Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Успіх написав:Чи ще терпіли, думали - "може вже та су ка війна закінчиться врешті-решт?!"
"Вперше за 30 років я спостерігаю таку дуже нехорошу річ, коли ціни підіймаються, а покупець ще не готовий до таких цін", — каже Вардкес.
За його словами, закупні ціни щодня зростають у середньому на 10-15%. Ресторани змушені переглядати ціни в меню й через це втрачають клієнтів. Ще однією проблемою ресторатор називає нестачу працівників.
22 кухарів із закладу Вардкеса наразі в ЗСУ. Їхню роботу виконують жінки, каже він:
"У нас на деяких ділянках, на яких чоловіки стояли, давно вже стоять дівчата. У нас м’ясники – дівчата, а такого не було ніколи. На печах, на яких були чоловіки, стоять зараз дівчата".
На одній з онлайн-платформ оголошень станом на 26 листопада є понад 40 оголошень про продаж кав’ярень у Львові. Однак якщо бізнес збитковий, продати його стає складно, каже комерційна директорка інвестиційно-брокерської компанії Станіслава Снастіна.
"Коли ми кажемо про невеликі чеки, про кав’ярню якусь, коли приміщення в оренді, то дуже часто там молоді підприємці, які відкривали свою справу. Зараз досить важкий ринок, справа не пішла, вони не справилися і намагаються її продати. І в цьому є нюанс, тому що зазвичай ціна завищена і є проблема продати такий бізнес", — каже Станіслава.
За її словами, покупці звертають увагу на те, чи є команда в ресторану. Це також пов'язано із дефіцитом кадрів. Станіслава Снастіна розповідає, що продати заклад із командою можна за певний час.
На діяльність і, зокрема, збитковість ресторанного бізнесу під час воєнного стану впливає декілька чинників, розказує економіст Віктор Борщевський. До них належить як нестача кадрів та відключення електроенергії, так і платоспроможність клієнтів:
"Люди зараз економлять, відкладають, точно не зростає рівень доходів. І цей попит буде обмежувати зростання цін. Але власне всі ті заклади, які не можуть економити, вони перші будуть потрапляти "під роздачу", під банкрутство, тому що видатки їхні ростуть, а ціну вони підіймати не можуть, бо попит не дає. І тоді такі заклади мусять закриватися".
Віктор Борщевський каже, що наразі нема підстав вважати, що взимку у рестораторів будуть менші витрати, зокрема, й на електроенергію. https://suspilne.media/lviv/888853-cini ... s-u-lvovi/ є ніша для капіталовкладень
А що там барбершопи? Гребуть ексаватором бабло від бородатих ТЦКунів? Варто прикупити?
А що, то вже сам забудовник пропонує "готовий бізнес"?(здачу квартир) Ба, більше того - пропонує здавати окремо кімнати, як колись кацап Мрочковський! https://riel-city.riel.ua/news/prodazh- ... ent=PrMax- %D0%A0%D0%A1-General-orenda&utm_term=performance-max-General-orenda&gad_source=2&gclid=Cj0KCQiAx9q6BhCDARIsACwUxu4LhJTeUxsqHgiGO72-dziZPucU_4k4QnLYQFduum6UpynKTSPFR64aAhTAEALw_wcB
Вже мовчу про "паркінг у подарунок"! (а він ще тоді/до повномасштабки/ коштував дурні гроші... щось 320-350Кгрн)🤦🏻
не бывает торпед в узких сегментах. Смысл торпеды создать трафик лидов и выехать на том что 1 из 100 снимет то что обычно плохо сдаётся. В премиум сегменте невозможно создать трафик, если есть (например) 50 заинтересованных лиц на такую квартиру, то играя ценой +/-20% туда-сюда лидов больше не станет. и гавно в 2р дороже им тоже не предложишь, во 2й раз они к тебе просто не обратятся.
Щось у той хатынци за 800уе не то То мебель в спальне помнит курс 2.08 и блок "Громада" Пашки, да и вообще какой то адский дешман То на кухне паркет(зачем?) И потолки какие то высоковатые для обычного жилья Библиотеку(у нас в центре тоже была на втором этажею на первом типа магазины и прокат) отжатую занедорого сперва под офис(ы) переделали, а потом в такую "панскую" жилплощадь? А продавать за 100куе не хотят(ибо дому лет 170 или когда там начали такими домами центр застраивать)?