Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1347013471134721347313474 ... 14865>
Повідомлення Додано: П'ят 04 кві, 2025 10:07

CLF 65.65

flyman написав:Ропа камнем вниз
https://stooq.pl/q/?s=cl.f

65.65
flyman

Подякував: 1607 раз.
Подякували: 2852 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 04 кві, 2025 10:08

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Letusrock написав:Давай розкажи їм що перспективніше під ракетам

Та все вона прекрасно розуміє. Тут потрібно тільки тролити.
Дитина втрачає свої роки життя самі цінні, щоб її мамці не дай бог не накинути лишні 100дол, а то ще й знизити, я ж тобі допомогла зекономити, он купиш собі ланоса)) А може ще й кине роботу і сама поїде, оце буде хаха))
BeneFuckTor

Подякував: 264 раз.
Подякували: 28 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 04 кві, 2025 10:26

Shaman написав:
  _Mykola_ написав:У приведених розрахунках є фундаментальні помилки:
-за кордоном бакалаврат це 3 роки
- магістратура це 2, і якщо вчитися очно, то це безкоштовно, якщо заочно, то від 3 до 15 тис./рік.
-навчання не обов'язково на локальній мові, багато університетів навчають англійською, а локальна мова йде окремими предметами. Є таке поняття як year+, який спеціально зроблений для адаптації іноземних студентів, але його брати не обов'язково.
-навчання, як правило безкоштовне, якщо не брати світові університети ТОП рівня.
-навіть університет середньго рівня за рівнем знань буде вищий наших ТОПів.
-тимчасовий захист та виплати студентам роблять освіту закордоном доступною та безкоштовною.
-навчання місцевій мові можна також додатково проходити по безкоштовним програмам вивчення мов, репетитор тут зайвий, тим більше наразі вже можна використовувати ШІ для навчання мові за індивідуальною програмою, і це ефективніше ніж з викладачем, тому що дозволяє поглиблено вивчати необхідні розділи. :roll:

Магістратура часто не потрібна, це більше фетиш ех ссср.
Часто у фірмі на півсотні-сотню кваліфікованих бакалаврів може бути один-два магістри.

Байки про 20-50тис доларів/євро за іноземну освіту наразі маячня.
Практичний досвід цей висновок підтверджує. :roll:

головне питання, звідки досвід? судячи з рожевих окулярів про закордон - десь в Україні? хтось зі знайомих дітей вчиться?

що знаю - безкоштовна освіта - місцевими мовами. будь-яке навчання англійською - за гроші. різні моделі. відраховують з універів за погані відмітки - на раз-два. вчитися на чужій мові - важче, ніж на рідній. на багато спеціальностей й на рідній не стягують.

приклад Німеччині - вступ до універу - лише з гімназії. інакше ще рік абітуру обов'язково.

в самого який рівень володіння іноземною мовою? бо легко розповідати, як легко вивчити - сам спробував? 8)

що значить байки? в мене знайомий платив за кожну дитину 18 тис дол на рік в США - й це не ТОПові універи ;)

Штати, то не Європа, там виключно за гроші, або гранти.
Якщо не ломитися у ТОП-50,100 то можна знайти університет з добрим рейтингом та безкоштовним навчанням, але це, як правило, будуть Європейські виші.

Англійською не завжди за гроші, і є ще цікавий момент, коли викладачі навіть викладаючи місцевою мовою. запросто спілкуються і приймають роботи та екзамени англійською, принципових - одиниці. :lol:

Рівень знань та бажання навчатися це базові вимоги до навчання + мова, це звичайно ускладнює, але якщо перші два є, і хоч базове знання англійської А2+, то третє підтягується також... Але треба багато зусиль, тому що "парєшать" сесію за гроші, неможливо.

Знаю приклади "навчання" у Шевченка, КПІ, Авіаційному, та навіть Могилянці, коли сесія "рєшається", тому вищої рівень освіти у нас зараз незадовільний і прогноз все більше негативний...

Рівень мови у родині різний від А1 до С2, і як він набувається знаю, по собі, дружині, дітям. Головне бажання, регулярність та систематичність, у іномовному середовищі цей процес сильно пришвидшується.
_Mykola_

Подякував: 689 раз.
Подякували: 726 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 04 кві, 2025 10:54

Ой+ написав:
  _Mykola_ написав:З початком війни обмежили зняття 100 тисячами гривень на добу одному клієнту у одному банку.

Це ще треба замовити наперед. Я якось зайшов у приват та і хотів більше 20 тис зняти без попереднього, то мені сказали в касі, що можуть 5 тис. дати.

Цим "банком" принципово не користуюся вже давно, тому не можу розділити ваших страждань. :D
Без замовлення, великі суми, як правило, можна зняти у опорних відділеннях.
Контакти касирів, дуже допомагають у цьому процесі, ситуативно можна знайти відділення у якому буде необхідна сума день в день. :roll:
_Mykola_

Подякував: 689 раз.
Подякували: 726 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 04 кві, 2025 11:20

Чому «смаколики» для Трампа перетворилися на угоду, яку неможливо перетравити

Відносини між Україною та США набувають рис трилера з елементами хоррору. А стандартна для попередніх періодів інституційна співпраця перетворилася на «конкурс капітанів». Сюжет і тему цієї битви неможливо зрозуміти без повернення до першого терміну Дональда Трампа. Саме тоді відбулися події, які зараз безпосередньо впливають на поведінку та відносини головних героїв і події навколо угоди про мінерали.
https://zn.ua/ukr/usa/chomu-smakoliki-d ... aviti.html

яка ж бездарна потолоч керує Україною :|
jump

Подякував: 102 раз.
Подякували: 1319 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 04 кві, 2025 11:33

pesikot написав:Росія вдарила "шахедами" по Харкову, Дніпру, Запоріжжю та Київщині. Є загиблі та поранені – фото
У ніч проти 4 квітня Росія атакувала ударними безпілотниками Харків, Дніпро, Запоріжжя та Київщину. Скрізь є постраждалі та руйнування. У Харкові станом на 07:00 було відомо про чотирьох загиблих, ще одну людину шукали під завалами житлового будинку.

Як повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, з 22:00 росіяни завдали близько шести ударів по Новобаварському району міста. Всі удари були завдані по щільній житловій забудові.

Пошкоджено близько 30 двох-, чотирьох- та п'ятиповерхових будинків. В один двоповерховий будинок сталося пряме влучання, внаслідок чого повністю зруйновано один під'їзд.

Это к РПВ и перемирию ...
до капітуляції росії?
Banderlog

Подякував: 115 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 04 кві, 2025 11:46

BeneFuckTor написав:

Дитина втрачає свої роки життя самі цінні, щоб її мамці не дай бог не накинути лишні 100дол, а то ще й знизити, я ж тобі допомогла зекономити, он купиш собі ланоса)) А може ще й кине роботу і сама поїде, оце буде хаха))

Так, я дуже гарно рахую. Ви все ще шукаєте безоплатні курси мови, так щоб гарно навчили і вчителі ніфіга не отримали в грошах? Або вас навчили за рахунок польських податкових резидентів. Тому що ви такий гарний?
Я ж навела реальний приклад 2 дівчин. І свої розрахунки. Ви вважаєте, що гарна робота гарантована, я так не вважаю. Через 4 роки подивимось на результати. Мені дуже прям незрозуміло коли люди з гарною освітою посилають своїх дітей у второсортні ВУЗи ЄС... Але регрес також вибір.
Я поїду після закінчення війни у разі якщо ЛАДи проголосують за ОПЗЖ замість запитати Олександрів і зробити такий самий вибір. Тим самим завершивши цикл історії розколу України. До закінчення війни мій вибір тут.
ПС: за Миколою А2+ який насправді знання на рівні "я сьогодні їсти банан" буде гарним спеціалістом. Та дитина буде слухати лекцію і чути "бла-бла-бла формула бла-бла-бла", на зір буде краще - ти сидиш з підручником і перекладаєш слова яких в житті не чув. Це час.
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 04 кві, 2025 13:06

stm написав:
  BeneFuckTor написав:

Так, я дуже гарно рахую. Ви все ще шукаєте безоплатні курси мови, так щоб гарно навчили і вчителі ніфіга не отримали в грошах? Або вас навчили за рахунок польських податкових резидентів. Тому що ви такий гарний?
Я ж навела реальний приклад 2 дівчин. І свої розрахунки. Ви вважаєте, що гарна робота гарантована, я так не вважаю. Через 4 роки подивимось на результати. Мені дуже прям незрозуміло коли люди з гарною освітою посилають своїх дітей у второсортні ВУЗи ЄС... Але регрес також вибір.
Я поїду після закінчення війни у разі якщо ЛАДи проголосують за ОПЗЖ замість запитати Олександрів і зробити такий самий вибір. Тим самим завершивши цикл історії розколу України. До закінчення війни мій вибір тут.
ПС: за Миколою А2+ який насправді знання на рівні "я сьогодні їсти банан" буде гарним спеціалістом. Та дитина буде слухати лекцію і чути "бла-бла-бла формула бла-бла-бла", на зір буде краще - ти сидиш з підручником і перекладаєш слова яких в житті не чув. Це час.

1. Я ни разу не голосовал ни за ПР, ни за ОПЗЖ. Яких "Олександрів" я маю запитати за кого голосувати?
2. Я не уехал из Украины, хотя легко мог это сделать ещё в 90-е. И тогда меня ничего особо не держало - ещё не было ни заработков, ни имущества. Была только одинарка в чешке на окраине Харькова.
3. "гарна робота" не "гарантована" нигде и уж тем более в Украине.
4. Интересно знать, какие "ВУЗи ЄС" вы считаете "второсортними" по сравнению с "первоклассными" нашими?
5. Вы писали о том, чтобы сэкономить на получении бакалавра, а на магистра учиться "там", за кордоном. В этом случае "дитина" не "буде слухати лекцію і чути "бла-бла-бла формула бла-бла-бла" и "сидіти з підручником і перекладати слова яких в житті не чув"?
6. "До закінчення війни мій вибір тут." Насколько понимаю, вы за время войны успели пожить за границей. В Чехии? Вернулись, потому что перестали платить пособие беженцам?
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 04 кві, 2025 13:36

konstantin kirovograd написав:prodigy
тобто, жити без: сучасного звязку(без мобілок), без інтернета(читати г-ту Правда, Труд), іздити на москічах і тазах, 2 канала на ТБ,
---------------
:lol: вообще-то этого не было в 1991 году-мобилок и интернета...

ми не 1991 рік , а про 2025р коли вам сьогодні запропонують повернутися в 1985
prodigy

Подякував: 3331 раз.
Подякували: 3343 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: П'ят 04 кві, 2025 14:36

ЛАД, я спочатку писала багато тексту на кожне ваше 1,2,3. А потім все витерла тому що це ви )
У ваших руках ваше майбутнє і вашої родини. Це статистика. Ви - покоління бебібумерів і не гинули у коліщатках війни. Не приведіть нас у минуле, будь ласка.
У ваших розрахунках маю надію майбутнє вашого онука який вже говорить німецькою.
Остання, я мала візу захисту і 2500крон підйомних від банку CSOB. Повернулася бо одна дитина народилася і вже стала на ноги разом з мамою. Моя племінниця пішла у дитячій садочок. Ще одну дитину мати забрала у Польщу. Всі стояли на ногах і мої трати на оренду і медичну страховку вже не мали ніякого змісту. )
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

#<1 ... 1347013471134721347313474 ... 14865>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор