|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Сер 02 кві, 2025 18:41
Water написав:І шо? Працював офіційно, сплачуючи в Україні податки? Довідка з податкової, ніхто не забороняє працювать не в Іспанії, а гроші витрачать саме там.
Если в Испании больше 183 дней, то налоговый резидент = доплати разницу. 30% Испании - 5% Украины = 25% доплаты. Как-то так ) Я не знаю как на сайте, при регистрации в самом магазине на кассе, спрашивают все данные. Так же как и в карефуре, консуме, лерое и тд. По поводу указывать левый НИЕ не знаю, не пробовал. Может и можно, но врядли кто-то только приехав в Испанию и идя в магазин, думает о том как бы ему успешнее бегать от налоговой через 5 лет - чисто на автомате большинство дает свой реальный НИЕ.
-
slonomag
-
-
- Подякував: 14 раз.
- Подякували: 182 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Сер 02 кві, 2025 19:56
Water написав: slonomag написав:Вычислили походу по бонусной карте лидла - он ее как-то давно зарегал и потом все время юзал при покупках в магазине. Покупки я думаю везде, но одно дело в каком-то Лерое гвоздей на 10евро раз в пол года купить, а другое дело 500-600евро каждый месяц в продуктовом. Его теория в том что на сумме тригернулось что-то, если бы скуплялся везде по чуть-чуть, может и прошло бы мимо налоговой. Ну или не юзал бонусную карту все время, которая оформлена на НИЕ (типа нашего ИНН).
Тільки шо заради інтересу зареєструвався у Lidl Plus Spain. Ім'я FinanceUkraine, лівий емейл, дата народження та український номер мобільного проканали. Ще для доставки запитують адресу. Ніякого НИЕ ніде не питали. Тому прив`язка можлива до імені, телефону, емейлу, адреси. Все це без питань можна будь-яке писать. Там ще я не читав умови договору, чи можливе розголоження ваших даних. А что работодателю? Чувак через укр ФОП работал на какую-то компанию вне Испании. Тоесть работодатель явно не из Испании.
І шо? Працював офіційно, сплачуючи в Україні податки? Довідка з податкової, ніхто не забороняє працювать не в Іспанії, а гроші витрачать саме там.
якась байка, 5 років сидів і бах, лист щастя від податкової за карту Лідла, щось не дорозказує той "знайомий", 25К, це що 5К за рік, від чого, мінзара, прожиткового мінімума, бонусів/кешбеку лідла?
-
flyman
-
-
- Подякував: 1602 раз.
- Подякували: 2833 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Сер 02 кві, 2025 20:08
slonomag написав: Water написав:І шо? Працював офіційно, сплачуючи в Україні податки? Довідка з податкової, ніхто не забороняє працювать не в Іспанії, а гроші витрачать саме там.
Если в Испании больше 183 дней, то налоговый резидент = доплати разницу. 30% Испании - 5% Украины = 25% доплаты. Как-то так )
Не завжди резидент. Я не знаю как на сайте, при регистрации в самом магазине на кассе, спрашивают все данные. Так же как и в карефуре, консуме, лерое и тд.
На касі зазвичай дають заповнити анкету, анкета стандартна- телефон, ім`я, адреса. По поводу указывать левый НИЕ не знаю, не пробовал.
Ну нема там ніякого НИЕ.
-
Water
-
-
- Подякував: 66 раз.
- Подякували: 216 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 02 кві, 2025 20:13
flyman парадокс, що держава як рекитер кришує територію, і то на відлупись, але ти їй винен від народження, виходить вона що в пробірці зробила раба як Матриці
Так а попрацювавши в Польщі , що не вийшло? Вигнали? Чи захотілось до «держави рекетира»? Це мазохізм? Чи в неприємному стані брав квиток в неньку? «Сопліци» насмоктався як жаба мулу і проміняв гарну державу на погану взад?
-
Hotab
-
-
- Подякував: 395 раз.
- Подякували: 2414 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Сер 02 кві, 2025 21:29
Bolt написав: BIGor написав: Дюрі-бачі написав:На dou кажуть, що в Україні мінус 20 тис. ІТшників з великих компаній. Емігрують помаленьку
І це при тому, що вузи за три роки випустили ще десятки тисяч спеціалістів + ще світчерів перейшло по курсам. На військовій гілці вже це обговорювали - ІТ-шникам в теперешній ситуації нічого хорошого не світить. У Львівському політесі минулого року на Інженерія ПЗ на 270 місць ледве набрали 200 бажаючих. Того року, думаю, ще менше буде. Сусід вивіз свого малого, навіть не дочекавшись закінчення ним 11-го класу(Піздно віддали до школи, 18 виповнилось в березні), але думаю, що за атестат порішає.
Щось аж не віриться, за моїх часів навіть у обласний ВУЗ на таку спеціальність попасти було малореально навіть медалістам, кажу про бюджетні місця. Тут згадується будівельник з його "безкоштовною освітою" від держави.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1444 раз.
- Подякували: 1851 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 02 кві, 2025 21:43
Еміграція, заробітчанство
News from Turkey and Spain
В Європі виплати людні при переїзд на нове місце роботи, як виявилося є: сьогодні продовжив бесіду з моїм приятелем, який готується до дальнього переїзду в Іспанію (4100 км). Роботодавець вже виплатив 2500 євро на переїзд. Теоретично це нормально, тому що витрати на пальне можуть скласти: (4100*10/100)*1,7€=697 € на бензин (я взяв ціну бензина середню по країнам руху 1,7€ за літр, що цілком реально. Витрати на ночівлю в готелях думаю, що не менше, ніж 3 ночі по 60€ - це 180€. Плюс одна ночівля у мене в гостях звісно безкоштовно. Вже я нарахував близько 900€. Плюс харчі заберуть якісь гроші. Плюс медична страховка. Але потім ще буде їхати жінка з дітьми. Прямих рейсів з Анталії наприклад на Барселону або Мадрид немає. Пересадки або в Бухаресті, або в Будапешті. На трьох осіб 2500-900=1600 € повинно вистачити. Ну, молодці роботодавці.
Востаннє редагувалось akurt в Чет 03 кві, 2025 09:27, всього редагувалось 2 разів.
-
akurt
-
-
- Подякував: 3970 раз.
- Подякували: 1429 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Сер 02 кві, 2025 21:46
slonomag написав:Я не знаю как на сайте, при регистрации в самом магазине на кассе, спрашивают все данные. чисто на автомате большинство дает свой реальный НИЕ.
Навіть не знаю, в мене реакція на необхідність надати податковий номер для якоїсь необов'язкової фігні була б цілком однозначна -- в сад.
-
M-Audio
-
-
- Подякував: 630 раз.
- Подякували: 495 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Сер 02 кві, 2025 22:10
M-Audio написав: slonomag написав:Я не знаю как на сайте, при регистрации в самом магазине на кассе, спрашивают все данные. чисто на автомате большинство дает свой реальный НИЕ.
Навіть не знаю, в мене реакція на необхідність надати податковий номер для якоїсь необов'язкової фігні була б цілком однозначна -- в сад.
Это не налоговый номер, я не знаю как объяснить. Вот: NIE - это личный, уникальный номер, который присваивается с целью идентификации иностранцам, связанным с Испанией в силу своих экономических, профессиональных или социальных интересов. И он у тебя потом везде фигурирует. При получении посылки с амазона спрашивают НИЕ, при регистрации в отеле, в магазинах, вот вообще везде. При любой регистрации хоть чего-либо. У туристов конечно его нет, это только у тех кто тут живет на постоянной основе. И вот на основании нескольких случаев появилось подозрение что по нему налоговая тоже может собирать инфу, хотя изначально это как бы не является налоговым номером или чем-то таким, это просто номер иностранца. П.С. Разговор собственно изначально и начался с того что я просто написал что жить совсем-совсем в тени тяжко и могут поймать даже на какой-то мелочи. Причем не в теории, а есть реальные кейсы. А тут все так к цифрам прицепились, регистрациям и тд. Суть то совсем в другом была - платите налоги и будет вам счастье, иначе все равно рано или поздно поймают и будет еще хуже.
-
slonomag
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Сер 02 кві, 2025 23:00
slonomag написав:П.С. Разговор собственно изначально и начался с того что я просто написал что жить совсем-совсем в тени тяжко и могут поймать даже на какой-то мелочи. Причем не в теории, а есть реальные кейсы. А тут все так к цифрам прицепились, регистрациям и тд. Суть то совсем в другом была - платите налоги и будет вам счастье, иначе все равно рано или поздно поймают и будет еще хуже.
Твій приклад не дуже, далі ти почав зариватись з податками, податковими номерами, бо якщо припустимо припаяли податки і зарахували резидентом, то це не 30-25=5%, а там прогесивна шкала, це теоретично при перевищенні 30 тис. ойро. Шоб ти і далі не заривався, натякну шо з вересня 2024 можливий автоматичний обмін такою інфою між UA та ES. Якщо ти особисто знаєш цю людину, то йому потрібен нормальний податковий консультант не тільки по податкам у ES, а й в UA. Плюс консультація де саме він резидент.
-
Water
-
-
- Подякував: 66 раз.
- Подякували: 216 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 02 кві, 2025 23:19
Water написав: slonomag написав:П.С. Разговор собственно изначально и начался с того что я просто написал что жить совсем-совсем в тени тяжко и могут поймать даже на какой-то мелочи. Причем не в теории, а есть реальные кейсы. А тут все так к цифрам прицепились, регистрациям и тд. Суть то совсем в другом была - платите налоги и будет вам счастье, иначе все равно рано или поздно поймают и будет еще хуже.
Твій приклад не дуже, далі ти почав зариватись з податками, податковими номерами, бо якщо припустимо припаяли податки і зарахували резидентом, то це не 30-25=5%, а там прогесивна шкала, це теоретично при перевищенні 30 тис. ойро. Шоб ти і далі не заривався, натякну шо з вересня 2024 можливий автоматичний обмін такою інфою між UA та ES. Якщо ти особисто знаєш цю людину, то йому потрібен нормальний податковий консультант не тільки по податкам у ES, а й в UA. Плюс консультація де саме він резидент.
Блин, Вы мне расказываете про налоги в Испании? ) Я их тут плачу 2.5 года уже. Может мне еще надо расписать все вычеты типа 2400 на первого ребенка, 2700 на второго, 3400 за подачу совместной декларации с женой, 5500 минималку, вычеты на пенсионеров, деятельность и тд и тп на 5 листов? ) Могу еще про номада, режим Бекхема, коллаборадора рассказать. Целый реферат получится. И еще столько же про определение статуса налогового резидента, от чего это зависит конкретно в Испании, какие кейсы были типа той же Шакиры (думаю многие знают) и тд. Извините, но я тут не работаю (на форуме), а просто делюсь информацией так же как 99% других участников. Просто ради интереса сколько лет Вы реально прожили в Испании и платили тут налоги и когда это было? Или из Украины оно виднее как тут многие любят писать? ) П.С. За CRS пока ничего не известно и официально его еще нет. Так что его обсуждать бессмысленно так как о нем ничего не известно. Если бы он уже работал на полную то я думаю таких кейсов с уклонением от налогов уже было бы 100500 во всех чатах Испании и об этом уже все знали, а не единичные случаи как сейчас, и то в основном у тех кто тут еще до 2022 переехал.
-
slonomag
-
-
-
-
Профіль
-
-
1