При ЗП 100к це копійки. До того ж кухні є зазвичай.
|
|
![]() При ЗП 100к це копійки. До того ж кухні є зазвичай. Востаннє редагувалось 2587715 в Суб 25 січ, 2025 11:29, всього редагувалось 1 раз.
![]() Стандарт у багатьох країнах - в тому числі і в США - це повністю готові укомплектовані меблями та побутовою технікою кухні. В США як правило встановлено величезний холодильник, в якому двері розкриваються наліво і направо. Справа в тому, що такі холодильники підключені до водогону, щоби отримувати охолоджену питну воду і просто так купити в магазині такий холодильник та встановити - не получиться. Крім того, там встановлені додаткові фільтри на воду, які періодично треба міняти - так ось орендар сам не має права їх міняти. Крім того, витяжки над піччю як правило ще укомплектовані мікрохвильовою піччю. Звісно встановлені всі меблі. Так що такого збочення, як в Україні, коли покупець того, що з незрозумілих причин називається "квартира", а насправді паралелепіпед, який міститься між стелею, підлогою та чогось, що нагадує стіни, все робить сам, немає. В Туреччині, коли я зайшов в новеньку квартиру - кандидатку на купівлю мною - якраз після досвіду ремонту квартири у Львові - я був відверто здивований наступному: - Забудовником встановлено комплект кухонних меблів - все за проєктом та дизайном всього будинка і все однакове в усіх кваратирах (різниця в комплектації в залежності від того, це кваратира 1+1 або 2+1.) - встановлено побутову техніку: витяжка, варочна поверхня, електрична духова шафа. - холодильник терба докупити (як взяв великий LG) - але розетки для підключенні вже встанволені з відповідними "пакетниками" в щитку. - встановлено мийку та підведено воду - гарячу та холодну, звісно встановлені змішувачі води. - зроблено відповідне освітлення у кухонній зоні. Після того, як у Львові я сам монтував витяжку, робив освітлення, слідкував, щоби сантехнік "правильно" все зробив, а електрик "не накосячив'" - вражає досить сильно. В квітні минулого року я провів 2 тижня в штатах Каліфорнія, Південна Кароліна, Північна Кароліна - зустрічався з нашою діаспорою та приймав у участь у формування замовлення на побудову приватного будинка - так ось підтверджую: будинок люди вибирали з 5-ти типових проєктів і БЕЗУМОВНО в ньому Забудовником робилося все "під ключ" - в тому числі кухня. Замовник міг вибирати: тип плити кухні меблів (мармур чи щось інше), матеріал підлоги, фурнітуру меблів, фасади меблів (колір та якість) - але все це робить/монтує/встановлює Забудовник згідно із затвердженими та узгодженими проєктами. ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоТому в них і ціни на житло такі. Грошей багато в людей - треба пропонувати максимум. В Україні грошей в людей мало - тому продають метри в бетоні і в цеглі, а далі вже сам по мірі сил, аби під дахом вже було.
![]()
На двох 70квт, хіба літом з нагрітими баклашками води на сонці. П.С. Джинси перете, чи по принципу "бруд висохне і сам відпаде"? ![]() Не зовсім так... 1. Ціни на будинки визначає вартість будівельних матеріалів та вартість робочої сили. 2. Ціни на будинок визначає ринок та те, яку норму прибутку заклав Забудовник. Наприклад, в Києві в період "буму" на купівлю залізобетонних паралелепіпедів, в яких дозволялося за власні гроші створити щось схоже на житло, ціна для Забудовника з урахуванням "окремих" платежів в мерію, була (600+100)$ за 1 кв. м - а пересічні громадяни бігли, підплигуючі те купувати за 1400$ за кв. м. Тобто було закладено норму прибутку - стандартну для України - в 100%, щоби Забудовнику вистачало на вілли в Монако. Не жити ж йому там, де живуть пересічні. В той же час норма прибутку в інших країнах складає як правило 20...50%. Тобто менші апетити жадібності і немає бажання жити в Монако. 3. Ціни на будинки визначає ринок землі під будинком. Наприклад, ділянка в штаті Південна Кароліна в 10 соток може кошгутвати максимум (!) 10 000 доларів (за всю ділянку). А така сама ділянка, але поблизу Сан Францисько - вже 500 000 доларів або навіть 1 000 000 доларів. 4. Ціну визначає попит. Попит формує наявність в даному регіоні роботи для людини. Наприклад, мені розказували учасники подій з числа наших: новий будинок, нові квартири, місто Сан Францисько, оголошується "Open day". Сходяться на кожну квартиру 8-12 Покупців. Менеджер оголошує учасникам ціну Забудовника в 800 000 доларів. За таку ціну Забудовник погоджується продати прямо зараз. Покупець 1 погоджується купити. Покупець 2 погоджується купити, але за 850 000 доларів. Покупець 3 погоджується купити, але вже за 1 050 000 доларів. Покупець намер 4 погоджується сплатити 1 200 000 доларів. Покупці 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 розуміють, що "Нас тут не стояло" - розвертаються та уходять. ПРОДАНО ЗА 1 200 000 доларів. Фраза "Грошей багато в людей - треба пропонувати максимум" - не працює. За цим пунктом 4 працює інше: "Я маю роботу в цьому місці (в цьому районі), мій прибуток такий, який дозволить взяти цю квартиру в іпотеку, тому я плачу такі гроші, щоби жити зараз і сьогодні по-людськи, а не завтра в іншому житті". ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоКредитне рабство у всій красоті. Ну нічого, скоро зрозуміють, що "я маю роботу сьогодні" != "Я матиму роботу із такою ЗП протягом 20 років" ![]() Та ми ж це «кредитне рабство» вже обговорювали.
Особливо кумедно звучить, якщо перекласти з німецької мови знаменитий лозунг, написаний двома алкашами під час ночівлі в готелі для продавців качок в центрі Брюсселя. В оригінали два алкаші - якщо не помиляюся - в 1877 році - написали так: «Proletarier aller Länder, vereinigt Euch!» В перекладі: «Рванці та дранці - гоп до купи!» Кумедності долає той факт, що один жив в будинку за іпотеку, а другий оженився на дочці барона та частину життя прожив в Лондоні. Так що про рабство можна розказувати довго в дуже цікаво.
|
|