|
|
![]() Re: Фінмоніторинг фізосіб у банках по-новому (після 1.09.17)Форумчани, підскажіть, будь ласка, як краще зробити в цій ситуації. Райф розірвав відносини, хоча я і намагався пояснити та надав документи. На рахунку лишилось 300 $. Райф каже, що я можу їх вивести, надавши деталі іншого банківського рахунку. І наскільки відомо, вони при цьому пишуть в описі IBAN переказу причину розриву стосунків. Виникає питання, чи можна вказати рахунок іншої особи в цьому ж банкові - Райф? Я думаю вивести кошти на рахунок дружини, вона має рахунок в Райф
![]()
ІНН відправника і отримувача повинні бути одинакові. Відкрийте онлайн в якому-небудь банку рахунок, після транзиту закрийте. Докумени, що не підійшли недоРайфу можуть підійти іншому банку, дивлячись що ви там пропонуєте в якості джерела доходу. ![]() Re: Фінмоніторинг фізосіб у банках по-новому (після 1.09.17)І попросить НЕ згадувати в Призначенні про розрив відносин, особливо про п.15 ПВК/ФТ у зв'язку з "...неоднозначність вирішення ситуації з тумлаченням наданих доказів походження особистих коштів та економічної суті спірних операцій" ![]() І краще попросити дати змогу поміняти інвалюту на грн, а потім вже виконувати грн-переказ така на ваш (ІПН) рахунок. ![]() Re: Фінмоніторинг фізосіб у банках по-новому (після 1.09.17)Занести у відділення заяву на добровільне закриття рахунку за згодою сторін, де зазначити відсутність підстав застосування ст. 15 ПВК/ФТ в зв'язку з недоведеністю або якщо щось доведено пропонувати звернутися до правоохоронних органів, як того вимагає Закон. На другій заяві поставити відмітку про отримання такої заяви. ТОді у призначення платежу повинні написати "в зв'язку з закриттям рахунку за згодою сторін", але то неточно, вони люблять посилання на ст. 15. ![]()
Вимагайте щоб видали готівкою, як це передбачено їхніми ж Правилами. У разі настання підстав, передбачених підпунктами 9.1.2, 9.1.3 , 9.1.5, 9.1.6 пункту 9.1 Статті 9 Розділу 1 Правил, або у разі закриття Рахунків за ініціативою Банку з підстав, передбачених законодавством з питань фінансового моніторингу, здійснення завершальних операцій під час припинення ділових відносин з Клієнтом та повернення коштів Клієнту здійснюється на його першу вимогу з урахуванням обмежень, передбачених законодавством України, в наступному порядку: - якщо сукупний залишок коштів, що знаходиться на рахунках в Банку, не перевищує 30 000 грн. (або еквівалент цієї суми в іноземній валюті за курсом НБУ на дату повернення залишку), такий залишок може бути виплачений Клієнту готівкою через касу Банку;
![]() Що було причиною? Яку суму ви внесли: разово, за міс, квартал, яка загальна? Ваша відповідь дуже важлива і для відповіді на Ваше питання. Дзвонила... А Ви дозволяли Вам дзвонити? Я в усіх заявах до банків вимагаю комунікувати лише по ел. пошті, без надсилання паперових носіїв і без телефонних комунікацій, що є законним правом і вимогою громадянина, але безцеремонність ПБ безмежна, все одно дзвонять, бо планктону так легше і зручніше, й слідів майже не лишається, і документів нема. ![]() В цій ситуації важливо врахувати кілька моментів:
1. Чи можна вивести кошти на рахунок дружини в Райффайзен Банку? – Банк зазвичай вимагає, щоб виведення коштів здійснювалося на рахунок, який належить саме вам. Тому, швидше за все, вони попросять IBAN рахунку, відкритого саме на ваше ім’я. – Деякі банки допускають переказ на рахунок третьої особи, але для цього можуть вимагати додаткові документи, наприклад, підтвердження родинних зв’язків або вашу заяву на такий переказ. 2. Що може бути в описі платежу? – Якщо банк розірвав з вами відносини, у призначенні платежу вони можуть вказати причину закриття рахунку (наприклад, "розірвання ділових відносин"), що може викликати питання у банку-одержувача. – Якщо рахунок знаходиться у тому ж банку (на ім’я вашої дружини), то її рахунок теоретично може бути під додатковою перевіркою. 3. Що робити в цій ситуації? - Найнадійніший варіант – вивести кошти на власний рахунок в іншому банку, щоб уникнути можливих труднощів. - Якщо хочете спробувати вивести на рахунок дружини, краще уточнити це безпосередньо в Райффайзен Банку – можливо, вони погодяться на такий переказ. У будь-якому випадку, рекомендую діяти швидко, адже після розірвання відносин рахунок може бути остаточно закритий через певний період.
![]()
...або усе ж таки принести якісь підтверджуючі документи. Мене сьогодні суворий але справедливий Райф нарешті розблокував після 9 місяців поневірянь і доказів що я не верблюд - таки повірили! 🫠🫠🫠 Потрібно ще оновити анкету. Але то вже дрібниці//)
|
|