|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Сер 22 січ, 2025 21:50
Господар Вельзевула написав:буриданов осел.
Буриданов осёл — это мысленный эксперимент, который проводил известный философ и логик XIV века Жан Буридан. Этот эксперимент описывает парадокс рационального принятия решений и свободы воли: невозможно совершить выбор из-за отсутствия какой-либо основы для предпочтения одного варианта другому. Рассказываем о парадоксах и свободе воли в этой статье.
Парадокс заключается в том, что у осла нет причин предпочесть воду еде — он желает их с одинаковой силой. Ему нужен дополнительный аргумент, который склонит чашу весов в ту или иную сторону. Но если необходимо вмешательство в процесс решения, то выходит, что у осла нет собственной воли и он не имеет свободы выбора вообще. Возникает вопрос: а есть ли у осла свободная воля? Цепочка продолжается: а есть ли она у человека? Принимаем ли мы решения независимо от других факторов или наши действия всегда предопределены чем–то или кем–то извне? Что есть свобода вообще? Буриданов осёл — хороший и наглядный пример необходимости ограничить рациональный подход в некоторых ситуациях. Иногда интуиция и чувства должны брать верх над логикой — это позволит принять невозможное в рамках холодного рационализма решение.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3502 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Сер 22 січ, 2025 21:51
Господар Вельзевула написав:Самое здесь подлое что все как-то на полшишечки.
Вам на Вашу жизнь хватит. Тисячу лет здесь смисла жить нету.
-
Goodman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 578 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 22 січ, 2025 21:52
Wirująświatła написав: холява написав:і ще , коли я казав що краще сдохнуть у бою , я мав на увазі тільки себе
так не сдох же! к чему этот пафос, сдохнешь тогда и напишешь "сдох в бою за вас как Христос на кресте" (смерти никому крому х... не желаю, считай что юмор).
Задача сдохнуть только у аборигенов и неандертальцев - руских. Им в генетическом коде написано задвухсотиться. Рождаться сразу в помойную яму в чёрный пакет. задача цивилизованного человека не сдохнуть, а защитить потомство. Любыми способами в пределах его личных возможностей, не опираясь на других людей
Востаннє редагувалось Бетон в Сер 22 січ, 2025 21:53, всього редагувалось 1 раз.
-
Бетон
-
-
- Подякував: 194 раз.
- Подякували: 428 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Сер 22 січ, 2025 21:52
budivelnik написав:Різниця між ПЕРЕКОНУЮ і ПОЯСНЮЮ воєнпенс в стані засвоїти? Все просто
Чудово розумію різницю. І також чудово пам'ятаю, що ти співав про свою місію саме в переконанні читачів. Ще й розкривав детально, як це переконання відбувається. По буквах --- місія і переконувати в тебе було. Не пояснити, а саме переконати. Далі твій єралашик не читав.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 22 січ, 2025 21:53
detroytred написав: budivelnik написав:Я в комунізмі
Царі, шейхи і т.д. жили та живуть на порядки ліпше за тебе. Але жоден не лепотів про своє життя в комунізмі. Ти знов тупиш. Комунізм та інші будь-які -ізми --- це для суспільства. Суспільні відносини, устрій. А не окремого тупня. Ти знов. Тільки в цей раз глобус на сову -- загальне натяг на часне.
Тільки невдахи по життю порівнюють те що є в них з тим що є в когось... Успішні вміють задовільнятись тим що мають... Діоген жив в бочці, був на порядок бідніший від тебе в матеріальній частині.. при цьому це не заважало йому бути успішним.... Я не вбочці... В мене є все чи майже все що мені потрібно. Як тільки зявиться щось таке чого я не знаю і не зможу отримати - може моє задоволення від моменту коли я про це взнаю - і зменшиться Але це не перекриє того задоволення яке я отримав за останні 59 років. Так були моменти коли все було не так... Але якщо зараз так - значить питання вирішено і вирішив його я а не кейнс чи бальцерович А в тебе проблема ти свої питання вирішити не зміг , а кейнс з бальцеровичом чомусь тобі помагати не збираються от ти й бісишся.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 22 січ, 2025 21:56
Господар Вельзевула написав: Бетон написав:Самая большая загадка, что им нужно. Угробить миллионы людей и даже не ясно за что конкретно. Одно заявляют, второе делают, третье думают. Врут друг другу уже веря во враньё, забывая с чего началось. Три года весь мир гадает что оно хочет. Пока объяснение только в том,что им скучно, нужна движуха. Проблема с гормонами. Нужно срочно или сдохнуть или кого-то убить. Но затем срочно здохнуть
Они говорят что им нужно-так кто ж им это даст. Они своих требований не меняли.Они сразу хотели все. "Карфаген должен быть разрушен" Болезнь перешла в хронь, горбатого могила исправит Самое здесь подлое что все как-то на полшишечки. Вот начал бы потужний майно забирать,тупо ухилянтов на улице стрелять,не было бы света никогда-такую страну сам бог покинуть велел. А так ни туды ни сюды.Сидишь як буриданов осел.Все надеешься.
Я не надеюсь. Я хочу свалить. Навсегда. Болезненно принял решение с пониманием того, что в другой стране я больше не буду полноценной личностью. Вся жизнь заново. Но дети должны стать гражданами страны с другим менталитетом
-
Бетон
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Сер 22 січ, 2025 21:59
budivelnik написав: detroytred написав: budivelnik написав:Я в комунізмі
Царі, шейхи і т.д. жили та живуть на порядки ліпше за тебе. Але жоден не лепотів про своє життя в комунізмі. Ти знов тупиш. Комунізм та інші будь-які -ізми --- це для суспільства. Суспільні відносини, устрій. А не окремого тупня. Ти знов. Тільки в цей раз глобус на сову -- загальне натяг на часне.
Тільки невдахи по життю порівнюють те що є в них з тим що є в когось... Успішні вміють задовільнятись тим що мають... Діоген жив в бочці, був на порядок бідніший від тебе в матеріальній частині.. при цьому це не заважало йому бути успішним.... Я не вбочці... В мене є все чи майже все що мені потрібно. Як тільки зявиться щось таке чого я не знаю і не зможу отримати - може моє задоволення від моменту коли я про це взнаю - і зменшиться Але це не перекриє того задоволення яке я отримав за останні 59 років. Так були моменти коли все було не так... Але якщо зараз так - значить питання вирішено і вирішив його я а не кейнс чи бальцерович А в тебе проблема ти свої питання вирішити не зміг , а кейнс з бальцеровичом чомусь тобі помагати не збираються от ти й бісишся.
Спробуй скласти цей єралашик без вигадок, що я бішусь, що я не зміг вирішити свої питання. Залишиться лише про те, як в тебе супер. Але до чого це? Навіщо цим підмінив предмет? Кейнс і Бальцерович вирішували проблеми суспільства, а не окремого індивіда.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 22 січ, 2025 22:04
Господар Вельзевула написав: Бетон написав:❗️«Настав час укласти угоду. Більше не повинно бути втрачено жодного життя», – Трамп закликав рф завершити війну, пригрозивши ввести нові санкції та мита на весь російський експорт до США «… я збираюся зробити росії, чия економіка зазнає краху, і президенту путіну дуже велику послугу. Домовтеся зараз і припиніть цю безглузду війну! Далі буде тільки гірше. Якщо ми не укладемо "угоду", найближчим часом, у мене не буде іншого вибору, окрім як накласти високі податки, тарифи і санкції на все, що росія продає США та іншим країнам-учасницям», – написав він у своєму акаунті в Truth Social. ㅤ
Опять санкции? Цэ вже було!
Кого он ими пугает? даунов с дубиной. Если они будут жрать шишки и вытираться лопухами будут стрелять по городам и радоваться. Им летит наш дрон с бомбой, бабах они снимают и радуются. Гоблины
-
Бетон
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Сер 22 січ, 2025 22:06
Бетон написав:Я не надеюсь. Я хочу свалить. Навсегда. Болезненно принял решение с пониманием того, что в другой стране я больше не буду полноценной личностью. Вся жизнь заново. Но дети должны стать гражданами страны с другим менталитетом
... не , не ... спочатку треба віддати борги .... ... у боях за Батьківщину .
-
холява
-
2
- Форумчанин року
-
- Подякував: 4144 раз.
- Подякували: 4538 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
22
1
Додано: Сер 22 січ, 2025 22:13
Бетон написав:Болезненно принял решение с пониманием того, что в другой стране я больше не буду полноценной личностью.
это еще почему? не нарушайте их норм, не учите их жить и к вам будут относиться как к равным себе. Откуда эти упаднические настроения? оптимист даже на кладбище видит (в крестах) плюсы.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3502 раз.
-
-
Профіль
-
-
2