Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 27782779278027812782 ... 2891>
Повідомлення Додано: Сер 14 тра, 2025 16:00

Еміграція, заробітчанство

News from USA

Епіграф 1: "Эх, тяжела она - царская каторга!" (народна мудрість, яка приписується жителям Башкирії).
Епіграф 2: "Почему-то не хотят туда тупые американцы ехать". (с) (Примітка: з категорії тверджень, які не завжди знаходять підтримку)

До цих пір я писав про позитивний досвід еміграції в різні країни світу. Тут все вірно: як написали вчора щодо досвіду пана Дюрі-бачі, у вільному трактуванні: "К хорошому притягивается хорошее. И наоборот"... До мене притягується тільки хороше, а на цьому форумі - в компенсацію - і гидотне.

Консультую зараз наших людей з приводу поселення в Анталії (Туреччина). Там нічого цікавого: бумажки, бюрократія, ксерокопії, печатки, апостилі та таке інше...
Цікаве інше: БЕЗЦІННИЙ досвід перебування в США за Програмою U4U.
Досвід, який почався екстремально добре - та який закінчився повним фіаско, виїхали та перехрестилися...

Березень 2024 року - на "білому конику" з документами - Програма U4U - в США.
Поселилися в хорошому штаті (дивись Епіграф 2) - штат Флорида.
Люди НЕ бідні. Приїхали з "Подушкою безпеки".

Квартиру взяли хорошу - в місяць оренда - все про все 2 500 доларів США (Дивись епіграф 2 та мій попередні репортаж, який привів до виникнення епіграфа 2).
Люди НЕ ледачі. З України, де відчували себе більше, ніж вдалими, приїхали не просто так, а з реальними заготовками власного бізнесу.
Бізнес зареєстрували офіційно, бізнес почав працювати. Люди не лежали на канапі - а реально та активно працювали...

Останні 2 слова особливо важливі.
Реально працювали з самого ранку до самого вечора: фірма, бізнес, оренда приміщень для бізнесу і таке інше - приватна інформація.

12 місяців життя в США та 12 місяців активного життя надають можливість сісти, випити пляшку гавайського еля та перепочити: де ми, що ми, як ми.

І получилося таке:
- гроші, які привезли із собою - і не малі - майже всі проїли.
- працюють зранку до вечора - прийшли додому - поїли + швидкий секос + поспали 8 годин - і вже на роботі.
І так всі 365 днів: працюють зранку до вечора - прийшли додому - поспали 8 годин і вже на роботі.

Баланс дебет-кредит:
- щоби жити, треба мати МІНІМУМ 6 000-7 000 доларів на місяць.
- організований бізнес ці витрати НЕ покриває.
- життя закінчилося в момент перетину кордону США (дивись Епіграф 1).
- Все закрили, все "округлими", виїхали... Перехрестилися...
- на рішення вплинула також непередбачувана позиція сучасного керівництва США: "Працюєш-працюєш і раптом можуть викинути одномоментно..."

[Примітка: в розмові я навів точні перевірені власне мною цифри з мого тогорічного візиту в США - на зустріч за нашою діаспорою в штатах Південна Кароліна та Північна Кароліна - і назвав цифру МІНИМАЛЬНИХ витрат в 4 500 доларів (на родину з 2-х осіб без дітей). Погодилися із словами: "Там мабуть оренда дешева... - Так, дешева: від 1200 доларів на місяць за двушку. - Ну ось... А у нас було 2 500 доларів+ страховки, інтернети - в цілому довго перелік розказувати, платиш на кожному кроці ...]

P.S. Дивіться примітку 1 і зрозумійте, що з приміткою 2 НЕ всі погоджуються.
akurt

Подякував: 3999 раз.
Подякували: 1443 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 14 тра, 2025 16:35

akurt написав:Люди НЕ ледачі. З України, де відчували себе більше, ніж вдалими, приїхали не просто так, а з реальними заготовками власного бізнесу.

Я знаю не одну такую грустную историю.
О данном конкретном случае ничего сказать не могу, поскольку слишком мало информации.
А в известных мне случаях, на мой взгляд, проблема заключалась в том, что люди приезжали с заготовками НАШЕГО бизнеса. Способы ведения бизнеса, как и проведение клиентов, у нас и в США существенно различаются.
Вместе с тем, знаю достаточно случаев, когда люди приезжали голыми и босыми, начинали работать по найму, а потом, внимательно осмотревшись, начинали вполне успешный бизнес.

Ну и совсем уж неспешным их случай назвать трудно. Если смогли поработать год и закрытия без банкротства, они попали в 10% успешных стартов.

Не прошу раскрывать секреты, но очень интересно, было ли направление бизнеса специфичным для Флориды? Для универсального бизнеса курортно-пенсионерский штат не слишком благоприятен.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6461 раз.
Подякували: 21601 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Сер 14 тра, 2025 17:05

Не повірите, але моя думка саме така: «проблема заключалась в том, что люди приезжали с заготовками НАШЕГО бизнеса. Способы ведения бизнеса, как и проведение клиентов, у нас и в США существенно различаются.»
akurt

Подякував: 3999 раз.
Подякували: 1443 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 14 тра, 2025 17:20

Все добре своєчасно.
Отримав громадянство Німечини.
Якось по барабану. Всі навкруги німці. Отримав такий паспорт як у всіх.

Якби 10 років тому отримав, стрибав би до стелі.
А так якось будено все. :lol:
Хомякоид

Подякував: 3086 раз.
Подякували: 441 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 14 тра, 2025 17:52

Сибарит написав:
  akurt написав:Люди НЕ ледачі. З України, де відчували себе більше, ніж вдалими, приїхали не просто так, а з реальними заготовками власного бізнесу.

Я знаю не одну такую грустную историю.
О данном конкретном случае ничего сказать не могу, поскольку слишком мало информации.
А в известных мне случаях, на мой взгляд, проблема заключалась в том, что люди приезжали с заготовками НАШЕГО бизнеса. Способы ведения бизнеса, как и проведение клиентов, у нас и в США существенно различаются.
Вместе с тем, знаю достаточно случаев, когда люди приезжали голыми и босыми, начинали работать по найму, а потом, внимательно осмотревшись, начинали вполне успешный бизнес.

Ну и совсем уж неспешным их случай назвать трудно. Если смогли поработать год и закрытия без банкротства, они попали в 10% успешных стартов.

Не прошу раскрывать секреты, но очень интересно, было ли направление бизнеса специфичным для Флориды? Для универсального бизнеса курортно-пенсионерский штат не слишком благоприятен.

Пример вполне успешного бизнеса во Флориде. Ютуб канал Ник Юса.Чувак с Харькова свалил ещё до войны.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 14 тра, 2025 17:56

Хомякоид написав:Все добре своєчасно.
Отримав громадянство Німечини.
Якось по барабану. Всі навкруги німці. Отримав такий паспорт як у всіх.

Якби 10 років тому отримав, стрибав би до стелі.
А так якось будено все. :lol:

Як на мене, 100% лучче жить без громадянства. Бо вдруг война, чи ше яка болячка-обмеження - то країни своїх громадян бистро щимлять (не зависить од того, яка країна), а до негромадян поблажливіші. А голосувать... Кому воно треба, в наш вік ідіократії, де один фіг проти неадекватної пропаганди індивідуально нічо не протиставиш ефективного (терористичні акти до уваги не берем)... Так от, не нужно то громадянство. Ну, тобто, якесь-то точно потрібно... А випадки виходу з громадянства і життя взагалі без громадянства - це окрема, але теж дуже цікава тема. Якщо хто має такий досвід, поділіться, буде цікаво.

Переформулюю: в країні, в якій збираєсся жить, точно нельзя получать громадянство.

Шо скаже шановне панство на таку точку зору? Це лиш точка зору і запрошення до обговорення.
won

Подякував: 211 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 14 тра, 2025 18:10

Bolt написав:
  Сибарит написав:Не прошу раскрывать секреты, но очень интересно, было ли направление бизнеса специфичным для Флориды? Для универсального бизнеса курортно-пенсионерский штат не слишком благоприятен.

Пример вполне успешного бизнеса во Флориде. Ютуб канал Ник Юса.Чувак с Харькова свалил ещё до войны.

Искать и смотреть целый канал недосуг, но он мне, кажется, на глаза попадался.
Это про установку бассейнов? Если да, то это именно бизнес для Флориды, о чем я писал.
Или Вы о самом канале как о бизнесе?
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6461 раз.
Подякували: 21601 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Сер 14 тра, 2025 18:19

won написав:Переформулюю: в країні, в якій збираєсся жить, точно нельзя получать громадянство.

Шо скаже шановне панство на таку точку зору? Це лиш точка зору і запрошення до обговорення.

Це усе чудово рівно до того моменту, коли захочеш десь поїхати/влаштуватися на роботу/замовити довідку/купити нерухомість/відкрити рахунок у банку, і помічаєш, що паспорт твоєї країни "скиснув". А за новим паспортом їдь-но ти, друже, на Батьківщину без можливості легально повернутися потім у свою Німеччину.
ІМХО, краще мати 2-3 громадянства, у тому числі хоча б якоїсь країни ЄС, якщо тут живеш. Але отримати громадянство країни, в якій не проживаєш - то не кожному по кишені.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 615 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 14 тра, 2025 18:23

Gastarbaiter

ІМХО, краще мати 2-3 громадянства,

Це часом не означає, що у випадку світової війни доведеться служити відразу у трьох арміях? :lol:

На прикладі України, наявність другого громадянства (європейської країни) не стало приводом не бути мобілізованим . І навіть не дуже відкрило кордон для виїзду.

Мрійники звичайно що кажуть «от в Європі кордони б ні за що не закрили!», але хто і коли це перевіряв, якщо Європа 80 років нічого подібного не бачила, і як вона себе поведе не знає ніхто.
Hotab

Подякував: 402 раз.
Подякували: 2434 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Сер 14 тра, 2025 18:35

Hotab написав:Це часом не означає, що у випадку світової війни доведеться служити відразу у трьох арміях? :lol:

На прикладі України, наявність другого громадянства (європейської країни) не стало приводом не бути мобілізованим . І навіть не дуже відкрило кордон для виїзду.

Мрійники звичайно що кажуть «от в Європі кордони б ні за що не закрили!», але хто і коли це перевіряв, якщо Європа 80 років нічого подібного не бачила, і як вона себе поведе не знає ніхто.

Як думаєте, чи чоловіки закордоном штурмували б відділи ДП Документ та шукали юристів для отримання замовленних паспортів, якби в кожного був ще якийсь румунський чи панамський паспорт у шуфлядці? Пригадайте білорусів, яким теж паспорти за кордоном не видають.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 615 раз.

Профіль

#<1 ... 27782779278027812782 ... 2891>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор