЕД лічильником стоїть автомат який відсікає потужність вищу ніж видані на цей лічильник техумови
2 Якщо однофазна мережа - то потужність дають не вище 7-8 квт, якщо трьохфазна то 22квт це всього 30ампер по жилі
3 Побутові резетки розраховані не вище 16 ампер. Все що вище - це промислові розєми
budivelnik

Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
  #<1 ... 7273747576 ... 126>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему