Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 25702571257225732574 ... 2906>
Повідомлення Додано: Суб 25 січ, 2025 11:28

Дюрі-бачі написав:
  2587715 написав:Меблі копійки коштуют
wtf? одну кухню нормально зробити 8-10k$, диван більше 1k$...

Стандарт у багатьох країнах - в тому числі і в США - це повністю готові укомплектовані меблями та побутовою технікою кухні.
В США як правило встановлено величезний холодильник, в якому двері розкриваються наліво і направо. Справа в тому, що такі холодильники підключені до водогону, щоби отримувати охолоджену питну воду і просто так купити в магазині такий холодильник та встановити - не получиться. Крім того, там встановлені додаткові фільтри на воду, які періодично треба міняти - так ось орендар сам не має права їх міняти.
Крім того, витяжки над піччю як правило ще укомплектовані мікрохвильовою піччю. Звісно встановлені всі меблі. Так що такого збочення, як в Україні, коли покупець того, що з незрозумілих причин називається "квартира", а насправді паралелепіпед, який міститься між стелею, підлогою та чогось, що нагадує стіни, все робить сам, немає.

В Туреччині, коли я зайшов в новеньку квартиру - кандидатку на купівлю мною - якраз після досвіду ремонту квартири у Львові - я був відверто здивований наступному:
- Забудовником встановлено комплект кухонних меблів - все за проєктом та дизайном всього будинка і все однакове в усіх кваратирах (різниця в комплектації в залежності від того, це кваратира 1+1 або 2+1.)
- встановлено побутову техніку: витяжка, варочна поверхня, електрична духова шафа.
- холодильник терба докупити (як взяв великий LG) - але розетки для підключенні вже встанволені з відповідними "пакетниками" в щитку.
- встановлено мийку та підведено воду - гарячу та холодну, звісно встановлені змішувачі води.
- зроблено відповідне освітлення у кухонній зоні.
Після того, як у Львові я сам монтував витяжку, робив освітлення, слідкував, щоби сантехнік "правильно" все зробив, а електрик "не накосячив'" - вражає досить сильно.

В квітні минулого року я провів 2 тижня в штатах Каліфорнія, Південна Кароліна, Північна Кароліна - зустрічався з нашою діаспорою та приймав у участь у формування замовлення на побудову приватного будинка - так ось підтверджую: будинок люди вибирали з 5-ти типових проєктів і БЕЗУМОВНО в ньому Забудовником робилося все "під ключ" - в тому числі кухня.
Замовник міг вибирати: тип плити кухні меблів (мармур чи щось інше), матеріал підлоги, фурнітуру меблів, фасади меблів (колір та якість) - але все це робить/монтує/встановлює Забудовник згідно із затвердженими та узгодженими проєктами.
akurt

Подякував: 4006 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 25 січ, 2025 11:32

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Замовник міг вибирати: тип плити кухні меблів (мармур чи щось інше), матеріал підлоги, фурнітуру меблів, фасади меблів (колір та якість) - але все це робить/монтує/встановлює Забудовник.
Тому в них і ціни на житло такі. Грошей багато в людей - треба пропонувати максимум. В Україні грошей в людей мало - тому продають метри в бетоні і в цеглі, а далі вже сам по мірі сил, аби під дахом вже було.
2587715

Подякував: 7 раз.
Подякували: 5 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 25 січ, 2025 11:38

Дюрі-бачі написав:
  2587715 написав:Меблі копійки коштуют
wtf? одну кухню нормально зробити 8-10k$, диван більше 1k$...

То воно як з ресторанами. Можна і за 2к кухню в Ікеа взяти, а можна і в 10 не вкластися.
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 25 січ, 2025 11:53

Дюрі-бачі написав:
  BIGor написав:Ну якщо у Вас нема мозгів - можна не вмикати.

на 150$ в місяць, а й Бігор на 70 кВт*год.

В кожного свої потреби. От мене багато знайомих не розуміють за те, що я можу якісь джинси чи кофту за 30$ носити кілька років, поки не порвуться, і взагалі не стежу за модою і брендами. Або зі смартфоном (1+6T) 5 років ходити до його смерті...

На двох 70квт, хіба літом з нагрітими баклашками води на сонці.
https://fi202x.blogspot.com/2025/01/blog-post.html

П.С.
Джинси перете, чи по принципу "бруд висохне і сам відпаде"?
flyman

Подякував: 1605 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 25 січ, 2025 11:56

2587715 написав:
  akurt написав:Замовник міг вибирати: тип плити кухні меблів (мармур чи щось інше), матеріал підлоги, фурнітуру меблів, фасади меблів (колір та якість) - але все це робить/монтує/встановлює Забудовник.
Тому в них і ціни на житло такі. Грошей багато в людей - треба пропонувати максимум.

Не зовсім так...
1. Ціни на будинки визначає вартість будівельних матеріалів та вартість робочої сили.
2. Ціни на будинок визначає ринок та те, яку норму прибутку заклав Забудовник. Наприклад, в Києві в період "буму" на купівлю залізобетонних паралелепіпедів, в яких дозволялося за власні гроші створити щось схоже на житло, ціна для Забудовника з урахуванням "окремих" платежів в мерію, була (600+100)$ за 1 кв. м - а пересічні громадяни бігли, підплигуючі те купувати за 1400$ за кв. м. Тобто було закладено норму прибутку - стандартну для України - в 100%, щоби Забудовнику вистачало на вілли в Монако. Не жити ж йому там, де живуть пересічні.
В той же час норма прибутку в інших країнах складає як правило 20...50%. Тобто менші апетити жадібності і немає бажання жити в Монако.
3. Ціни на будинки визначає ринок землі під будинком. Наприклад, ділянка в штаті Південна Кароліна в 10 соток може кошгутвати максимум (!) 10 000 доларів (за всю ділянку). А така сама ділянка, але поблизу Сан Францисько - вже 500 000 доларів або навіть 1 000 000 доларів.
4. Ціну визначає попит. Попит формує наявність в даному регіоні роботи для людини.
Наприклад, мені розказували учасники подій з числа наших: новий будинок, нові квартири, місто Сан Францисько, оголошується "Open day". Сходяться на кожну квартиру 8-12 Покупців. Менеджер оголошує учасникам ціну Забудовника в 800 000 доларів. За таку ціну Забудовник погоджується продати прямо зараз. Покупець 1 погоджується купити. Покупець 2 погоджується купити, але за 850 000 доларів. Покупець 3 погоджується купити, але вже за 1 050 000 доларів. Покупець намер 4 погоджується сплатити 1 200 000 доларів. Покупці 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 розуміють, що "Нас тут не стояло" - розвертаються та уходять.
ПРОДАНО ЗА 1 200 000 доларів.
Фраза "Грошей багато в людей - треба пропонувати максимум" - не працює.
За цим пунктом 4 працює інше:
"Я маю роботу в цьому місці (в цьому районі), мій прибуток такий, який дозволить взяти цю квартиру в іпотеку, тому я плачу такі гроші, щоби жити зараз і сьогодні по-людськи, а не завтра в іншому житті".
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 25 січ, 2025 12:01

flyman написав:П.С.
Джинси перете, чи по принципу "бруд висохне і сам відпаде"?

Зазвичай перу раз в тиждень по черзі (1 шт ношу, 1 поправ і сохнуть, 1 в резерві), після 2-3 днів носіння. Хіба восени, коли болотом обляпав, то після 1.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 25 січ, 2025 12:24

akurt написав:Я маю роботу в цьому місці (в цьому районі), мій прибуток такий, який дозволить взяти цю квартиру в іпотеку, тому я плачу такі гроші, щоби жити зараз і сьогодні по-людськи, а не завтра в іншому житті

Кредитне рабство у всій красоті. Ну нічого, скоро зрозуміють, що "я маю роботу сьогодні" != "Я матиму роботу із такою ЗП протягом 20 років"
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 25 січ, 2025 12:42

Та ми ж це «кредитне рабство» вже обговорювали.
Особливо кумедно звучить, якщо перекласти з німецької мови знаменитий лозунг, написаний двома алкашами під час ночівлі в готелі для продавців качок в центрі Брюсселя.
В оригінали два алкаші - якщо не помиляюся - в 1877 році - написали так:
«Proletarier aller Länder, vereinigt Euch!»
В перекладі:
«Рванці та дранці - гоп до купи!»
Кумедності долає той факт, що один жив в будинку за іпотеку, а другий оженився на дочці барона та частину життя прожив в Лондоні.
Так що про рабство можна розказувати довго в дуже цікаво.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 25 січ, 2025 13:16

akurt написав:Та ми ж це «кредитне рабство» вже обговорювали.

Схоже, що в Канаді починають відчувати вже. Ще кілька місяців Трамп повводить мита і тоді точно зрозуміють що таке рабство...
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 25 січ, 2025 13:33

2587715 написав:а в штатах навпаки бажають, щоб ти до них приїхав,

Точно? особливо ті українці які по u4u прилетіли сьогодні в аеропорт, а їм "вертайтесь додому, ми Вас не пустимо". Або ті, кого пакують в бусики і везіть в Мексику
Дюрі-бачі

Профіль

1
  #<1 ... 25702571257225732574 ... 2906>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей