Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1338713388133891339013391 ... 14260>
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 12:40

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Banderlog написав:Забороним вивіз капіталу з України і вийде що більший ефект ніж від іноземних інвестицій?

От зараз чоловікам заборонили виїзд закордон. Сильно це заважає багатим?
Дюрі-бачі

Подякував: 873 раз.
Подякували: 635 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 12:43

Banderlog написав: Забороним вивіз капіталу з України і вийде що більший ефект ніж від іноземних інвестицій?

Виводять без проблем і под мінімальний відсоток.
UA

Подякував: 1881 раз.
Подякували: 2336 раз.

Профіль

1
1
1
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 12:48

Дюрі-бачі написав:
  Banderlog написав:Забороним вивіз капіталу з України і вийде що більший ефект ніж від іноземних інвестицій?

Так і вивезення коштів заборонити. Бо щось од цих казочок про притік капіталу в україну за 30 років вже підташнює, і закралось смутноє сомнєньє... а вдруг весь цей час був відтік а не притік?
Banderlog

Подякував: 112 раз.
Подякували: 86 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 12:48

Banderlog написав:а може ну їх нах інвестиції? Забороним вивіз капіталу з України і вийде що більший ефект ніж від іноземних інвестицій?

Запретить всю ВЭД? - сильный ход :lol:
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 487 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 12:50

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Banderlog написав:Так і вивезення коштів заборонити

Просто буде більше таких кейсів:
https://zaxid.net/uzhgorodski_mitniki_z ... h_n1559836
Дюрі-бачі

Подякував: 873 раз.
Подякували: 635 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 12:50

Banderlog написав:
  Дюрі-бачі написав:

Так і вивезення коштів заборонити. Бо щось од цих казочок про притік капіталу в україну за 30 років вже підташнює, і закралось смутноє сомнєньє... а вдруг весь цей час був відтік а не притік?

Мне это описание какую-то страну напоминает - что-то на "север" начинается... 🤔 Или Иран...
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 487 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 12:55

Banderlog написав:
  Дюрі-бачі написав:

У нас сало даже импортное(в колбасе, не на базаре по 400-700от)
Запретим весь импорт(а заодно и импорт комплектующих и готовых коптеров)???
И старлинки с телефонами сожжём
Будем по проводному телефону 1964г.в. со складу про проводу что связист протянул
барабашов

Подякував: 292 раз.
Подякували: 361 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 12:57

Banderlog написав: а може ну їх нах інвестиції? Забороним вивіз капіталу з України і вийде що більший ефект ніж від іноземних інвестицій?

Шутите ? ) Покуситься на трансграничное перемещение капитала. Мощнейший кирпич в фундаменте глобалистов-финансистов. Пока эта модель не уйдет окончательно, такую мысль не пропустят. нам тот же МВФ выставит счет на возврат кредитов по примеру Трампа. )
tumos

Подякував: 17 раз.
Подякували: 190 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 13:03

барабашов

Вітаю вас .
Як Дніпро перенесло напад ?
Дуже постраждало ,Чи постаждав клуб на набережній ?
Дуже люблю цей клуб . Тварини були дуже вхожені та доглянуті .
Збирався на слідуючим тижні у Дніпро , а тут така біда ...
холява
2
Форумчанин року

Подякував: 4142 раз.
Подякували: 4538 раз.

Профіль

5
22
1
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 13:15

ЛАД написав:Shaman
Вы так ни разу и не ответили, почему на мой пост, в котором не было ни слова об СССР, а только вполне тривиальные объяснения гегемонии США после 2 МВ и снижения веса США в мире сегодня, вы начали никому не нужную "дискуссию о профсоюзах". Вспомнили о Союзе и начале доказывать его никчемность. И после этого вы начинаете рассказывать о том, что я называю вас "пропагандистом облужно".

відповім тут, бо перечитав й розумію, що поки тут все одно загальні слова. Я вам декілька разів сказав, що так, після 2СВ війни США отримали додаткові профіти, але це сталося тому що вони буди розвинені, а не вони стали розвинені внаслідок 2СВ. зовсім різні причинно-наслідкові зв'язки - я вже не один раз це сказав. а срср потім сплив - в нас же дискусія з вами трохи ширша за один пост
Я уж молчу о ваших доказательствах.
Прочитал ваши три поста. В некоторых местах кроме мата реакция просто невозможна.
У вас Китай - "виключення", Сингапур - "виключення".
И, кстати, Эмираты и Саудовскую Аравию вряд ли можно считать "светочами демократии"
В мире сейчас, вроде, 193 государства. Из них авторитарных явно меньше половины. Пусть демократических всего 100 (думаю, заметно больше). Но развитых - США, Зап. Европа и Япония. При этом, по-вашему, это почему-то не "виключення", а правило. Слабоватое какое-то правило.

а ви не мовчіть - бо коли ви відповідаєте на конкретні мої аргументи, я можу далі відповідати - а відповідати взагалі важко. 8)

країн з розвиненої демократією не так багато - це те, що росіяне називають золотим мільярдом. скільки їх - 20-30 зі 193? бо багато автократій маскуються під демократії - та ж Раша, хоча формально там існують вибори. Східна Європа - більшість країн переважна побудувала стійкі демократії, хоча бачимо що та ж Угорщина - є питання.

в світі зараз багато країн мігрує від демократичного устрою в автократії через особисті амбіції своїх керівників. це й Туреччина, й Індія - навіть в США незрозуміло у що перейде влада Трампа... Китай своє перетворення в автократію завершив.

тому правило чітке - висового рівня досягають лише країни з високим рівнем організації суспільства - це й змінність влада, й дотримування законів всіма, й незалежна судова та правоохоронна система. якщо ви не можете відрізнити розвинені країни від тих, що лише розвиваються - я допоможу ;) але ті країни, мають рухатися в бік розвинених країн, а не навпаки. країни, які впадають в автократію, не зможуть розвинутися. окремо стоять арабські монархії, які є автократичними, але рівень життя базується на добування енергоносіїв. знову ж таки - в співпраці з розвиненими країнами. подивимось, до чого доведе сировинні країни співпраця з Китаєм - моя оцінка - все буде погано :D
Все доводы у вас сводятся к "співпраці з США", но при этом "упускаете", что эта "співпраця" стала возможна и эффективна именно благодаря тому, что США после 2МВ стали не просто самой богатой страной мира, а супербогатой. К концу Второй мировой войны, вследствие больших разрушений в Западной Европе, на США приходилось более 50 % мирового ВВП и 2/3 мировых запасов золота. Сегодня тоже немало - примерно 26% по номиналу ВВП и 15% по ВВП (ППС) по данным ВБ
...
Не знаю, какова была доля СССР в мировом ВВП, но наверняка в разы меньше, чем США.
По ВВП, думаю, ещё значительно меньше. Соответственно, было намного меньше возможностей помогать другим странам и меньше влияние в мире.

дякувати Богові що в срср було менше можливостей - можете навести хоч одну країну, яка розвинулася через допомогу срср? я щось не можу ;)

які всі доводи - пишіть краще конкретно, бо так це загальні слова. я так не аргументував. я вже повторююсь - країни розвивалися в першу чергу через правильно організоване суспільство. тому Японія, Німеччина та Корея розвинулися, а Ірак та Афганістан - ні. США не дотували ці країни, але інвестували, але інвестиції - це коли вкладають гроші, бо очікують на результат. але в першу чергу - внутрішний розвиток країни.
Для сравнения с Союзом вы используете исключительно конец 80-х, когда в СССР был настоящий экономический кризис. Как для экономиста, пусть даже не обычного, это можно назвать только подтасовкой.

а оце ваша велика помилка. якщо ви підкинете яблуко - ви теж будете обговорювати, як високо, чи результат буде все одно однаковий - яблуко впаде на землю. так от, планова економіка все одно прийде до кризи. ось з цим ви не хочете погоджуватися, хоча фактичний результат на табло. Чому? хочете, читайте "Чому нації ...", "Шлях до рабства" Хайека чи Атланта Айн Ренд.

одна з причин - коли отримані здобутки людини залежать не від того, скільки вона зробила, а напркилад - чим бідніший, тим більше має отримати - то навіщо працювати - треба вдавати найбіднішого. я вже мовчу, що коли хтось вирішує хто скільки отримає - як в срср - який простір для зловживань. ви ж знаєте що таке "блат" й напевне навіть користувалися свого часу :D
Shaman

Подякував: 764 раз.
Подякували: 1620 раз.

Профіль

1
3
5
  #<1 ... 1338713388133891339013391 ... 14260>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти