stm написав:Мне устати именно сейчас стало интересно, для физ.лиц есть религия в которой нумерация считается проявлением дьявола. Эти люди отказываются от кода налоговой в пользу серии номера паспорта по религиозным соображениям. Как нумеруются их церкви ЄДРПОУ (это как код человека для юридического лица любой формы собственности) теперь буду не спать и мучаться... )))
Я уже очень давно мучаюсь вопросом, чем в этом плане налоговый номер отличается от номера паспорта? Или 2 номера - это что-то сродни двоеженству?
Я ответила только то, что сталкивалась. Я ж антихрист. Человек отказался от кода по религиозным соображениям. Я ж поинтересовалась типа серия и номер, тоже ж номер. Но серия спасает. Более мы не виделись, поклонников такой же религии с айди паспортом я не встречала. Паспорт-книжка вродь уже и не выдают. Померла ли религия с вводом государства таких жёстких правил, не скажу.
Banderlog написав:Та плювать на закон) я його не читав як і конституцію) і воінскій устав теж) ніхто нам нічого не заборонить. основатєль церкви- Христос, а ті всі коди придумали гомосексуалісти для тих хто тищу хоче од зеленського... Най приймають закон який зобовязує томосівців лізти в прорубь на водохреща, думаю ефективність його буде близька до конституції де написано що кожен зобовязаний захищати.
Та понятно что на закон плевать, не первый год же ))) статут читали? Он же есть, я понимаю что любопытство больше свойственно женской натуре. Но всё же. Может норм статут и можно уже за своё счастье в проруби не переживать 100%, но нет. Лёгких путей мы никогда не ищем )))
Letusrock написав:варто додати що у міжвоєнний час 1920-1940 кількість євреїв в Мукачеві доходило до 48% від всього населення
У 1959 р. в Україні налічувалося 840,3 тис. євреїв (2 % населення), що було приблизно на 1,7 млн менше ніж перед війною. Найбільше єврейське населення було у Києві (153,5 тис., 13,8 %) та Одесі (106,9 тис., 16,2 %) Найбільша питома вага євреїв у населенні серед найбільших міст була зафіксована у Чернівцях (25,6 %) та Могильові-Подільському (21,2 %). У Тульчині євреї становили 18,4 % населення, Коростені 17,9 %, Олевську 16,5 %, Овручі 16,2 %, Житомирі 13,9 %, Козятині (13,4 %), Вінниці (13,1 %), Новограді-Волинському (12,0 %), Бердичеві (11,8 %), Балті (11,2 %), Жмеринці (10,9 %), Славуті (10,9 %), Хмельницькому (10,4 %). Найменше євреїв (менше 1 %) було зафіксовано у західних та центрально-лівобережних областях[16]. У 1970 р. кількість євреїв зменшилась до 777,1 тис. (1,6 % населення), переважно внаслідок асиміляції та міграції в Москву-Ленінград. Їх кількість і питома вага зменшилась в усіх областях, особливо сильно у правобережних. У Києві кількість євреїв залишилась стабільною, але їх частка у населенні зменшилась з 13,9 % до 9,3 %. У Одесі їх частка зменшилась порівняно з 1959 р. з 16,3 % до 12,1 %, у Чернівцях з 25,6 % до 18,5 %. Містами з понад 10 % євреїв у населенні залишались Чернівці (18,5 %), Могилів (16,9 %), Томашпіль (16,3 %), Бершадь (15,8 %), Тульчин (13,7 %), Овруч (12,3 %), Коростень (11,1 %) та деякі інші менші населені пункти[16].
❗️Зеленський має шанси на перемогу на виборах, тож рішення про другий строк прийнято, – Телеграф з посиланням на джерела в оточені Президента.
Головний конкурент – Залужний, пише видання. Сам посол в Британії відповів на питання про політичні плани: «Спочатку ми збережемо державність. А тоді вже поговоримо».
❗️Зеленський має шанси на перемогу на виборах, тож рішення про другий строк прийнято, – Телеграф з посиланням на джерела в оточені Президента.
Головний конкурент – Залужний, пише видання. Сам посол в Британії відповів на питання про політичні плани: «Спочатку ми збережемо державність. А тоді вже поговоримо».
Дюрі-бачі написав:А мені ще важче: вже рік майже не ходжу до церкви, адже слухати той бред, що несе православний піп нема жодного бажання, а святкувати в один день з мадярами - то зрадити своїх предків
Так вроді ж основна різниця між православними і католиками - це "filioque", а не то, в який день святкувати Різдво чи з якого тіста просфорки пекти))) Взагалі не розумію звідки стільки срачу стосовно дати. Ну подобається Бандерлогу святкувати 7го - його право. Значна частина православних святкує таки Юліанському календарю. І те, що він був введений язичником Юлієм Цезарем років за 40 до Різдва Христового - нікого не турбує. З іншого боку - навіть частина моспатріархії святкує по новоюлінському стилю. Нах зараз розганяти зраду? Календарна реформа була потрібна щоб відмежуватися від москалів ще однією лінією, показати що ми не такі як вони. ІМХО, це було недоречно.
prodigy написав:не знаю, як сьогодні у 2008 був в Мукачево, звертався до продавчині преси українською, вона відповіла: не намагайтеся, кажіть російською...??? у нас українською мало кто говорить
знову? ми вже дискутували на цю тему два роки тому. Вішаєте ярлики на цілий регіон по кількасекундній розмові з одною людиною. Закарпаття не мало жодного відношення до України та Росії до 1945 року, як воно може бути російськомовним? Я приводив статистику 1980-х що в Ужгороді питамова вага україномовних шкіл на 100тис населення була найбільша в Україні і випереджала навіть Львів По російські розмовляли тільки сімї військових з рф/азії, сімї молодих спеціалістів з тої ж рф чи казахстану та ламаною російською місцеві етнічні угорці Ви напевно тоді напоролись на якусь дочку товариша майора з Тамбова P.S. По аналогії теж можу заявити що всі моряки світу живуть в Одесі та слухають групу prodigy)) P.S.2 Можливо мадам мала на увазі що всі розмовляють на діалекті який ви не зрозумієте. тоді більш близько до правди
Letusrock написав:.......... По російські розмовляли тільки сімї військових з рф/азії, сімї молодих спеціалістів з тої ж рф чи казахстану та ламаною російською місцеві етнічні угорці Ви напевно тоді напоролись на якусь дочку товариша майора з Тамбова P.S. По аналогії теж можу заявити що всі моряки світу живуть в Одесі та слухають групу prodigy)) P.S.2 Можливо мадам мала на увазі що всі розмовляють на діалекті який ви не зрозумієте. тоді більш близько до правди
По-русски, может, и не говорили, но диалект сильно отличался от литературного украинского языка. Особенно, произношением.