У Швейцарії виборці проголосували проти запровадження безумовного базового доходу, який передбачав щомісячні виплати кожному громадянину країни.
За результатами попереднього підрахунку голосів, 78 відсотків тих, хто прийшов на референдум, проголосували проти, передає Deutsche Welle.
На голосування була винесена ініціатива, згідно з якою кожен дорослий громадянин Швейцарії отримував би 2500 франків (2260 євро), а кожна дитина – 625 франків (565 євро). При цьому допомога по безробіттю, соціальна допомога та пенсії мали б бути скасовані.
Як бачите є приклади відповідального відношення до потреб суспільства
Water написав: але, приклад коли власник готелю, він жеш повар, це готель якогось фермера, може декілька номерів. А у фермера дотація від держави 70%. Витрати на готель з декількох номерів звісно не в яке порівняння не йдуть з витратами фермерського господарства. Плюс я не знаю який власник пральні або власник енергокомпанії відпочиває у цього фермера. Але не виключаю шо таке можливо. Те шо купують товари місцевих виробників по цінам вищим за привезені, це таке я чув, тобто підтримка місцевого виробника.
Змішались в купу коні-люди.... 1 Є Держава В Державі є якісь правила перерозподілу від одних до других.. які при цьому як і будь-які правила ПЕРЕРОЗПОДІЛУ нічого додаткового не створюють. Тому по моєму віртуальному прикладу - його суть не в тому чим володіє і де працює людина. Суть в тому що ЛЮДИНА навіть володіючи статками в мільйони- працює. 2 Є село В якому є пекар, фермер, стоматолог, швея.. і так далі.... Пекар може купити одяг в Китаї - але тоді швея не купить в нього хліб.... Фермер може полікувати зуби в Україні, але тоді стоматолог не купить в пекара хліб , а раз так, то пекар не купить у фермера муку.... - замкнуте коло Так от країни які я описав Канада/Швейцарія/Швеція - створили в себе замкнуте коло надання/отримання товарів/послуг , в якому самі МЕШКАНЦІ цих Держав віддають перевагу товарам/послугам місцевого виробництва і при цьому країни відкриті для зовнішнього ринку і товари/послуги з зовнішнього ринку створюючи конкуренцію для внутрішнього виробника, змушує останнього бути в тонусі.
🔥За даними наших джерел, нещодавню атаку на термінал Усть-Луга здійснили дрони СБУ
Атака на найбільший в рф торговий порт Усть-Луга в Ленінградській області є справою рук СБУ. 4 січня далекобійні дрони Служби безпеки подолали понад 900 кілометрів, долетіли майже до санкт-петербурга та успішно уразили ціль.
На відео видно, як один із дронів влучає в ємності із газовим конденсатом. Внаслідок удару одна ємність отримала сильні пошкодження, а три сусідні посікло уламками від вибуху. Експерти кажуть, що ремонт займе не менше місяця при наявності матеріалів і однозначно призведе до перебоїв в роботі терміналу.
«Термінал Усть-Луга є великим логістичним хабом в Балтійському морі. Через нього росія продає нафту й газ за допомогою «тіньового флоту». Дронові санкції від СБУ знижують надходження валюти, яка росії потрібна для ведення війни. Сезон «бавовн»-2025 оголошуємо відкритим!», - повідомило поінформоване джерело в СБУ.
Shaman написав:........... от так й прогнозуємо. для Раші зняття санкцій, для України - величезні борги. от якраз санкції будуть доти, поки за рахунок російських активів не віддадуть борги. .......... щодо нас - гадаю нам допоможуть й відновити країну, й реструктуризувати борги - а може й списати - дуже вірогідний варіант.
Это вам кто пообещал? Может, да, а, может, и нет.
я вже мовчу про питання, що вони будуть робити з цим всім збродом з війни, який саме вони навчили, що правил не існує, що за вбивство - максимум ще раз потрапиш на фронт, пограбувати населення - то святе (що ми побачили на Курщині) оце буде для них проблема. й систему керування держави за час війни сильно деградувала. оцей все підняття печерного націоналізму
Будет то же самое, что с бандами после "той" войны. А насчёт "підняття печерного націоналізму", по-моему, вас обманули. Он в какой=то мере существовал и раньше и вряд ли очень уж усилился.
тому проблеми в Раші будуть значно більші, ніж в нас, але трохи іншого плану. Але це НЕ ХОЧУТЬ бачити ті, хто ніяк не визнають, що для Раші не існує нормального сценарію, точку неповернення пройдено. це ще не всім очевидно, але спостерігаємо
Сколько лет надо "спостерігати"? Denik обещает год-два (правда он и год-два тому тоже так обещал). Ваш прогноз?
а за генерацію не перейматесь. основна - атомна. а теплову й так чекала схожа участь, але не всі про це знають.
Может, и чекала. Но одно дело постепенный вывод теплостанций из эксплуатации и замена их на "зелёную" энергетику, если вы это имеете ввиду. Это процесс на 10-летия и можно замедлить или ускорить в зависимости от ситуации. И другое дело потерять эти мощности быстро и в большом объёме. Простите, надоело шапкозакидательство. Уж не буду напоминать об инструкторе райкома по пропаганде.
Shaman написав:............ де я писав, що я проти переговорів? приклади? а може вибачення за брехню? аж самому смішно - немає сміливих вибачатися, лише брехати можуть.
я навпаки за переговори, але кажу, що Раша їх не хоче - для них будь-які перемовини - це програш в головах їх керманичів. а ситуація на фронті для них поки маскує, яка срака в державі... ...........
Если вы за переговоры, но настолько сильно убеждены (на 100%), что "Раша їх не хоче", то о каких переговорах вы говорите? С кем? С Трампом? С Господом Богом?
detroytred написав:Мова про можливість подальшого розвитку в існуючій моделі. Точніше більш менш нормальних темпів розвитку.
Темп розвитку це потрібна річ при початковому старті. Якщо ж Ви дійши якогось рівня розвитку - сам темп подальшого розвитку без привязки до затрат які витрачаються на підтримання(або збільшення) цього темпу - величина не важлива.
Саме в цьому моя з вами одвічна вже проблема непорозуміння)))))))))))))
Ви ніяк не можете побачити, що так це не працює. Ринок (а Мортимер стверджує, що це стосується будь-якої системи відносин) при вичерпанні ресурсів росту вимагає змін. Розширення -- це найлегший і реально доступний шлях, спосіб. А інше -- оті кризи... І, до речі, війни (тобто пряме фізичне знищення, руйнація перешкод, зайвого, конкурентів) прямий наслідок отих криз -- вичерпання ресурсів росту (хоч у вигляді ринків збуту, хоч дешевої робсили, хоч мінералів і т.д.).
Зара проблемка)) частково вирішується за рахунок боргових пірамід! Частково. Бо торгові і прямі фізичні війни за віконцем.
Простіше і коротше: ЛЕГШЕ І ЦЕ РОБИТЬСЯ розпочати війну.... (торгову, пряму військову), ніж оте ваше фантастичне --- підтримувати рівень розвитку. До речі, з розвитком ринку норма прибутку що??????)))))) Правильно - зменшується. До нуля і навіть в мінус (якщо розумієте, як це - тобто реально в мінус, а на "папері" прибуток).
Тому розширення ринків... Ще Адам, котрий Сміт. А теоретично - да. Можна інакше. Так само, як теоретично (да і дійсно краще! доцільніше! раціональніше!), щоб кожен підійшов до дзеркала і ... Але не підходить. Так і ринки -- вимагають простого розширення.
ЛАД написав:Если вы за переговоры, но настолько сильно убеждены (на 100%), что "Раша їх не хоче", то о каких переговорах вы говорите? С кем? С Трампом? С Господом Богом?
Россия не хочет переговоров
Нет, на словах они все за переговоры. Все. НО ... есть много нюансов
Они выдвигают разные условия для начала переговоров, не для обсуждения И все эти условия говорят о том, что никаких переговов Россия не хочет
Они хотят, выдвинуть свои условия, чтобы Украина приехала и поставила подписи согласия на все эти условия Но это не переговоры.
detroytred написав:Ситуація: - для однієї частини країни перемовини-мир не підходять, бо ціна поступок занадто. Капітуляцією вважають; - для другої Перемога не підходить, бо ціна такої перемоги занадто. До останнього... Парагваю. - для третьої - пофіг.
І де рішення? В площині свобод тощо -- то нехай кожен робить те, що бажає... Вільний вибір вільної людини. В площині країна понад усе -- треба примушувати або знаходити пряники для небажаючих. З пряниками ніяк, то залишається примус. В площині Законів -- то законність повинна бути в кожній сфері, точці країни-суспільства, а не вибірково.
Гра продовжується...
При таких розбіжностях і маємо те, що маємо. І прірву не бачимо.
detroytred написав:Розширення -- це найлегший і реально доступний шлях, спосіб.
100 років тому - так І всі цим способом користались.... Сьогодні 2025 рік Нагадайте мені, коли останній раз ДЕМОКРАТИЧНА країна РОЗШИРЮВАЛА фізично свій ринок ? Не плутайте з економічним впливом, бо заплутаєтесь. Бо ПЕРЕВИЩЕННЯ експорту над ІМПОРТОМ -це не захоплення, ... це ДОТАЦІЯ (віддаєте більше-отримуєте менше)
Тому ще раз Теоретики яких Ви цитуєте СПОЧАТКУ вивчили а ПОТІМ описали вивчене.... І останній з фундаментальних описував події 100-річної давності.
detroytred написав:Ринок (а Мортимер стверджує, що це стосується будь-якої системи відносин) при вичерпанні ресурсів росту вимагає змін.
Мій приклад з квадратом, якраз і показує що у ВАС тільки РОЗШИРЕННЯ у мене - можливості розширення-вичерпані, тому переходимо по Мортімеру до структурних змін і заміняємо екстенсивний розвиток- на покращення ефективності ІСНУЮЧИХ ресурсів... Грубо Менше працюємо щоб отримати стількиж.... Розвинуті країни -мають проблеми з демографією Вони або зменшать густину (економічну) виробничих сил (якщо захоплять інші території) Або піднімуть ефективність своєї праці і навіть при зменшення кількості працівників отримаютю ту саму кількість товарів/послуг А тиа сама кількість товарів послуг на меншу кількість населення=покращення життя населення при сталих обємах ринку. Канада/Швейцарія/Швеція - вже десяток років працюють по цій парадигмі. Може вони не праві і такі як Китай чи Педерація доведуть що просте захоплення територій більш вигідніше.. - але швидше за все ( і як показує історія) виграють більш ефективні а не більш наглі.
Востаннє редагувалось budivelnik в Пон 06 січ, 2025 19:14, всього редагувалось 1 раз.