Фінмоніторинг фізосіб у банках по-новому (після 1.09.17)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
  #<1 ... 212213214215216 ... 225>
Повідомлення Додано: Пон 24 лют, 2025 14:40

Re: Фінмоніторинг фізосіб у банках по-новому (після 1.09.17)

Форумчани, підскажіть, будь ласка, як краще зробити в цій ситуації. Райф розірвав відносини, хоча я і намагався пояснити та надав документи. На рахунку лишилось 300 $. Райф каже, що я можу їх вивести, надавши деталі іншого банківського рахунку. І наскільки відомо, вони при цьому пишуть в описі IBAN переказу причину розриву стосунків. Виникає питання, чи можна вказати рахунок іншої особи в цьому ж банкові - Райф? Я думаю вивести кошти на рахунок дружини, вона має рахунок в Райф
maximus4999

Подякував: 9 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 24 лют, 2025 15:04

maximus4999 написав:Форумчани, підскажіть, будь ласка, як краще зробити в цій ситуації. Райф розірвав відносини, хоча я і намагався пояснити та надав документи. На рахунку лишилось 300 $. Райф каже, що я можу їх вивести, надавши деталі іншого банківського рахунку. І наскільки відомо, вони при цьому пишуть в описі IBAN переказу причину розриву стосунків. Виникає питання, чи можна вказати рахунок іншої особи в цьому ж банкові - Райф? Я думаю вивести кошти на рахунок дружини, вона має рахунок в Райф

ІНН відправника і отримувача повинні бути одинакові. Відкрийте онлайн в якому-небудь банку рахунок, після транзиту закрийте. Докумени, що не підійшли недоРайфу можуть підійти іншому банку, дивлячись що ви там пропонуєте в якості джерела доходу.
edgar_po

Подякував: 45 раз.
Подякували: 151 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 24 лют, 2025 15:16

maximus4999 написав:І наскільки відомо, вони при цьому пишуть в описі IBAN переказу причину розриву стосунків.
І попросить НЕ згадувати в Призначенні про розрив відносин, особливо про п.15 ПВК/ФТ у зв'язку з "...неоднозначність вирішення ситуації з тумлаченням наданих доказів походження особистих коштів та економічної суті спірних операцій" :idea:
І краще попросити дати змогу поміняти інвалюту на грн, а потім вже виконувати грн-переказ така на ваш (ІПН) рахунок.
Amethyst
Фінансовий гуру Finance.ua

Подякував: 494 раз.
Подякували: 1278 раз.

Профіль

3
1
1
10
Повідомлення Додано: Пон 24 лют, 2025 15:31

Amethyst написав:НЕ згадувати в Призначенні про розрив відносин, особливо про п.15 ПВК/ФТ у зв'язку з "...неоднозначність вирішення ситуації з тумлаченням наданих доказів походження особистих коштів та економічної суті спірних операцій"

Занести у відділення заяву на добровільне закриття рахунку за згодою сторін, де зазначити відсутність підстав застосування ст. 15 ПВК/ФТ в зв'язку з недоведеністю або якщо щось доведено пропонувати звернутися до правоохоронних органів, як того вимагає Закон. На другій заяві поставити відмітку про отримання такої заяви. ТОді у призначення платежу повинні написати "в зв'язку з закриттям рахунку за згодою сторін", але то неточно, вони люблять посилання на ст. 15.
edgar_po

Подякував: 45 раз.
Подякували: 151 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 24 лют, 2025 15:43

maximus4999 написав:Форумчани, підскажіть, будь ласка, як краще зробити в цій ситуації. Райф розірвав відносини, хоча я і намагався пояснити та надав документи. На рахунку лишилось 300 $. Райф каже, що я можу їх вивести, надавши деталі іншого банківського рахунку. І наскільки відомо, вони при цьому пишуть в описі IBAN переказу причину розриву стосунків. Виникає питання, чи можна вказати рахунок іншої особи в цьому ж банкові - Райф? Я думаю вивести кошти на рахунок дружини, вона має рахунок в Райф

Вимагайте щоб видали готівкою, як це передбачено їхніми ж Правилами.

У разі настання підстав, передбачених підпунктами 9.1.2, 9.1.3 , 9.1.5, 9.1.6 пункту 9.1 Статті 9 Розділу 1 Правил, або у разі закриття Рахунків за ініціативою Банку з підстав, передбачених законодавством з питань фінансового моніторингу, здійснення завершальних операцій під час припинення ділових відносин з Клієнтом та повернення коштів Клієнту здійснюється на його першу вимогу з урахуванням обмежень, передбачених законодавством України, в наступному порядку:
- якщо сукупний залишок коштів, що знаходиться на рахунках в Банку, не перевищує 30 000 грн. (або еквівалент цієї суми в іноземній валюті за курсом НБУ на дату повернення залишку), такий залишок може бути виплачений Клієнту готівкою через касу Банку;
Navegantes

Подякував: 7 раз.
Подякували: 59 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 24 лют, 2025 16:34

Джек написав:Вітаю всих. Дзвонив сьогодні персональний банкір Приват банку. Викликає до себе для пояснення походження коштів. Рахунки не заблоковані. Хто проходив цю процедуру? Яка вірогідність блокування ? Як пояснила банкір рішення про блокування або не блокування буде прийнято після моїх пояснень
Що було причиною? Яку суму ви внесли: разово, за міс, квартал, яка загальна?
Ваша відповідь дуже важлива і для відповіді на Ваше питання.
Дзвонила... А Ви дозволяли Вам дзвонити? Я в усіх заявах до банків вимагаю комунікувати лише по ел. пошті, без надсилання паперових носіїв і без телефонних комунікацій, що є законним правом і вимогою громадянина, але безцеремонність ПБ безмежна, все одно дзвонять, бо планктону так легше і зручніше, й слідів майже не лишається, і документів нема.
Visky

Подякував: 171 раз.
Подякували: 186 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 24 лют, 2025 16:45

В цій ситуації важливо врахувати кілька моментів:

1. Чи можна вивести кошти на рахунок дружини в Райффайзен Банку?
– Банк зазвичай вимагає, щоб виведення коштів здійснювалося на рахунок, який належить саме вам. Тому, швидше за все, вони попросять IBAN рахунку, відкритого саме на ваше ім’я.
– Деякі банки допускають переказ на рахунок третьої особи, але для цього можуть вимагати додаткові документи, наприклад, підтвердження родинних зв’язків або вашу заяву на такий переказ.

2. Що може бути в описі платежу?
– Якщо банк розірвав з вами відносини, у призначенні платежу вони можуть вказати причину закриття рахунку (наприклад, "розірвання ділових відносин"), що може викликати питання у банку-одержувача.
– Якщо рахунок знаходиться у тому ж банку (на ім’я вашої дружини), то її рахунок теоретично може бути під додатковою перевіркою.

3. Що робити в цій ситуації?
- Найнадійніший варіант – вивести кошти на власний рахунок в іншому банку, щоб уникнути можливих труднощів.
- Якщо хочете спробувати вивести на рахунок дружини, краще уточнити це безпосередньо в Райффайзен Банку – можливо, вони погодяться на такий переказ.

У будь-якому випадку, рекомендую діяти швидко, адже після розірвання відносин рахунок може бути остаточно закритий через певний період.
karinabilanowa

Подякував: 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 24 лют, 2025 21:21

moveton написав:
  sergey_sryvkin написав:Давно припинив тримати гроші в приватбанку.

Только альтернатив в плане поведения финмона не густо. Он уже везде такой. Или не держать в банках совсем или банк личный, если денег куры не клюют.

В мене, власне, проблем з фінмоном нема і не очікується.
sergey_sryvkin

Подякував: 629 раз.
Подякували: 664 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 04 бер, 2025 14:37

edgar_po написав:
  Amethyst написав:НЕ згадувати в Призначенні про розрив відносин, особливо про п.15 ПВК/ФТ у зв'язку з "...неоднозначність вирішення ситуації з тумлаченням наданих доказів походження особистих коштів та економічної суті спірних операцій"

Занести у відділення заяву на добровільне закриття рахунку за згодою сторін, де зазначити відсутність підстав застосування ст. 15 ПВК/ФТ в зв'язку з недоведеністю або якщо щось доведено пропонувати звернутися до правоохоронних органів, як того вимагає Закон. На другій заяві поставити відмітку про отримання такої заяви. ТОді у призначення платежу повинні написати "в зв'язку з закриттям рахунку за згодою сторін", але то неточно, вони люблять посилання на ст. 15.

...або усе ж таки принести якісь підтверджуючі документи.

Мене сьогодні суворий але справедливий Райф нарешті розблокував після 9 місяців поневірянь і доказів що я не верблюд - таки повірили! 🫠🫠🫠

Потрібно ще оновити анкету.
Але то вже дрібниці//)
asti

Подякував: 42 раз.
Подякували: 751 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 04 бер, 2025 14:46

asti написав:Мене сьогодні суворий але справедливий Райф нарешті розблокував після 9 місяців поневірянь і доказів що я не верблюд - таки повірили!

9 месяцев... Это ж на сколько он колен проверял? :roll:
moveton

Подякував: 60 раз.
Подякували: 684 раз.

Профіль

5
  #<1 ... 212213214215216 ... 225>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему