Та можна просто написати у ФБ, що віддається якась техніка чи меблі. Прийдуть та заберуть, якщо не повний злам.
|
|
![]() Еміграція, заробітчанство
News from USA Купівля нашими українцями другого авто в родину. Я поважаю думку та досвід пана rjkz - не мати в родині авто: умови життя в надвеликому місті. Сам я не уявляю, як можна жити без авто. В тому числі в США. Один раз зробив реальний подвиг: пройшов пішки від міста San Rafael (CA) до комплекса великих супермаркетів. Типу «променад». Ось мій маршрут (1,8 км): Було враження, що з мене сміялися всі качки озера по дорозі. А що думав про мене чорношкірий хлопець заввишки в 2 м, який чекав на зупинці по дорозі автобус (ходить раз на годину) - і придумати не можу. Ну не ходить там ніхто пішки, і тротуарів немає… Так ось, сьогодні с 10:00 до 11:00 наша людина купувала в родину друге авто. Я НІКОЛИ не купував авто, на якому вже хтось їздив, тому уявляю, яка це важка залача: відрізнити бите/перебите та іржаве від нормального авто. Хотілося б, щоби було нормальне. Honda CR-V 2015 двигун 2,4 літра, пробіг за 9,5 років 90 миль або близько 150 000 км. Куплена продавцем у офіційного дилера в листопаді 2015. Авто вироблено в США. Останнє - пробіг 90 000 миль - було підозрілим. Я сам зазвичай проїжджаю за рік 30 000 км. Тому я попросив VIN code та через приятелів запросив історію авто: ВСЕ ЧИСТО. Пробіг правильний, бите не було, ТО проходило планове. Ну, початок непоганий… Розрахунок за авто - цікава та незвична річ. На сайті продавець написав цифру 15 200$. В розмові погодився віддати за 15 000$. Розрахунок - чеком на цю суму. Як ми читали вище - два чи три місяці тому - не люблять наші люди чеки. А американці - люблять! Чек випускає банк. Виписав Пркупець та поїхав до Пролавця. Сьогодні з 10:00 до 11:00 перевірив всі документи, всі накладні на всі ремонти та ТО. Облазив все авто з низу до верху… мацав і так і сяк… Все це відбувалося на очах у дідуся - власника, якому не менше 75, та його жінки, якій не менше 75. Акуратні. Обидва лікарі (!). Не обманювали: за автівкою слідкували нормально. Купив. Я поздоровив. Два авто в родині в США - це стандарт. P.S. Був прямий репортаж (аудіо) під час руху: авто показувало витрати палива (американський стандарт): на 1 галоні - 36 миль. Покупець сказав, що це гарний показник. На його попередньому авто BMW M340i витрати були на 1 галоні 25 миль. Ціна 1 галоні (4 л) бензина: 2,5$. ![]() Хм… Зауваження вірне.
Купівля б/в авто завжди «кіт в мішку» - хіба що не від надійних знайомих… Час покаже… хоча… «докторський цикл»… в Європі, і в США важко уявити лікарів (докторів), які б їздили по будинках пацієнтів - часто зупинялися - через 2-3 приватних будинки, щоби виписати рецепт на Парацитамол. А іншим там і не лікують… ![]() Еміграція, заробітчанство
News from USA США припинили видавати візи типу F-1. Хто не встиг - той запізнився. Для довідки: F-1 – тип візи, що видається міжнародним студентам для навчання в США, у тому числі на тимчасових мовних курсах. Візи цього типу видаються американськими посольствами та консульствами. ![]() Ціна дивна. У всякому разі в нас знаходять суттєво дешевші і свіжіші по аукціонах. Навіть з усіма іншими витратами мало би бути дешевше. У 2008 р. мій приятель купляв в салоні, коли після різкої девальвації ціни в грн ще залишались незмінні, приблизно за такі гроші максимальну комплектацію нову. Востаннє редагувалось Ой+ в Нед 15 чер, 2025 07:33, всього редагувалось 1 раз.
![]() Подивіться на auto.ria.uа: такі автівки в Україні в діапазоні цін 16500…18500$.
Дійсно в 2008 році в салоні в Україні можна було взяти авто дійсно даром. Я зайшов в автосалон Nissan: Nissan Х-Trail можна було взяти реально в відразу за 200 000 гривень готівкою. Це був листопад 2008, 1 долар=9,8 гривні. Тобто за 20 000$. Точно знаю, що приятель трохи раніше брав таку саму за 40 000$. Дійсно були такі часи… Востаннє редагувалось akurt в Нед 15 чер, 2025 07:39, всього редагувалось 1 раз.
|
|