|
Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві? |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Чет 02 січ, 2025 20:21
mazurkevych написав:Академмістечка…
не было их на академе. выдумки UA mazurkevych написав:Вже є як є, маючи 3 квартири в Херсоні, недобудовану в Києві і розбомблений будинок в Гопрах я і уявити не міг, що буду знімати богзнаде якесь житло.
не мне вас учить но в одном городе не надо покупать много квартир. Лучше в нескольких, Львов, Одесса, Днепр. приятель до войны купил в Одессе 4 квартиры, новострой, нормальные локации. сдавал по 10-11к , летом посуточно или по 15к кто готов был столько платить. Потом 2022 и цена упала ниже 7, соответственно рентабельности никакой, продал 2 квартиры за -30% от довоенной цены. Думал что Одессу вот вот захватят и придется драпать. Теперь жалеет что продал)))
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2519 раз.
- Подякували: 3502 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Чет 02 січ, 2025 20:30
Wirująświatła написав: mazurkevych написав:Академмістечка…
не было их на академе. выдумки UA mazurkevych написав:Вже є як є, маючи 3 квартири в Херсоні, недобудовану в Києві і розбомблений будинок в Гопрах я і уявити не міг, що буду знімати богзнаде якесь житло.
не мне вас учить но в одном городе не надо покупать много квартир. Лучше в нескольких, Львов, Одесса, Днепр.
Ага, і потім їздити туди-сюди крани або прорив труб латати. Люди купують в одному місці щоб зручніше адмініструвати
-
The_Rebel
-
-
- Подякував: 87 раз.
- Подякували: 183 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Чет 02 січ, 2025 20:31
Wirująświatła написав: mazurkevych написав:Академмістечка…
не мне вас учить но в одном городе не надо покупать много квартир. Лучше в нескольких, Львов, Одесса, Днепр.
Дуже важко адмініструвати житлову нерухомість в різних місцях, тим паче якщо ти там не живеш. Я не раз над цим розмірковував і дійшов висновку для себе, що віддалено є сенс вкладатися хіба в комерційну. Але «вхідний квиток» є чималим. Всеж-таки життя іде і є робота, відтак і заощадження. Але допоки існує така невизначеність - боюсь не те що інвестувати в якусь нерухомість, але і навіть придбати для себе. Заощадження «приземлив» в Європі в банку під 3,5% річних (мінус 10% податку), а сам винаймаю, слідкую та аналізую. А херсонську нерухомість… велика вірогідність що це «пасивом» і залишиться, на превеликий жаль
-
mazurkevych
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 53 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 02 січ, 2025 20:43
mazurkevych написав:А херсонську нерухомість… велика вірогідність що це «пасивом» і залишиться, на превеликий жаль
думайте о хорошем. и всё будет хорошо. мысли материальны.
-
Wirująświatła
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Чет 02 січ, 2025 20:44
Wirująświatła написав:приятель до войны купил в Одессе 4 квартиры, новострой, нормальные локации. сдавал по 10-11к , летом посуточно или по 15к кто готов был столько платить. Потом 2022 и цена упала ниже 7, соответственно рентабельности никакой, продал 2 квартиры за -30% от довоенной цены. Думал что Одессу вот вот захватят и придется драпать. Теперь жалеет что продал)))
Отож и сидим. Четко знаю себестоимость своей хаты,сам строил, знаю сколько давали в январе 2022- думал перекинутся в хатинку на берегу Днепра со своим берегом (Господь отвел!)- ну думаю сейчас дадут половину или меньше. Смысл? Тут бы быстрее решалось бы туда или сюда. Шкала времени не ждет. Времени осталось мало.
-
Господар Вельзевула
-
-
- Подякував: 7 раз.
- Подякували: 28 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 02 січ, 2025 20:45
Господар Вельзевула написав:Времени осталось мало.
вам так много лет? недвижимость еще несколько лет не будет привлекательным активом, пока беженцы не вернутся. Здесь есть форумчанин memberlist.php?mode=viewprofile&u=127859 недавно продавший квартиру на парусе, вроде есть спрос и не то чтобы совсем дешево, 30куе вроде он говорил емнип, панель без ремонта.
-
Wirująświatła
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Чет 02 січ, 2025 21:19
mazurkevych - мінус додаткові 9% укр. податку та 5% ВЗ на додачу до мунус 10% европейського, за умови апостилювання та, за необхідності, легалізації довідки про сплату тих 10%
-
претоr
-
-
- Подякували: 2 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 02 січ, 2025 21:39
Wirująświatła написав: Господар Вельзевула написав:Времени осталось мало.
вам так много лет? недвижимость еще несколько лет не будет привлекательным активом, пока беженцы не вернутся. Здесь есть форумчанин memberlist.php?mode=viewprofile&u=127859 недавно продавший квартиру на парусе, вроде есть спрос и не то чтобы совсем дешево, 30куе вроде он говорил емнип, панель без ремонта.
Поки біженці не вернуться… (цитую вас). Не покладайсь на попит зі сторони біженців, і мені дивно досить, коли сподіваються на таке з наступних причин: - на ринку нерухомості повернення біженців як таких, ні до чого не призведе. Потрібно повернення не просто «біженців», а «платоспроможних біженців». І платоспроможними за 3 роки поневірянь вони є там, де ті 3 роки знаходяться… і не факт що вони погодяться свою платоспроможність (роботу) обміняти на Київ чи інші міста; - при можливості біженці вернуться, але як би це дивно не звучало - вернуться за умовах відкритих кордонів НА ВИЇЗД з України, і не факт що в осяжному майбутньому навіть попри завершення війни «зелені більшовики» таку можливість дадуть; - у біженців середнього класу і платоспроможності є діти, які з біженцями «в Європах» проживають, і не факт що біженці при поверненні вернуть своїх дітей, а і відтак центр своїх життєвих інтересів; - у біженців з інвестиціями, що повернуться, буде вибір - чи вкласти заощадження в Європі під 3-4-5%, чи грати в рулетку з українським урядом і вкластися під 2-3% вище отримавши «бонусом» всі можливі ризики. Врешті-решт ті біженці хочуть якось будувати життя і щоб їх в спокою лишили: починаючи від ТЦК і закінчуючи грандіозними планами Мін Єду…
-
mazurkevych
-
-
- Подякували: 53 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 02 січ, 2025 22:25
Господар Вельзевула написав: mazurkevych написав:Поліція займається охороною ТЦК, на мій погляд, громадський порядок її більше не стосується… Я навіть не зміг подати заяву про факт крадіжки - виявляється це дистанційно зробити не можливо - треба було фізично прийти (в Херсоні) в райвідділок поліціі, тож це ніяк не зареєстровано навіть. Місцева влада теж існує віртуально-номінально…
Постапокалипсис какой-то. Думаю из-за арты и этих мелких дронов, прямо на людей охотящихся. А ТЦК работает в таких условиях? Красавчики, а то вечно пишут что они первыми убегают. А правда пишут что Херсон на въезд перекрыт?
Дуже шкода ваше майно в Херсоні. Дуже шкода, що поліція давно не з народом, хоча йому присягають. Може з сусідами якось зв'язатися і створити дружину? Ми так робили на початку вторгнення. Цікаво було зустріти депутата батьківщини, разом ходили, а до вторгнення він мені погрожував прокуратурой, бо не розминулись в паркінгу. Як кажуть не плюй в колодязь
-
Бетон
-
-
- Подякував: 188 раз.
- Подякували: 376 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: П'ят 03 січ, 2025 01:04
mazurkevych написав:Поки біженці не вернуться… (цитую вас). Не покладайсь на попит зі сторони біженців, і мені дивно досить, коли сподіваються на таке з наступних причин: Врешті-решт ті біженці хочуть якось будувати життя і щоб їх в спокою лишили: починаючи від ТЦК і закінчуючи грандіозними планами Мін Єду…
Согласен. Думаю спрос будет определять желание тех,кто остался осознанно. так как тот,кто остался не по воле своей-у него значит и денег нет. А тут такое. Кто осознано остался- у них обычно все есть. Тачки менять будут. Шубы и брюлики покупать будут. Жратву,бухло. А недвигу не особо,думаю. Ну будет еще всплеск беженцев с Запорожья, Днепра,Харькова- но не найившись не налижешься. Брать в Киеве стоит. Но тогда,когда хоть курс реальный станет. А не этот коматозник на искусственном дыхании.
-
Господар Вельзевула
-
-
- Подякував: 7 раз.
- Подякували: 28 раз.
-
-
Профіль
-
-
|