|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Чет 05 гру, 2024 22:24
АндрейМ Я взагалі проти мобілізації. Військовий - професія.
Така як інші, чи примусова? Ну типу, якщо війна, то діючі 250 тисяч хто на момент в ЗСУ захищають., а більше нікого не чіпаємо. Бо інші може і мають досвід, але не мають на момент професії військового. То можуть не йти захищати, так? Нема діючого контракту - не військовий же? Чи все ж тих, хто колись хоча б рік служив , примусити можна, а хто не служив зовсім - не можна ? Чи тримати армію 1 млн, щоб «захищати мають лише військові», і оцей мільйон служив і чекав війну?
-
Hotab
-
-
- Подякував: 404 раз.
- Подякували: 2471 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
4
2
Додано: Чет 05 гру, 2024 22:31
АндрейМ написав: wild.tomcat написав:в сша існує інститут офіцерів запасу.
Так, існує, але теж на контрактній основі. У контракті зазначається скільки років людина проведе у регулярній армії, а скільки - у запасі. Перебування у запасі не визначається законом або навичками, які людина здобула в армії, а виключно контрактом. Після закінчення контракту людина не буде в запасі. wild.tomcat написав: не думаю, що у випадку потреби, коли тих 14 млн 18-25 стане не вистачати, вони не змінять законодавство.
Мабуть, Ви і праві. Я взагалі проти мобілізації. Військовий - професія. Я лише зазначив чому американці так наполягають на мобілізації 18-25 річних, і чому це не залежить від прізвища американського посадовця. У них так прийнято, ось вони і нам це "рекомендують".
я з вами сильно то і не сперечався, я лише зауважив, що 18-25 то лише рядовий склад. стосовно мобілізації - як би там не було, жодна країна не має в мирний час діючої армії, якої буде достатньо для хоч якогось більш менш масштабного конфлікту, не кажучи вже про щось глобальне. навіть ті ж сша, те, що військовий то професія, то так, але де нам взяти тих професійних військових в такій кількості? я не впевнений, що ми змогли б утримувати армію 1-1.5 млн осіб на постійній основі, це при населенню то ~40 млн станом на 22й рік. он сша має 2.7 млн на 300 млн населення, тобто десь 0.9%. думаю що і в нас процент співмірний був, нехай навіть половина від того. це якщо просто по кількості. а якщо ще й по фінансах рахувати....
-
wild.tomcat
-
-
- Подякував: 45 раз.
- Подякували: 282 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 05 гру, 2024 22:44
Из воспоминаний Ольги Петровны Красильниковой:
"...Весной 1918 года мой племянник, одиннадцатилетний Сережа Оже де Ронкур вместе с другими мальчиками-кадетами возвращался из корпуса домой в Севастополь. Мальчешек не старше 13 лет был целый вагон. Поезд остановили части Красной Армии, вывели ребят и поставили под пулемет. Большинство мальчиков сохранили стойкость духа, но некоторые плакали и на коленях умоляли о пощаде.
Расстреляли всех..."
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Чет 05 гру, 2024 22:54
Hotab написав:АндрейМ Я взагалі проти мобілізації. Військовий - професія.
Така як інші, чи примусова? Ну типу, якщо війна, то діючі 250 тисяч хто на момент в ЗСУ захищають., а більше нікого не чіпаємо. Бо інші може і мають досвід, але не мають на момент професії військового. То можуть не йти захищати, так? Нема діючого контракту - не військовий же? Чи все ж тих, хто колись хоча б рік служив , примусити можна, а хто не служив зовсім - не можна ? Чи тримати армію 1 млн, щоб «захищати мають лише військові», і оцей мільйон служив і чекав війну?
Чому не зробити(ще років 20-30тому) так: пропустити всіх придатних через віськові навчання(2-3міс) і відпустити додому. І "раптом війна" - то всі вже і зареєстровані(шукати/виловлювати не треба) і навчені, а не "не тримали навіть, зброю в руках"! А то зробили якесь #чортішо - воюють потужні воїни-каліки, обмежено придатні, і "дідугани" 55+🤦🏻
-
Успіх
-
-
- Заблокований
- Подякував: 274 раз.
- Подякували: 1007 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
8
1
5
Додано: Чет 05 гру, 2024 23:04
Hotab написав:АндрейМ Я взагалі проти мобілізації. Військовий - професія.
начальник одного з тцк на брифінгу сказав: З працівників ТЦК жодної бригади створити неможливо Він пояснив це тим, що працівники ТЦК та СП - цивільні особи. З них можна створити лише якісь будівельні бригади - зауважив майор самі військові кажуть, що будівельники це цивільні.
-
Бетон
-
-
- Подякував: 192 раз.
- Подякували: 407 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Чет 05 гру, 2024 23:04
Успіх пропустити всіх придатних через віськові навчання(2-3міс) і відпустити додому. І "раптом війна" - то всі вже і зареєстровані(шукати/виловлювати не треба) і навчені,
1. Один раз не вийде. Збори щорічно треба 2. А хто вони, оті бажаючі «якщо що, то я в окоп і в атаку»?? Який у них матеріальний (а інших я не знаю) бути у вічному стендбаї забезкоштовно, а якщо щось, то іти і помирати? Навіщо це їм? Якщо військовий іде служити на контракт, то він буде 5 (чи скільки там) років отримувати гроші, але під ризиком, що якщо що, то він перший зустріне ворога груддю. А інші можливо навіть і не дізнаються, що той контрактник їх захищає (як з 14-го року наприклад ти не знав і не цікавився, а що там на Донбасі) . І знає, що якщо щось глобальне, то і він і інші будуть захищати, але у нього як у навченого контрактника більші шанси вижити. Але навіщо оте що пропонуєш ти отому мужику?
-
Hotab
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
4
2
Додано: Чет 05 гру, 2024 23:07
Успіх написав:Так отож! Тут багато хто кричить типу "Зе геть!" А по факту, то вибрати і нема з кого! Тож нах вам ті вибори, що би що? Щоб просто "лиш би не Зе"? Ну тоді в пса Патрона є всі шанси стати наступним президентом 
які пропозиції тоді? вибори більше ніколи не проводимо? і якщо користуватися логікою долярчика, то можна ж поцікавитися, навіщо тоді було проводити вибори в 19? "що би що?"? (с)
-
wild.tomcat
-
-
- Подякував: 45 раз.
- Подякували: 282 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 05 гру, 2024 23:09
Бетон З них можна створити лише якісь будівельні бригади - зауважив майор
самі військові кажуть, що будівельники це цивільні.
З них (з цивільних ТЦК) створити можна рівно те саме, що і з будівельників. Тобто будь кого. Але оті цивільні ТЦК під бронею, бо вони проводять мобілізацію. Так само як під бронею ті, хто вчать дітей в школі. А будівництво «не на часі»)
-
Hotab
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
4
2
Додано: Чет 05 гру, 2024 23:15
Hotab написав:Бетон З них можна створити лише якісь будівельні бригади - зауважив майор
самі військові кажуть, що будівельники це цивільні.
З них (з цивільних ТЦК) створити можна рівно те саме, що і з будівельників. Тобто будь кого. Але оті цивільні ТЦК під бронею, бо вони проводять мобілізацію. Так само як під бронею ті, хто вчать дітей в школі. А будівництво «не на часі»)
ви так все розклали, що я застиг в недоумении. казали ж в школі, що космонавта або президента можна зробити і з обізяни або собаки. не збрехали - собаки полетіли в космос, а обізяни (мавпи)..ну зрозуміло)
-
Бетон
-
-
- Подякував: 192 раз.
- Подякували: 407 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Чет 05 гру, 2024 23:35
Hotab написав:1. Один раз не вийде. Збори щорічно треба
Достатньо раз на 3-5років! Hotab написав:2. А хто вони, оті бажаючі «якщо що, то я в окоп і в атаку»?? Який у них матеріальний (а інших я не знаю) бути у вічному стендбаї забезкоштовно, а якщо щось, то іти і помирати? Навіщо це їм?
Так хоч ЧІТКО ВСІ будуть знати, що їх очікує! А то бачиш - "раптом війна" - а ніхто толком і не готовий, і в шоці "чому він має йти на фронт?" Як от Успіх  - в шоці, що і ніколи НЕ служив(строкову службу) і обмежено придатний - а пішов " в першій черзі/в перших рядах"! Як так?©🤦 Hotab написав:А інші можливо навіть і не дізнаються, що той контрактник їх захищає (як з 14-го року наприклад ти не знав і не цікавився, а що там на Донбасі)
Як не цікавився? В нас регулярно на базарі збирали по 200грн на АТО(а тоді ще 200грн щось більше вартували!) Та і я чітко розумів, що "війна не оголошена"(а назвали це АТО) - а я "не придатний у мирний час і обмежено придатний у військовий час" - чого мав кудись бігти, якщо довкола повно "рожевощоких чиїхось синів/чоловіків" і ще ціла купа військових мирного часу)) чи хоча б тих, хто проходив строкову службу/хоч зі зброєю вміє поводитись!?
-
Успіх
-
-
- Заблокований
- Подякував: 274 раз.
- Подякували: 1007 раз.
-
-
Профіль
-
-