Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 24482449245024512452 ... 2900>
Повідомлення Додано: Чет 21 лис, 2024 13:53

slonomag написав:
Единственный плюс от такой схемы, это если ты имеешь ~75к евро в год, то разделив их, ты по налогам выйдешь примерно в 0, но зато через 20 лет твоей жене вроде как будет полагаться пенсия так как она типа работала.

Хотя опять же надо считать, так как когда ты сам платишь повышенные налоги, то тебе и пенсия потом будет х2, а когда делишь на двоих зп, то и пенсия будет чуть больше минимальной.

Так что я бы не назвал это оптимизацией, это больше жена должна настаивать на таком варианте, чтобы ты потом в 60 лет не сбежал никуда с 3к евро пенсией, а она не осталась ни с чем.

П.С. Ну конечно может в Германии не так. Эта вся инфа по Испании.

А сколько лет надо платить налоги с 75к евро в год дохода брутто, чтобы в 60 лет выйти на пенсию 3к евро ?
vladimir07

Подякував: 60 раз.
Подякували: 141 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 21 лис, 2024 15:31

vladimir07 написав:
  slonomag написав:
Единственный плюс от такой схемы, это если ты имеешь ~75к евро в год, то разделив их, ты по налогам выйдешь примерно в 0, но зато через 20 лет твоей жене вроде как будет полагаться пенсия так как она типа работала.

Хотя опять же надо считать, так как когда ты сам платишь повышенные налоги, то тебе и пенсия потом будет х2, а когда делишь на двоих зп, то и пенсия будет чуть больше минимальной.

Так что я бы не назвал это оптимизацией, это больше жена должна настаивать на таком варианте, чтобы ты потом в 60 лет не сбежал никуда с 3к евро пенсией, а она не осталась ни с чем.

А сколько лет надо платить налоги с 75к евро в год дохода брутто, чтобы в 60 лет выйти на пенсию 3к евро ?

Хз, я не считал. Ну так на вскидку 2е работающих 30 лет (полная пенсия в Испании после 30 лет соц взносов, если раньше выходишь, то там что-то около -3% за каждый год что тебе не хватает) с зп 2к у каждого (25к/год) будут иметь где-то 1250евро пенсии. Тоесть 2500 на 2х.

При повышенной зп например 3к евро в месяц у каждого (72к/год на двоих) пенсия выйдет около 3.5к (суммарно).

Поэтому думаю что 30 лет с зп 75к где-то 3к евро пенсии и дадут 1му человеку.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Чет 21 лис, 2024 15:43

Re: Еміграція, заробітчанство

slonomag написав:
  vladimir07 написав:
  slonomag написав:

Хз, я не считал. Ну так на вскидку 2е работающих 30 лет (полная пенсия в Испании после 30 лет соц взносов, если раньше выходишь, то там что-то около -3% за каждый год что тебе не хватает) с зп 2к у каждого (25к/год) будут иметь где-то 1250евро пенсии. Тоесть 2500 на 2х.

При повышенной зп например 3к евро в месяц у каждого (72к/год на двоих) пенсия выйдет около 3.5к (суммарно).

Поэтому думаю что 30 лет с зп 75к где-то 3к евро пенсии и дадут 1му человеку.
Які ж там відрахування на соц страхування? Якось математика плохо сходиться, пенсія майже дорівнює ЗП
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 21 лис, 2024 16:04

Faceless написав:Які ж там відрахування на соц страхування? Якось математика плохо сходиться, пенсія майже дорівнює ЗП

Так відрахування платяться 30 років, а пенсія 10-15.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 21 лис, 2024 16:07

Gastarbaiter написав:
  Faceless написав:Які ж там відрахування на соц страхування? Якось математика плохо сходиться, пенсія майже дорівнює ЗП

А есть сравнения платишь 10 лет- пенсия % от з/п, платишь 20 лет - % от з/п? :)
Я знаю реальность Канада 10 лет стажа. Люди работают дальше активно и более осознанно )
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 21 лис, 2024 16:28

Відповідь на ці питання частково можна отримати з наведених нижче свіжих даних на прикладі Франції.
Дані отримані з першоджерел. Конкретні прізвища називати не буду.

Українець номер 1. Вік 35 років. Отримав безкоштовне житло на півдні Франції в місті Auch, яке славиться своїм собором схожої назви та розмірами із знаменитим "Собором Паризької Богоматері".
За допомогою української діаспори влаштувався на роботу в Соціальний центр - допомога біженцям та малозабезпеченим людям продуктами харчування. Французську мову практично не знає. Отримує мінімалку - 10 євро за годину. З цих 10 євро на руки припадає 7,5 євро.
Робочий тиждень у Франції - 35 годин. Таким чином, на руки за 4 тижня може отримати 35х7,5х4=1050 євро ЧИСТИМИ.
Не можу сказати, як саме він витрачає гроші, єдине що скажу: на харчі НЕ витрачає навіть 0,01 євро на місяць. Місце роботи таке. Специфічне. Є все: від бананів та артишоків до твердих сирів та ковбас.
Не думаю, що думає про пенсію.
Звісно, при таких прибутках не можна купити квартиру (орієнтир цін у Франції 300 000 євро - можна знайти невеличку квартиру за 100 000 євро. Ціна оренди квартири - приблизно 500 євро на місяць).

Українець номер 2. Надав докладну інформацію про витрати. Дуже цікаво.
- витрати на іпотеку - будинок куплено в 2021 році за 140 000 євро, термін іпотеки - 30 років. Щомісячний платіж 650 євро.
- витрати на кредит на авто (КІА KONA Electric) - 250 євро на місяць.
- витрати на електрику - 100 євро на місяць.
- витрати на бензин - 0 (нуль) - зарядка авто вдома.
- витрати на телефонію та інтернет - 50 євро на місяць.
- витрати на водопостачання та водовідведення - 10 євро на місяць.

Всього витрати на місяць: 1060 євро.

Витрати на харчування порахувати важко - то є свята та подорожі, то немає.
Мої респонденти оцінили загальні витрати на проживання родини двох осіб в цілому в 2000 євро на місяць. Звісно, таку суму треба мати ЧИСТИМИ.
В цій родині чоловік отримує приблизно 3000 євро, а жінка орієнтовно 1300 євро на місяць чистими.
Жінка того чоловіка сказала, що для отримання мінімальної пенсії достатньо мати стаж офіційний підтверджений на постійні роботі в 5 років.
Цифри двох протилежних варіантів чисто для інформації.
akurt

Подякував: 4002 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 21 лис, 2024 16:56

stm написав:А есть сравнения платишь 10 лет- пенсия % от з/п, платишь 20 лет - % от з/п? :)
Я знаю реальность Канада 10 лет стажа. Люди работают дальше активно и более осознанно )

У Польщі суму, накопичену на пенсійному рахунку, ділять на прогнозовану тривалість життя (22 роки для 60-річних та 18 років для 65-річних). Внески у ПФ 19.5%. Тобто з кожної з/п отримаєш 0.074%/0.09% майбутньої пенсії. Відповідно, кожен відпрацьований рік дає пенсію приблизно 1% від з/п.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 21 лис, 2024 17:41

Gastarbaiter написав:

Так все одно виходить що треба відкласти половину ЗП
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 21 лис, 2024 17:49

Так взносы тоже ведь не 3 копейки. Например у меня 600евро в месяц * 30 лет = 108к за 30 лет. Вкладывая их в какой-то фонд можно было бы наверное и без государства насобирать лет на 10 безбедной жизни на пенсии. При том что тут пенсия начинается в 66, то вот 66 - 76 ты мог бы и сам себе закрыть этими деньгами. А там и помирать пора )

Так что такое, я бы не сказал что прям такой уж дисбаланс.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Чет 21 лис, 2024 17:52

Faceless написав:
Gastarbaiter написав:

Так все одно виходить що треба відкласти половину ЗП

Такие расчеты не работают.
Отложенные в ПФ деньги не лежат там просто так, а вкладываются в низкорисковые активы. Даже при очень небольшом проценте за 15 лет (средняя продолжительность оборота средств) прибавка получается весьма немалая.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6468 раз.
Подякували: 21604 раз.

Профіль

132
82
38
2
  #<1 ... 24482449245024512452 ... 2900>
Форум:
+ Додати