Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1118611187111881118911190 ... 14739>
Повідомлення Додано: Чет 05 гру, 2024 22:24

АндрейМ

Я взагалі проти мобілізації. Військовий - професія.

Така як інші, чи примусова?
Ну типу, якщо війна, то діючі 250 тисяч хто на момент в ЗСУ захищають., а більше нікого не чіпаємо. Бо інші може і мають досвід, але не мають на момент професії військового. То можуть не йти захищати, так? Нема діючого контракту - не військовий же?
Чи все ж тих, хто колись хоча б рік служив , примусити можна, а хто не служив зовсім - не можна ?
Чи тримати армію 1 млн, щоб «захищати мають лише військові», і оцей мільйон служив і чекав війну?
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2471 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Чет 05 гру, 2024 22:31

АндрейМ написав:
  wild.tomcat написав:в сша існує інститут офіцерів запасу.

Так, існує, але теж на контрактній основі. У контракті зазначається скільки років людина проведе у регулярній армії, а скільки - у запасі. Перебування у запасі не визначається законом або навичками, які людина здобула в армії, а виключно контрактом. Після закінчення контракту людина не буде в запасі.

wild.tomcat написав: не думаю, що у випадку потреби, коли тих 14 млн 18-25 стане не вистачати, вони не змінять законодавство.

Мабуть, Ви і праві. Я взагалі проти мобілізації. Військовий - професія. Я лише зазначив чому американці так наполягають на мобілізації 18-25 річних, і чому це не залежить від прізвища американського посадовця. У них так прийнято, ось вони і нам це "рекомендують".

я з вами сильно то і не сперечався, я лише зауважив, що 18-25 то лише рядовий склад. :)
стосовно мобілізації - як би там не було, жодна країна не має в мирний час діючої армії, якої буде достатньо для хоч якогось більш менш масштабного конфлікту, не кажучи вже про щось глобальне. навіть ті ж сша, те, що військовий то професія, то так, але де нам взяти тих професійних військових в такій кількості? я не впевнений, що ми змогли б утримувати армію 1-1.5 млн осіб на постійній основі, це при населенню то ~40 млн станом на 22й рік. он сша має 2.7 млн на 300 млн населення, тобто десь 0.9%. думаю що і в нас процент співмірний був, нехай навіть половина від того. це якщо просто по кількості. а якщо ще й по фінансах рахувати....
wild.tomcat

Подякував: 45 раз.
Подякували: 282 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 05 гру, 2024 22:44

Из воспоминаний Ольги Петровны Красильниковой:

"...Весной 1918 года мой племянник,
одиннадцатилетний Сережа Оже де Ронкур
вместе с другими мальчиками-кадетами возвращался
из корпуса домой в Севастополь.
Мальчешек не старше 13 лет был целый вагон.
Поезд остановили части Красной Армии, вывели ребят
и поставили под пулемет. Большинство мальчиков
сохранили стойкость духа, но некоторые плакали
и на коленях умоляли о пощаде.

Расстреляли всех..."
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Чет 05 гру, 2024 22:54

Потужність потужної армії))

Hotab написав:АндрейМ

Ну типу, якщо війна, то діючі 250 тисяч хто на момент в ЗСУ захищають., а більше нікого не чіпаємо. Бо інші може і мають досвід, але не мають на момент професії військового. То можуть не йти захищати, так? Нема діючого контракту - не військовий же?
Чи все ж тих, хто колись хоча б рік служив , примусити можна, а хто не служив зовсім - не можна ?
Чи тримати армію 1 млн, щоб «захищати мають лише військові», і оцей мільйон служив і чекав війну?
Чому не зробити(ще років 20-30тому) так: пропустити всіх придатних через віськові навчання(2-3міс) і відпустити додому. І "раптом війна" - то всі вже і зареєстровані(шукати/виловлювати не треба) і навчені, а не "не тримали навіть, зброю в руках"!

А то зробили якесь #чортішо - воюють потужні воїни-каліки, обмежено придатні, і "дідугани" 55+🤦🏻
Успіх

Заблокований
Подякував: 274 раз.
Подякували: 1007 раз.

Профіль

4
8
1
5
Повідомлення Додано: Чет 05 гру, 2024 23:04

Hotab написав:АндрейМ

начальник одного з тцк на брифінгу сказав:
З працівників ТЦК жодної бригади створити неможливо
Він пояснив це тим, що працівники ТЦК та СП - цивільні особи.

З них можна створити лише якісь будівельні бригади - зауважив майор

самі військові кажуть, що будівельники це цивільні.
Бетон

Подякував: 192 раз.
Подякували: 407 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 05 гру, 2024 23:04

Успіх

пропустити всіх придатних через віськові навчання(2-3міс) і відпустити додому. І "раптом війна" - то всі вже і зареєстровані(шукати/виловлювати не треба) і навчені,

1. Один раз не вийде. Збори щорічно треба
2. А хто вони, оті бажаючі «якщо що, то я в окоп і в атаку»?? Який у них матеріальний (а інших я не знаю) бути у вічному стендбаї забезкоштовно, а якщо щось, то іти і помирати? Навіщо це їм?
Якщо військовий іде служити на контракт, то він буде 5 (чи скільки там) років отримувати гроші, але під ризиком, що якщо що, то він перший зустріне ворога груддю. А інші можливо навіть і не дізнаються, що той контрактник їх захищає (як з 14-го року наприклад ти не знав і не цікавився, а що там на Донбасі) . І знає, що якщо щось глобальне, то і він і інші будуть захищати, але у нього як у навченого контрактника більші шанси вижити.
Але навіщо оте що пропонуєш ти отому мужику?
Hotab

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Чет 05 гру, 2024 23:07

Успіх написав:Так отож!
Тут багато хто кричить типу "Зе геть!"
А по факту, то вибрати і нема з кого!

Тож нах вам ті вибори, що би що?
Щоб просто "лиш би не Зе"?

Ну тоді в пса Патрона є всі шанси стати наступним президентом :mrgreen:

які пропозиції тоді? вибори більше ніколи не проводимо?
і якщо користуватися логікою долярчика, то можна ж поцікавитися, навіщо тоді було проводити вибори в 19? "що би що?"? (с)
wild.tomcat

Подякував: 45 раз.
Подякували: 282 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 05 гру, 2024 23:09

Бетон

З них (з цивільних ТЦК) створити можна рівно те саме, що і з будівельників. Тобто будь кого.
Але оті цивільні ТЦК під бронею, бо вони проводять мобілізацію. Так само як під бронею ті, хто вчать дітей в школі. А будівництво «не на часі»)
Hotab

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Чет 05 гру, 2024 23:15

Hotab написав:Бетон

З них (з цивільних ТЦК) створити можна рівно те саме, що і з будівельників. Тобто будь кого.
Але оті цивільні ТЦК під бронею, бо вони проводять мобілізацію. Так само як під бронею ті, хто вчать дітей в школі. А будівництво «не на часі»)

ви так все розклали, що я застиг в недоумении.
казали ж в школі, що космонавта або президента можна зробити і з обізяни або собаки.
не збрехали - собаки полетіли в космос, а обізяни (мавпи)..ну зрозуміло)
Бетон

Подякував: 192 раз.
Подякували: 407 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 05 гру, 2024 23:35

Все просто!©

Hotab написав:1. Один раз не вийде. Збори щорічно треба
Достатньо раз на 3-5років!
  Hotab написав:2. А хто вони, оті бажаючі «якщо що, то я в окоп і в атаку»?? Який у них матеріальний (а інших я не знаю) бути у вічному стендбаї забезкоштовно, а якщо щось, то іти і помирати? Навіщо це їм?
Так хоч ЧІТКО ВСІ будуть знати, що їх очікує!
А то бачиш - "раптом війна" - а ніхто толком і не готовий, і в шоці "чому він має йти на фронт?"
Як от Успіх ;) - в шоці, що і ніколи НЕ служив(строкову службу) і обмежено придатний - а пішов " в першій черзі/в перших рядах"!
Як так?©🤦
  Hotab написав:А інші можливо навіть і не дізнаються, що той контрактник їх захищає (як з 14-го року наприклад ти не знав і не цікавився, а що там на Донбасі)
Як не цікавився?
В нас регулярно на базарі збирали по 200грн на АТО(а тоді ще 200грн щось більше вартували!)
Та і я чітко розумів, що "війна не оголошена"(а назвали це АТО) - а я "не придатний у мирний час і обмежено придатний у військовий час" - чого мав кудись бігти, якщо довкола повно "рожевощоких чиїхось синів/чоловіків" і ще ціла купа військових мирного часу)) чи хоча б тих, хто проходив строкову службу/хоч зі зброєю вміє поводитись!?
Успіх

Заблокований
Подякував: 274 раз.
Подякували: 1007 раз.

Профіль

4
8
1
5
  #<1 ... 1118611187111881118911190 ... 14739>
Форум:
+ Додати